Blogovi

U JUČE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) U JUČE Svakoga dan po jedan mali deo nas umire. Ostaje u juče. Ako imate pomagače onda umiranje ide brže. Njegova brzina zavisi od visprenosti pomagača, načina njegovog ubijanja i oblasti na koju se nameračio.....jer ima raznih ubica i verzija koje primenjuju od slučaja do slučaja. Dakle, ubija nas priroda, pa se samoubijamo i na kraju nas ubijaju. I tako u krug dok nam ne istekne rok trajanja. E, sad,.....nisam sigurna da li treba da budemo zahvalni pomagačima ili ne. To je dilema koja me muči. Često mi se desi da ne vidim juče u smislu da li sam ubila ili su me ubili? Naravno da sebe ne izdvajam......ubijam i ja sigurno.....mada se trudim da mnogo više sebe...
Ponovo olujni vetrovi kroz noć su prohujali, u ponor crni sve utopili. Pustoš u duši, mrak kroz bespuća. Praznine između reči bez odjeka. Praznine između dodira i pomamnih uzdaha. Bestelesna u telo pretvorena, iz stiska pomamne strasti oteta, na putu spasenja zalutala. Vraćam se ponovo Tebi u pesme svoje da me zatvoriš, od greha da me sačuvaš.
SANJANJE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SANJANJE Kažu ljudi koji me znaju da nisam sanjar….hahaha Ti si, kažu, čista reala…..nežna I stroga Ma daću ja njima njihovog boga I po malo od strogog pogleda moga Ne znaju oni, a I ne trebaju da znaju…. Jer nisam im rekla sanjam ja….i te kako… ali sve mi se nekako zalome realni snovi. Da sanjam nešto što nije moguće Za sve ove godine spoznah da je nemoguće. I sanjam budna…. Što je jako dobro Jer ionako malo spavam Tako da mi na sanjanje Ode dobar deo dana Što priznaćete je odlična stvar I smirujuća takodje. Svaki se moj san ostvariti može A da li će do toga da dodje Zavisi od mnogo čega A najviše od onog najprečega. Pitate se šta je to? Lista prioriteta moji mili...
MA VOLIM GA BRE...
MA VOLIM GA BRE.... Luda kuća.....ono što jutros dopravih pesmu je sve što mogu da stignem.....tek je 12 a mene kao da je pregazio voz.....ajde Ljiljka.....kafa......pisačka pauza pa će budeš ko devojka hahahahah Da l' život da molim ili da ga samo volim? Ha...da ga molim da ulagani teško ...... bogami Da ga molim da mladost vrati hahaha ima da kaže kod plastičnog svrati i naravno plati Da ga molim za više para reći će da trošim sa manje žara Da ga molim da zdravlje traje znam...kazaće sudba ti to daje Da ga molim za smeha više odgovor biće .... to se setro smeje tvoje biće Da ga molim da tuga bude manje reći će .....takvo je stvari stanje Da ga molim za ljubavi više kazaće da srce samo diše ponekad uzdiše, ponekad i piše samo ne...
Prvi posetioce
" Ti vise nisi Ti, a ni ja kad bolje razmislim, vise, ne postojim ............. Nekad se pitam, i ako ne ocekujem odgovor, cisto iz navike,,,,,,,,,,GDE SI ?????? " Nije mi vazno, bitno je da postojis, i da zbog toga mene nema ......""""" :heart::dontunderstand::heart:

...

"Troje nas je, u cijelom svijetu samo troje: moji prsti, njeno tijelo i njegov ujednacen damar. Uhvaceni nezaustavnim kolanjem krvotoka. Nije važno šta se dešava u svijetu, nije važno šta ce biti sutra, važan je ovaj cas blaženstva bez misli... Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više. Nikada: jedina konacnost. Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema. I ima sreca. Da li je mogu zadržati?" Tvrdjava Mesa Selimovic

...

ПЕСНЬ О СОБАКЕ Утром в ржаном закуте, Где златятся рогожи в ряд, Семерых ощенила сука, Рыжих семерых щенят. До вечера она их ласкала, Причесывая языком, И струился снежок подталый Под теплым ее животом. А вечером, когда куры Обсиживают шесток, Вышел хозяин хмурый, Семерых всех поклал в мешок. По сугробам она бежала, Поспевая за ним бежать. . . И так долго, долго дрожала Воды незамерзшей гладь. А когда чуть плелась обратно, Слизывая пот с боков, Показался ей месяц над хатой Одним из ее щенков. В синюю высь звонко Глядела она, скуля, А месяц скользил тонкий И скрылся за холм в полях. И глухо, как от подачки, Когда бросят ей камень в смех, Покатились глаза собачьи Золотыми звездами в снег.
Izvinjavamo se shto i na ovaj nachin zelimo da obavestimo njegove prijatelje da je nash drug Aurum doziveo saobracajnu nezgodu. Sada je zbrinut i ocekujemo njegov brzi oporavak. Hvala njegova ekipa.
"Ти си, као, неки песник?" упитала ме је Наташа. "Да. Јесам. Зашто?" одговорио сам збуњено. "Ма, питам онако, без разлога. Мора ли за тебе свако питање да има разлог?" Погледао сам је у очи. Боже, биле су тако плаве и тако дубоке и тако насмејане. Цело пре подне смо седели на тераси код заједничког пријатеља и причали. Нико не би рекао да смо се тек синоћ упознали. "Не знам. Ја увек питам с неком намером, с циљем да сазнам нешто што ми је у том тренутку битно." одговорио сам несвесно се и сам осмехујући. "Има ли неко питање које ти мени желиш да поставиш?" несвесно је закачила један несташни прамен иза ува, а ја сам у мислима видео себе како то радим. "А?" одговорио сам збуњено не разумевши питање. Како ми је лако одвукла пажњу. Како...
Srecno u 2011.
Srecnu novu godinu zelim svim ljudima dobre volje,a i onima koji to nisu. Zelim vam puno zdravlja, srece i mnogo osmeha. Docekajte je sa osmehom,dragim ljudima u veselju. Vasa Tijara :zjelka2::zjelka2::zjelka2:
Dva putujuca andjela su se zaustavila kod bogate porodice, da prenoce. Porodica je bila bezobrazna i nije udovoljila njihovoj zelji, da prespavaju u sobi za goste. Umesto u sobu za goste su ih smestili u malu sobu u hladnom podrumu. Kada su raspremili krevete, stariji andjeo je video rupu u zidu i popravio je. Tada ga je mladi andjeo pitao, zasto je popravio rupu. Stariji andjeo je odgovorio: 'Stvari nisu uvek takve kakvim se cine'. Sledece noci su andjeli dosli u vrlo siromasnu kucu. Ljubazni domacin i njegova zena su sa njima podelili svoju veceru i dozvolili im da prespavaju u njihovom krevetu i da se dobro naspavaju i odmore. Kada se Sunce probudilo sledeceg jutra, andjeli su zatekli domacina i njegovu zenu u suzama. Njihova jedina...
Zbog statusa na facebook-u promenio sam mobilnog operatera
Socijalni marketing je efikasan. A evo I jednog dobrog primera. Moja prijateljica je objavila sledeći status. Ovaj status me je motivisao da pređem na Telenor mrežu, to ću I uraditi čim izađem iz kuće :) Inače korisnik sam MTS – a malo vise od 5 godina. Pored svih reklama na tv-u, bilborda, banera na netu, meni nije palo na pamet da pređem na Telenor ili da kupim karticu na kiosku I da probam. Mislio sam da su svi operateri isti, i da je neki od njih nekoliko ekstra povoljan svi bi ga koristili. Nisam obraćao pažnju na reklame operatera. Sve su mi bile iste. Svi nude neke minute, poruke, megabajte… Ustavri nisu bile sve iste. Jedne su me iritirale, tako da sam uvek menjao kanal kad ih vidim. To su bile crno – bele reklame, jednog...
Pet do dvanaest
Šta da ti kažem na vrhuncu slavlja da ne bude isto da se ne ponavljam U tih par minuta što nas do ponoći dele a čega se nisam setio godine cele Kako da ceo život svoj sažmem u pet minuta a da nešto ne propustim i uzbudjenje ne proguta Šta da ti poželim pre nego što godina stara krene u uspomene osim:da i sledećih sto dočekaš kraj mene Milan Višnjić
Izvinjavam se svim prijateljima što ne pišem pojedinačne čestitke, ali oprostićete mi jer sam lečuga. ------------------------------------------------------------------------------- Svakom dobronamernom krstašu ( članu krstarice ), od sveg srca želim da u novoj godini dočeka bolje dane od onih koje su do sada imao. Svaki dan neka vam bude lepši od predhodnog i donese bar po jedan lep događaj koji će oplemeniti vašu dušu. Svako dobro od Boga vam želi samo vaš NesaDeBeli.:zjelka2:
Srećno
Svim svojim virtuelnim prijateljima koji to jesu i onima koji to još nisu Svima onima koji su me čitali i onima koji još nisu ...Želim u 2011. sve što i mojim najmilijima.SREĆNO!!!.....:zimag:z:poz:
Eh, kada bi moglo? Samo je jedan moguci odgovor-Ehhhhhhhhhhh. Ma pustite je neka ide. Ja joj porucujem- ne okreci se-lakse ce nam (mnogima) biti. Broje se-za neke- sitni sati. Mnogi su sumirali rezultate ali mene brine muka onih koji, nazalost, nemaju sta da sumiraju. Otpusteni, najureni, obespravljeni, osiromaseni, ostavljeni, ma ima jos mnogo kategorija, i ne gledaju vise u sat, kalendar. I zasto bi? Sta im je odlazeca donela a sta ce im doneti ona sutrasnja. NISTA. Od obecanja se vise ne zivi. I u davno natrulim slamaricama nema vise coska u kome se jos ponesto moze pronaci za "dan zivota". Sa ekrana, ukoliko su jos uvek "zivi", smenjuju se face, gledaju u, bezlicna, lic napacenog naroda, krevelje se, ne prirodnim, vestackim...
Срешћемо се једног дана некако, негде, знам срешћемо се Питам се само ко ће први да скрене поглед, а знам само да ће моја рука кренути ка твом образу Да обрише сузу...
Želite novim kavezom slobodu da mi obećate? Plavetnilo moje izbledelo potpuno da izbrišete, sećanje, koje neće mi doći, da bude moje čekanje,.....
Još jedan okret ka novom dobu, Još jedan dan pun očaja i praznine, Korak sam bliže hladnom grobu, Jer, još jedan deo mene za samoću gine. Ne mogu promenama da se nadam, Jer, razara me oštrina želja, jaka, Iako njenom crnilu pripadam, Užasno se bojim mraka. Da uklonim čemer, ništa mi neće pomoći, Okovana sam osećanjima bez putanje, Sve će biti kao što je i bilo pre ponoći, Samo će dana za življenje biti manje. I javiće se veći strahovi i viša očekivanja, Strašno je i zahtevno ono što predstoji, Imam mnogo volje, nade i snjivanja, Ali, imam mnogo više u sebi onoga što se boji. I ne znam kako i odakle ću naći snage, Da na dane gledam apatično, kao i dosad, Jer, neumoljivo me pritiskaju zimske noći blage, Da stalno osećam nostalgiju i...
Back