Слободно се може рећи (барем је моје мишљење) да је управо прозвани корисник Q. међу најобразованијим и најобјективнијим форумашима (поред корисника Кал Дрого и још пар њих) и као такав је трн у оку поменутом прозивачу и његовим сарадницима и сабраћи по идеологији, а та идеологија гласи ,,све што нам се не уклапа у унапред одређени наратив, прогласити фалсификатима", односно исто оно што раде Шаргић и остали такозвани аутохтоности и новоромантичари, а пре њих Деретић, који је у великој мери одговоран за ширење псеудонаучне мисли у слабије образованом и некритички настројеном делу становништва. Та се њихова методологија не завршава на неоснованим и неаргументованим проглашавањем извора за фалсификате, него се служе и отвореним негирањем података, неправилним тумачењем, лагањем, прављењем човека од сламе, па и кривотворењем речи стручњака који су ауторитети и једноставним оптуживањем саговорника за издају и корупцију. Када се разобличе њихове неистине, углавном се бране или исказивањем непоштовања и инфантилним провоцирањем, или ћутањем, сачекају извесно време и настављају с истим причама као да се ништа није десило. Мени је требало свега недељу дана да кроз посматрање дискусија закључим све ово и сам, нарочито је у томе помогло то што сам увидом у изворе и литературу лично могао да се уверим да се редовно пласирају неистине као аргументи с њихове стране, које корисник Q. преданим проучавањем огромног корпуса података врло вешто побије. Због своје подршке њему и његовом раду смо више пута и ја и неки други корисници били оптужени да смо његови клонови, односно алтернативни налози, па то иде чак и дотле да се модерација па и сам врх форума проглашавају пристрасним према поменутом кориснику који ужива њихову протекцију или је потајни члан администрације, док је истина једноставно то да модерација њихове неосноване оптужбе, спам, провокације и увреде уклања, што они наравно представљају прогоном и цензуром.
Ја ти желим добродошлицу и саветујем да као и ја уложиш мало времена у самосталну проверу тачности свега што се износи овде, а за шта већ немаш претходно знање, да би стекао представу о томе с ким дискутујеш и колико су њихове речи поуздане. У случају поменутих корисника Q. и Кал Дрого нећеш имати потешкоћа с тим, јер они без изузетака увек постављају линкове релевантних извора података, тако да код њих важи она ,,нема лажи, нема преваре", све су карте на столу свима на увид. О скоро свему што те евентуално интересује се на форуму дискутовало, тако да ћеш претрагом наћи велики број тема које се баве многим историјским подацима, а на овој која је управо посвећена раскринкавању лажи и кривотворина, као и њеним претходницама, можеш наћи скоро све тврд.ње шарлатана које често до најситнијих детаља бивају аргументовано побијене доказима, као и низ неоснованих оптужби углавном на рачун корисника Q. које му се без икаквих доказа упућују изнова и изнова. Навићи ћеш се временом на њих.