„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glupane glupi, ja nisam ovdje dosao da propagiram ustasku ili bilo kakve ideologiju, nego da proucavam istoriju, odnosno da naucim nesto. Ti, boreci se protiv ustaske ideologije, ides toliko daleko da falsifikujes podatke, sto govori samo o tvojoj borbi i ideologiji. Sto tice mog doprinosa na temama gdje se jave ljudi kao Hrobi ili Lamasu, to cemo lako zaboraviti, pomesti ispod tepiha.
Sto se tice dogme o romanofonim stanivnicima Balkana, ti si toliko poremecen da ti ni izvori ne pomazu, gdje ima i tih romanofonih stanovnika, sto znaci, da sa ljudima poput tebe se ne isplati raspravljati niti postavljati istorijske izvore (uostalo, postavljam ih radi drugih ljudi koje ovdje cijenim), jer sve ce to izvjetriti na drugu stranu. Ne mogu postavljati lazi, kad svoja razmisljanja temeljim na izvorima ili referencama. Vidis, koliko si bolestan, tebi je diskusija o ranom srednjem vijeku ogledalo antisrpskog asimilatorskog (da nemas pojma o etnogenezi, to sam ranije znao, pogotovo sada, kad imamo podatke iz geneticke genealogije, autosomalne) vidjenja, i opet vidis sponzore iz 1914. 1941. Eto.

Srebrena moze biti veca u tvojim ocima od mene, ali ko god procita "srpsko" u sors, za mene nije normalan.

Tvoja lična tumačenja izvora su pristrasna, bukvalna i na prvu loptu. Ni Negri ni Fortis ne svedoče o romanskim prastanovnicima. To sam elaborirao za nivo dečjeg vrtića, ali šta vredi kad je za tebe istina samo ono što je odštampano u knjizi, kao što je babama devedesetih istina bila sve što je na televiziji.

Ako postaiš referencu koja sadrži nečije zključke, ako postaviš falsifikovani izvor, onda, u svakom slučaju širiš laži. Kriješ se iza reference, doduše, ali utoliko gore po ubitačnost tih laži.

У време рата са Византијом цар Крепимир је заузео 4 града у Далмацији који су до тад били под византијском заштитом: Дубровник, Сплит, Трогир и Задар. Пошто је изгубила приморске градове Византија је званично ступила у савез са франачком империјом против Србије. Византија и света Римско-Германска Империја су биле две најјаче силе у Европи, а вероватно и у свету. Цар Крепимир ће изаћи као победник из рата и са једном и са другом силом. Посебно је била значајна његова велика победа над византијском војском код Скадра 828 године. Србија је обухватала, на југу целу данашњу Албанију, а град Водена се помиње као српски град. Град Водена се налази у данашњој северној Грчкој. Цариградски патријарх Никола III сведочи да Византија, све до 807 године, није прелазила на западу даље од Солуна. Цар Никифор I је, захваљујући поморским победама над Францима 806 године, успоставио византијску превласт над Венецијом и над далматинским градовима. Следеће године Никифор I је заузео јужне српске пределе све до реке Маће. Победом над царем Михаилом II 828 године, цар Крепимир је повратио на југу оно што су византијци отели 807 године. Истовремено кад је Византија напала Србију са југа, франачка војска (која се још спомиње и као германска и алеманска) је напала Србију са северозапада и ушла у Истру и Јаподију. Крепимир је дигао велику војску протв ових нападача и потукао их и протерао из Србије. Gianatonio Bomman: Ibidem-"E qui fu ch'ebbero i Slavi Serbgli a sostenere aspra gueera del Greco Impero', e dagl' Ungheri lor confinati. Furono gl' uni e gl' altri discacciati e n' ebbero i greci una singolar ratta sotto Scutari." (II-25) Nicolaus III Gramaticus: Epistola synodalis, Partologiae, Migne, Paris. Tom 119, Pag. 877-880. Don Mavro Orbini: IL REGNO DE GLI SLAVI, Pescaro 1601. "Et nel suo tempo i Tadeschi, soggiogata l' Istria, volevano passare ancor piu oltre in Croatia. Contro li qualli il Re Crepimiro fatto un forte, essercito, vene a far co loro la giornata; & dando loro rotta, gli scaccio da tutto il suo oaese ." (Pag. 213)

Poslednja izmena:
Tvoja lična tumačenja izvora su pristrasna, bukvalna i na prvu loptu. Ni Negri ni Fortis ne svedoče o romanskim prastanovnicima. To sam elaborirao za nivo dečjeg vrtića, ali šta vredi kad je za tebe istina samo ono što je odštampano u knjizi, kao što je babama devedesetih istina bila sve što je na televiziji.

Ako postaiš referencu koja sadrži nečije zključke, ako postaviš falsifikovani izvor, onda, u svakom slučaju širiš laži. Kriješ se iza reference, doduše, ali utoliko gore po ubitačnost tih laži.

Ne govorim o Negriju niti Fortisu. Dosadan si vise, prestani s tim izdrkavanjem. Ti nemas sta govoriti o falsifikovanju ili izmisljanju kad to sam radis..

Ne govorim o Negriju niti Fortisu. Dosadan si vise, prestani s tim izdrkavanjem. Ti nemas sta govoriti o falsifikovanju ili izmisljanju kad to sam radis..

O čemu govoriš? O spisku od tri tračanske biljke, o "tračanskim" imenima za koja se ne zna da li su balkanska ili egipatska, istarskim božanstvima, natpisima za koje se ne zna odakle su doneti ili nečem drugom?

O tome osim lingvističkih dokaza, osim genetičke genalogije, imamo i istorijske izvore kao što su Dalimilova hronika i Pulkavina hronika. One govore o tome da su Srbi (jednako Sloveni) došli iz Mesopotamije do Slovenskog Juga pre Grka.

To je činjenica koju od sada uvažavamo.

М?

DYAMnTy.png

Наслов теме у стилу оне чувене "Господине Најс, одговорите са да или не - да ли ваши родитељи знају да сте хомосексуалац?"

Које су то чешке легенде о доласку са Балкана? Ако Мађарску убрајаш у Балкан можда их и има.

- - - - - - - - - -

У време рата са Византијом цар Крепимир је заузео 4 града у Далмацији који су до тад били под византијском заштитом: Дубровник, Сплит, Трогир и Задар. Пошто је изгубила приморске градове Византија је званично ступила у савез са франачком империјом против Србије. Византија и света Римско-Германска Империја су биле две најјаче силе у Европи, а вероватно и у свету. Цар Крепимир ће изаћи као победник из рата и са једном и са другом силом. Посебно је била значајна његова велика победа над византијском војском код Скадра 828 године. Србија је обухватала, на југу целу данашњу Албанију, а град Водена се помиње као српски град. Град Водена се налази у данашњој северној Грчкој. Цариградски патријарх Никола III сведочи да Византија, све до 807 године, није прелазила на западу даље од Солуна. Цар Никифор I је, захваљујући поморским победама над Францима 806 године, успоставио византијску превласт над Венецијом и над далматинским градовима. Следеће године Никифор I је заузео јужне српске пределе све до реке Маће. Победом над царем Михаилом II 828 године, цар Крепимир је повратио на југу оно што су византијци отели 807 године. Истовремено кад је Византија напала Србију са југа, франачка војска (која се још спомиње и као германска и алеманска) је напала Србију са северозапада и ушла у Истру и Јаподију. Крепимир је дигао велику војску протв ових нападача и потукао их и протерао из Србије. Gianatonio Bomman: Ibidem-"E qui fu ch'ebbero i Slavi Serbgli a sostenere aspra gueera del Greco Impero', e dagl' Ungheri lor confinati. Furono gl' uni e gl' altri discacciati e n' ebbero i greci una singolar ratta sotto Scutari." (II-25) Nicolaus III Gramaticus: Epistola synodalis, Partologiae, Migne, Paris. Tom 119, Pag. 877-880. Don Mavro Orbini: IL REGNO DE GLI SLAVI, Pescaro 1601. "Et nel suo tempo i Tadeschi, soggiogata l' Istria, volevano passare ancor piu oltre in Croatia. Contro li qualli il Re Crepimiro fatto un forte, essercito, vene a far co loro la giornata; & dando loro rotta, gli scaccio da tutto il suo oaese ." (Pag. 213)
Крепимир? Тај звучи као Хрват

Poslednja izmena:
Na Mrkaljev uvodni post;

Na Balkanu prije seobe Slavena su evidentno bile barem dvije(vjerojatno vise)dominantnih etnickih grupa. Naziv Iliri ne oznacava neki homogen narod i aplicira se na raznorodna plemena.
Ako proucavamo pop-genetiku onda dolazimo do zakljucka da su danasnji Albanci(narocito Kosovari)potomci balkanskih starosjedioca ali onih koji dominantno nose haplogrupu E1b1b a koja potječe iz zadnje vece seobe na Balkan iz pravca Juga. Ima tu i drugih grupa,ali ova odskace. Albanci ispadaju srodni Grcima

Hrvati i Srbi i Bosnjaci,su dominantno nositelji klasicne slavenske r1b i stare starosjedilacke I2. Gle čuda,najžešća koncentracija I2 je u Hercegovini,Dalmaciji i primorju Crne Gore,odakle potjecu najviši ljudi na planeti(ako je vjerovati statistikama 186cm za muškarce) i to je ono što se kolokvijalno naziva dinarskom rasom.Crnogorci izgleda kombiniraju I2 i E1b1 u priblizno podjednakim omjerima.

Seoba Slavena je nepobitna i moze se vrlo lako uociti samo pogledom na kartu i koncentraciju r1a koji najvisi udio pokazuje od Labe do Dnjepra. Pa onda ovdje neki izvode nevjerojatne akrobacije o obrnutoj seobi Srba starosjedioca na sjever-sjeveroistok,kolonizaciji širokih prostora i slicno.

To je onako kako sam ja to razumio,ne znaci da ne griješim.

Gle čuda,najžešća koncentracija I2 je u Hercegovini,Dalmaciji i primorju Crne Gore,odakle potjecu najviši ljudi na planeti(ako je vjerovati statistikama 186cm za muškarce) i to je ono što se kolokvijalno naziva dinarskom rasom.Crnogorci izgleda kombiniraju I2 i E1b1 u priblizno podjednakim omjerima.
.
nije to ćudo.

da tamo nije I2 dominantan bio bi E1 ili R1a. oskudacija plodne zemlje i pojam zvan usko grlo. kad dođu teška vremena nastaje borba za svaku stopu pa koje pleme preostane. ako bi preživela samo jedna obitelj i nadalje uspela sprečiti došljake da se nasele na njihovom prostoru koncetracija I2 bi bila 100%.

kapiraš. jedno usko grlo u nekom periodu i nedodjija u koji niko neće. eto uslova za genetsku homogenost.

Iskreno, ovde mi jedini izazov pružaju diskutanti koji imaju određena znanja iz zvanične istoriografije i indogermanistike, ali nisu u stanju da razmišljaju (Tandoori i IgraJ). Tako da u sinergiji sa njima najviše saznam i izvučem kvalitetnih zaključaka.

Na primer, kada se pojavi istoričar koji zna da misli, kao na primer Klaudije II Gotski, NickFreak i donkle Bajo Pivljanin (koji se mnogo "štedi"), ja neikad nemam da dodam na ono što oni kažu. Od njih saznam bez da diskutujem tj. veoma su inteligentni i svesni.

Treća vrsta je Slaven koji, u suštini, ovde moderiše forum.

Četrta vrsta ste vi kao MidHealer, HanibalByrka666, Kyrios koji ste izuzetno malo informacija na forum doneli, a palite se samo na upadljivo brljive diskutante.

Statler, Rojalista i Bastiani su moje forumske legende, kao i Srebrena koja je forumska princeza intuicije.

Nemam vremena da se bavim onim što me ne stimuliše. Ne znam zašto tebe stimulišu takvu diskutanti.

Lele...
Samo je krinka5 bio iz nekog razloga pošteđen ove kategorizacije.

Barem ću ovo za mene shvatiti kao kompliment, da sam nekakvi vladar iz senke, kad već nemam znanja niti umem da koristim svoj jadni omatoreli um.

P. S. Deder upitaj ti neke od tvojih forumskuh legendi sta misle o tvojim pisanijima ovim na forumu, verujem da bi se neprijatno iznenadio. Verovatno će oni isto tako kao ja vrlo brzo postati BBjci koji ne razmišljaju čim se usude da se jednom me slože sa tobom.

Poslednja izmena:
Iskreno, ovde mi jedini izazov pružaju diskutanti koji imaju određena znanja iz zvanične istoriografije i indogermanistike, ali nisu u stanju da razmišljaju (Tandoori i IgraJ). Tako da u sinergiji sa njima najviše saznam i izvučem kvalitetnih zaključaka.

Na primer, kada se pojavi istoričar koji zna da misli, kao na primer Klaudije II Gotski, NickFreak i donkle Bajo Pivljanin (koji se mnogo "štedi"), ja neikad nemam da dodam na ono što oni kažu. Od njih saznam bez da diskutujem tj. veoma su inteligentni i svesni.

Treća vrsta je Slaven koji, u suštini, ovde moderiše forum.

Četrta vrsta ste vi kao MidHealer, HanibalByrka666, Kyrios koji ste izuzetno malo informacija na forum doneli, a palite se samo na upadljivo brljive diskutante.

Statler, Rojalista i Bastiani su moje forumske legende, kao i Srebrena koja je forumska princeza intuicije.

Nemam vremena da se bavim onim što me ne stimuliše. Ne znam zašto tebe stimulišu takvu diskutanti.

А мене не спомињаш? Јел' то што сам Куман? Немој бре, сломио си ми срце.

Lele...
Samo je krinka5 bio iz nekog razloga postedjen ove kategorizacije.

P. S. Deder upitaj ti neke od tvojih forumskuh legendi sta misle o tvojim pisanijima ovim na forumu, verujem da bi se neprijatno iznenadio. Verovatno ce oni isto tako kao ja vrlo brzo postati BBjci cim se usude da se jednom me sloze sa tobom.

Nisam pomenuo ni Božu-Roberta, Karlosa Šakala, Ministra Obrane, Slavnog, Obrada i Božića koji su svi odlični, neki od njih i genijalni (oni znaju koji su genijalni). Krinka mi je nešto između Hanibala666 i Tandoorija.

Uz to, Statleri Waldorf, Rojalista, Boža Robert i Bastijani su prava srpska gospoda. Volem što postoje. :D

Dakle, to su sve "naši" koje čitam. Još i Konstantin Veliki, čitam šta piše, jer piše malo. :mrgreen: A čitam i Kazino Rojal jer je on Dukljanin tj. Ćipur u rukavicama.

Ostali neka ne zmere, ali nemam vremena baš da čitam šta pišu.

Barem ću ovo za mene shvatiti kao kompliment, da sam nekakvi vladar iz senke, kad već nemam znanja niti umem da koristim svoj jadni omatoreli um.

Ti si se nekoliko puta pokazao kolika si lisica i tu nema sumnje. :tongue2:

- - - - - - - - - -

А мене не спомињаш? Јел' то што сам Куман? Немој бре, сломио си ми срце.

Spominjam te, kako ne štucaš? Pišem samo o Srbima, ali ti si mi stalno u mislima... ;)

Poslednja izmena:
Cekaj da dobro prdnem, pa cu konsultovati ustasku literaturu samo za tebe, tikvane.

Homo dinaricus. :hahaha:

- - - - - - - - - -

Koliko ja znam nemoc se iskazuje svadjom i skretanjem sa teme,

jer onaj koji zna ima najjace oruzje u argumentima.

Potpisujem. Često je vređanje podsvesna težnja za prekidom diskusije iz straha od njenog daljeg razvoja.

Čitaj po forumu, sam je napisao odakle je. Kod njega je srpska varijanta stokholmskog sindroma pa ti se čini da je patoljik, a ne vla.

На овом форуму сам тек месец и по дана па нисам налетео на ту информацију. Примећујем да човек има кратак фитиљ и да промовише правашке идеје и ставове. Претпостављам да је љути Херцеговац са камена или евентуално Влај из Далматинске Загоре.

Nisam pomenuo ni Božu-Roberta, Karlosa Šakala, Ministra Obrane, Slavnog, Obrada i Božića koji su svi odlični, neki od njih i genijalni (oni znaju koji su genijalni). Krinka mi je nešto između Hanibala666 i Tandoorija.

Uz to, Statleri Waldorf, Rojalista, Boža Robert i Bastijani su prava srpska gospoda. Volem što postoje. :D

Dakle, to su sve "naši" koje čitam. Još i Konstantin Veliki, čitam šta piše, jer piše malo. :mrgreen: A čitam i Kazino Rojal jer je on Dukljanin tj. Ćipur u rukavicama.

Slobodno ti upitaj tu gospodu ako imaš hrabrosti šta misle o svemu ovome.

Verujem da nećeš jer te je previše strah od potencijalnog poniženja.

Citiraj mesto pravilnika koje je prekršeno.
th_coffee.gif

Evo. Počnimo od najosnovnijih stavki Pravilnika foruma; segmenat o zabranjenom, stavka sedma:

Pravilnik:
Šta je zabranjeno?

otvaranje već otvorenih tema, jer će biti zaključane ili izbrisane

Kao što sam već bio napisao, o ovim temama o kojima se raspravlja diskutuje se na već sijaset postojećih tema, a među njima su Jedan obrazac za scenario velike seobe Rumuna u Dakiju, Генетичка генеалогија, De administrando imperio, KP7- zbirna tema, Etničko porijeklo Albanaca i Srpska toponimija Grčke. Na nekim drugim temama, kao što je recimo Влашка топонимија на Балкану, potpuno ista diskusija se mestimično znala voditi u skorijem vremenu.

Ukoliko okrenemo ovaj podforum samo na njegovu sledeću stranicu, spisak ze znatno uvećava, jer mu treba dodati Slovenski toponimi na Balkanu prije 6. vijeka, Slovenski toponimi čine većinu toponima Albanije - ko bi se tome nadao? (Google maps), Koliki je bio udeo Slovena na Slovenskom Jugu u 7. veku?, kao i dobrim delom Bespuća i stranputice zakona indogermanističke komparativne lingvistike.

Ta zabrana bila je uvedena upravo iz razloga kako bi se Forum Krstarice zaštitio od haosa koji na ovaj način nastaje, jer smo došli do jednog velikog umnožavanja tema koje su potpuno identične ili obuhvataju već neke postojeće, kao što imamo dve potpuno zasebne teme gde se diskutuje o srpskoj ili slovenskoj toponomastici na prostoru Albanije i Grčke, pored opšte teme za čitavo Balkansko poluostrvo. Neko bi na prvi pogled mogao pomisliti da je reč o jednostavno dosta popularnim temama u kojima učestvuje sijaset različitih učesnika barem, ali to nije slučaj, zato što se radi o istim učesnicima, kao i identičnoj tematici, što će reći da je, nažalost, bukvalno reč o duplikatima. Da čitava stvar bude još gora, ti si upravo otvarač, pored ove, ne jedne, već ni manje ni više no čak sveukupno šest ovakvih tema na poslednje dve stranice ovog podforuma.

Bilo bi sasvim lepo kada bi neko mogao prekopirati svoje poruke iznova i iznova onoliko koliko god bude želeo. Evo ja recimo obožavam temu klasične antičke Atine. Da li to znači da ja sada smem da otvorim deset različitih tema o Pejsistratima sa pitanjima, kao anketu, Koliko vas misli da su su Pejsistratidi ostavili pozitivno nasleđe za atinsku povesnicu?, pa otvorim temu zasebnu o Pejsistraditi - drevna grčka dinastija, ali i zasebnu temu o Pejsistratu konkretno kao tiraninu, pa potom o pitanju tiranide u drevnoj atinskoj državici. I to sve pored teme Atina, recimo. koja odavno postoji.

Ne, to je van svake pameti, jer to remeti normalnom funkcionisanju samog foruma, te je upravo zato i zabranjeno (ispašće da je jedina srpska istorijska tema pitanje borbe između nauke i pseudonauke). Najbitnije od svega, postoji jedna vrlo jasna tema za diskutovanje o ovome, a to je „Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari. Ova tema, po svom sadržaju, kako uvodonom, otvarajućem postu, tako i u njenoj celini, pa ni predviđenoj suštini, ni na koji način ne predstavlja zasebnu celinu u odnosu na tu stariju temu. Ovo znači da je ovo slučaj najbanalnijeg kršenja pomenute stavke iz forumskih pravila.

A kada smo već kod toga, pošto je jasno da ne postoji niti jedan jedini objektivni razlog za otvaranje ove teme kao zasebne, to znači da bi tvoje motive kao otvarača trebalo potražiti u nekim alternativnim namerama. Moje je mišljenje da je smisao ove teme napad na druge forumaše, te da je ona na taj način upravo bila i otvorena, kao određena provokacija, atak-tema. Ti mojii strahovi su vrlo brzo bili i potvrđeni, jer neke od poruka koje su bile postavljane na ovu temu upravo i ukazuju na to da je njena svrha bilo prozivanje i šikaniranje sagovornika.

No, da sada vratim na pravilnik. Iz dela o zabranama, ovako glasi stavka br. 10

javna diskusija o radu moderatora i žalbe na njihov rad (za to se obratite putem privatnih poruka supermoderatorima ili administratorima)

Ti si uvodnom porukom ove teme prekršio ovu stavku Pravilnika, javno se obraćajući moderaciji i vršeći jednu formu pokušaja pritiska, na neki način čak preteći joj (podvučeno):

Molim moderaciju da temu ne briše, ne zaključava, ne premešta na drugo mesto, da ne bi upala u ilustraciju potvrde teza datih u poslednjem pasusu. Hvala.

Ukoliko si želeo uputiti molbu slične prirode (po mogućstvu, bez pretećih insinuacija u njenom završnom delu) trebalo je da se obratiš moderatoru i/ili supermoderatorima putem privatne prepiske, a ne javno na forumu.

Nadalje, naš forum ima i posebni Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika, na koji ću se sada osvrnuti. Iz segmenta o zabranama, stavka br. 5:

postavljanje sadržaja koji nemaju lični pečat autora

Ovako otvarane teme bivaju momentalno zaključavane čak i na pdf Politici, na kojoj važe uopšteno nešto niži standardi nego ovde. Uvodna poruka predstavlja u suštini transkript zvuka sa jednog video zapisa na sajtu YouTube gotovo u potpunosti, sa jednom malenom rečenicom na samom početku u kojoj objašnjavaš zašto prenosiš ovaj sadržaj (ali ne i zbog čega u vidu posebne, n-te teme).

Takođe, istakao bih i da u vezi ove, sledeće stavke:

postavljanje tekstova sa drugih sajtova od preko 2.000 karaktera (obavezno je navođenje izvora, autora, linka ka originalnom tekstu i ličnog komentara na tekst)

..na pdf Politika važi tradicionalno uvažena interpretacija da kao izvor za ovu stavku ne može biti upotrebljen video snimak sa YouTube-a.
Zar je zaista moguće da pdf Politika, na kojoj važe dosta niži standardi nego kod nas, ima po tom aspektu strože regulacije?

Sada ću citirati i stavke 12 i 13:

Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika:
vređanje, omalovažavanje, govor mržnje i svaki vid provokacije: Krstarica zadržava pravo da upozori druge korisnike na potencijalno uvredljiv sadržaj ili da ga trajno ukloni.

klevete, pretnje, uznemiravanje i proganjanje

Kao što rekoh, vrlo je indikativno da tvoji motivi prilikom otvaranja ove teme nisu bili sa namerom da se otvori jedna teme gde se može diskutovati o tvrdnjama tzv. Srpske autohtonističke škole, i kontraargumentima onih koji su etiketirani kao tzv. BB škola, već da je svrha ove teme napad na druge forumaše, uključiv i mene.

Eto ga, upecao se kao som. U čemu je problem?

Na temi "De administrando imperio, KP7- zbirna tema" popili ste znaš kakav udarac da se još oporavili niste,

Ovaj citat je najdirektniji ukazatelj da je svrha teme bila da se uputi provokacija u mom smeru, kao i da je, zapravo, njena prava namera - iz zlokobnih poriva - pokretanje svađe. Svoje prave namere, Mrkalj, kao otvarač ove teme, razotkrio si ti i u poruci br. 44, gde si ni manje ni više razotkrio da si uslikao i na svoj kompjuter snimio snapshot moje poruke od 11. novembra 2014. godine, gde sam ja na momenat žestoko isprovociran pisanijima na forumu privremeno bio izgubio stanje zdrave svesti i iskoristio jedan prilično vulgaran način izražavanja, što je, srećom, vrlo brzo bilo i uklonjeno, kao nešto u najgrubljoj suprotnosti sa Pravilnikom, sa eksplicitnom namerom da iskoristiš to radi uznemiravanja mene, te da si ni manje ni više no 2 godine i 2 meseca to čuvao i svesno čekao da bi upotrebio sa ciljem provociranja mene kao tvog sagovornika.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back