„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То нам казује да је тек у 16 веку име Рашке постао ''прихватљив'' синоним за Србе а пошто је на латинском нема неку велику вредност (јер до тада странци Србе називају Рашанима, можда Србин сисатељ жели странцима да објасни да су Раци ... Срби?)

Ko kaze da su to hteli.

Dal li su

Rumuni hteli naziv Vlahe, Romi naziv Cigani.

Raci je bio naziv stranaca za Srbe.

Sto vise unazad, jezici svih naroda su slicniji. I tako bi se na kraju proslosti i na pocetku pocetka doslo do jednog jezika iz kojeg i dalje imamo iste ili srodne rijeci, dok su se neke nekad zajednicke rijeci pogubile.

Odakle teutonska krv kod Srba? Jer su Teutonci Skiti kao i Srbi, kao i Dacani i svi ljudi, na kraju krajeva, imaju iste krvi.

Ти се држиш ''словено'' дачана као пијан плота, то си побркао мешајући (као и Деретић и многи други) Царпе (Карпе), Гете и Костобоке (неки се повезују са прото-словенима) са Дачанима.

Скитија (можда као Готи) је пре била конфедерација народа него једна етничка нација.

Ти се држиш ''словено'' дачана као пијан плота, то си побркао мешајући (као и Деретић и многи други) Царпе (Карпе), Гете и Костобоке (неки се повезују са прото-словенима) са Дачанима.

Скитија (можда као Готи) је пре била конфедерација народа него једна етничка нација.[/QUOTE]

Pa samo naivan čovjek može pomisliti da na tolikoj ogromnoj teritoriji živi jedan narod...

Vjerovatno su i Iliri i Tračani sastavljeni od heterogenih plemena, etniciteta...

Скитија (можда као Готи) је пре била конфедерација народа него једна етничка нација.[/QUOTE]

Pa samo naivan čovjek može pomisliti da na tolikoj ogromnoj teritoriji živi jedan narod...

Vjerovatno su i Iliri i Tračani sastavljeni od heterogenih plemena, etniciteta...

Greska mnogih je sto drevne narode definisu po danasnjoj definiciji naroda, a ne po krvnom porijeklu, religiji i obicajima.

Скитија (можда као Готи) је пре била конфедерација народа него једна етничка нација.

Od jednog covjeka postajao je jedan rod, od jednog roda razvijalo se pleme, od plemena granali se se narodi po teritorijama.

Da ti dokazem? Kako da ti dokazem da je srbska rijec ZNETVA, jer ta rijec jos postoji u jeziku mojih seljana bas kao i rijec rašne haljine. Znas li sta je ZNETVA (z kao zec)? Znas li sta je Ozren, Ozro, Ozrinici, Zarija...?

Ozren je drugi naziv za Svetovida, korijen je zreti, odatle zrcalo, proZRETI...

Opet mi nisi dokazao da je raša srpska riječ za crvenu boju... ja sam čuo rujna, krasna itd.

Greska mnogih je sto drevne narode definisu po danasnjoj definiciji naroda, a ne po krvnom porijeklu, religiji i obicajima.

Od jednog covjeka postajao je jedan rod, od jednog roda razvijalo se pleme, od plemena granali se se narodi po teritorijama.

Јафетизам није наука ;)

Примитиван човек није знао за појам нација, нити је имао име за своју породицу па касније ни за племе итд.

Модерни човек настаје из више извора (Неандерталци, Хомо Сапиенс и Хомо Флоренсис) касније настаје њихово мешање и изумирања.

Тврдити да је извор свих народа један човек је блесаво...

Јафетизам није наука ;)

Примитиван човек није знао за појам нација, нити је имао име за своју породицу па касније ни за племе итд.

Модерни човек настаје из више извора (Неандерталци, Хомо Сапиенс и Хомо Флоренсис) касније настаје њихово мешање и изумирања.

Тврдити да је извор свих народа један човек је блесаво...

Pa zvqanična nauka to i tvrdi, čak sam gledao na history-ju kad su pravili tog čovjeka, neki crnac malo bjelkast, k'o Obama možda... :hahaha:

Da ne bude zabune neandatalci su jedna vrste humanoida koja se nije pretvorila u drugu vrstu ljudi.

Zajednicki predak je homo erectus ali neandertaler nije predak danasnjim ljudima, cak su se homo sapiens sapiens i neandertaler po danasnjem znanju nauke i nikad mesali.

Genetic evidence suggests interbreeding took place with Homo sapiens (anatomically modern humans) between roughly 80,000 and 50,000 years ago in the Middle East, resulting in 1–4% of the genome of people from Eurasia having been contributed by Neanderthals.

Извор

Richard E. Green et al (2010). "A Draft Sequence of the Neanderthal Genome". Science 328 (5979): 710–722. Bibcode 2010Sci...328..710G. doi:10.1126/science.1188021. PMID 20448178.
Rincon, Paul (2010-05-06). "Neanderthal genes 'survive in us'". BBC News (BBC). Retrieved 2010-05-07.

Raša je srbska rijec koja oznacave skerletno-crvenu boju.

Да ти ово ниси помешао са овим:

раша ж тал. 1. врста грубог домаћег
сукна. — Гаће од раше не присто;е везеним
цревљама. Љуб. Низ наборе твоЈе сукље од
грубе раше ог;ече зла напаст. Десн 2. врста
сукње. — Жена^ млада и ;ака . . . кукова
снажних под тиЈесном рашом Сгџ. ЧовЈек
ниЈесам . . . треба да носим . . . женску
рашу. Лал. 3. покр украс за главу. Р-К Реч.

Речник Матице Српске; књига V; стр. 426

Pa zvqanična nauka to i tvrdi, čak sam gledao na history-ju kad su pravili tog čovjeka, neki crnac malo bjelkast, k'o Obama možda... :hahaha:

Каква је то еволуциона наука која тврди да је модерни човек настао само из једног извора :lol:

Само један мајмун усео да еволвира? :lol:
Генетски материјал за једну нову врсту мора да дође из више извора да би осигурало здрав развој (а не као у причи адама и еве и даљег инцеста :lol: )

(Еволуциони ланац је много дубљи).

Каква је то еволуциона наука која тврди да је модерни човек настао само из једног извора :lol:

Генетски материјал за једну нову врсту мора да дође из више извора да би осигурало здрав развој (а не као у причи адама и еве и даљег инцеста :lol: )

Da ti ponovim i malo objasnim... može se naći zajednički predak za sve današnje ljude i on je praotac modernog čovjeka, on je živio ne tako davno za pojmove ljudske rase, a za ostala živa bića pogotovo... prije nekoliko desetina hiljada godina... u savanama Afrike... tako kaže nauka, a ja sam ti rekao da sam gledao emisiju u kojoj su napravili lice tog čovjeka (naravno genijalci sa bbc-a :roll:) :dash:

Da ti ponovim i malo objasnim... može se naći zajednički predak za sve današnje ljude i on je praotac modernog čovjeka, on je živio ne tako davno za pojmove ljudske rase, a za ostala živa bića pogotovo... prije nekoliko desetina hiljada godina... u savanama Afrike... tako kaže nauka, a ja sam ti rekao da sam gledao emisiju u kojoj su napravili lice tog čovjeka (naravno genijalci sa bbc-a :roll:) :dash:

Ви стварно верујете у те бајке?

Takozvani genetski Adam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Y-chromosomal_Adam

Poslednja izmena:
Ви стварно верујете у те бајке?

Бајковити верник пита атеисту дал верује :per:

Како је настао живот (неке теорије)

1. Еволуција
2. Удар комета са органском материјом
3. Инжењеринг ванземаљаца (могући настанак човека)
4. Космички фалус врши оплодњу преко пенетрације космичке црне ''рупе'' (моја омиљена теорија :mrgreen: )

.
.
.
.
.

Ђинова војска глинених ратника

.
.
.
.

:worth: Имагинарно безимено божанство ствара живот преко хокус покус речи ''и би'' :lol:

Ајмо да се вратимо теми!

Бајковити верник пита атеисту дал верује :per:

Како је настао живот (неке теорије)

1. Еволуција
2. Удар комета са органском материјом
3. Инжењеринг ванземаљаца (могући настанак човека)
4. Космички фалус врши оплодњу преко пенетрације космичке црне ''рупе'' (моја омиљена теорија :mrgreen: )

.
.
.
.
.

Ђинова војска глинених ратника

.
.
.
.

:worth: Имагинарно безимено божанство ствара живот преко хокус покус речи ''и би'' :lol:

Ајмо да се вратимо теми!

Ајде да се вратимо теми, али ја сам се стварно уплашио да верујете да смо постали од мајмуна. Помислих "с ким ја то разговарам..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back