Evropska Srbija

Vec deset godina mi nije jasno na kom kontinentu se nalazi Srbija. U skoli sam ucio da se SFRJ nalazi u Evropi, na Balkanu i da je mediteranska zemlja. Prosla Jugoslavija a mi u Srbiji onako nezavisni i samostalni ostali u svemiru iliti vakumu. Odjednom vise nismo u Evropi, nismo ni na Mediteranu, jer nam je drugo oko"progledalo", pa se osamostalilo. Pitam se da li smo i na Bealkanu , s obzirom da nasa bivsa braca u vecini ne priznaju da su Balkanci. Neki su Austro-Ugari neki Iranci neki i ne znaju sta su osim da nisu Srbi a tu su i "grcki potomci" kao i "Iliri". To sto sve navedeno nema veze sa istorijom i mozgom nikog nije ni briga jer svako voli da prica i slusa ono sto mu odgovara.
Ali da ne odem od teme od 2001 prve vlada navedeno stane ni tamo ni ovde tj. non stop se istice da mi treba da idemo u Evropu.
U pocetku mi to nije bilo jasno, pa sam odmah po informaciji da je nas put jedino Evropa odmah uzimao atlas gledao karte, mape i globuse i tamo nalazio Srbiju kao sastavni deo Evropskog kontinenta. To me navelo da sebi postavim pitanje kako mi to treba da udjemo u Evropu, sto braca Slovenci rekli"zdaj". Nije mi jasno ako smo mi bili deo Evrope od nastanka prve srpske drzave kako, kada, gde i ko nas je otkacio od nje.
Da li se ovde radi o necemu drugom? Imam utisak da ljubitelji istine i ekonomije a posebno pravde sve nas ...... i to zato sto im tako trenutno odgovara.
Uzmimo primer UN. Morali smo ponovo da trazimo prijem u clanstvo, a istovremeno smo prihvaceni kao naslednici SFRJ,SRJ,SCG i koga sve ne. Kako je to moguce, pa valjda jesmo ili nismo naslednici svega sto ide uz to. Ovo me podseca na shvatanje demokratije od strane nasih kvazi demokrata ( ne mislim samio na clanove DS vec i svih ostalih stranaka a posebno na NV Ovce). Demokratija je samo ono sto njima odgovara sve ostalo je borba za "demokratiju".
Kada se malo blize analizira problem "Evropa zdaj" dolazimo opet do navedenih "demokrata". Sve to vezuju za ekonomiju pre svega. Pitam se zato, da li su Kinezi najveci Evropljani jer savrseno posluju i najaca su ekonomska sila na svetu (mada to neko nece da prizna). Kako su ti Kinezi ,jadni i bedni sa diktatorskim rezimom koji ne priznaje ljudska prava, uspeli da pregaze sve ekonomske gigante. Sto je najcrnje nemaju nameru da traze clanstvo u EU.
Ako se pitate kako oni mogu da budu clanovi EU kad su Aziji, pa kad mi mozemo da opstajemo u vakumu mogu i oni da se uclane. Pa i SAD je clan NATOa a nije u Evropi. Sve je moguce kad ti pises pravila ili imas demokratsku motku.
Zato nasi ljubitelji Evrope pamet u glavu i ruke u dzepove , sada ih punite ali ce neko ko vam je to omogucio sutra ce da zatrazi svoj deo.

Back