"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Ne kaže to nigde.
U pravu si, rekao je možda bi mogla :mrgreen:

1713794487940.png

A objasnjenje specificno vezano za temu ove rasprave, Tvrtkovu kraljevinu, navedeno ovde

Pogledajte prilog 1535344

mnozis sa nulom. I to je ta vajna nauka, uzimam samo ono sto se meni svidja, jel da?
Zaobiđi me sa svojim klinačkim foricama, ne znam ni što sam se uopšte i oglašavao kad ne umeš kao čovek ni da se ponašaš, a samo kmečiš kako nema moderacije iako tvoje infantilne ispade tolerišu ovde maksimalno, što i sam znaš odlično.

Zaobiđi me sa svojim klinačkim foricama, ne znam ni što sam se uopšte i oglašavao kad ne umeš kao čovek ni da se ponašaš, a samo kmečiš kako nema moderacije iako tvoje infantilne ispade tolerišu ovde maksimalno, što i sam znaš odlično.
Opa bato, doduse dao sam ti par promila sanse da si ozbiljan, ali i to je bilo mnogo :mrgreen:

Pogledah malo tvoj doprinos na forumu, tipican predstavnik stranice "nauka nabija na kolac", ovaj pardon, uzvraca udarac

"bečko berlinska škola" kod nas to zovu Resavska škola, a onaj ko ne zna to još zove i naukom. :) Možda i jeste, deo političke nauke, kako ubediti druge da je zemlja ravna ploča....ovi resavci na krstarici ne znaju ni da prepisuju, pa je to više literalni sastav za tetu učiteljicu....
Jeste nauka ali u oviru discipline psihološko-propagandni rat. Sa istorijom slabo veze ima.

"bečko berlinska škola" kod nas to zovu Resavska škola, a onaj ko ne zna to još zove i naukom. :) Možda i jeste, deo političke nauke, kako ubediti druge da je zemlja ravna ploča....ovi resavci na krstarici ne znaju ni da prepisuju, pa je to više literalni sastav za tetu učiteljicu....
Vidi se odmah kalibar poznavaoca nauke.

Jeste nauka ali u oviru discipline psihološko-propagandni rat. Sa istorijom slabo veze ima.
Tipičan ravnozemljaški komentar. Pazi, i za 100 i za 500 i za 1000 godina, istoriju neće boleti uvo za to što ti i tebi slični imate da kažete o svojim fantazijama i koliko umete da se iskezečite na činjenice. Tvojim rečnikom - možete samo da kmečite.

Buahahahahahhaha, evo ti Isailovica, akhahahaha

Pogledajte prilog 1535322

Lepo ti rekoh, jedini izlaz je da organizujes inkviziciju na Banja Luku, ima tamo nekoliko njih za lomacu. Kad je proslo sa Jankovicem proci ce opet.
Samo hrabro, Cirkovic bi bio ponosan :mrgreen:

Opet misiš da ako po 100 puta okačiš jednu te istu sliku to znači da ti, tobože, na neki način pojačava argument. Možeš da je okačiš 150 put, ako to uradiš samo znači da si se možda i 150 puta izblamirao, kao onomad na temi o pogrešnom citatu iz Festovog Brevijara.

Mnogo je većeg značaja ako okačiš neku stvar samo 1 jedini put, ali sa jasno obrazloženom i čelično čvrstom argumentacijom. Štaviše, kroz samo ponavljanje se vidi koliko si očajan, jer bi ti i samo 1 jedini put bio sasvim dovoljan, da ti zaista misliš da si u pravu i da si tu nešto ispravno rastumačio, a ne napravio totalnu konfabulaciju, pa još i krivo rastumašio Došlića.

Da nije tako, ne bi se kreveljio i vrlo nedvosmisleno, konzistentno izbegavao da obrazložiš šta znači to što su Bugari, Ugri i Grci zapravo Bugarska, Ugarska i Vizantija. ;)

Opet misiš da ako po 100 puta okačiš jednu te istu sliku to znači da ti, tobože, na neki način pojačava argument. Možeš da je okačiš 150 put, ako to uradiš samo znači da si se možda i 150 puta izblamirao, kao onomad na temi o pogrešnom citatu iz Festovog Brevijara.

Mnogo je većeg značaja ako okačiš neku stvar samo 1 jedini put, ali sa jasno obrazloženom i čelično čvrstom argumentacijom. Štaviše, kroz samo ponavljanje se vidi koliko si očajan, jer bi ti i samo 1 jedini put bio sasvim dovoljan, da ti zaista misliš da si u pravu i da si tu nešto ispravno rastumačio, a ne napravio totalnu konfabulaciju, pa još i krivo rastumašio Došlića.

Da nije tako, ne bi se kreveljio i vrlo nedvosmisleno, konzistentno izbegavao da obrazložiš šta znači to što su Bugari, Ugri i Grci zapravo Bugarska, Ugarska i Vizantija. ;)
jedna slika i jedan argument ništa ne znači kada vi trolovi ne odgovorite na argumentaciju i ne shvatite činjenice, pa ako se već bavite gebelsovim sistemom trovanja lažima onda što ne bi kačio svaki put kad mu se svidja?

Ako je dosta ovog u zadnjih nekoliko objava obdaništa, @Kole11 je li može konačno tumačenje reda u kojem car Dušan nabraja Ugri, Bosna, Bugari, Basarabova zemlja i Grci? :namcor:
Najbolju volju imam, ali ocigledno danas nesto teze koristis nego obicno. Jedino da prepisem latinicom ili da prevedem na bosnjacki jezik. Ne znam vise sta da radim sa tobom

1713800822335.png

Najbolju volju imam, ali ocigledno danas nesto teze koristis nego obicno. Jedino da prepisem na latinicu ili da prevedem na bosnjacki jezik. Ne znam vise sta da radim sa tobom

Pogledajte prilog 1535442

Postavljanje slike nije pojašnjenje. To je postavljanje tuđih reči. Ja te pitam da svojim rečima objasniš to što tu piše, da vidimo jesi li razumeo (odnosno, preciznije rečeno, gde je ovde nesporazum).

Znači, reč je o teritorijalnim odrednicama? Etnikonima upotrebljenim u funkciji demonima, teritorijalne odrednice za zemlje Vizantiju, Ugarsku, Bugarsku, Bosnu i Moldaviju?

Je li to hoćeš da kažeš?

Mislio sam da si ti jedan od onih koji tvrde da se Srblje nikako ne može odnositi na Srbiju jer je etnička odrednica, pa tako kada u povelji piše da trgovci idu da rade u Srblje, to ne znači da idu u Srpsku zemlju, već da ulaze u Srbe kao etnicitet.

Moguće je da sam te pomešao sa drugim forumašima; dotičnog sam se ovde nastupao svaki put kada se diskutuje o tome šta tačno znači Srblje. Ako jesam, izvinjavam se.
Šta to znači "nastupao sam se"?

PS. Nalupao?

Volim kad dođu jasno obojeni* članovi foruma da bace svoju boju na stavove drugih koje podržavaju.

_____
* hrvatsko krilo SUBNOR-a

Back