Blogovi

HODAJUĆI KROZ VREME
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) HODAJUĆI KROZ VREME Čudna je tvorevina to vreme kao i potreba čovekova da kada dodje do jedne tačke u tom vremenu zastane, okrene se i pogleda iza sebe. Lepota ili ružnoća onoga što vidi opet zavisi od njega samog jer oko njegovo naviklo je da gleda sopstveni vid neimarstva. Ujedno smo najvatrenije pristalice i najveći kritičari svojih dela.....taj pogled unazad je još jedno životno kaljenje. Hodajući kroz vreme ostavljamo tragove stvarajući ili razarujući. Tragovi naši ostaju za navek........uklesani u kamen života, otisci naših reči i dela, osmeha i suza, radosti i tuge, rata i mira, odluke koje donesosmo, put kojim hodismo pokazuju nama i drugima. Bljeskaju bisernom...
Deset malih lala došlo u moj krevet jedan mi je popušio ostalo ih devet Devet malih lala na ***** ih nosam jedan pao sa ***** ostalo ih osam Osam malih lala ja ih tužno gledam jedan mi liže šuljeve ostalo ih sedam Sedam malih lala stegnuli su pest jedan izjeo ***** ostalo ih šest Šest malih lala mrze ceo svet jedan **** kozu ostalo ih pet Pet malih lala leže u pičketini jedan ispo iz ***** ostalo ih četiri Četiri male lale svima guzu dale jednog jebu svi ostalo ih tri Tri male lale ***** ih ja svi mi ližu guzicu ostalo ih dva Dve male lale ko je više bedan popušiše jedan drugom te ostade jedan Jedan mali lala zajaha ga bula premetnu se u balegu ostade ih nula
Dugo su egipatske piramide smatrane najstarijim arhitektonskim monumentima. Ipak, najraniji neolitski hramovi na Malti su stariji za oko hiljadu godina od navodnog datuma izgradnje čuvenih piramida u Gizi. Ogromni kameni blokovi, teški desetine tona, korišćeni su za izgradnju hramova. Moderni alati i tehnike bi i danas imale nepremostivih poteškoća da izgrade nešto slično. Kako su ovi tereti pokretani pre 5-6.000 godina, ostaje misterija. Prvi hramovi, kao na primer Gantija u Gozo-u, nisu imali posebnih ukrasa. Oni kasniji, recimo Hagar Qim, bili su izgrađeni od blokova koji su vrlo precizno pristajali jedni uz druge i pri tom su bili posebno ukrašeni. Pomenimo da ne postoje arheološki nalazi metalnih predmeta ili alata na Malti tog...
Libido je moć što svemu čari daje ali ništa čoveka tako ne zamaje da ne može da vidi istina šta je. On je tkalac vela čarobnice Maje Moćni Uroboros je njegov Boss. Kad se vreme sluči i Gazda odluči libido da povuče svu lepotu sveta sa sobom odvuče.
Знам да си Ти Онај што снове је моје зачео, у плочу срца крст свој утиснуо, жигом љубави заувек обележио, Истином ослепео, да не видим иког - до Тебе. Знам да си ти Онај кога чекам да душу моју раскује, стопала, недостојној, умије и грехе крвљу залије. Знам, јер лудом си ме учинио, да ко звер Твоје име завијам и чекам да њушку у Твој длан сакријем. Али Те молим, Господе Силни, не дај да заборавим кап воде на усни понуђени, уздах замном испуштени, убрус на лице прислоњени, оних који су у огледалу мог ока видели Тебе.
~~~~VOLIM TE~~~
Volim te kao sto moze voleti jedna robinja svoga gospodara kao da me kletva neka starih dana prati pothranjuje moju nesrecu tvoj zagonetni osmeh O kako bih volela da znam sta li sanjas ove noci O kako bih volela da znam ove hladne noci da li si sanjom ili sam u samoci Ljubim te dahom neznog povetarca Grlim te rukama od mekanog somota Ljubim te usnama od svile Slatkim osmehom te budim Zora rudi,nebo crveno je Daj probudi se i grli me strasno od cezne mi drhte obnazene grudi... Neka nam zavide zvezde nad zagrljenim telima I ljubi mi uzavrelo telo pod nabojom emocija zanosno i vrelo Budi mi ljubav moj princ iz bajke budi gospodar srca makar i u snu dok ljubim ti oci,tvoje snene meke dodji i ostani zauvek kraj mene Poljubi me nezno...
Ljubavi iz burdelja
Nikada nisam voleo burdelje... Ali, moj prijatelj Kubanac Pedro, inace sahovski internacionalni majstor, je uzivao u njima...Nakon napòrnih partija saha koje smo igrali hteo je sebi da da oduska, pa sam morao da ga vodim u neki od mnogobrojnih burdelja ovog velikog luckog grada... Obicno je zeleo da ide u jedan od najgorih, gde su se skupljali najmracniji tipovi, u koje nisam smeo ni da gledam...Atmosfera je bila ocajna. Jedno 50-60 zena svih uzrasta, dimenzija i rasa, najprovokativnije obuceno se muvalo oko stolova i svima se zavodljivo osmehivale... Bilo je tu i zaista lepih devojaka, ali i tako ruznih da ih covek ni stapom ne bi dirnuo... Svi su bili polupijani od loseg piva i droge koja se osecala svuda unaokolo...Od dima je...
Pre izvesnog vremena sastao se veliki galakticki savet i uputio mitski poziv mnogobrojnim svetlosnim bicima: deci sunca, krilatim andjelima, vesnicima sunca, ratnicima duge i drugim sjajnim bicima mnogih zvezdanih sistema. Za vreme sastanka usla je Ljubav Galaktickog Kruzenja, Veliki Duh, i ispunila sve miloscu, svojom Bozanskom svetloscu i svojim recima: " Pozvani ste da zacarate jedan svet na kome ce se desiti velike promene. Oni koji odgovore na ovaj poziv, otici ce na mesto gde se odvija planetarna evolucija i gde su iluzija i strah mocni ucitelji. Pozivam sve one sa darovima i talentima da budu moji emisari tamo, da uzdignu i preobrate frekvenciju planete Zemlje, jednostavno, prozimanjem i ukorenjivanjem Ljubavi. U ovom...
Погледај, колико само силника иде на Тебе, без лица,само зној на њиховим мишицама, огрезлим у крв. Погледај, колико само блудника, отечених усана, жељно је Твог крика. Погледај, Колико је само непријатеља Твојих, бездушних законика, што окрутност своју правдају знањем. И смејача И глупака И кукавица И убица И Пилата И Ирода И изрода... творевине Твоје. Погледај и преброј их Господе, али немој мене пронаћи међу њима.
Naše malo, njima znači sve Humanost, altruizam, filantropija, plemenitost....Pojmovi koji su u savremenom svetu tako retki i gotovo zaboravljeni. Umesto njih zavladali su egoizam, netolerancija, materijalizam, diskriminacija... Današnji čovek je opterećen sobom, usmeren je na sticanje materijalne dobiti, moći, statusa i često ne primećuje i ne zna da uživa u nekim malim stvarima koje možda njemu ne znače mnogo a koje bi nekom drugom značile sve. Postoje deca koju često ne primećujete ili nastojite da ih izbegnete iako su tu među vama. Da li se nekada zapitate ko su ta deca, kakva su to deca, kakvi su njihovi životi i sudbine? To su deca sa invaliditetom i sa smetnjama u razvoju kojima je potrebna naša pažnja, ljubav, podrška i vaša...
Viđen je kako korača s Marijom Magdalenom pod ruku primećivalo se da razgovaraju o nečem veoma važnom izrazi lica odavali su ozbiljnoast povremeno su se dodirivali glavama s vremena na vreme zastajkivali su proveravali da li su sami zatim su nastavljali razgovor Na rastanku ona ga poljubi u dlan leve ruke kao žena svog voljenog ljubavnika on nju u čelo kao dragu kćer razišli su se na granici grada ona je zašla među ljude on sakriven zidinama među vlast
Ko se usudio pa me probudio pokidao od svile san ko se usudio pa te poljubio ukrao suncu mi sjaj Ko se usudio iz moje bašte ubrati najljepši cvijet ko me osudio da sama lutam kroz ovaj samotni svijet....
Ajde da svi budemo dekadentni :D Ne moramo dugo, eto dogovorimo se da budemo dekadentni recimo četiri noći. Naćemo nekoga sa iskustvom, da nam objasni i da nas nauči. Strašno je kako su nam zabranili svaku životnu radost. U stvari, iskren da budem, ja sam je zabranio, popeo sam se na Brdo i rekao "nemoj da se više životno radujete majku vam iebem". Naišao mi bio neki djavo da tjeram ljude da se ne raduju. Srećom, duh novog vremena zapishao je i mene, pa sam sada osvješćen i prosvjećen. I stoga vas sve zovem na žuraju. Neka ponese svak` šta ima. Ko nema ništa, neka povede nešto lijepo. Ko nema ništa lijepo da povede, neka pozove mene, da idem sa njom. Pijuckaćemo, pjevuckaćemo, plesuckaćemo, prduckaćemo, iebuckaćemo i biće nam fino.
;;NECU SE ZALJUBITI!"
Rekla sam sebi odavno Ljubav je za mene mrtva! Nekad sam volela slavno Do bola, do placa I bila od ljubavi jaca. Sta mi se desava danas Ni sama nisam svesna… Znam da voleti umem, Znam da mogu sebe da dam... Samo ti to treba da shvatis sam. Na klizav put me vodis A klizala se nikada nisam… Grejes pa malo hladis, Topim se i u hladu… Boze, sta mi to radis? Necu se zaljubiti! Ne, zaista necu… Ubedjujem sebe do jutra… Dan kad mi osvane novi Pitam se: sta cu bez tebe sutra? Mozda je bolje da cutim I polako patim u sebi… Jer naglas ne smem reci Koliko mislim o tebi… Sta mi to radis? Cime mi ego hranis? Sve sam objasnila sebi Jos samo da bude jasno i tebi!
Odrasla jesam.I na tezi nacin shvatila ono sto su me roditelji trebali davno nauciti.Da na prvom mestu moram voleti sebe.Volela sam tu novu bolju mene.Postajala sam zadovoljnija sobom.Bar malo. Jer nesto je nedostajalo.Nije vise bilo vatre.Tek ponekad sevnula bi varnica koju bi on,moja zelja,probudio pogledom u prolazu.O,vidjala sam ga ja.S vremena na vrema.Ponekad.Svakih par meseci ili nedelja.Znala sam sta radi,kako je.Secam se trenutka kada sam shvatila.Da je moj dobar drug s kojim se druzim vec mesecima ustvari njegov rodjeni brat.Kako nisam ranije shvatila?Pomenuo bi brata ponekad ali nisam obracala paznju.Nije ni licio na njega.Nebo i zemlja.Veliki meda.Dva metra u visinu,tri u sirinu.Ekipa iz kraja.Ljudi su ga se...
Ne znam da li sam bas tada,tog trenutka,gledajuci niz ulicu u kojoj ga odavno vise nije bilo,shvatila.nema vise.Nikada.Nema sanse za jos jedan pocetak.Ili prvi.Bar ne za nas dvoje. Otisao je niz ulicu onaj koga sam u stvari zelela,a ostao onaj kog sam izabrala. Stajao je ispred mene taj moj izabranik u celom svom sjaju i velicini. Tako jadan. Taj moj otac-ljubavnik,koji je pokusao i milom i silom da me slomi.Radio je i nemoguce samo da me potcini i baci na kolena.Da me natera da mu se klanjam,njemu jedinom kralju ciji verni podanik,ja,treba da pobenavim od srece sto sam njegov rob.U momentu mog najveceg ponizenja,kada je vec bio ubedjen da je uspeo,podigla sam glavu.Mirno.Dostojanstveno.Sve sto je uspeo bilo je da unisti i ono malo...
2001g Prosla je godina.I dobar deo sledece.Sve je isto.Jos uvek se grcevito drzim ljubavnika.Jedina promena je sto sam se upisala na faks.I promenila posao.Istina,nije mnogo bolji,ali placa racune. Vrelo popodne.Sedim u basti kafea moje zgrade i hladim se.Nigde nikoga.Asfalt isijava 100c cini mi se. Namera ili slucajnost? Par metara dalje ulicom prolazi plavi kabriolet a za volanom je muskarac iz mercedesa. Automobil klizi jos nekoliko metara a zatim cujem skripu kocnica.Gledam u potiljak vozaca.On se ne okrece.Nece.Ali ja vidim njegov odraz u retrovizoru.Onda polako odlazi niz ulicu. Ponovo. Tri sata je popodnea oko mene mrak.Cak,cini mi se da vidim i poneku zvezdu. Ceo dan sedim i gledam kroz prozor.Kabrioleta nema.I znam da nece...
Једне ноћи потрчаћу, топлим стопалима по поду, огрнута само косом као марамом, неразумна, оставићу све што зовеш својим и нећу се освртати, да не изгубим мирис извора у ваздуху и одјек Његове душе у мени. Јер ако застанем, остаћу слеђена, као срна зачуђена, непомична пред хајком, као жена од песка, штапом на обали исцртана, огрнута само косом као марамом.
Рекла сам:никада више нећу пољупцима да будем издана, изругана,за самилост исмејана, за косу одвучена и крај зида бачена. Јер сам Те волела, о Љубави говорила, Истину сведочила, колена пред крвницима преклањала. Све сам птице своје душе из мрежа пустила, пружене руке, ко гране скршила, у пепео надања села. Али нисам жар костију својих угасила, дамаре срца утишала, ни сузе са усана обрисала. Јер си само Ти тајну моје душе открио, лице длановима подигао, косу умршену склонио и у очи ми се загледао, срце ми ново сачинио, сећање избрисао, ране уљем залио и својом, само својом ме назвао, мој Господе.
Zasto je sve vise razvoda, a sve manje srecnih brakova? Komentar na moj blog me je podstakao da razmislim o ovome. Sta je definicija modernog braka? Volim s vremena na vrijeme da izadjem samo da drugaricama, bez njega. Voli i on da izadje sa svojim drustvom, bez mene. Imam facebook i drustvo s kojim tamo ragovaram, sad imam i blog. On ima igrice. Ja mogu da obucem sta god zelim, ma koliko to kratko, usko ili providno bilo, samo ako se meni svidja. On ima pirsing u obrvi i mindjuse na oba uva, tetovazu na prilicno neobicnom i vidljivom mjestu. Kad bih pitala babu, sigurno bi rekla da nismo normalni bas sasvim. Majka se samo ponekad sokira, ali vec je navikla na vecinu pomenutog. Tetka koja me obozava sve moze da razumije, ali da izlazimo...
za Mariju Magdalenu 1 Primih ga mrzovoljna pospana sa okusom gorkih noći u ustima bližilo se praskozorje luča se gasila zagledah se u njegove oči nosile su u sebi skriveni spokoj toplinu koja je u meni kopnila Sačekaj rekoh mu a more se ulivalo u moje grudi i lagana drhtavica potresala telo Nije gledao moje obnaženo telo osmatrao je moju dušu Govorio mi je o ljubavi o vodi o praštanju novom životu govorio mi je s nadom reči koje sam pogubila vremenom Kada je spustio ruku na moje ruke izlilz se kao plima kao nadošla reka sva moja zla kob ničeg se nisam stidela ni zanata ni tela ni greha samo sam ćutala i posmatrala sunce koje se rađalo rumeno sjajno blještavo dok nisam na njegovoj ruci zaspala blažena spokojna 2 I reče...
JUDA Ti ćeš me izdati reče dok smo sedeli namazani prašinom i znojem u smiraj dana na ivici grada bosi i gladni zagledani u pust zažaren pejzaž pustinje Ja ću te izdati rekoh celokupna moja ljubav prema Njemu sabila se u tu jednu jedinu pretešku reč sručivši se kao bodež ocaubice u srce i bol i ljubaav u jednom zamahu smrznuše telo moje umesto onih zašećerenih reči i osmeha jedanaest kukavica što sada sede i čavrljaju sakriveni u magiji imena Njegova Podnećeš najveću žrtvu i večno proklestvo i smrt će ti biti sramna i bogohulna govoraše dok me je držao za ruku i u pesku iscrtavao nepoznata slova nerazumne šare nastanak sveta kao mesec zvezde sunce vatrene brze lopte magične brojeve rodoslov ljudskog roda spajajući nebo zemlju...

BOG

Priča je krenula iz trošnog predgrađa o tome da su se noću čule tihe nerazumne reči neki govorahu o pesmi neki govorahu o plakanju sa nekog navodno zaboravljenog i zatrpanog groblja ustvari ledine obrasle dugogodišnjim korovom jer ni istorijske knjige ne pisahu o groblju na tom mestu ali priča se raširi gradom i sa njom pritajen strah znatiželjnici dolazahu skriveni mrakom i osluškivahu kasnije prepričavahu neverovatne priče o noći dobro obavešteni govorahu o predznaku božje kazne dok jednog jutra iz trošnog predgrađa neko ne raširi priču o nepoznatom čudaku po drugima ludaku koji tu negde spavaše i sva krivica pade na njega ali za strašno ili prokleto čudo i nakon toga kad nepoznatog kamenjem i motkama prognahu sada sa nekom novom...
Pre neki dan pročitao sam naučno istraživanje 50-tak američkih sexologa na temu koliko je to optimalno vreme za dobar sex... i isti SEX-olozi su dobili dosta realan odgovor od testiranih, a isti je varirao od 3. do 13. minuta... šta reći, mislim da su to realne vremenske relacije, mada ima izuzetaka, koji ne čine pravilo, ali lično mislim da je ovo istraživanje jedno od retkih gde se nije lagalo... eto dao sam vam gospodo parametre, vremenske diskurse, pa vi vidite da li ste deo ovog istraživanja, ili spadate u one koji mogu da imaju SEX koji traje već 20.godina, kao što je slučaj sa našim narodom i našim neizbežnim političarima... P.S. Dobar seks je onaj u kome nemas vremena da gledas na sat... Dobar seks je onaj koji traje...
"Request, add..." Kao što vidite, dragi moji čitaoci, ja pripadam onoj generaciji, koja, hvala Bogu i svim svetima, pripada onim generacijama koje pamte kako je bilo živeti bez neta. Da sam se rodila koju godinu kasnije verovatno bi me bolelo uvo, verovatno bih se smejala onima koji se s nostalgijom sećaju dana kada je retko ko uopšte imao priliku da vidi komp, a kamoli da po ceo dan sedi za istim. Ali nisam. Rođena sam onda kada su u modi bile žmurke, skrivene bake, igre u pesku, klisa, a ne warkraft, pisanje dnevnika, a ne blogova, da ne govorim o pismima. Stvarali smo leksikone, a ne sajber poeziju. Kad odjednom, neko nam reče da je kompjuter bolji. Tada smo ga još uvek zvali kompjuter. Danas mu uglavnom tepamo kao bebi- zovemo ga...
Back