Blogovi

NESTO NOVO I LIJEPO ZA BUDUCA VREMENA
AUTOMOBIL BUDUCNOSTI... Sa povećanjem broja vozila na putevima i prezauzetim gradskim površinama, opravdane su brige oko toga kako će se ovakvi problemi rešavati u budućnosti. Dobru soluciju nude dizajneri širom sveta koji rade svoj posao imajući pritom na umu budući scenario, kada ovi problemi postanu još veći i samim tim ozbiljniji. Jedan od njih je i Yungho Jung, koji je osmislio automobil za Saab koji je predviđen da se pojavi 2025. godine. Ovaj koncept je razvijen u okviru projekta sa diplomski rad na studijama transportnog dizajna na Institutu dizajna u Umei, jednoj od vodećih škola za obučavanje tog kadra. Yungho je, kao glavnu temu svoj projekta, istakao sigurnost, jer navodi da je primetio mnoštvo saobraćajnih nesreća koje...
Cujem tisinu, glasno u lice mi se smeje Osecam hladnocu, po ramenu me miluje Zima je obavila grad,bas onaj koji je progutao nas Cujem te...glasno i od srca smejes se Osecam...srce ti treperi Raduje se njoj, a ne meni Srecne ljude grejes radosnim pogledom Nesrecne uveseljavas svojim osmehom A ja u tami velegrada ,stojim svojom samocom ogrnuta Razlog za srecu jednom dao nam je bog Ali mi nismo znali da je radujemo sreci iznenadnoj U par krvavih kapi sreca je nestala U tren oka mene je gubitnikom nacinila Nocas me ne boli ni zimska hladnoca Ni cudni pogledi nepoznatih prolaznika Nocas me boli surova istina Da zauvek sam negde u tvojoj proslosti zarobljena Molim se...Bogovima istoka i zapada Molim se...Dok bol me zestoko napada Molim...
Na mojoj verandi gledam ga kako plese Decembar, poslednji mesec nase srece Usi mi para decembarska labudova pesma U meni se radja misao da bilo je sve greska Hladan vazduh lebdi oko mene Vetrovi severa bi zeleli da me obore Ali ne mogu, samo si ti taj Koji me vodi u pakao i u raj Decembar je sve tisi i tisi Miris samoce oko mene se siri Nema te! Ostajem sama u tisini I trazim te u beskrajnoj praznini Na mojoj verandi muzika polako nestaje Poslednji decembarski ples tiho gasi se i prestaje Oko mene sve na budj i vlagu mirise,iako nocas nije bilo kise Sa obraza jedna mala kapljica je potekla, decembar je otisao ...Volim te! Nisi cuo kada sam ti rekla...
Kraj ove godine
Pri kraju i ove godine zelim reci: Ne volim da budem tuzna, ne volim . I nisam ja birala tugu Ona je izabrala mene. Kao i mnoge od Vas mozda.Zasto li ona uvek bira dobre ljude, nikada mi nece biti jasno. Ali ne zalim sebe nikad, niti zelim da mene iko zali. Zalim i tugujem: sto nisam bila pametnija, sto sam mnogima dozvolila svasta , sto sam prastala I kad nisam trebala, sto sam postovala osobe koje nikako ne mogu biti ljudi, sto sam dozvolila da mi se sve srusi, sto i sada hvatam sebe u greskama, sto sam propustila mnogo trenutaka…Medjutim…nesto sam i naucila..naucila sam biti dosledna sebe,cak sam se potrudila da razumem i one meni totalno neshvatljive ljudske poteze. Naucila sam ziveti bez onog dela moje duse, koji toliko volim…a...
Dok modro, kasno veče tvoje mi telo krije, počinjem da postojim kroz zlato koje se prosu. I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam što iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi više bitno da li sam ja još ja ili postojim kroz tebe dok je tog večnog trenutka... Moj požar obojen žutim... Znam da do tebe stiže... jer s tvojim plamenom sluti, zašto mi nisi bliže...? Dragana Konstantinovic
SA DLANA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SA DLANA Znaš li koliko je ptici potrebno snage, vere i ljubavi da iskonski svlada strah i sleti ti na dlan? Ptica sleće samo tamo gde joj instikt kaže da će biti sigurna Znaš li koliko je malo potrebno da ona odleti za strahom svojim slušajući isti instikt koji ju je na dlan doveo? Ne......nije je kapric odneo već misao tvoja što u dlan je stavi reč gruba što na dlan ti leže govore ptici da pucaju niti niti poverenja kojima se veže. Nahranjen strah što ga svladala beše podiže joj glavu dok kljucala ti je sa dlana raširi krila.....ispravi telo odlete ptica dok joj je kucalo malo ptičije srce vrelo. PS Pa.....jedino što možemo je da pazimo ....naravno ako hoćemo

T I

Sam sam ! A ti?? Zidovi su večito sami Ponoć prolazi slepo i strasno Uronila si sigurno glavu u san. Spavaš! Bezbrižna sa svim svojim danima u sebi Kojima se smeješ, kojima hrliš, kojima se daješ Dok ja u ovoj osami, u ruševinama nadanja koja se ogledaju u mojim tamnim očima Povraćam sumorne dane, isprazne večeri, Razbijam golim šakama daljine i vreme Pokušavam da pronađem put - tvoju ruku neka mi tvoja ruka bude most za dan, za budućnost Spavaš, zagurnuta nekim lažima dana slobodna, bezbrižna, hladna kao kama neprimećujući sve moje ljubavi i snove prazninu i neubedljivost svojih reči zatvorena u ljušturu ličnih nesigurnih trenutaka u strahu od bola koji može biti nanesen plašljiva u korake koje treba ostvariti plašeći se da otvoriš...
OPET NAS TEN
Šećer za nežnu kožu... Umereno konzumiranje šećera nam daje energiju, jer produkti metabolizma šećera snabdevaju ćelije energijom. Međutim, šećer može da se koristi i kao sredstvo za piling, a osim toga koži daje elastičnost. Sastojci: 1 šolja šećera, 4 kašike ulja za masažu Priprema: Pomešajte ulje i šećer, nanesite na ovlaženu kožu i masirajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom.
NOĆAS
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NOĆAS Noćas ću slušati kišu što zvoni u meni u očima mi suza diše kao po staklu da piše. Noćas ću slušati šta kažem sama sebi tiho, tiho...sve tiše jer boli previše. Noćas ću slušati mesec šta ima da mi kaže jer on je taj jedini koji ne nudi šarene laže. ***** PS Nema duše koju neko ne povredi.... neko drag il' samo prolaznik valjda to onaj odozgore odredi i dodeli povredu onoliko tešku koliko naša duša može sama sebe da odsluša PSPS Dobro jutro i lep dan želim......ajmoooooo.....neće dan da vas čeka :zimag:
Tragovi
Nil Armstrong nije prvi čovek koji je kročio na Mesec mnogi pre njega i posle njega obični i beskrili na njemu su trag svog srca ostavili I nisu pravili senzaciju od toga kao što za tragove uzdaha srca tvoga i moga ne mora niko da zna samo ti i ja Milan Višnjić p.s. ovo je još jedna pesma inspirisana pesmom naše virtuelne prijateljice LJilje MMM...Noćas
pčela-čovek
А ако нестане пчела, нестаће и људи, одавно је познато. Пчеле су незаобилазна карика у ланцу стварања чак 75 одсто прехрамбених производа. Занимљиво је да су у природи пчеле нестале и у оним подручјима у којима људи више не живе. Ех, Ех,
Lala, lala la!
---------------------------------------- Lala, lala ,la la,la,la,la la lala la la la lalala, la la,la,la lala,la la la, la Eeeej, sta radis to... ne citaj nego pevaj breee, ajmo zajedno la,la,la lala la la,lala, la... ... ajde bre komsike da o istem trosku otpocnemo i mi avanturu maluuuu.... Dobro vece, kako ste, sta ima bre... Nije me bilo jedno vreme ovde, nisam uspevao da stignem, imao sam nekih problema sa prevozom ali evo nekako sam se ipak snasao pa svratih da vas obidjem z:) levo,desno, nigde moga stanaaa oj ulice ala si pijanaaa.... Ojhaaa... E moje blogerke i blogeri bas sam vas se zazeleo, nadam se da ste dobro i da jos uvek imate duha i pozitivne energije bez obzira na sve ove nase male i velike muke i probleme ...
UMOR
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) UMOR Umorna sam kao pseto umorna od reči što ne znače ništa umorna od promena ljudi..... ma svega pa i vremena. Umorno telo samo želi da legne ali razum začas posegne za mišlju nekom i telu ne da da odmor zagrli već bolne mišiće još jače obgrli. I ono sna što telu razum da malo je da svlada umor jaki Snage mi fali da razum sklonim da se veselju nerazuma priklonim. A bilo bi mi mnogo lakše...... Zatooooooooooooooo idemo ..........SAMOLEČENJE :zskace:
Umorna sam, a kada sam ovako kao ovih dana sva nikakva jedino sto me oraspolozi je moje mladje dete... moja Maja...kada je gledam i slusam, cini mi se da mi osmehom vraca i lepi sve one razbijene delice mene...sastavlja me,daje mi snagu...evo jos jedne njene pesme, sada samo za vas.z:) P.S. Nista, samo da vidim da li citate poruke do kraja z:lol:z:ddm:
O vinu Crveno. Ili belo. Ili crno. Gledam me kroz tamno staklo. Ili prozirno. Ili plastiku. Gledam i ja njega. Zelenim očima. Ili crvenim. Oboje smo crveni. Krvavi i nesrećni. Nesreća. Ili sreća. Ili život. Šta je to uopšte? Ko je sudija? Ko je dželat? Poznajem te dobro. Ili te uopšte ne znam? Ja biram da budem srećan. A ti kako hoćeš. Mnogo je teško. Ili je u stavri veoma lako. Flaša je prazna. Ali uvek ostane neka kap na dnu. Od kapljica je nastao život. Da jeste. Ja biram da budem srećan. Sa tobom, naravno. Ili bez tebe... O licemerima Rekla si da. Mislila si ne. Uradila si ništa. Rekla si ne. Mislila si da. Uradila si sve. Sve sem onog mog. Samo ono tvoje. Bila si tako bleda. Tako prelepo bleda. Pocrnela si. Garava si...
Miris rastanka
Ja više ne znam šta da ti kažem šta god da ti kažem ti kažeš da lažem Uvredama teškim u srce me gadjaš tebi je baš došlo sa mnom da se svadjaš vidim ja na koju će to stranu čim sam ja osudjen bez prava na odbranu dosta mi je više glupog pozorišta šta god da ti kažem ne veruješ ništa ti nalaziš manu svakoj mojoj priči a sve mi to ,jedina, na rastanak liči Milan Višnjić
А Тита су лечили домаћи лекари
За време Југославије, кад је великог сина заболела нога, њега су лечичи највећи домаћи стручњаци....лекари из свих болница широм тадашње државе.... А њега данас боли нога, па долази велики светски стручњак, да га оперише бесплатно.... Прослављени лекар, који је оперисао и Бекама, зна ко нема довољно средстава, па је понудио своју услугу.... Ипак....није у питању било ко....Човек је оперисао једног од највећих спортиста данашњице.....БЕСПЛАТНО.... Човека који се бави и познаје све спортове.... Била би штета да такав таленат у будуће не показује своје способности.... Од кошарке, преко фудбала....боћања и јахања...... Да ли је то у питању или најновији помодарски хит..... да чланове жуте власти лече лекари из иностранства.... Да ли се они...
Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne čežnje i nežnosti i topline... Da se duž zlatnih niti sva moja ljubav raznese i raspline po tebi i nastavi da teče... Da obavijem ti sve bi' najčulnije dubine... Prizivam bledo veče protkano žutim sjajem. Da li je ovo već bilo ili će sve tek da bude? Svejedno. Samo se pitam tiho dok niti šaraju sne: hoće li zaista moći da ti prenesu sve...? Dragana Konstantinovic
dragi.......
trebas mi, sad ovde, da se prepustimo vatrenim poljupcima da nas strast obavije, kao marama da te veze da ne bezis da budes moj samo moj da ti se prepustim i utonem u tvoj zagrljaj dragi, trebas mi, tvoj dodir, tvoj miris, tvoja nezna rec tvoje ruke na mojoj kozi dragi....
Aaaah opet ovaj jebeni sat,trebalo bi da promenim zvuk alarma jer je ovaj izuzetno iritantan. Zapravo,verovatno bi svaki zvuk postao vremenom iritantan...jer sta ima lepog u prekidanju sna i zapocinjanju novog dana. Otvorila sam jedno oko dok je drugo i dalje spavalo. Pomericu alarm za pet minuta. Ne,ne,ne,ako ga pomerim,necu ni da ustanem. Jedva sam se dovukla do ogledala,definitivno bi trebalo da se ocesljam. Jao,ne mogu sad,previse mi se spava,sutra cu. Obukla sam prvo sto mi je doslo pod ruku i izasla. Haha posteni ljudi,radnici se sklanjaju od mene kao da sam sugava...uostalom pogledaj me...crvena rascupana kosa,par dredova,izbusena usna,cudna odeca.. Pa to bi jedino znacilo da sam sektas...mislim,sta bi drugo moglo da bude. Usla...
Dusha moja mila , uvek si to bila, svako veche,svakog dana, Slatka moja Ana! Kad cu ja mache moje, da ti chujem glas. Nemoj maco ti da plachesh, Pomisli na NAS! Ide pesma stih po stih, ja sam sada jedan od onih, koji mogu reci 'Ti si mi sve" Mila moja bebo, VOLIM TE! I dok u ove kasne sate pishem njoj ljubavi mojoj jedinoj, Srce moje za njom skache Svakog dana sve jache i jache.... I misli mi za njom tragaju, poljupcima vrelim-tome se nadaju, Na mom licu njene ruke, volim ja te slatke muke!!! Pishu ovo ruke mile, a ochi su san usnile, i u glavi slika jedna, to su tvoja usta medna!!! Ja i ti u krevetu mom, uvek cesh biti sa mnom, veruj dusho da ce tako biti, svako jutro cesh me buditi!!! VOLIM TE, LJUBAVI!!! ZAUVEK...
Back