Blogovi

Kao i obično tačno u ponoć samo na tren srešće se godine dve i potom razići Jedna će ostati jedna će otići Malo ćemo pevati o Novoj snevati i u slavljeničkom žaru polako zaboravljati na Staru A već u svitanje bićemo stariji za jednu godinu manje koja će otići tiho u naše sećanje Milan Višnjić
Zubor voda zuborila Danica Krstic-,,Žubor voda zuborila,,-Traditional Serbian song Nastup u Beogradu u okviru fondacije ,,Osmeh na Dar,,nastupila je mlada Kragujevcanka Danica Krstic sa pesmom ,,Zubor voda zuborila,, uz pratnju orkestra ,,Lola,, iz Beograda.Uz divnu pesmu pored velikog aplauza Kragujevcanka je poklonila osmeh za decu obolelu od malignih oboljenja sa Kosova i Metohije Zubor voda zuborila Canum bre, canum bre Zuborom je nadvisila O lele, o lele Dertli pesmu dva slavuja, Dva slavuja, dva bulbula, Dva bulbula, dva zumbuula Stani vodo ne zubori Canum bre, canum bre Pusti pesmu nek se ori O lele, o lele Bez nje nema mladovanja Mladovanja, milovanja Milovanja, radovanja Zuti mesec zahodio Canum bre, canum bre Sa sobom...
Nešto razmišljam
Parada ponosa je hrabrost iskazati svoj izbor-potrebu života. Osvešćivanje i prihvatanje života konačnosti, bez potomka, bez prenošenje ljubavi na nove naraštaje, nestajanje bez sećanja . Mislim da je to nova ciljna grupa potrošačkog društva. Način na koji se to dešava pokazuje šta se valja iza. To nije istinsko prihvatanje. Podiže se prašina, donose se uredbe, zakoni a u suštini zatežu se odnosi i rezultat je neko ih treba štititi, a za to se treba platiti. Loše po one koji žestoko osuđuju i one koji žele svoje slobode i dokaz da su oni u pravu, da je to bolja strana ulice života, zaboravljajući da je izbor njihovih roditelja bio kao njihov , njih nebi bilo. Nesretni su svi koji se osećaju da su drugačiji i žele nešto što mogu...
Gliese 581 g
MISTERIJ ROTACIJE Zemlja se okreće brže od svih predviđanja Mesec kontinuirano usporava Zemlju, ali se ona ove godine ipak okretala brže nego što su naučnici predviđali z:hm:http://metro-portal.hr/zemlja-se-okrece-brze-od-svih-predvidjanja/53409 I eto, Zemlja se otkačila! Sad kad smo je upropastili, ogolili, iskoristili, zaprljali naučnici već traže novu lokaciju... Možda smo mi ljudi pošast za vasionu, termiti uništitelji, rušioci... NAJSLIČNIJI ZEMLJI : Otkriven prvi egzoplanet na kojem postoje uslovi za život http://metro-portal.hr/otrkiven-prvi-egzoplanet-na-kojem-je-moguc-zivot/48963 Možda je ovde novi dom za naše unuke, praunuke (buduća pokoljenja...) Čarnojeviću, opet si nam potreban... Nova Zemlja Vesti...
,,,

,,,

Dragi moji,preskocite text...Cista glupost...Slusajte pesmu. Jer,zivot je lep:heart: Pozdrav za sve vas:kiss: Pisem ves tri sata i brisem...Necu nista da napisem.Ne i tacka.U inat sebi i svojim osecanjima.. U inat detetu u meni koje je naivno,koje ne zna da sakrije svoje odusevljenje,svoju tugu... Duboko u meni cuci pesnik slomljenog srca Duboko u dusi tinja bol,grca u svom beznadju ptica Ptica u zlatnom kavezu..Ptica koja je zeljna slobode Duboko u ponoru tame svestlost se nazire,u bunaru zelja..u dubinama morskim... Skoci,skoci i uhvati svoju srecu..Ceka te na dnu provalije..Keze mi se sablasni likovi i sene... Sklopim i oci i pozelim..Nestanite uklete duse jos ukletijih spodoba.. Nestanite i skamenjeno srce mi podarite..Da,skamenjeno...
ČUVAJ ME
(ili neka moja razmišljanja o živozu inspirisana ko zna čime) ČUVAJ ME Čuvaj me u snu i kada budem na dnu kad klone mi glava izadji iz sna i daj mi snage. Kad strah me slomi podigni moje grane nežno i misli da me ne slomiš još više jer tada se teško diše. Znaš I sam kad strah me svlada koliko snage mom miru treba da opet zavlada. Pomozi mu rečima nežnim zagrli me, ušuškaj me da odremam samo malo da zavaram strahu pute sklupčana uz tvoje skute. I ne beži tad ne plaši se izdrži jer i to sam ja polomljena grana iz tvoga sna. PS Dobro jutro blogeri......ajmo da dan učinimo lepim
kada sam 2002 imala prve znakove bolesti, naravno niko nije verovao. hipohondar. tako je rekla doktorka u urgentnom. imala sam operaciju skolioze 1990, i izvadili su mi sipke zbog trnjenja u nozi 2001,tako da nije bilo razloga da mi se pogorsa stanje 6 meseci kasnije. nedelju dana kasnije nisam mogla sama da hodam, zavrsila u bolnici i napumpana kortikosteroidima po prvi put pustena kuci nakon mesec dana bez dijagnoze. posle toga sam imala jos 3 napada i rekose mi da sam zdrava. izmisljam. i tako, 2007 otisla sam u Kinu, da predajem engleski. moj san, moja zelja. sve se razvijalo ok, do 2009, april, kada sam imala relaps koji me smestio u bolnicu u Kini. tada mi je postavljena dijagnoza. Stos je, u Kini nema toliko MS-a. zapravo skoro...
Од увек је на Земљи све функционисало на основу контролисаног хаоса. Шта спада у контролисани хаос? Ратови,револуције,сви штрајкови, све демонстрације,атентати,наука, епидемије… Да се ратови контролишу то можемо закључити из ратова који се воде данас и из блиске прошлости… Знамо да је први светски рат изазван и контролисан и да је окончан када је њима одговарало и на начин који је њима одговарао. Све револуције,почевши од октобарске па до данашњих (жутих,наранџастих) су они извели и финансирали. Свим штрајковима се манипулише,као и демонстрацијама и протестима студената и осталих… Атентати су припремљени и контролисани. Епидемије су изазване и контролисане… Све је то под контролом и то је контролисани хаос. Зашто контролисан...
Ponovo opsedaš mi misli svojim igrarijama, Ti moćni gospodaru reči, Ti što si iznad ovozemaljskih snova, što svemiru si dotakao granice. Zašto Ti nemiri ponovo dušu uzeše? Zašto osećaš teskobu u koračajima kroz vreme? Da li ono ovde drugačije teče? I to što mi se ponovo vraćaš, da li to znači da si me ipak prepoznao u senkama, na ivici između tame i svetla? Mene, iako sam žena sa očima deteta.
Ево....ја сам један од оних грађана, који данима исчекује вест о здравственом стању председника Себије.... Има нас....неколико забринутих....А власт, ко да зна, да се секирамо, даје нам нека саопштења на кашичицу, и што је најгоре, та саопштења су толико контрадикторна, да се код нас јавља сумња.... Прво су јавили....ИЗЛАЗИ ЗА ДАН.....после....ЈОШ ПАР ДАНА.... а онда....ЗАДРЖАЋЕ ГА ЈОШ МАЛО.....а најновија од пре пар минута.... ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОТПУШТЕН ЈЕ НА КУЋНО ЛЕЧЕЊЕ.... Само причају.....а ми већ пет дана нисмо видели НИ ЈЕДАН СНИМАК ДРАГОГ НАМ ПРЕДСЕДНИКА.... Да ли је могуће, да камере које су га три пута дневно фатале у разним позама, сад од једном то не чине више....? И није чудо, што смо забринути...Барем један...
DAN....DAN....DAN...
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) DAN....DAN....DAN.... Dan....dan....dan..... težak...pretežak treba mi zagrljaj da snagu da misao da prene da je sa pruge skrene makar na kratko treba mi nešto slatko da zasladim dan i povratim dah pa da onda jurnem i život munem i vatru sunem čik da mi pridješ tada a sada.....može sada..... :manikir: OJHAAAAAA
Dva trezna irvasa
Dva trezna irvasa vode pijanog Deda Mraza al smešno deluju sva trojica kao da im smeta poledica molim za razumevanje sva zainteresovana lica pošto su sva trojica ostali bez saonica možda ih je odnela služba zadužena za pogrešno parkiranje pa zakasne sat dva ili manje al čim se sredi stanje eto njih u svitanje Dva trezna irvasa vode pijanog Deda Mraza al su srećna sva trojica kao da im prija poledica Milan Višnjić p.s. ovu veselu Novogodišnju animaciju poslala mi je naša prijateljica Emin@...i eto ja reših da napišem pesmu
ĆUTKE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ĆUTKE Možeš da pričaš šta ti je volja da vičeš, vredjaš, zvocaš i psuješ to je u redu kada si tužan i kada ti život izgleda ružan u redu je i kad kažeš da ja sam kriva a zašta.......e, to nemam pojma ali osećam ukus tužnog dojma ma nema veze.....njega ću ja da sredim u redu je i kada si besan i kada ti je sopstveni kaput od kože tesan i kada misliš da su oko tebe svi lutke samo ću da te zagrlim ćutke da oteram te nervozne lutke :heart:
Bila je moj poljubac prvi Bila je moja prva ljubav još uvek nedosanjana nevina ko suza mlade zore Bila je prva bura mojih dečačkih dana moj prvi susret sa morem na kome nikad nisam bio Izvor moje sreće nesanice i ljubomore i prva čaša vina koju sam na gladno srce popio Sećanje na nju vidik mi duginim bojama boji tragovi njeni u meni još su putokazi moji Bila je i još je ništa joj nisu mogle godine prošle Milan Višnjić
Posto je ovo za mene veoma bolna tema u privatnom zivotu i jos uvek nisam u stanju da sa nekim pricam o tome,a potrebno mi je da se ispraznim, moja prica pocinje ovako... Moj dragi i ja smo zeleli da se ispunimo kao roditelji i naravno radili na tome. Bili su to meseci iscekivanja, testovi i razocarenja. 31.oktobar, prokrvarila sam... Jedna nedelja, druga, ne prestaje... Pomislila sam da nesto nije u redu i pozvala ordinaciju moje doktorke da zakazem pregled, medjutim, bila je u tolikoj guzvi da je mogla da me primi tek za desetak dana. Nista, zakazem za prvi slobodan termin, ali crv sumnje je proradio i nisam mogla da sacekam odlazak kod nje vec odem kod drugog doktora da bih malo umirila sebe. Kaze on ima malo slobodne tecnosti u...
Pre neki dan uđem ja u bus...sednem,ne otkucam kartu....otvorim Sport da u miru čitam sportske vest i čujem dečiji žagor,okrenem se i vidim tri mala Cigančića,musava...kako pevaju,ali ne za kintu nego valjda za svoju dušu....i bili su glasni,previše...ali rekoh sebi "ko peva zlo ne misli" i nek pevaju dok su deca...i tako ide 53 do Zelenog Venca...i na predposlednjoj stanici vidim ja ustaje jedan od njih,odlazi do ugla busa i ladno se ispišao.....ja ne verujem šta vidim...ustanem i odem do ugla i ladno vidim jebanu baricu pišaćke.....priđem gde su sedeli i tog momenta sam hteo malom cigančetu od 8,9 god šamar da lupim da mu zuji 5 dana,ali nekako sebe smirih i udarim ga onim novinama po glavi sa rečima..."Jel se tu piša,majmune...
Mislim da još niko nije napisao pesmu o vaškama tako da ću ja jednog dana sigurno ući u istoriju srpske književnosti koji im je posvetio celu jednu pesmu od 15 redova. Vaške E moj svete, lete vaške unatraške, pa se pitam: "Ritam vaški da l’ je naški il’ su tuđe vaške luđe?" :zskace::zskace::zskace::sanke:
ŽAR U ŽAR
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ŽAR U ŽAR Večeras idemo Maca i ja na koncert....Madjari ...100 violina. Papreno brate ali ovaj moj čovek predložio. Kaže da me izvede jer mnogo radim moreeee.....izvodi on sam sebe a usput i mene, al nema veze......kakav je nepokretan da podje bilo gde od kuće i ovo je dosta....mada se menja u poslednje vreme...na bolje. Dojadila i njemu samoća a zima je tek počela....mnogo samotnih dana za oboje....previše. Deca odrasla, ne trebaš im kao pre ....odvojenost može i da udalji.....a može i da zbliži. Ponekad mi se učini tako dalek.....i ja njemu verovatno.....a nekad, što je mnogo, mnogo češći slučaj vidim da mu nedostajem.....ma ne kaže on ništa....samo pokaže. I on meni...
Cekajuci prevoz ispred zgrade Politike, koji je po redosledu voznje davno trebalo stici do mesta odredista, ispred mene je veselo skakutala grupa cigancica. Izgubljen, pokunjen i rastrzan izmedju posla, fakulteta, prijatelja, neprijatelja tonuo sam sve dublje u mislu, koju je najednom prekinula vesela igra beogradskih cigancica. Iako je kisa neprestano padala, bosonogi cigancici su veselo plesalo na mokrom gradskom asfaltu, uspevajuci da namame osmeh na licima cak i onim najnamrgodjenijima. Smenjivale su se pesme, taktovi i igre, dok odjednom ova ulicna manifesticija, bar za mene, nije zavrsena dolaskom dugo ocekivanog busa. Sedeci u dugo ocekivanom autobusu nisam mogao, a da ne razmisljam o prethodnoj sceni sa stanice, a da sebi ne...
Divlje
Nasa divlja ljubav sto galopira neuhvativa, i neponovljiva tako divlja, vatrena A tako mirna, kad mi mrsis kosu Kao da u njoj su divlji konji Osecam te vise nego ikad nasa vatrena, divlja ljubav za tebe, i mene pitoma je kao mace samo ti i ja razumemo koliko je pitoma za nas a divlja za druge samo ti i ja razumemo nasu ljubav i nasu strast
Okovani Prometej
Противуречност мита о Пандори у коме је у кутији пуној свих зала намењених људима, смештена такође и нада, која би требала бити нешто добро, и која је остала у кутији. Ту заправо и нема противуречности, као што сам у уносу на овом блогу "Пандорина кутија и нада"и објаснио. Оно што зовемо "добро" само је врста бола, како би рекао Ниче, или задовољство је негација патње. Да бих уживао у било чему морам претходно трпети патњу. Ако нема патње, нема ни задовољства. Ако нисам гладан не могу уживати у храни, а тако је и са свим осталим "добрима". Свима осталим, осим једног јединог задовљства кога зовемо естетским. Једино оно не зависи од приниципа хомеосазе или претходног трпљења патње. Естетско задовољство је дакле нада која је...
Pokušaj soneta ovoga nastade, k'o entuzijazam i proleća vesnik; promičući tiho kroz mračne prepade, ovo da napiše neki kvazi pesnik. Da života novog on udahne dašak pevac smelo pesmu začinjati stade, da dosegne sreću malu kao grašak očekujuć' verno, on u njoj nestade. Iako je delo zasnovano celo na lirici slatkoj, nebesima sreće, otirući znojno od tog truda čelo, zapita se onaj kako greh saleće na spavanju svakog, ma koliko jakog i kako ga od večnog blaženstva odseče.
TAAAAKOOO....
(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime) TAAAAKOOO.... Trebaš mi kao vazduh trebaš mi kao san trebaš mi kao snaga trebaš mi ....ma ni sama ne znam koliko evo...raširiću ruke..... ovako..... jel' vidiš? e, trebaš mi baš toliko A sad ti..... raširi ruke pokaži mi koliko ti trebam taaaakooo.... uh.....baš je mnogo jesu tu ruke dugačke e, sad ih sklopi oko mene da tvoja me želja ugreje PS Lepu noć vam želim i još bolji dan
PRED TVOJIM SNOM
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) PRED TVOJIM SNOM Sanjaj čoveče moj I san ostvari Jer samo tako Sreća se stvara Od snova sva je Brza ko munja A miriše...... Miriše k’o dunja Pred tvojim snom Svi sni se sklone Kao maleni oblaci Nošeni vetrom A vetar jesi Čoveče od dela Al' ipak padaš Na osmeh lepi Što ljubavlju sluti I pamet muti Na osmeh moj I dodir krila To tebe ljubi Tvoja vila. Sanjaj i stvaraj a ja sam tu na dlanu tvome, u grudima jakim da čujem kad šapneš meni da čuješ kad šapnem tebi oko dok se sklopa i misli se slažu uvijene u uzdahe nam snene. Pred tvojim snom Svi sni se sklone A ipak... Sličan je mome. PS Dobro vam snežno jutro blogeri :heart:
Vec neko vreme razmisljam kako bi bilo ispisati sve sto mi se desilo u zadnjih petnaest godina, ali bez kukanja a drzavu i vlast. Pa cu da probam
Back