Blogovi

Nocas...
Nocas necu gasiti svetlo na tremu Ostavicu prozor otvoren da slobodno udju Secanja i neke stare pohabane reci Neka nakon svega bude malo galame Neka bude onih starih melodija,rima... I neka bude mesecine,svetlost svece... Nocas,necu stedeti na vinu Obuci cu onu belu haljinu Zvezdama cu ukrasiti kosu... Nocas,misli cu prepistiti vetru............ Jer,poludecu u suprotnom (Kako je moguce neko ko je toliko voljen da se oseca usamljeno?! )
S jutra stigne dobar dan uz društvance nasmejan, sve je lakše kad su tu da ti pruže podršku. Kad se skupe stari druzi na blogovskoj ovoj pruzi lepe želje za lak san nailaze svaki dan. Rekao bi neki skot da to nije baš život, ali jedno dobro znam. KAD SAM S VAMA NISAM SAM. dobar i uspešan dan vam želi NesaDeBeli:cool:
Preboleo sam ja i rastanak sa zavičajem i sa školskim drugovima doduše trebalo mi je mnogo godina i zima I moj otac je otišao ima već dvadeset godina i dugo mi je trebalo da shvatim da nikad više neće da se vrati osim u sećanjima Preboleću ja i tebe samo lek da nadjem i makar malu barku da preplovim ogromno beznadje Milan Višnjić
kradeš, otimaš ja volim u lažljivom žaru gorim i volim ludim u magičnoj igri toj volim mesec bled utire trag briše vreme prošlih dana ciganski vetar utkaće me kroz ključaonicu na mesečevim nitima u tvoj san ulazim piajan bahat sav šapat breza huk stepa znam volim da volim veruj ciganski vetar zna nije to san baci ključeve opet doćiću u tvoj san
12.Ученици рекоше Исусу: Знамо да ћеш отиће од нас. Ко је тај ко ће бити велик над нама? Исус им одговори: Где год да сте приспели, отићи ћете Јакову Праведноме, ради кога су створени небо и земља Погрешна интерпретација горе наведеног наслова, довела је до погрешног тумачења и идеологије,која је са собом носила филозофију и религију. Тада постављена идеологија,филозофија и религија Јакова Праведног, донела је зло човечанству кроз векове и дан-данас га наносећи. У борби за наметање те идеологије, као и за очување традиције и крвне лозе, у Исусово име је побијено на стотине милиона људи. Идеологија коју је поставио Јаков Праведни, Исусов најстарији брат по оцу, старешина кумранског манастира, се оденула и заогрнула плаштом...
Људи не схватају шта значи када им се помене да се одвија борба за душе. Имају погрешну представу о томе. Нико их није учио ни научио како се одвија та борба,зато не могу ни да схвате шта то значи. Имају чак и погрешну слику о томе, јер их је црква погрешно учила. Такозвани „свети оци“ су их погрешно учили,а црква и свештенство је било ту да им наметне то учење. Комплетна борба се одвија између два принципа позитивног и негативног. Борба добра и зла. Да ли ћемо у шесту димензију – у Рај, или ћемо да се поново инкарнирамо – у трећу димензију, у чистилиште? Говорили су нам да смо пали анђели...И јесмо, ако сагледамо да је Творац одвојио честице ( душе ) од себе и послао их у трећу димензију, у тела, да се искристалишу и Вазнесу у шесту...
Danas je dan za loto izvlachanje koji samo igram. Brojeve sam odluchio da izvuchem sa otvaranje tarota i da pri tome prilagodim poseban naching otvaranja karata. [1] [2] [3] [4] [8] [7] [6] [5] Donji red je obrnut i otvaranje je za srec'u a ne samo igre radi i dobijanja pogodtka. Interesantno je shto se otvorilo kao trenutna moja srec'a. 1 - Potraga 8 - Noc'ni vetar (Ispunjene i spoznaja mi je na mojoj strani) 2 - Strahovi 7 - Vatra (chishc'enje istinom, sukobi i reshenje bic'e ispunjeni) 3 - Bog (umec'e) 6 - Ispunjenje 4- Bolovanje (ljubav ali i zdravlje pati c'e jer prava je daleko) 5 - Okean Javic'u vam sutra kako je sve proshlo. :)
Sajt lista "Danas" Tema čini se marginalna ali jako dobro osvetljava problematiku današnjih odnosa između dve najveće grupe u društvu. U nekim religijama matrijarhata veštica je shvatana kao dvopolno biće Veštica iz dečjih priča Autor: Vojin Matić Odnos prema agresivnoj boginji smrti odgovara današnjem odnosu deteta prema agresivnoj majci. I dete se mora, da bi moglo podneti majčinu agresivnost, identifikovati s njom kao agresorom. Vojin Matić: DETINJSTVO NARODA (2) Ukazujući na karakteristične otpore prema novim otkrićima i saznanjima u okviru napretka naučne misli, Vojin Matić (1911-1999) u knjizi „Detinjstvo čovečanstva“ (Službeni glasnik), čije delove uz dopuštenje izdavača objavljujemo, aktualizuje pitanja mitske prošlosti...
Njene rijeci, k'o rijeci stranca kad trazi put u kasni sat shvatih 'ko je kad ime je rekla oprosti, nisam ti prepozn'o glas Veli mi, davno sam znala mi smo na staklu tek topli dah nemam jos puno, al' i to bih dala da te bar jednom ugledam Poznato zvono i stan vrata otvorih sam a tamo sjene, tek oci njene i strah na licu umorne zene Ref. Rekla je odlazim, ovo je rastanak moram te i ovaj put' ostavit' al' mojom voljom to nece bit' Tisina moj je prijatelj stari a rijec drag i rijedak gost redam slike k'o cvijet u herbarij mislim na nju i prolaznost Ne gledam nikad' u dlan ponekad pobjeci znam od sitnih stvari i od zamora do ploce hladnog mramora
Hvala Vam svima na podrsci, toplo mi je oko srca u ove hladne zimske dane! Pozdrav za REVELIN, OPANAK, BORCA ZA PRAVA ZIVOTINJA, CICOKU i sve druge druzeljubive Ja sam novi na forumu, pa jos uvek ucim da komuniciram. Juce sam pisao komentar (mozda sam sebi), za koji ne znam da li je citan, pa evo istog, za svaki slucaj jos jednom, i za Vase oci: Dakle, Istina je da nije jasno gde prebivaju Pravde i Krivde u nasoj zemlji Srbiji, ko im je Otac Kolac a ko Kum Monstrum. Mozda sve te mudre glave koje smislise diplome i fakultete trebase da se sete da iza tih kartona cuci covek, koji nekad bejase necije dete. Dete sa voljom i snagom da svojim trudom i radom dostigne znanje i zvanje koje zivot znaci, verujuci da je to put kojim se na uspeh...
pica o b. . .
Prema staroj priči beba ja pre rodjenja pitala Boga: ``Kažu da me sutra salješ na zemlju, ali kako ću se ja onda snaći ovako bespomoćna?`` Bog na to odgovori: ``Ne brini odabrao sam dva andjela za tebe, oni će te čekati i brinuti se za tebe. Svakog dana će se smejati s tobom, imaćeš njihovu ljubav i bićeš sretno biće….`` Hoćeš li mi bar reći imena tih mojih Andjela upita dete ? ``Nije važno kako se zove``-reče Bog- ``ti ćeš ih zvati mama i tata !`` Uživaj te u roditeljstvu ! Ako se jedan od Anđela izgubi količinu neophodne ljubavi, drugi Anđeo bebi će pruži. Ne propuštajte trenutke darovanja.
Lepota postojanja
Dodir ruke Najobičniji ruke dodir proizveo u meni večni mir, i uverenje lično i samo moje da se ženama godine ne broje. Jedan osmeh sasvim obični ipak smo mi ljudi u svemu slični, težimo večnoj ljubavi,možda slavi neko iz svega ispliva a neko se udavi. Nekada to biva u snu a nekada na javi život je taj koji na svaku priču tačku stavi a lepota običnog osmeha i dodira ruke oslobađa i dušu i telo od najveće muke. Neko sve ide lako,kako se kaže od ruke a neko nikada da ugleda ni deo mirne luke ipak nas nepobedivi duh vodi u nova otkrića i tako postajemo bolja i srećnija bića.
Креатори светских збивања,еонима проучавају психолошки профил човечанства.Средином прошлог века су пронашли рецепт који им највише одговара.Створили су звезде на многим пољима: међу писцима,глумцима, измислили су поп-рок музику и створили звезде,многе покрете,како филозофске тако и социјалне (побуњеничке), покрете за заштиту животиња и природе,моду и начин исхране.Људски ум припреман на лажи почео је да се управља према тим звездама,идолима,да их копира…Лако је било наметање мишљења мањине већинском делу човечанства.Бомбардовани са свих страна,нарочито преко моћних медија,људи су постали робови.Многи и несвесно,а многи и свесно, почињу да пропагирају разне филозофије и да их преплићу кроз многе животне видове,мешајући жабе и бабе.Скоро...
ZAGRLJAJ JE.....
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ZAGRLJAJ JE.... Zagrljaj su oči što sa njima zboriš Ne vidiš ih ali osećaš da tu su Zagrljaj je pogled u rečima skriven Pogled prijatelja osmehom umiven. Zagrljaj su ćutnje, kad ćutati treba Il’ smeh da se ori od grada do grada Zagrljaj su poruke što k’o ptice lete I grle te reči, mile, drage, fine Po nekad i žustre jer preskaču dine Što ih život stvori svakom s ove bine. Zagrljaj su reči iskrene i tople Da osuše suzu ili smeh obuku Zagrljaj su reči što teku iz pesme Kao kapi vode s prijateljske česme. Zagrljaj je kada prijatelja primiš Promrzlog i bolnog Na konak kod sebe Razumevanjem ga pokriješ Iskrenošću izlečiš Misao mu pročitaš Pre nego je izrekne Prosto znaš...
ZAGRLJAJ
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ZAGRLJAJ „Maco, hoćeš da odmoriš, da jedeš ili pijemo kafu“ pita Maca dok ja lagano pristižem sa punim rukama izbegavajući MMM koji laju i trče u krug oko mene po onoj kaldrmi a sve u cilju da se ne strknem u visokim štiklama . Balansiram tako praćena lajavom ljubavlju i polako idem u susreta drugoj ljubavi. Nabacuje osmeh kad je video moje tužno lice i mlati kroz vazduh onom džezvom......“Dosta, ostavite mamu“ .....sledi komanda i nastaje tišina da bi čuo moj odgovor „Pijemo kafu, samo da se sredim“. Težak dan......jako, težak. Oboje dece su dobar deo dana proveli u kolima ili na motoru jureći po gradu ....pokida me ovo sa bolnicom svakog dana....danas sam išla da...
CEZNJA
ti zanosna gago sijaš kao blago pesme tvoje šapuću ja ljubavi hoću o prelepa gagili mi se tebe poželeli dodji sto pre nama nemoj biti sama niko neće da te pazi i toliko mazi kao ovde mi krstini blogeri ako nema tvoje pesme moje srce će da tresne zato nemoj da prkosiš na duši ćeš da me nosiš - Ove stihove sam dobila od tigra i raznežili su me......Hvala ti tigre sto se setis svih nas, krstinih blogera i nikad ih ne zaboravljaš! Posto vidim, niste me zaboravili stihovi vam moji fale napisacu nesto sveze ovog trena iz umorne glave... Ljubim svaku tvoju stopu i osmeh i lice nemirnog dečaka ljubim ti tugu u oku ne bi to ljubila svaka... Čeznem za osmehom tvojim pogledom koji se pamti ne želim suze da brojim hoću da mi telo plamti...
FRIŠKO JUTRO
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisa ko zna čime) FRIŠKO JUTRO Stoji mi slika u glavi.......i ne setih se da fotografišem bar mobilnim......a i ne bi bilo moguće jer se slika dešavala na samom skretanju u poprečnu ulicu. Doduše, imala sam vremena da gledam jer je Maca ulaganio i čak stao da propisti drugo vozilo. To su bili trenuci koje nisam mogla uhvatiti fotografijom...a i nema smisla da fotografišem ljude na ulici. Ipak, slika me prati...... Dakle, jutros......fino, friško jutro kao......sveže lepinje još tople i mirisne. Jutro u rosi koja mi kvasi noge dok berem ruže za kancelariju......jutro što miriše na kafeno ćutanje, TV što zvrnda, Macu koji se brije i tri pospane kereće glave....Izlazeći iz kupatila Maca pita...
KORENI
Prosle su godine A mi se dugo videli nismo Poneki poziv, pozdrav i pismo. Cela mi mladost u krčag stala, Čeznula da vas vidim A sedela kuci, ja budala! Poneke nisam Nikad ni upoznala I sad mi žao – bila sam mala. Nisam ja kriva za godine ove Jer tek sad sebi samoj Ispunjavam snove. Zavoleh neke u jednom danu Kao da smo živeli u istom stanu. Godine prošle mi stale Kao so na ranu… Kako nam život romane piše Neko je uvek tu, neko daleko A voleli bi da je bliže. Daljina ipak nije glavni razlog Što voljene nismo videli dugo. O, lepa moja južna prugo! Nemar i trka sa životom Razdvojili su nas na vreme duže, Šteta je što se deca više ne druže. Ne dam više ni vremenu ni daljini Da me odvoje od rodne grude, Deca će naša da se potrude!
Многи су покушавали да објасне ове Исусове речи,али су их потпуно погрешно тумачили. Црква и „Свети Оци“ су дали,као и силни светски експерти за Завет,тумачење – да онај који је сиромашан,материјално, иде у Рај!? Сви они су наметнули човечанству да кроз патњу и одрицање стичу прочишћење и иду у Рај… Нико не размишља о томе да нас Бог и Творац све воли и да нам не желе никакво зло и патњу. Ове речи и јесу упућене баш овима који их тумаче,јер их погрешно тумаче,и скрећу пажњу човечанству да ће бити блажено ако не буде имало и не буде прихватило,та лажна тумачења. Боље да буду сиромашни без тих објашњења,него да живе у лажима и заблуди. Са прихватањем лажи живе у заблуди и удаљени су од Бога и од Истине. Догма нам је наметала еонима...
BUDI SE SRECO, SRECICE
Budi se Sreco, Srecice, budi se bitka jos traje zakloni moje prozore, na strazi bdij mi do zore! Nije me majka rodila, da bih se s Tugom borila nije me mlekom dojila, pelinom Tuga trovala... Budi se sreco Srecice, razgori zgasle svecice odagnaj Tugu iz sobe, ugrej mi dusu i srce, probudi ptice utihle, neka se pesmom oglase, prete mi tamni obalci, vuku me mracni brzaci,. Budi se Sreco,Srcice, truju mi bistre izvore cvecu mi kradu mirise, ustani, hajde bori se, Cekaju na Te nesrecni, bori se ne odustani - lako je suzu pustiti, treba je neko susuti Vrati mi moje radost, otrgnut deo mladosti.. Sacuvaj ruzu rumenu, izniklu u mome korenu razivij je Sreco Srecice, pupoljku daruj kisisce neka je malu zaliju, u mirisnu ruzu...

P.S

htela sam da ti kroz pesmu ovu dočaram ljubav svoju... sedela tako i mislila o tebi i rekla sama sebi"MA ZAJE.." eeee svašta i ja pisati hoću da sedim sama i pišem noću... P.S dok ovo budeš čitao ja ću već biti kod tebe... neću da ti pišem pesmu hoću da ljubim tebe....:heart:
Vrludavi tok mutne vode plete virove u tami njene kose. Pod mesečinom Ode, a vratiće se? Možda. Bio sam skroz mokar, baš ćudno. Odmah mi je bi žao. Taj prizvuk prigušene sete mi nikad ne promakne. Znao sam da nije larva, ali ko zna šta bih osetio da sam je tada nazvao lepa undino i još glasno. I dok se sećanje na ovaj susret, (videh li je uopšte) topilo kao celac na dlanu, setih se: "Magičar se ozbiljno upozorava da se ludo ne zaljubi u undinu i izgubi svoju ravnotežu. Takva ljubav bi za njega bila kobna" Ali bi mi je žao. Koji sam ja som? - rekoh glasno, zvučalo i je isto tupavo Posle par minuta ostalo je samo mutno sećanje, da mi je bilo žao ili da bi mi bilo žao jedne, hm dame, ali slutio sam da ovo nije naš ni prvi ni...
Vec deset godina mi nije jasno na kom kontinentu se nalazi Srbija. U skoli sam ucio da se SFRJ nalazi u Evropi, na Balkanu i da je mediteranska zemlja. Prosla Jugoslavija a mi u Srbiji onako nezavisni i samostalni ostali u svemiru iliti vakumu. Odjednom vise nismo u Evropi, nismo ni na Mediteranu, jer nam je drugo oko"progledalo", pa se osamostalilo. Pitam se da li smo i na Bealkanu , s obzirom da nasa bivsa braca u vecini ne priznaju da su Balkanci. Neki su Austro-Ugari neki Iranci neki i ne znaju sta su osim da nisu Srbi a tu su i "grcki potomci" kao i "Iliri". To sto sve navedeno nema veze sa istorijom i mozgom nikog nije ni briga jer svako voli da prica i slusa ono sto mu odgovara. Ali da ne odem od teme od 2001 prve vlada navedeno...
Bes

Bes

Titraj u umu i bljesak u oku, I breme mržnje se izliva ... To je svakodnevna, dobro znana, Izliva besa stihija. Titraj u umu i bljesak u oku, Vrela plima nadolazi ... Mračni oblaci skrivaju svetlost, I oluja ne prolazi ... Otrovne strele odašilju se Natopljene krvlju lava ... Sa ciljem potpunog smaknuća Dok ne utihne mržnja stara ... Bes je to! Pakleni demon, Taj uništitelj mira i sklada ... Onaj što žudi za svojom "pravdom" I izvršenjem - odmah i sada! Tiraj u umu i bljesak u oku, I breme mržnje se izliva ... To je svakodnevna, dobro znana Izliva besa stihija. p.s. Pesma je posvećena svima koji dopuste da ih povremeno nadvlada razarajući bes. A niko nije imun od toga. Ovo je istovremeno i poziv da shvatimo šta nas to iritira, kao...
Rano jutros doprijelo mi je negdje do mozga da mi je život postao trasa autoputa, kroz koju prolaze svi ti neki automobli..sa planom, bez plana vožnje..voze gore-dole, potpuno sve to iracionalno. Događaj se mjenja drugim događajem, umirem, radjam se, sve to prolazi nekako kraj mene, iako ulazi unutra. Ali, unutra ništa kao da nema, ili mi je suštastvenost, ono što zapravo ja stvarno jesam, odnesena još odavno, i sklonjena na bezbjedno mjesto, u neku rupu, medjuprostor, medjudimenziju vremena i prostora, koju ni ja više ne umijem da nadjem. I ako me svi ti poslovi ne ubiju, a neće, jer jedino što brže uradim nego što se prihvatim nekog novog, glupog posla, jeste što isti još brže otkačim, svakako će me zveknuti neka od tih žena, jer žene...
Back