"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Ja ne znam zašto ti konstantno pričaš o nekakvom društvenom kontekstu, kao da ljudi treba da ovde postavljaju teme kao nekakve manifeste ili šta li god već. Ili kao da misliš da je svaki forumas dužan da ovde postavlja obavezno detaljne reakcije na sve što se dešava van ovog foruma.

Odakle mi moralno pravo; od toga što me iznervira baraba glupostima ili lično bezobraznim ponašanjem, pa joj perem usta tako što se loše ponela prema meni.

Ništa što sam ja pisao o novoromantičarima nikakve veze nema ni sa kakvim društvenim kontekstom; naprotiv, velika većina ljudi mi je rekla i da bezveze tako podižem važnost nečemu što bi u principu trebalo u celosti ignorisati, kao što svi i rade. I ne mislim da bi ti, niti ijedan jedini drugi forumaš imate nekakvu društvenu, moralnu ili ikakvu drugu obavezu da se suprotstavljate ili kritikujete srpske autohtonisti. Ništa ni što sam ja pisao, nije ni u kakvom kontekstu sem isključivo odgovor Mrkalju, Srebreni ili Koletu. I kad sam pričao i polemisao sa DUKLJANIN-om, FORMICA i dr. crnogorskim trolovima godinama, ništa od toga nije imalo veze apsolutno ni sa čim drugim - nije imalo ni sa srpskim rodoljubljem; primetio sam da su me mnogi krstili i, bez obzira na to da li je iz pežorativnih razloga ili komplimenata - nego sa tim da su me nervirali lično svojim ponašanjem i da sam im vraćao milo za drago. Svima njima, ko god da su; bilo da je reč o Urvanu Hroboatosu, BH_citadeli i kome god.
Ovo je već van prostora i van vremena. Kako to da tebi ne smeta kad Hrvati, Bugari, Dukljani i Milogrje svojataju srpske vladare i proglašavaju čitave srpske države za “svoje” a tako te nervira kad autohtonisti rade to isto?

Ovo je već van prostora i van vremena. Kako to da tebi ne smeta kad Hrvati, Bugari, Dukljani i Milogrje svojataju srpske vladare i proglašavaju čitave srpske države za “svoje” a tako te nervira kad autohtonisti rade to isto?

Bod broj jedan, niko nije rekao da me nervira sto nešto autohtonisti svojataju. Niko; nigde nisam rekao da me nervira kada neko to radi. Ono što me nervira jeste kada neko tvrdi da ja imam, 15 paralelnih klon naloga, kada neko govori da mi decu treba pobiti kako bi se cela loza satrla istrebila, da sam zločinac kojem ne treba dati da priđe istorijskim izvorima jerbo iz verovatno uništavam, da radim za DB, da tragovi nesrpske krvi kojima je moja kontaminirana utiču na to da imam autošovinistički mentalitet, da je moj prevod sa nekog starog jezika loš, zato što, eto tako, ne treba ništa obrazložiti, kad neki forumsš laže šta piše u knjizi, iako je potpuno jasno da je dobio sam citat i zna vrlo dobro da je lažan, ali svejedno ga postavlja, čime ne samo što vrši propagandu, već i vređa mene na ličnoj osnovi ponižavajući trud koji je uložen da mu prosvetlimo iluziju. Kada me neko optužuje za dvostruke aršine, a oni su kod njega barem 10 puta evidentniji, kada neko maltretira moje strpljenje i živce i traži po 50 puta da se izjašnjavam o ovome ili onome, a sam nije u stanju ni na šta da odgovori, a posebno i da čak ni na najprostije pitanje nije u stanju da pruži čak ni kratak odgovor, kada se neko ovde ponaša kao u obdaništu ili krene sa nekim imbecliznim detinjarijama; ukratko, kad vidiš da imaš posla sa barabom.

Eto, to je ono što me nervira.

Ja ne znam zašto ti konstantno pričaš o nekakvom društvenom kontekstu, kao da ljudi treba da ovde postavljaju teme kao nekakve manifeste ili šta li god već. Ili kao da misliš da je svaki forumas dužan da ovde postavlja obavezno detaljne reakcije na sve što se dešava van ovog foruma.

Odakle mi moralno pravo; od toga što me iznervira baraba glupostima ili lično bezobraznim ponašanjem, pa joj perem usta tako što se loše ponela prema meni, eto odakle mi. Imam, verujem, svo moralno pravo ovog sveta, tako da je krajnje degutantno sa tvoje strane da mi ovde po tom pitanju nešto čak i osporavaš. I to baš meni od svih ljudi.

Ništa što sam ja pisao o novoromantičarima nikakve veze nema ni sa kakvim društvenim kontekstom; naprotiv, velika većina ljudi mi je rekla i da bezveze tako podižem važnost nečemu što bi u principu trebalo u celosti ignorisati, kao što svi i rade. I ne mislim da bi ti, niti ijedan jedini drugi forumaš imate nekakvu društvenu, moralnu ili ikakvu drugu obavezu da se suprotstavljate ili kritikujete srpske autohtonisti. Ništa ni što sam ja pisao, nije ni u kakvom kontekstu sem isključivo odgovor Mrkalju, Srebreni ili Koletu. I kad sam pričao i polemisao sa DUKLJANIN-om, FORMICA i dr. crnogorskim trolovima godinama, ništa od toga nije imalo veze apsolutno ni sa čim drugim - nije imalo ni sa srpskim rodoljubljem; primetio sam da su me mnogi krstili i, bez obzira na to da li je iz pežorativnih razloga ili komplimenata - nego sa tim da su me nervirali lično svojim ponašanjem i da sam im vraćao milo za drago. Svima njima, ko god da su; bilo da je reč o Urvanu Hroboatosu, BH_citadeli kad je reč o hrvatskim ili bošnjačkim nacionalističkim mitovima i kome god.

I svakome ću uvek vraćati milo za drago. Kome god da me iznervira, bez obzira na to ko je, odakle dolazi i kojem se bogu klanja.
Da rezimiramo:

Kolegu @Q. in perpetuum hibernum uopšte ne tangira što Hrvati, Bugari, Makedonci, Dukljani, Milogorje i Dobri Bošnjani besramno kradu i prisvajaju srpsku istoriju, ali ga jako živcira kad autohtonisti isto tako posrbe po kojeg rimskog senatora, konzula i slično. U čemu je razlika?

Bod broj jedan, niko nije rekao da me nervira sto nešto autohtonisti svojataju. Niko; nigde nisam rekao da me nervira kada neko to radi. Ono što me nervira jeste kada neko tvrdi da ja imam, 15 paralelnih klon naloga, kada neko govori da mi decu treba pobiti kako bi se cela loza satrla istrebila, da sam zločinac kojem ne treba dati da priđe istorijskim izvorima jerbo iz verovatno uništavam, da radim za DB, da tragovi nesrpske krvi kojima je moja kontaminirana utiču na to da imam autošovinistički mentalitet, da je moj prevod sa nekog starog jezika loš, zato što, eto tako, ne treba ništa obrazložiti, kad neki forumsš laže šta piše u knjizi, iako je potpuno jasno da je dobio sam citat i zna vrlo dobro da je lažan, ali svejedno ga postavlja, čime ne samo što vrši propagandu, već i vređa mene na ličnoj osnovi ponižavajući trud koji je uložen da mu prosvetlimo iluziju. Kada me neko optužuje za dvostruke aršine, a oni su kod njega barem 10 puta evidentniji, kada neko maltretira moje strpljenje i živce i traži po 50 puta da se izjašnjavam o ovome ili onome, a sam nije u stanju ni na šta da odgovori, a posebno i da čak ni na najprostije pitanje nije u stanju da pruži čak ni kratak odgovor, kada se neko ovde ponaša kao u obdaništu ili krene sa nekim imbecliznim detinjarijama; ukratko, kad vidiš da imaš posla sa barabom.

Eto, to je ono što me nervira.
Da citiram:

Ono što me nervira jeste kada neko tvrdi da ja imam, 15 paralelnih klon naloga, kada neko govori da mi decu treba pobiti kako bi se cela loza satrla istrebila, da sam zločinac kojem ne treba dati da priđe istorijskim izvorima jerbo iz verovatno uništavam, da radim za DB, da tragovi nesrpske krvi kojima je moja kontaminirana utiču na to da imam autošovinistički mentalitet, da je moj prevod sa nekog starog jezika loš, zato što, eto tako, ne treba ništa obrazložiti, kad neki forumsš laže šta piše u knjizi, iako je potpuno jasno da je dobio sam citat i zna vrlo dobro da je lažan, ali svejedno ga postavlja, čime ne samo što vrši propagandu, već i vređa mene na ličnoj osnovi ponižavajući trud koji je uložen da mu prosvetlimo iluziju. Kada me neko optužuje za dvostruke aršine, a oni su kod njega barem 10 puta evidentniji, kada neko maltretira moje strpljenje i živce i traži po 50 puta
a) Dokaźi bilo koju optužbu od ovih nabrojanih, a posebno da sa tim imam bilo kakve veze.

b) Nekad je i ćutanje saučesništvo, znaš i sam.

Da rezimiramo:

Kolegu @Q. in perpetuum hibernum uopšte ne tangira što Hrvati, Bugari, Makedonci, Dukljani, Milogorje i Dobri Bošnjani besramno kradu i prisvajaju srpsku istoriju, ali ga jako živcira kad autohtonisti isto tako posrbe po kojeg rimskog senatora, konzula i slično. U čemu je razlika?

A sad si još i slagao, zato što si napisao da je to rezime, a sadržaj rezimea ne odgovara citatu.

Dokaźi bilo koju optužbu od ovih nabrojanih, a posebno da sa tim imam bilo kakve veze.

Sad bi i pretvorio ovo u diskusiju o meni. Ne pada mi na pamet, a da ne pominjemo ni da je da tvoje strane bezobrazno da misliš da BiH takve stvari izmišljao. Aranko je rekao da sam ja opasnost po izvore zato što ih verovatno uništavam, Kole11 smatra da ste svi vi koji klinovi, uključujući jedno vreme barem i tebe, Scott Isle mi je pretio mnogo puta ubistvom, uklj. da mi i decu treba pobiti, a Mrkalj je ovde orkestrirao jednu celu aferu...sve je to ovde na forumu viđeno, sve gluposti i s*tanja koja sam ja trpeo ovde godinama, sa bi sad neko se kao ti odjednom pravio Englez i pisao 'eee, dokaži'.

Da ovoliku energiju usmeravaš na borbu sa otimačima srpske istorije autohtonisti ne bi imali povoda da rade to što rade.

A šta, tvrdiš da sam i trunku manje energije ulagao u borbi protiv Urvana Hroboatosa sa Herceg-Bosne, bh_citadele, DUKLJANIN-a (i njegovih 150 iteracija),..?

Nikoga ja nisam nikada štedeo. Insinuiraš mi, tobože, nekakve duple aršine, a prema svima se ponašam uvek isto. I najgore praštam, pa i nastavljam komunikaciju, čak i kad ne bude izvinjenja. Bez obzira na to ko je čovek, odakle dolazi, kako piše, itd...svakome pružam priliku da se pokaže čovek i svakome dajem po zasluzi kad se o to ogreši. Većina forumaša me čak i smatra možda jednom od najtolerantnijih u najrpristojnijih ljudi ovde.

Као што је Херодот био ,отац историје", тако је Академик Јован И Деретић отац Праве Српске Историје:

Уз ово се спремам за сечу Бадњака,јер ми Срби морамо да знамо што више о нашој Древности!
Однос образоване јавности према Деретићу може се видети кроз оксиморонску синтагму, коју Марић изговара одмах на крају:
"Дете од 16 година зна шта српски академик не зна. Значи, за Србију има наде."

Однос образоване јавности према Деретићу може се видети кроз оксиморонску синтагму, коју Марић изговара одмах на крају:
"Дете од 16 година зна шта српски академик не зна. Значи, за Србију има наде."
Egzarhista je tako zabrinut za budućnost Srbije…
413DB289-0316-4704-ABEA-A56B563B402C.png
7D41EAB4-F02C-4AAA-8C7B-A7B49E085495.png

Egzarhista je tako zabrinut za budućnost Srbije…
Pogledajte prilog 1477023Pogledajte prilog 1477024
Ма какав егзархиста. Нити сам егзархиста нити је тема о Егзархији. Опет, ово је твој покушај на свакој теми да тражиш личну одговорност од свих који не деле твоје ставове.

Дете од 16 година зна шта српски академик не зна. Значи, за Србију има наде."
У праву је овде Академик Деретић! И ја ћу моју Софију прво да научим да су Срби ходали светом пре свих других народа. То мора да се зна!

Međutim, šta god da se rekao i kakvi god da su mu stavovi, neupitno je da je i to javno izazvao Deretića da mu izađe na megdan. A ovaj odbio.
Грешиш, Славене. Сада ћу ти појаснити.

Прво, није исто гостовање у тако гледаној емисији попут Марићевог Голог живота у једног клипа на Јутуб који межемо да направимо и ја и ти.

Друго, Господин Деретић је у тој емисији јавно прозвао, пред камерама и Народом, све водеће нордисте, где спадају и Господин Радић и остала екипа. Нико се није одазвао.

Закључак је јасан- није Деретић тај који је одбијао ТВ дуел.

@dulesrbenda i ostali autohtonisti, želim vam svima generalno srećne praznike i da ih provedete (odnosno da ste ih proveli) i najtoplija preporuka da pogledate špansku seriju „30 srebrnjaka“ (30 monedas), po 30 Judinih srebrnjaka.

30-coins.jpeg

Serija ima sve; tajna društva, milenijumske zavere, satanizam, Vatikan. Zadnja epizoda se odvija i u vatikanskoj tajnoj biblioteci, a delom je snimano i u vatikanskom tajnom arhivu gde se čuva strašna istina od celog sveta. :)

biblioteca_1-2308885_20210103144919--1200x900.jpg

Tačno znam da bi je Šargić progutao i koristio neke scene za svoje emisije. :D

@dulesrbenda i ostali autohtonisti, želim vam svima generalno srećne praznike i da ih provedete (odnosno da ste ih proveli) i najtoplija preporuka da pogledate špansku seriju „30 srebrnjaka“ (30 monedas), po 30 Judinih srebrnjaka.

30-coins.jpeg

Serija ima sve; tajna društva, milenijumske zavere, satanizam, Vatikan. Zadnja epizoda se odvija i u vatikanskoj tajnoj biblioteci, a delom je snimano i u vatikanskom tajnom arhivu gde se čuva strašna istina od celog sveta. :)

biblioteca_1-2308885_20210103144919--1200x900.jpg

Tačno znam da bi je Šargić progutao i koristio neke scene za svoje emisije. :D
Variš ti to bigtajm privatno, samo se praviš (ironičan).

Хвала за предлог, одмах тражим и гледам. :ok:;)

Back