Blogovi

Имаш ме целог узми ме задржи ме не дај ме не пуштај ме гледај ме љуби ме заувек надам се ја сам твој имаш ме целог задржи ме заувек задржи ме
Никад нисам волела зиму. До данас. Нисам желела да видиш вулкан у мени који све више прети. Тражио си да ти опишем осећаје, и беспомоћна сам пред тобом. Витеже, одложи мач. Ипак. Тражио си да ти опишем... Не глумим да сам добро. Никад нисам била глумица. Ти то знаш. Никад нисам умела да сакријем осећања. Данас нисам ни желела. Од оног тренутка, када си за мене И само за мене Урадио шта никад нико није... Од оног тренутка, ти си Други човек Неко Ко је нестваран А ипак ту Опипљив А недодирљив Као стих Неухватљив Као мелодија недовршене песме Неистражен Као свемир Недостижан Иако стојиш предамном Непроживљен Као свет без боја. Од оног тренутка Мислим само на једно Више ми није хладно Мојим венама бесни лава Чујем музику ветра...
Kad im o tebi pričam ni svi drugovi moji ne veruju da ni tebi slična na javi ne postoji Obazrivo me teše mada potajno svako od njih isto želi shvatili bi da greše da su te kao i ja u svojim snovima sreli I uvek iznova probaju da mi otvore oči da se okanem snova i sa životom se suočim Ja volim svoje drugove oni me štite dobrotom al da ne verujem u snove šta bi sa svojim životom Jednom kad te budem sreo moji drugovi neće imati kud shvatiće da nisam od iluzija živeo i da nisam sanjao uzalud Milan Višnjić
Ah sto volim mesati ukuse kao da mesam strasi nase Mesam boje, jela, pica trazeci tvoj lik, ukus nase strasti nase usne Mesam cvece, parfeme trazim tvoj miris Mesam instrumente, note trazim tvoj glas mesam materijale, trazim tvoj dodir Trazim te u svakoj stvari trazim te dragi, trebas mi. Svaki put kad nisi tu, ja te trazim i uvek kad si tu, upijam svaku tvoju rec tvoj glas Cak ni ne mareci sta, upijam sve, sto bi mi pomoglo da shvatim Kako si me ovako izludeo, kako, da ovako te trazim da te ovoliko volim?
Uspomene nekad grade nasu proslost nekad resimo da proslost gradimo samo na lepim stvarima Covek je gospodar svog zivota a tako i proslosti On bira svoju buducnost Ponekad svesno a ponekad nesvesno ponekad ljudi rese da izbrisu proslost to nije lako, obicno znaci novi pocetak Ili velika greska Covek ponekad ne poznaje ni sam sebe Zapravo covek je jedno komplikovano bice Ili mi komplikovanim nazivamo osecanja Obicno zbog jakih osecanja se pati Drugi ljudi to ne razumeju A ako covek nije spreman da otkriva sebe ne mogu ni drugi, malo je potrebno da covek izgubi poverenje a tesko je ponovo pridobiti.
Pitaš li se ponekad kuda idu bezimeni, ranjeni, raskrvavljeni svi oni ostavljeni i zaboravljeni? Kuda beže pijani od trske i meseca sa površine vode od tužnih pesama i slatkog ukusa slobode. Prljavi od vetrova i napuštenih stanica trgova od neba i zalutalih ptica. Kad neka ruka zaluta u more od klasja i dva zelena ostrva na tvom licu pitaš li se da li je pronasla pticu ozeblu u smetovima tvoje samoće? Pitaš li se ponekad kuda bežiš TI? Zbirka "BOJA MOG ZIVOTA"
Комунизам, највеће зло прошлога века, по српски народ је током прошлог века на перфидан начин ударао и по СПЦ. Прво су, под плаштом неке равноправности, бољитка, одвајали , Србе од њихових светиња.... СПЦ је још за време 2. Светског рата одвајана од свога стада.... Комунисти су се на бруталан начин светили свима који су славили славу и палили свећу за своје живе и мртве.... Нико, ама баш нико ко није био комуниста, није могао да буде ни обичан шефић, без обзира на школску спрему, а о неком напредовању, није било ни помисли... За све то време, верници који нису православне вероисповести без проблема су ишли у своје богомоље.... У Хрватској је била нормална слика, да недељом кад је миса католичка црква буде препуна, старух, младих и деце...
Šeherezada vs Vendi
Polovina Srbije sinoć je odahnula jer je Onur uspeo da osvoji Šeherezadino srce. Druga polovina čuči na Pinku očekujući da se Ekrem "popne" na Vendi. RTS je jutros pobednički objavio da je bar jednoga dana pobedio Pink. Živeo Troicki..samo ja nisam siguran da im se to desilo zbog tenisa, ubedjen sam da je to zbog našeg predesednika Tadića jer žene vole lepe i naočite muškarce. Mojim damama sam dužan objašnjenje otkud baš ovi stihovi. Čitao ih je Vaš omiljeni Onur iz "1001 noći" čekajući da mu se Šeherezada vrati. Mogao sam da stavim i one Ekremove koje svakoga dana peva Vendi: "Gola, gola, skini mi se gola ako nećeš gola,skini se do pola" Živela riality Srbija
Možes li da razumeš neizrečeno? Zaista, možeš li? Možeš li da vidiš nevidljivo? Možeš li da voliš ovo nevoljeno? Zaista, možeš li? Možeš li da čekaš beskrajno ovo nedočekano? Možeš li da dodirneš ovo bestelesno? Zaista, možeš li?
Kurcenje je sasvim normalan nacin prikazivanja sposobnosti srpskog muskarca, pa je kao trakav prihvacen i sasvim legalizovan nacin komunikacije. Problem nastaje kad onih 3% zenskog mozga koje razmislja kao musko nadvlada 97% zenskog mozga i pocne da dokazuje kurcevitost bez potrebnih argumenata. Naravno, meni je sasvim degutantno i musko, a kamoli zensko kurcenje tako da osudjujem i jedno i drugo na potpuni krah dolaskom razmisljanja koje ne dozvoljava bilo koju vrstu kurcenja, nego dokazi ti, bato, koliko vredis pa se kurci do sutra.
Poreklo Arbanasa (1) U srcu stare Srbije Kosovo i Metohija su jedna celina koja se prirodno prožimala etnički, i istorijski-geografski su nedeljivi Prostori Kosova i Metohije kao središte Stare Srbije, su sveta zemlja za sve Srbe ma na kom meridijanu ove planete da žive, a danas kao deo južne Srbije uvek su bili međaši u izgrađivanju nacionalne svesti kod Srba. Za ove prostore vezana je srpska istorija, kultura, predanje, vera, kolektivno pamćenje, koji su zahvaljujući jedino kosovkom opredeljenju, i doprineli očuvanju nacionalnog identiteta ovog naroda pod turskom vlašću. Od svih srpskih oblasti Kosovo i Metohija najbogatiji su ostacima srednjovekovnih srpskih manastira, starih gradova, crkvi i drugih građevina, a tu je i ispisan...
Рекла си опиши ме једном песмом и ја сам заћутао Како тебе у једну песму да ставим како кад сваки пут баш сваки пут останем без речи чим ти погледам у очи и како ми се сваки пут баш сваки пут измакне тло под ногама кад видим твој осмех И, сад ми ти кажеш опиши ме једном песмом А ја могу само да те гледам у тишини и све што могу да желим јесте да простор између нас не постоји и време да се разлије у вечност јер све друго је прекратко док ти у очи гледам Не тражи ми једну песму кад ми ни све нису довољне само за твој осмех и твоје очи
Zamisli
Zamisli da za tvoje umorno srce nema više nade i da moraju pod hitno da ga vade i tudje ti ugrade Zamisli kako bi se strašno hirurzi iznenadili kad bi uočili tragove grča tvoga srca koje su tvoji prijatelji već odavno izvadili Zamisli kako bi se razočarali arčeći vreme i opremu shvatajući da ga lakše vade oni koji su utočište pronašli u njemu Milan Višnjić
cekala sam te, znas trudila se, da ti ugodim Da nam bude divno, da nema nigde grescice a ti? Ti nisi dosao, opet. Odakle ti pravo? Da mi srce slamas? Ne shvatas li? Ja sam kao staklo Nezna, i svaki grubi gest, rec Slama me Da sam kao ptica, da mogu da odletim? Da drugog ljubim Iz inata tebi Da moras da me cuvas, ne dragi Nije to zbog toga, odavno se pitam: Ja te volim, volis li ti mene?
УКРЦАЈТЕ СЕ И ВИ У БРЗИ ВОЗ ЗВАНИ ЕУРУПА... ПОЖУРИТЕ, ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ САМО НЕКОЛИКО СЛОБОДНИХ МЕСТА... У СТОЧНОМ ВАГОНУ! И нема везе,.што се возимо у различитим условима.... ЛОКОМОТИВА ЈЕ ИСТА... Вагоне првог и другог разреда заузели су наши вајни политичари.... Први разред...власт.... Други разред..... опозиција.... А у сточним вагонима....народ.... :zskace: :zskace: :zskace:
Pozdrav svim noćobdijama, ako vam je dosadno i nemate pametnija posla pogledajte kako sam sredio moj uskospecijalizovani forumčić za traženje sreće. Ne morate se učlanjivati da bi ostavili svoj komentar ovde http://nesadebeli.createforum.eu/f7-knjiga-utisaka-za-goste-foruma Baš me zanima da li vam se sviđa i da li imate zamerki da bih ga popravio ukoliko je potreno jer je još uvek u fazi izrade. Unapred vam se zahvaljujem.z:poz:
Нова вера се ствара и настаје на крају сваког Сазвежђа. Шта то значи? То значи да уласком земље у ново Сазвежђе,дешавају се катаклизме,па и промена вере и божанства. Последња катаклизма је била уласком земље у Сазвежђе Рибе и тада је настала нова вера Хришћанство,а Исус је постао Бог. Све вере које су измишљене и настале од тада до данас су небитне и безначајне,мада многи сматрају па и моја пријатељица ММ Славица Шетина да се Мухамед,који је био инкарнација Јосипа,Исусовог и Маријиног сина,Вазнео…Није се Вазнео,мада је створио Ислам…Схватили су господари света да при крају овог Сазвежђа треба да се створи нова вера и почели су да стварају цркву новог светског поретка и сајентологију…али то није права вера. Вера коју стварам ја –...
NEPOBEDIV Vilijem Ernest Bentli (1849 - 1903) Iz mraka noći što lice mi skriva, Crnjeg od rake za pogreb nade, Hvala ti, bože - radosno kličem - Što nepobedivu mi dušu dade. Istini strašnoj dok gledam u oči, A sudbine vetar ledeni brije, Trepnuti neću, nit pustiti glasa, Glava mi krvava, al' pognuta nije. Iza ovog legla gneva i gorčine Vreba me crnilo što ledi dah, Al' zloslutna kob što godine je nose Ne budi u meni strah. Kapije moćne na putu nek stoje, sve kazne na glavu nek mi se sruše, ja sam gospodar sudbine svoje - jedini kapetan svoje duše.
Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci čiste radosti vrijede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvjek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti. Ivo Andrić Ko nema strpljenja sa nama kad grešimo, ne voli nas. Ne voli nas ni onaj ko nam ne prašta kad se kajemo za grehe. A najmenje nas voli onaj ko se ne raduje našoj popravci. Vladika Nikolaj Velimirović: Voleti drugog coveka znaci i razumeti ga a svakako i oprastati mu.Nije doduse lako voleti coveka onakvog kakav jeste ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo vec i da ga zavolimo...
Malo mi smeta ova hladnoca, pa bar u pesmama odlutam u toplije krajeve - ako je vec zima napolju, bar nije zima u srcu:) Noc od zuci i pelina, sumrak trlja raspukle smokve; siris gorki miris cempresa i vrelinu pustinja. Da su te ubrali u semenju sa rtova Afrike, golu i prljavu od peska i mora, ne bi bila dalja... Da si obrasla u plamen agava, talasima toplih laguna - ne bi bilo teze. Petar Beatovic zbirka "Boja mog zivota"
PUSTI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) PUSTI Pusti da sećam se svega ne kvari reči rečima pusti da budem zahvalna na sećanju divnom što ga uopšte imam. Pusti da osećam i dalje taj treptaj u trenu i misao snenu dok vreme ide. Pusti da duša se seti kako je verovati lepo eh, verovanje........ opušten i smiren taj vremena tren maleni trenutak kao oblutak pusti.....ne kvari sećanje ionako će vremenom postati prisećanje a sada.....sada samo ćuti... ne kvari mi tren samo meni namenjen. Ama ćuti.... Pssssssst Ne govori pusti tren da prozbori vidiš da se sećam da me misli nose evo......vidi reči kao pesma se pronose dušom što luta. Ma ne boj se..... vratiće se možda duša kraj tvoga skuta samo...... mora malo...
Сретнем школског другара после....и ха хај година.... Каже, добио отказ...после 27 година стажа.... Не зато што је лош радник, него пукла фирма.... Еби га....пољопрувреда је у питању.... Како у овој држави да просперира пољопривреда...? А, каже да се борио за ове промене....Од првога дана... ...Прво смо звиждали у пиштаљке...данима.... Онда смо лупали у шерпе...данима... Чак сам се са женом посвађао због једне шерпе.... Умало брак да ми се распадне... Лепио сам наше плакате...цепао њихове....И освануо је тај дан.... ОСВОЈИЛИ СМО ВЛАСТ.... ПРВО СМО МИСЛИЛИ ДА ЈЕ СУДБИНА - ПОСЛЕ СМО СХВАТИЛИ ДА СМО СЕ НЕГДЕ ЗАЈЕБАЛИ! :zskace: :zskace: :zskace:
ZA ŽIVOT ZAKAČENA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ZA ŽIVOT ZAKAČENA Ako bih se u kamen pretvorila Pa da zaćutim za vek Da li bi mi to bio lek? Ako bih se u kamen pretvorila Pa da bez pokreta u sutra odlazim Da li bi lakši bio put kojim prolazim? Ako bih se kamen pretvorila Pa da nemam osećanja, želja i strasti Da li bi svi ovi ljudi u meni rasli? Ako bih se u kamen pretvorila Kako bih mogla želeti i voleti Kako bi sunce videla i mesec što sja I poljubac mek što rodih u bolu Osmeh i cvet, dugu i žito Kako bih dodir osetila na koži I strast što jurca od glave do pete Ne bih osetila ni tuge ni sete Ni hladnu reku i vetar u duši Ni ruku svoju u tvojoj ruci Ni pobedu stvaranja u našoj muci Ni galop vranca ni osmeh stranca...
...progonjen vjetrovima koji bi čobanski da me skole i ogole do tora i nerazgovora otrgao sam sebe i kao nemirno ždrebe preskočih lance nervnih niti a šta će dalje biti oni koji sude neće mi s u d i t i
.. može li se nešto odgoditi 40 godina .. ? .. .. da .. može .. .. svijet je prilično komplicirana situacija .. i postoji u raznim tokovima .. kao premazi boje na slici .. kao tokovi rijeka .. .. i kada izađeš iz jedne boje .. ona više ne postoji .. i možeš ju naći tek za 40 .. ili 100 .. moža 2000 .. godina .. .. jedna mi se takva situacija jasno pokazala u radu .. .. u rijeci je bilo raznih metalnih industrija .. najznačajnije tvornice .. rikard benčić torpedo vulkan .. i treći maj .. koji još živi .. nekako .. jedva .. ali živi .. .. brodogradilište je crno željezo .. ruzinavo .. i uvjek izgleda kao mala anarhija .. kao ovi ovdje nešto rade a oni tamo .. .. torpedo je montirao traktore .. strojna obrada .. montaža .. .. ljudi...
Ene, u svom prvom pisaniju sam se pitao šta je to blog?! A danas sam došao do saznanja u vezi toga! Ako još nekoga zanima Izvolite I svim katolicima Srećan Božić! http://www.draganvaragic.com/weblog/index.php/blog-osnove/ :zskace::zskace:
Back