Blogovi

Kako se priblizava deset postajem sve nervoznija.U pet minuta do deset zatvaram vrata i silazim niz stepenice.U podnozju stoji crveni golf.Preko ulice,u drugoj traci,par metara dalje beli mercedes. Stajem na pretposlednji stepenik i gleda u mercedes i njegovog vlasnika.Vidim profil.Ne okrece glavu. Sa moje druge,desne,strane stoji moj daleko stariji otac-ljubavnik. Prati moj pogled i-zna.Zna da mercedes mene ceka.Gleda me.Netremice. Da li je to presudilo? Jedan pokret vrata,samo jednog muskarca? Mozda. Sta bi bilo da su se obojica okrenuli? Ili da sam ja bila malo jaca? Koliko bi mi zivot sada bio drugaciji? Sada to i nije vazno. Hvatam rucicu golfa.Pre nego sednem cujem zvuk motora.Sedim na zadnjem sedistu golfa i vidim kako mercedes...
Jesen 99g Moj dragi me zaposlio u toj kafanici kod prijateljice.Koju je,mislim,nekad kresao Okupljao se tu svakakav svet.Meraci vodomera,penzioneri,alkosi i narkosi.Ovi i oni.Zemlja je bila u rasulu a uvek isti ljudi su se okupljali u toj kafanici i drzali se nekako zajedno.Sedeli zajedno,delili svoju muku i nikog nisu pustali u svoj zatvoreni krug.Nisu zvali nikog i nisu zelei da bilo ko narusi njihove male rituale. Ali.... Kao da je gore neko zeleo da se poigra.Ko zna,mozda mu je bilo dosadno pa je krenuo plete jos jednu od svojih mreza sudbine... Namera ili slucajnost? Kao sve bajke i ova pocinje sa:Jednoga dana... U zimskom sumraku,eto njega.Kada je stao na vrata malog kafica,sepureci se onako,poletele su varnice.Besne.Prvi...
1999g Leta devedeset i.... imam 17g.I neki mesec.Mala curkica.Iskopala na necijem groblju uspomena coveka jos toliko starijeg od sebe.Znaci duplo.Ma,fin je on.Pridrzava mi vrata.Izmice stolicu.To je veoma vazno,zar ne? A zasto? Imam ja ruke.A znam i da otvorim vrata. Pa sta radim s njim?! Nemam pojma.Eto tako. Prodje tako prvih 6 meseci.Uz jedan raskid.Otkaci me covek,molim lepo.Sta ces. I zamisli,ja njega trazila da se pomirimo.Nisam mogla da podnesem da on mene ostavi,sta li? Pa se pomirili. Do tada sam vec dobila na poklon svoj prvi samar.Nezaboravan.I oprostila sam mu.Kao sto rekoh-curkica. To su 6 meseci. Vec tada sam zelela da pobegnem.Sto dalje. Pa zasto nisam? Eh,lakse reci nego uciniti. Sama?U nepoznatom gradu?Bez dinara u...
Januar 2007g Jutro posle. Smenjuju se tama i bljeskovi bele svetlosti pred ocima.Jos uvek malo alkohola kola venama.Ne znam gde sam.A znam. Tamo gde ne zelim biti. Neverica. Uobicajeno jutro,kao i bilo koje drugo.Ispunjeno obavezama.Uobicajenim.Na prvi pogled kao da se nista nije desilo. Ili jeste? Ali ne meni.Nekome tamo.Ja samo posedujem informaciju kome,kada i kako. Prosle noci.Meni. I eto ga pitanje za 1000000e. E,to je duga prica. Ponekad imam utisak da u mojoj glavi povremeno boravi jedan gost.Sta znam,mozda se uselio neki vanzemaljac.Pa,i ako jeste ponece kuci potpuno lud i kontradiktoran izvestaj. Pokusavam sebi i svom izmisljenom nezemljaninu da objasnim,odakle mi hrabrost?i sta mi bi? Sta mi bi.sta?! Kako sta!?!Sve!!! Sta mi...
Pomisli na čas na one koji su možda te noći najlepši san usnili i bar na kratko srećni bili ali se više nikad neće probuditi Na one koji su više bili gladni nego siti i koji nikad neće ostariti Na one koji su uprkos lošoj sreći u bolje sutra verovali i čiji su snovi zauvek u ruševinama ostali Pomisli i ti na Haiti Moli se za one čiji su snovi mučki ubijeni i za one koji su imali nesreću da prežive jer nije lako sa tim bolom ostariti a mogli smo lako ne daj Bože tamo biti i ja i ti
Ispruži ruke mila, želim ti nevidljivim mastilom živote naše ispisati Ispruži ruke, mila svojim bi toplim dahom da grejem dušu tvoju nežnu Ispruži ruke da srce svoje stavim u njih, da ti sebe dam do celovite Praznine... Ispruži ruke da čitavo jedno eonsko putovanje sećanja na Izvor okoncamo Ispruži ruke da ti zvezdana jata galaktičkog Stvaranja podarim... Ispruži ruke dopusti da duša moja rosom probuđenog umije dušu tvoju, i da oganj vatre moje sa tvojim ujedinjen gori Ispruži ruke čuj stih duše moje Ti znaš da na kraju Tragaoc i Traženo Jedno budu.
Žuri i pati onaj ko ne shvati da se život ovaj nikom ne isplati. Sreća se ne može da uhvati. Ono što prodje više se ne vrati Kraj spreman odavno svaki život prati. Nad glavom se svakom Damoklov mač klati x Oslobodite se stega svoga ega Upoznajte promisao vašeg super ega Prigrlite nežno vašu senku i razvlastite da vas zastupa personu Oslonite se na svoje jastvo ako hoćete da osetite sveta i života bogatstvo (obj:super ego-savest,persona-lik naš za druge,senka- ono što krijemo od nas i od drugih,jastvo-jedinstvo psihe) Jer bogatstvo je u vama.Ubite svoga Zmaja,zadobite svoje blago(jastvo) i svoju princezu(dušu).Ostvarite sebe. x Ako ljubav u srcu osećaš Ako na Boga misliš i sa njim dijalog vodiš Ako...
Ovo je moja prica: Matija se uredno jednom budio do svog drugog meseca da sisa i nastavljao da spava dalje. Onda je prestao da se budi nocu do svog petog meseca i tada je pocela zurka. Budio se sve cesce. Jednom, pa dvaput, pa tri puta, pa po pet-sest puta u toku noci. Ja sam bila prestala i da spavam, jer me taman uhvati san a on se probudi, pa se sve mislim i zasto da se uspavljujem kada ce se istog trenutka probuditi.... Sisao je do 14 meseca i uvek bi mi zaspao u narucju, a ja bih ga prebacila u krevetac. Tako i u toku noci, ako pomislim da je gladan, ja mu dam da sisa, on zaspi u nasem krevetu, a ja ga onda prebacim u krevetac. Kada je prestao da sisa, dobio je svoju sobu, ali tada je poceo da se preskace preko ogradice svog...
" Ako zavaraš čitav svijet i sve svoje prijatelje i sve svoje najbliže, i ako uspiješ sebe prikazati boljim nego što jesi, i ako uspiješ biti dobar glumac na pozornici života, možda ćeš pomisliti da si uspio, ali – sve ti je uzalud, ako sebi ne možeš pogledati u oči, i ako u sebi, nakon svega, nemaš spokojni mir. Ti možeš misliti da si netko, ti možeš sebe podići u nebesa, ti možeš misliti da si slavan i da si važan, ali kada ostaneš sam sa sobom, sve zavjese će pasti i ostat ćeš gol pred samim sobom. Kako ćeš zavarati sebe, drago dijete? Kako? Ako si pomiren sa sobom i ako znaš tko si, ništa ti više nije potrebno. Ne moraš se truditi da budeš bolji, ne moraš se uljepšavati ni na koji način. Ti znaš tko si i Bog u tebi je potpuno...
Zasto mi niej rekao neko od vas formurasa za postojanje i znacenje reci BLOG time bi ubili dve musice istim udarcem prvo postedeli bi sebe citanja mojih ne pismenih recenica i komentara,, drugo Postedeli bi mene ,svog onog pljuvanja i kritika na recun mojih odluka i postupaka ali dobro sta je tu je sada imam svoje mesto koje nikom ne smeta i gde mogu pisati sta hocu a cita ce ljudi koji su raspolozeni za moje nepismene recenice ,, eto jedva cekam ..,,da pocnem pisati ajde vidimo se za par sati cao
Vatrenoj stihiji Disem Tvojim plucima, gledam Tvojim ocima, zudim Tvoje zudnje, gorim plamenom Tvoje vatre, verujem vizijama Tvojeg sanjarenje miilujem Te tvojim rukama, crvenim Tvojim stidom, zelim Te Tvojom zeljom i, letim tvojim krilima- -ja sam Galakticko seme koje, U Tvojoj dusi klija- Uberi me-postanimo Jedno…Praznina…
NOSEN VETROVIMA SIRIJUSA PORED SVIH ZENA PRODJOH, I MPORED RATNICA TAKODJE USPAVAN ZA KOSMICKU LJUBAV DOK EONSKI PEHAR KARME NE ISKAPIH DO DNA... U DRUGIMA SADA OGLEDAM SEBE, U SVACIJEM SRCU SAM JA I SVAK JE U MENI... GALAKTICKA FLOTA NASA KA IZVORU PUTUJE BUDECI DRUGE OTAPA LED USNULIH I PREDRASUDE NJIHOVIH LJUSTURA... TITRAJIMA DUSA MOJA ZVEZDANA GALAKTICKU CAROBNICU DOZIVA, IZ IZVORA ONA DOLAZI I GLAS NJEN U SRCU SVOME CUJEM. GALAKTICKO SEME SVOJE PLODOVE ZASEJA U SRCIMA BRATSKIM I ZVEZDANI SAN OSTVARI. PRVA I POSLEDNJA,CAROBNICA I PRVOSVESTENICA IZ NAGALA IZADJI. ANDJEOSKI PRAH NA RUKAMA MOJIM I KOSMICKU LJUBAV IZ DUSE SVOJE NUDIM TEBI JA.
Gazile su noge ove zamkovima vremena, pokisle duse leteci na demonu ponavljanja kroz iluziju,svetlost i tminu, svojim su uzrokom zetvu stvarale... Nebeske setnje do nukleusa, do kreiranja jezgra nisu im strane. Kroz svaku pukotinu i svaku celiju se provukose cuvajuci dusu moju svetlom istkanu, cuvajuci oci moje od rojeva zvezdanih jata nacinjene i haljine moje od krvi i mesa, menjajuci ih poput kostima kojeg i sad nosim ka novoj zori i daru koji ih ka Jednome vraca.
Dok spavas bez snova ja bosim nogama dodirujem travu Dok spavas napustajuci telo svoje, setas dalekim svetovima,grleci haljine andjela, tones u molitveni svet tragaoca. Dok spavas, ja nestajem u magli, unutar sebe cujem zov tvoj Okupane kisom misli moje lete do beline grada tvoga, dusa moja oseca prisustvo. Dok spavas, ja vidim oci tvoje i sa njima vodim razgovore tajne, ali ne sa tobom, vec sa samim sobom. Elendil2007
I konacno prava rec: RUGANJE! Ja mislim, a to i radim, tako pisem i tako govorim, da je najjace oruzje protiv zla upravo to - okrutno RUGANJE. U opste me ne zanima da sa njima "kvalitetno komuniciram": ne mozes da ih ubedis, ne mozes da razgovaras, neces da ratujes, a ti im se smej! I to bas tako, kao u skoli, na malom odmoru, ono najgore sto deca rade, upres prstom i u grohot, i zlo nekako pocne da se topi. Prica se da je upravo ruganje bio dugogodisnji lek protiv maloumnog pseudo-salonskog fazizma onog pokojnika Kalajica, on se kao duva, prsi, dize bradu, siri nozdrve, frkce nesto o Evropi, uber naciji i aristokratiji, o tome kako bi sejao smrt i streljao izdajnike, a ljudi prasnu u zarazni smeh. Upres prstom i kazu - e, mnogo si...
Chris Isaak - Wicked Game - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Chris+Isaak+-+Wicked+Game/25793/ Sara Evans - no place that far - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Sara+Evans+-+no+place+that+far/67885/ Nedzad Salkovic - Kad ja podjoh na Bembasu - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Nedzad+Salkovic+-+Kad+ja+podjoh+na+Bembasu/56596/ Savo Radusinovic - Posekose sinoc bagrem stari - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Savo+Radusinovic+-+Posekose+sinoc+bagrem+stari/65494/ Fuel - New Thing - tekst pesme http://www.world-in-motion.rs/tekst-pesme/Fuel+-+New+Thing/8363/ Paul De Leeuw - Ik Heb Je Lief - tekst pesme...
znaš li kako je počelo ovog puta??? Sve je počelo baš tako što se jedan plavac, baš tvojih godina, a što pročitah u 'Dnevniku', pred Novu godinu -------- ubio.... ... i tako po sistemu asocijacija - stigoh do tebe. E, drago mi je da si ti dobro. Jer, vidiš, mili, ovde sam došla i ovde se vraćam samo zbog - t.e.b.e. Svi ostali su samo igra slučaja, Greške ili... Kako da te uverim? Lako. Da nije baš ovako kao što kažem, da mi je bilo samo do Ironičnog Lorda, Eremite i Strele - koristila bih TOR i čutala o lokaciji... međutim, tražila sam i bila sigurna, da ću BAŠ OVDE, pre ili kasnije - pronaći, baš, t.e.b.e. Zašto si bitan??? Samo zato što jedino ti možeš da otkriješ tajnu.... ....a to je bitno samo zato jer ćeš jedino...
strast ogledalo pogled plafon monitor ahhhhh.... Topili su se u strasti,vodili su ljubav kao da se poznaju oduvek,kao da ih ta ljubav vezuje od kad umeju da vole.Strast medju njima je stvarala varnice! Pogled na ogledalo u kom su se videla njihova naga tela ispreplitana u pozudi su palila neverovatno! Sa monitora su se smesila njihova lica sa jucerasnjeg izleta,odmah je stavio sliku za pozadinu...Divan je! Pogledala je u plafon pomislivsi koliko je srecna sto ima bas njega, coveka o kom je sanjala,mastala,za kog je Boga molila. On je sada bio tu,njegovi poljupci su bili svuda na njoj, osecala je da je to zauvek. Ne, tako nesto ne moze prestati nikada! struja macak muskarac zena kais
Nesto nalik na cestitku
Ovih dana Nebeski se sve ranije spotice na onu kanticu s mastilom sto mu se nadje na putu pa od tog mastila bude noc.Od njega budu i reci...i budjenja budu...A pesnici oni u kanticu s tim mastilom pera zamacu jer s tim perima najplavlje pisu i njima najnebeskije lete. Zbog svega tog pesnickog danas ulovi bas onaj tren kad se Veliki spotakne na kanticu i umij se prvim talasom prosutog i pozeli zelje...sve.Pa ce iz te dubine plave uz dodir srcane lave,ispasti najlepsa ljubicanstvena.Pravi plast za jednu slavljenicu,vladaricu,vidaricu.Da te stiti i greje,da te miluje i krije,da te cini upadljivom,da te cini nevidljivom...kako ti vec kad zatreba.
Sanjam kisu Sanjam vrtove u pustinjskom pesku Budim se u bolu Sanjam o ljubavi koja mi poput vremena izmice iz ruku Sanjam vatru Ti snovi su poput konja koji se nikada nece umoriti I u plamenovima Njena senka sto igra u raspukloj zelji muskarca Ta pustinjska ruza svaki njen veo,tajno obecanje Taj pustinjski cvet Nijedan slatki miris me nikada nije mucio vise od njega A kada se okrene Nacin na koji se krece je u logici svih mojih snova Ta vatra plamti I shvatam da nista joj ni slicnom se ne moze uciniti Sanjam kisu Sanjam vrtove u pustinjskom pesku Budim se u bolu Sanjam o ljubavi koja mi poput vremena izmice iz ruku Sanjam kisu Podizem pogled i zurim u prazninu neba iznad Zatvaram oci svoje,taj retki miris To je slatka opijenost...
Ne znaš ti ni gde počinje ni gde završava moj dan, moj san, moja senka kud luta noćas dok spavaš, umotan u šal koji sam ti isplela jedne davne jeseni.. Ne znaš ti gde ću zaspati i čiju ću senku da sledim pripita al sapeta težinom bremena koje donosi mi noć.. Ne znaš ti koliko boli što ne znam koga sanjaš..
Noć se pomami,pa treperi ludo; Reči što ne čuh,odjek same prave; Ucveljeno nebo kaplje suze stare... Sve je to zbog nas. Kad je vetar stao,što ne reče tada: Da je studen bila samo radi sreće, Ugašena iskra - nešto sasvim treće... Kasno je za nas. Kakva li je slika, kad se sama stvori? Tone li u ambis nekog tamnog oka? Govori li ,nekad ,rečima proroka? Nasmej se naglas. Komad onog neba opet sjaji plavo; Zlaćano se spaja sa jesenjim krugom; Tu je,jednom, stala - i ostala s' tugom Molitva za nas. Eureka
Back