„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Објасни, шта значи? Јел ме ти то зајебаваш? :lol: Епископија је српска реч колико и Бискупија.

Већ сам навео, због Рашке Епископије и града Рас (Центар те области)

Дачани су прото-немци (из корена Кимеријанаца)
Дојч - Дуч - Дач (западно-германски дијалекат ''duutsc'') ;)

Zasto ne kazes sta oznacava rijec Ras? To mora biti srpska rijec jasna svakom Srbinu, jer ga osnovali i sazidali Srbiu svojoj zemlji Raskoj.

I po jednoj rijeci 'duutsc" tvrdis da su Dacani bili Nijemci (protonijemci, a vec 2. vijek nove ere???).Tako neko moze reci da su Srbi protonijemci jer imaju rijec dača.

Kao prvo, gdje su ti toponimi 'Koso' i gdje je vladala ta dinastija? Kao drugo, možeš li obrazložiti vezu između Kosova, Kosare i navodno etrurske riječi 'kosar'?

Slično zvučenje je nedovoljno, a to je svakome jasno osim šarlatanima Deretićevog tipa.

Gdje je to zabilježena etrurska riječ 'kosar'? :think:

To mu kaže osoba koja ide logikom slično zvuči, dakle, povezano je. Jesi li ti ikada čuo za homonime? Zar su kosa i kosa u našem jeziku identičnog morfološkog porijekla?

Latinsk jezik mlad? Koliko?

Ako diskutovati sa tobom kada kačiš srpske budalaštine?
Nisam znao da je to bila uzrečica Crnjanskoga...može li ovo neko potvrditi?

"Gospodine, ako niste Srbin o istoriji sa vama nemam šta diskutovati!"

Pametnom dosta!

Zasto ne kazes sta oznacava rijec Ras? To mora biti srpska rijec jasna svakom Srbinu, jer ga osnovali i sazidali Srbiu svojoj zemlji Raskoj.

I po jednoj rijeci 'duutsc" tvrdis da su Dacani bili Nijemci (protonijemci, a vec 2. vijek nove ere???).Tako neko moze reci da su Srbi protonijemci jer imaju rijec dača.

Etymology

From Amharic ራስ (rās, “head”).

ras (plural rases)
An Ethiopian king or prince.

Anagrams
ars
ASR
RSA
Sar., SAR

Извор

(Какав 2. век сада?)
Одакле тевтонске крви у Срба, Македонаца итд???
Сад можеш да упоредиш Дача (име) и Дуч језик :lol:

Име Рас највероватније води порекло од назива утврђења Арса коју помиње византијски историчар Прокопије у VI веку. Српска средњовековна држава је према имену града добила назив Рашка, што је касније коришћено као еквивалент са називом Србија.

Име Рас највероватније води порекло од назива утврђења Арса коју помиње византијски историчар Прокопије у VI веку. Српска средњовековна држава је према имену града добила назив Рашка, што је касније коришћено као еквивалент са називом Србија.

Зар Рашка није придев? Она (онај, оно) која припада Расима. Женског је рода јер се ради о земљи.

Храстовник... пронађи ми један извор где се сами Срби називају рашани? Пошто је прича кренула око Расени (ендоним) = Рашани (егзоним)...

Има примера где се Срби називају Рашани - али мислим да нема ни један пре 16. века, и то на латинском, не на српском - у неколико извора Срби себе називају Wallachiani sive Rasiani sive Serviani (Власи или Рашани или Срби)

(Какав 2. век сада?)

Sto vise unazad, jezici svih naroda su slicniji. I tako bi se na kraju proslosti i na pocetku pocetka doslo do jednog jezika iz kojeg i dalje imamo iste ili srodne rijeci, dok su se neke nekad zajednicke rijeci pogubile.

Odakle teutonska krv kod Srba? Jer su Teutonci Skiti kao i Srbi, kao i Dacani i svi ljudi, na kraju krajeva, imaju iste krvi.

(Какав 2. век сада?)

Ma on je mislio na riječ daća (sa dugosilaznim akcentom na a)...

A bojim se da je onaj post što si napisao o protonjemcima Dačanima baš "deretićevski"...

Има примера где се Срби називају Рашани - али мислим да нема ни један пре 16. века, и то на латинском, не на српском - у неколико извора Срби себе називају Wallachiani sive Rasiani sive Serviani (Власи или Рашани или Срби)

Ja znam da nekog bosanskog bana papa naziva raškim vladarom, mislim Tvrtka dok je bio ban!

То нам казује да је тек у 16 веку име Рашке постао ''прихватљив'' синоним за Србе а пошто је на латинском нема неку велику вредност (јер до тада странци Србе називају Рашанима, можда Србин сисатељ жели странцима да објасни да су Раци ... Срби?)

Arsa se i zvala reka.

Rasko ime bi se onda uklopijo u druge naziva teretorija na ovim prostorimma.

Bosna po reci Bosni.
Travunija
Zahumlje i.t..d.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back