"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Zašto? Nisam ništa loše mislio; mislim, uklapa se. To bi i ličilo na njega, koristio je isečke i snimke iz tako nekih korisnih i referentnih stvari kada je montirao...
Зато ја и волим да га слушам. Ево погледај како је овде доказао да песма о Марку Краљевићу потиче директно из ведизма:

https://www.facebook.com/groups/491...k/7196721880448063/?ref=share&mibextid=NSMWBT

:D

Prva epizoda i ono sa kravom i bebom je malo bezveze i malčice je sve naivno...zapravo prvu ep. nisam lično uopšte ni gledao sam u suštini, sem par scena. Tek sam se kasnije sam se uključio.
Јутрос сам мало и ја погледао прву епизоду. Имао нека посла данас, али од сутра почињем свако вече да гледам.

Da, da, primetio sam da je i Ković opet ustaša. :lol:

Valjao im je samo onomad kad je spomenuo da mu je Nikola Žutić lični prijatelj i kad je Vesna Pešić došla u park ispred da s njim napravi fotkiće i podrži ga u sudskom sporu isped Prvog osnovg suda u Beogradu kad ga je Samardžić zatrpavao tužbama; sad je Ković opet izdajnik.
Дал је свесни издајник, то нзм, али да заступа издајничке ставове што се историје тиче, ту немам дилеме.

Ево наведен је цео списак српских владара пре Немањића.

Дал је свесни издајник, то нзм, али да заступа издајничке ставове што се историје тиче, ту немам дилеме.

Ево наведен је цео списак српских владара пре Немањића.

Ma Kovic se bavi demokratskim vremenom, od francuske revelucije na ovamo, kod nas prakticno od Njegosa. Tip se uopste ne bavi starom istorijom.

Саво, Сарбенда, Водона

https://www.raremaps.com/gallery/detail/94854/persia-tabula-quinta-de-asia-ptolemy-berlinghieri
Сарбенда1.jpg

https://www.raremaps.com/gallery/de...a-di-libya-quale-aphrica-ptolemy-berlinghieri
река саво1.jpg

https://www.raremaps.com/gallery/de...ula-tabula-sexta-de-asia-ptolemy-berlinghieri
vodona1.jpg

Ех сад?!
Довољно да свог становишта да је изјавио да постоји контрадикција у нашој историји и да то људи примећују.
"Како то да ми живимо на земљи Винчанаца да се сахрањујемо у њиховим гробљима да са њима немамо ништа?"

Са становишта историчара 19. века сасвим довољно да се пита оно што се и ми питамо.

Мени су много суманутији овскви твитови и поделе у нашем друштву.

downloadfile-5.png

Poslednja izmena:
@Q. in perpetuum hibernum
Evo o čemu sam pisao kad sam pomenuo da je autohtonizam nastao kao reakcija na imperijalne “naučno-rasističke” stavove koje je o Slovenima imala nemačka istoriografija (uglavnom sva do posle Hitlera):

Zapaziti terminologiju korišćenu u delu Benjamina Kalaja o Srbima - doseljavanje Slovena na Balkan se po njemu dogodilo u sklopu nekakvih “divljačkih skitničkih pljačkanja.” Onda pominje i neke “Srbe divljake”, itd…

FE544048-96E0-4068-908D-FE58A37D7683.jpeg

2653A359-E5AD-41F1-B176-2E0B49498B64.jpeg

08847450-E219-4257-ABCD-8A2AC82CAC09.jpeg

Evo o čemu sam pisao kad sam pomenuo da je autohtonizam nastao kao reakcija na imperijalne “naučno-rasističke” stavove koje je o Slovenima imala nemačka istoriografija (uglavnom sva do posle Hitlera):

Zapaziti terminologiju korišćenu u delu Benjamina Kalaja o Srbima - doseljavanje Slovena na Balkan se po njemu dogodilo u sklopu nekakvih “divljačkih skitničkih pljačkanja.” Onda pominje i neke “Srbe divljake”, itd…

Pogledajte prilog 1480120
Pogledajte prilog 1480121
Pogledajte prilog 1480122

Za početak, praviš osnovnu grešku jer pripisuješ citate drugome. Ne pominje. To su reči ne njega, već Sanje Šuljagić.

Poslednja izmena:
Ех сад?!
Довољно да свог становишта да је изјавио да постоји контрадикција у нашој историји и да то људи примећују.
"Како то да ми живимо на земљи Винчанаца да се сахрањујемо у њиховим гробљима да са њима немамо ништа?"

Са становишта историчара 19. века сасвим довољно да се пита оно што се и ми питамо.

Мени су много суманутији овскви твитови и поделе у нашем друштву.

Pogledajte prilog 1479451
Samo ima jedan mali problem: veliki Ukrajinac Aleksandar Olenik ne pripada srpskom društvu.

Samo ima jedan mali problem: veliki Ukrajinac Aleksandar Olenik ne pripada srpskom društvu.
Није толико битно колико је било таквих изјава и са нашег универзитета који су још на својим функцијама.
Веруј ми доста њих у другој Србији њиховом самом крему који мисле тако , можда и не мисле али се ругају.Може им се у име неке демократије сматрају неког политичарем неког ратним злочинцем.
Јасно из твита да је Ратко Младић ратни злочинац а Павелић политичар и колико квота , шерова и лајкова.
Питање колико сам тај естаблишмент или сам врх има везе са Србима уопше али стање у друштву је манифестација њиховог поретка који на жалост велике везе са Србијом има са самим Србима мање.
Заправо Црнобарци њих пар хиљада , аутохтонисти су много битнији и већа опасност од овога.
Ово је чиста демократија свако има право да мисли како хоће постоје злочини из човечности и злочини против човечности.
Видиш да је твој пост већи злочин и супротстављање званичном наративу него ли Јасеновац и пасија гробишта.
Друштвени поларитет зван аутохтонизам је већи злочин него нацизам и фашизам.

Dokaz za tvrdnju: samo ne moj da ispadne da nije moguće citirati original jer je čovek kasnije sam zabranio svoju knjigu.

Kalajevu knjigu je vrlo lako pronaći onlajn, potraži sam.

Ne znam zašto uopšte polaziš od premise da je to što tamo nešto piše tačno. Ti ljudi stalno lažu i falsifikuju. Zapravo, u ovoj situaciji (kao i u većini) mislim da je pre možda čak i ljudska glupost tj. da žena ne zna uopšte šta su navodnici i kako se koriste, nego svesno falsifikovanje.

Ona ne koristi navodnike u smislu da Kalaja citira, već kao književni izraz sarkazma. Sprda se na njegov račun.

A i valjda vidiš da je kompletni članak jedna velika hrpa smeća koje sa istorijom apsolutno nikakve veze nema; zašto bi ozbiljno mislio da tu ima ičeg?

Dokaz za tvrdnju: samo ne moj da ispadne da nije moguće citirati original jer je čovek kasnije sam zabranio svoju knjigu.

Evo ti. Kaže gospođa Šuljagić u prvoj fusnoti, str. br. 9. Pa, evo je.

str9.jpg

I, gde stoji Srbi divljaci ili divljačka skitnička pljačkanja u knjizi?

Pa nema, nigde.

Ti ljud kojima pripada Šuljagićeva su u svojoj suštini ili svesni lažovi ili korisni idioti kojima su neki drugi isprali mozak, pa nenamerno lupetaju gluposti, nesvesni da je to što rade širenje laži.

To je ujedno i cela suština Šuljagićeve i njoj sličnih. Oni su protivnici istorije kao takve i, pošto im se ne sviđa prošlost, izmišljaju neku novu koja nije postojala i njom stvarnu zamenjuju. I to kada stvaraju novu prošlost, ne falsifikuju samo antiku, već falsifikuju i srednji vek i XVIII vek i XIX vek...za nekoliko decenija će verovatno lažirati i XX vek. Npr. ja stvarno očekujem da početi u nekom trenutku da pričaju kako su svi mislili do Brionskog plenuma 1966. godine Srbi bili autohtoni, te to i Josip Broz Tito govorio, i onda kako skidaju Rankovića, te od tada tvrde da su divljački Srbi nasrnuli na Balkan. :lol:

Mislim, tvoj primer bukvalno dokazuje to što si naveo. Ne treba niko ozbiljan da obraća pažnju na to šta piše u tim tekstovima, zato što su najčešće potpune gluposti. Kao što vidiš, ni kad je reč o navodnicima, ne radi se ni o kakvom citatu.

Pogledajte prilog 1480120
Pogledajte prilog 1480121
Pogledajte prilog 1480122

Dobrica Ćosić u svojoj knjizi Piščevi zapisi 1969—1980. prepričava, na sto osamdeset šestoj stranici, svoj „poslednji značajniji razgovor“ sa Andrićem i citira ga: „U Bosni vam je sada, Dobrice, ono što je pokojni Kalaj snevao, a nije kao diplomata smeo da izgovori. U Bosni pobeđuje bošnjaštvo. Staro, a mlado. I neka da Bog da moja noga više nikad ne kroči preko Drine...“ Ivo Andrić je umro 13. marta 1975. godine u Beogradu.

Dobrica Ćosić u svojoj knjizi Piščevi zapisi 1969—1980. prepričava, na sto osamdeset šestoj stranici, svoj „poslednji značajniji razgovor“ sa Andrićem i citira ga: „U Bosni vam je sada, Dobrice, ono što je pokojni Kalaj snevao, a nije kao diplomata smeo da izgovori. U Bosni pobeđuje bošnjaštvo. Staro, a mlado. I neka da Bog da moja noga više nikad ne kroči preko Drine...“ Ivo Andrić je umro 13. marta 1975. godine u Beogradu.

Samo što je ono o čemu pričamo zapravo samo glupost gospođe Šuljagić koja suštinski nema nikakve veze ni sa čim iz XIX veka.

Samo što je ono o čemu pričamo zapravo samo glupost gospođe Šuljagić koja suštinski nema nikakve veze ni sa čim iz XIX veka.
Не би бсш било реално за дипломату да тако пише али ово сам више поставио јер је Андрић био дипломата такође те су му намере и тежње Калаја биле познате.

Back