Blogovi

Nisam reagovao kad je bila frka kako će računari podneti dvehiljaditu jer novinari moraju nešto da klate a puk se pali i brine i strahuje .A onda se nešto novo provali pa puki puk ni ne primeti da je njihov računar ok .Ima i datum i fejs ,igrice su uredu i mejlovi lete li lete. Neću se osvrnuti na svekolike servirane bizaritete kojim nas saleću i sluđuju ali ni Tisu ni Dunav ne mogu oprostiti . Izliveni otrovi u dva priznata incidenta trebali su da potamane sve živo u tim rekama i ostave nesagledive posledice za snabdevanje pitkom vodom naselja duž pomenutih obala . Cel dan sam bio u vikendaji na dunavu i troškario vreme na sitne beznačajnosti kako to samo dečaci znaju .Naravno i zabacio sam dve na štuku i jednu na glistu .Na...
KAD TIŠINA GOVORI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) KAD TIŠINA GOVORI REDAK GOST Spava mi se.....pauza..... San na oči ne dolazi baš je redak gost a i kad dodje sve u neko nevreme kad mu nije vreme kao sad..... San.....ili spavanje spavanje.... san mi ne treba jer budna sanjam i ne progovaram Tiho u sebi sanja mi duša samo sklopim oči ma tren je dovoljan da odem u san i prekinem dan tako budna o čem sanjam neću reći jer san će mi tad uteći. ČUVAJMO Čovek nije put da po njemu rasipamo reči kao kamenje Čovek nije jama pa da ga zatrpavamo rečima Čovek nije bačva pa da ga punimo rečima dok ne počne da preliva Čovek nije smetlište da na njega odlažemo reči koje nam na um padnu Čovek nije komad mesa pa da ga tranžiramo...
Kad te poželim
Kad god te poželim obilazim često mesto na kom smo se sreli da želje razveselim I onda uprkos daljinama satima pričam sa tobom o nama sa uspomenama -Ovaj nije sam- neki bi prolaznik reko al šta me briga kad znam da samo tako nismo daleko U suton kad se ispričamo pre nego se sunce skrije u tami vraćamo se opet tamo odakle smo i došli ja i moje želje sami Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Пријатељи, осећам потребу да напишем овај текст због разједињености која постоји у српском народу. Српски народ разједињен је пре свега у три државе у којима је конститутивни народ према Уставима тих република. То су Репблика Србија, Република Српска и Црна Гора. Због чега је српски народ толико разједињен? Да ли због политике? Да ли због сујете? Можда због разлика у говору? Одговор је врло прост, политика је у питању, у Црној Гори после проглашења самосталности маја 2006. године води се политика антисрпства, политика одрицања од ћирилице, политика супрутна интересима Српства, политика признања тзв. независног Косова. Међутим, то све није релевантно! У Црној Гори живи добар део популације који се изјашњава национално као Срби! Они су...
Данас сам желео да ти откуцам речи и да их пошаљем таласима и ветром али ти си туђа, а ја сам лопов и зато мораш да пазиш кад те крадем, а ја морам да пазим још више...
..kako to nikad nema sto treba da ima da je tako i da ostale da tudje misli ne otmu da tudje zelje moje želje ostave da je jesen samo draperija i zavjesa vecernja da je prijateljstvo lijep i najsjajniji biser u ogrlici zivota da su djeca radost da godine su kao patina koja ram zivota zlati ...da da nista moje želje i zivot ne muti osim ako me rodjeno ja iznevjeri i naljuti i lice medju sakama da zacuti kad na sebe krenem zijevom vuka da zelim i sebe rastrgnuti
U SEKTAMA 200 000 SRBA A+ A- Srbijom hara više od 150 sekti, od satanističkih do hinduističkih, a primarni cilj su im oni koji su najranjiviji - deca BEOGRAD - U Srbiji 200.000 ljudi učestvuje u radu neke sekte! Od 20 najmasovnijih sekti koje deluju po celom svetu, njih 15 je preko svojih filijala i predstavnika prisutno i kod nas. - Prvo zakolju psa ili mačku, a zatim njihovom krvlju poprskaju pecivo, najčešće žu-žu. Zatim u iskopanoj raki groba za sutrašnju sahranu pročitaju „Očenaš” naopačke. Onda se naduvaju, napiju, i tako proslave prijem novog člana - opisao nam je crnu misu satanističkih sekti Dimitrije Pastuović, potpredsednik Udruženja za zaštitu građana sekti i mentalne manipulacije „Bedem”. - Ove mise se završe tako...
a opet idem, a opet hrlim ka njoj, kao ludo dete koje bezumno juri svojoj majci, svom utocistu... ne pitam se nikada sta se u toj zamci krije i sta bih radila da se sunce ne rodi ponovo... ne,ja opet odlazim od tebe strahotom progonjena i ljubavlju izmucena, vecno neshvacena, prestravljena samocom i drugima, raspomamljena uzasom od dodira i samom hladnocom koja me prozima hrlim ka tami trazeci utehu za svoje trosne dane
Nemoj nikada ni pomisliti,da te Bog ne čuje,kada mu se moliš.On čuje naše misli kao što mi čujemo glasove i reči jedan drugoga.A ako ti ne čini odmah po molitvi,to je ili zato što mu se nedostojno moliš,ili zato što išteš nešto što će ti biti pogubno,ili pak zato što On po mudrosti svojoj odlaže ispunjenje tvoje molbe do podesnijeg trenutka. Otac Jovan Kronštatski piše:"Kao što mi kroz električni telegraf brzo opštimo s licima,udaljenim od nas ,tako kroz živu veru,kao kroz kakav telegraf ,mi brzo opštimo s Bogom,s andjelima i svetiteljima. Pusti po telegrafu vere molbu svoju k Bogu ili svetiteljima i odmah ćeš dobiti odgovor." I opet na drugom mestu piše:" Bog i stvoreni duhovi i duše usopših i živih ljudi- to su bića mislena,a misao...
Something always brings me back to you It never takes too long No matter what I say or do I still feel you here 'til the moment I'm gone You hold me without touch You keep me without chains I never wanted anything so much Than to drown in your love and not feel your rain Set me free, leave me be I don't wanna fall another moment into your gravity Here I am and I stand so tall I'm just the way I'm supposed to be But you're on to me and all over me You loved me 'cause I'm fragile When I thought that I was strong But you touch me for a little while And all my fragile strength is gone Set me free, leave me be I don't wanna fall another moment into your gravity Here I am and I stand so tall I'm just the way I'm supposed to be But you're...
MOĆ  2
(Ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime ) MOĆ 2 - DOPUNJEN TEKST 1. deo objavljen 15.11.2009. I reče davno jedan čovek „moćna je reč“ a drugi čovek poverova u reči ove I reče dalje “moćna je reč” pa treći čovek poverova I tako, reč po reč ljudi počeše da veruju u reč. I jeste moćna, najmoćnija na svetu, to oružje britko il’ meko ko pamuk. Umilna može biti, mazna I pitka il’ kao kamen teška, kao sablja britka. Ljubav da daje il’ mržnju da nudi…….ma može bolan I da ti sudi. Da spase svet, da povrati život……..il’ da ga zgasne ko’ žar cigarete. I sne da vrati, I krv u vene, I osmeh na tužnom il’ mrgodnom licu…..il’ san da uzme, krv da istoči I osmeh da skrije da se mrgud sa njim nikad ne umije. Reč je misao...
Čuvaj se onih koji lako zaborave na reč na ruku prijateljsku kad su klečali da se iz osrednjosti izbave ne pravi istu grešku Čuvaj se onih koji ne pamte dugo i koji su te bodrili lažno jer njima ništa drugo sem njih samih nije važno Veruj onima koji još svoju dušu nisu izgubili a ne onima koji veruju da samo oni znaju da pate Čuvaj se onih koji bi za tebe sve učinili ali kratko pamte Milan Višnjić
Pa zdravo,ja se zovem Masa,tek sam otvorila moj profil na forumu.Sumnjam da mi nece biti lepo,ali ja sam napravila profil da bih saznala nesto hrccima.Ja imam buckastog,sirijskog hrcka,i nasla sam dosta toga o hrcicma na internetu.Od toga da li se njima daje voda,do dobrih radnja koje imaju,ali sam i saznala nesto o njihovoj ishrani.Ako imate nekih pitanja,slobodno pitajte naucila sam dosta toga.Moj hrcak se zove Acim,kao lik iz decije emisije ''Na slovo na slovo''.Pored hrcka,imam i 3 psa!Dosta puno ljubimaca...Sva tri su mesanci,koje sam JA licno spasila...Najveci je Munja,koji ima i bracu,Medu i Flekicu.Medu smo dali mojoj tetki,a Flekica je nazalost pobegao.Samo se nadam da nije uginuo. :'( A imam i moje male dusice Alis i...
Sivi B29 odavno se odmotava prema Augsburgu, a ja se, uprkos svim pričama, još svega sećam. Pazio sam na vožnju i kako je čitav doživljaj Aufhauzen polako plovio u prošlost, sve manje je imao veze sa ovom stvarnošću. Tako zaboravljamo i najlepše snove. Ličnost koncentrisana na, fizički opstanak uvodi u stvarnost svoje prioritete i to je ritual koji se dešava svakog jutra. Ne zaboravljamo mi snove zato što nam ih neko uklanja, ne to mi sami, svako svoj san izjutra i postadoh svestan da ja to namerno zaboravljam i upitah se odjednom, šta je ustvari, ono što ja želim i što nameravam da uradim. To je bilo odlučujuće, takva pitanja obično osvešćuju. Parkirao sam na nekom parkingu posle Adelshauzena. Izađoh iz auta i zagledah se u...
Šta je bilo videli smo Ni budućnost nas više ne može iznenaditi ne trošimo zalud srca na to šta će biti Ako prolazeći kroz juče tragove našeg sutra videli nismo džaba ostarismo Milan Višnjić
Ko je gde bio za Novu i nije toliko interesantno koliko...sta je ko uradio te vecerii :D Pocecemo sa blejacima sa Zmajevaa ! Haha prosto ne znas od koga da pocnees :) Pa osoba koja je ostavila NAJJACI utisakk xDD: -Djeraaa.. hahaha kao sto vecina zna nasa draga Djera je vecinu vremenaa provela u WC-u sa raznim dzentlmenima koji su izlazili iz Wc-a zakopcavajuci farmerke.. To i nebi bilo toliko cudno,zar ne da nije i nasa Djera oko ustiju par put imala belo,ovaj sjaj :DD huh,huh ko znaa sta se sve izdesavaloo tamoo ! -Rasko.. O boze,dete nisu te ucili da nije bas za hvaljenje kada se smuvas sa qrvom.. Al ok,tb je napredak i ako majmuna smuvas.. Sa obzirom na to da 8 godina nisi u stanju da smuvas jednu osobu.. M :D -Kristinaa..kika...

Sam

Od njegovog lika i suncevi zraci beze a on je toga svestan i hrapavim rukama rugobno lice steze. Na dlanu mu je pisalo jos kao detetu da mu je Bog takvu sudbinu dodelio ali davno,tada, bol je bila blaga. Bez igde ikoga u velikom svetu, odbacen, neprimecen,sklupcan u vlaznoj tami bogalj je potpuno sam. Skriven svojim grubim rukama od ociju zla. Sam... Daleko od nistavila covekovog beznadja, od ljudskih dusa zlih i njihovih gresnih misli, a ljudi strepe, ljudi se plase jer svakom je od tih lepih,zgodnih ljudi Bog mogao dati bogaljevu patnju. Tuzno je ne osetiti toplinu prijateljske ruke i nezne reci voljene zene. Ziveti usamljeno kao slepi mis i biti svestan preranog kraja svog mucnog,laganog umiranja bez igde ikog, sam... Oko njega...
zamisli da za tvoje umorno srce više nema nade i da moraju pod hitno tudje da ti presade Gde bi tad živele sve tvoje želje kad im oštrim skalpelom unište stari dom gde bi pronašao krov za svoje nedosanjane snove i da li bi zadžao stare prijatelje ili bi potražio nove Da li bi kao i do sad obrezivao stari vinograd i dok šetaš kroz grad osećao istu glad da budeš opet mlad da li bi tražio ljubav mladu ili bi sačuvao staru koja najbolje zna tvoj kroj i u čijem si hladu proveo život svoj Ponekad pomislimo kako bi bilo kul i ludje da svoje srce u staro gvoždje daš al srce može biti i tudje al osećaj je uvek naš Milan Višnjić
Šta budi osećaj sreće?
rekapitulacija i planovi za novo leto, 2011. Šta budi osećaj sreće? Svim srcem i dušom neumorno se borim da premostim odgovor na pitanje: da li bi sreću trebalo pojuriti ili važi misao „sve za čim juriš još brže od tebe beži“ ili dok juriš gubiš male stvari koje život znače. Hmmmm Ipak život je više od sreće i nesreće. Moji ciljevi u nastupajućoj godini: 1.Kako iskoristiti šanse života i napraviti naj bolje izbore , kako dotaknuti najtvrđa srca . Odluka uložiću sva svoja umeća, znanja i ljubav da učinim to, ako mi uspe biću presrećna , ako ne znam da sam dala sve od sebe da to učinim i biću mirna. 2.Opčinjavaju me dalke zemlje, Odluka: častiću se zadivljujućim putovanjem. 3.Obratiću pažnju na svoje okruženje, neću...
Back