Blogovi

životna moć usađena je u mikro svet ( koi je ispod nivoa sastavnih delova nedeljivog , kao i ispod nivoa elementarnih oblika energija )... tad mora da ima sve moći koje i mi imamo ( spoznajne , a onda i moć pamćenja -- a tad i moć ljubavi ....... sve ama baš sve u osnovnom potencijalnom obliku ) koje zbog svojih elementarnih pontencija teže isključivo gradnji suživota ( intelektualnog suživota )- - koji u suštini nije ništa drugo nego ljubav ( i to ona ljubav koja ima sve moguće zamislive i nezamislive dimenzije i intenzitete ) ....tako grade perspektivne čestice , koje opet grade ćelije , organe , sisteme ( žive oblike ) -- takoje oduvek - zar ne .... dakle , ja sam neponovljiv događaj u vremenu i prostoru voljno sazdan od čestica ...
Internet je čudo. Gomila ljudi skrivena iza kompjutera s kojima možete da se dopisujete. Evo šta se meni desilo. Upoznam... Ovo upoznam je relativan pojam, jer koliko možete znati nekog koga ne vidite - da li je ono što on(a) piše o sebi tačno? Da li je Ivan Ivana ili obrnuto... Dakle, upoznam jednu osobu i krenemo u prepisku. Ko si, odakle si, šta radiš... Pa privatna pitanja tipa brak, deca, unuci... Ja odgovorim da sam se jednom zamalo oženio i usmerim je da pročita moju priču sa bloga, jednu iz serijala "Možda i ona pročita". Pročita je ona i pošalje mi priči koju je napisao neki Haruki Murakami i koja se zove "O susretu sa 100% savršenom devojkom jednog prelepog aprilskog jutra". Tu se radi o susretu momka i devojke koji su bili...
Ulica Tome Zdravkovića u Beogradu
Danas 4.01.2011 nam je stiglo obaveštenje da je Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda usvojila predlog Facebook grupe: http://www.facebook.com/group.php?gid=234239545620 da se Tomi Zdravkoviću dodeli ulica u Beogradu!!!Komisija je ovu istorijsku odluku donela 6.decembra 2010.Hvala im u ime svih poštovaoca legendarnog umetnika
Mislim da je ljubav neshto shto ne prolazi vec se samo skrshi,popravit se neda uklapamo se,pa kome shta dolazi nekom fali odpozadi,nekom fali spreda. Mislim da je ljubav vrlo zajebana bilo kako da izadjesh uvek si porazen ponovo je gradish,fale ti komadi i tako svoj zivot zivish unakazen.
Crvena su dugmad u mom radnom stolu poluge su moci u mojim rukama radnichku cu klasu da ostavim golu bosu,gladnu u teshkim mukama. Imam imunitet diplomatskog lica na mom platnom svetsku politichku scenu imam NATO vojsku placenih ubica kalkulishem i vashe zivote u cenu. Ipak malo kupujem oproshtaj kod Pape ulazem u borbu protiv terorizma pare zaradjene otimanjem nafte perem preko zemalja bivsheg komunizma. Smatram da sam izabran od samoga Jude zainteresovan sam samo krajnjom cifrom upokojio sam nebrojane ljude sve pod 49 izrazavam shifrom. Jer ja sam vash svetac i zakonodavac u svakom pogledu ja sam krojach kape kad dodje trenutak ukazacu pravac i potpisacu se preko svetske mape.
VLADIKA NIKOLAJ VELIMIROVIC ДУША ПРЕТЕЖНИЈА ОД ТЕЛА Време је тица, која те кити шареним перјем, но, која ће доћи и да почупа своје. Ако будеш сувише везао душу своју за перје, време ће ти с перјем и душу очупати. Ах, како ће тада ружна бити нагота твоја! БОГ НАЈВЕЋИ ТОЧАК Велики точак спорије се окреће но стиже мали точак који се брже окреће. Што већи точак то спорије окретање и мање ларме; што мањи точак то брже окретање и више ларме. Ово важи како за ствари тако и за људе. Највећи точак у души човечијој јесте Бог. Његов се обим не види, нити се Његов ход чује од множине и ларме малих точкова. Но, кад се сви мали точкови у души утишају, душа се тек онда види у неизмерном божанском точку, којим је обухваћено небо и земља. И при тој...
Kažu mi: daj nešto veselo zaboravi misli ružne jer srećni ne vole da čitaju pesme tužne Ni ja ne volim kad su mi pesme sive al srce je takvo ne trpi direktive Kad mu se smeje ono se smeje i kad greje i kada veje A kad je tužno danima u njemu kiša lije pa ne mogu ni ja pevati drugačije Milan Višnjić
Кандило на мир мирише дим тамјана душу гали Бадњак се ложи ватра се пламти док бадњак гори слушај шта срце збори: Не губи веру, не губи наду тежи ка срећи а не ка паду у срцу воли спомињи Бога нека те чува и ближњег твога. Благостање мир и доброта нека вас прати блогери моји целог живота.
Gospodin Kern Daniel iz Svicarske, Hotel Allegra, Pontresina, Kt. Graubunden iskoristava ljude do besvesti. Trazi osobu za bife a potpisuje ugovor sa osobom za rad svakog posla, ugovor je tako sklopljen da se ne moze dati otkaz samo onda ako uhvate covjeka da je pokrao firmu, sto znaci 5 mjeseci treba covek da slusa kako ga vrijedjaju i tjeraju da rade. Na 108 gostiju 3 radnika, od kuvanja 3-6-8 minuta jaja kako gost zeli do postavljanja stolova, pranje casa i tanjira do cisteca bara i wc. Sve se mora na vreme zavrsiti. Posao nije dobro pracen odbija od place za dorucak koji ne dozvoljava uvjek pa na kraju kaze sam si kriv ako nemas pauzu imaces dogodine ili radi brze pa ces imati. Vredjanje mora covjek da pretrpi ili ako se razdere...
ČIK SE POPNI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) ČIK SE POPNI Toliko stresa toliko besa na sve strane šiklja melje i čupa i drvo staro i stablo mlado. Toliko jada, čemera i bola gde god okom da podješ u očaj dodješ beda nam misli kolje nabija nas na kolje. Ej živote skote mili idiote ja te ipak volim ima te prebolim za inat i to smehom i osmehom i ljubavlju i torokom zagrljajem a i pesmom smejalicom pričom smešnom napisanom rečju veštom mišlju sretnom brzalicom raspevanom mozgalicom. Sam se kezi bem ti sunce ajd na brvno ako smeš čik se popni idiote da te smlatim mili skote. PS Dobro jutro blogeri......ajmo u susret danu...kačite se na brvna sa osmehom.....
Бадњи дан
Кандило нам мир мирише, дим тамјана душу кали, икона нам слогу пише, Бадњак искру среће пали. Док се крстим Бога молим, да ми чува све што волим. Међ' вољеним твоје име мило, Све ти здраво и весело било.
Sta da kazem,svi se raduju Bozicu, a i ja sam mu se radovala nekad. Jutro bozicno sam najvise volela, i dok svi jos spavaju, ja se iskradem,skuvam kaficu i zamesim pogacu, pa sakrijem dinarcic, drvce,zrno pasulja,zrno kukuruza...da za svakog ima po nesto. Skuvam belu kafu,a onda svi polako ustaju,sede u pidzamicama u dnevnoj sobi,piju belu kafu i cavrljaju,svi nasmejani, opusteni...eh..Na Badnji dan,1998 godine smo otpratili i oca ove porodice,moju ljubav, ispratili smo ga do njegove vecne kuce...na danasnji dan je izgubio bitku za zivot...I dok sam cekala u bolnici da mi daju odobrenje da udjem na intenzivnu negu oni su se borili za njegov zivot...ja to nisam znala, ispred tih vrata sam smisljala sta da mu kazem, kako da ga ohrabrim...
prema ovome sto sam procitao jasno je da julijanski kalendar kasni 13 dana, sto ne osporava ni crkva ni nauka. problemi zasto ne racunamo vrijeme po gregorijanskom kalendaru je druge prirode a najmanje vjerske. Cak bi se usudio reci da ljudima koji odlucuju po koje kalendaru da se racuna vrijeme vise stalo do nekog zrna moci nego da prihvate tacniji kalendar koji bi doveo do veceg jedinstva svih hriscana i praznovanja praznika kad i svi hriscani. Zasto pisem na ovu temu, vjerovatno se pitate kad nisam niukom pogledu strucan da dajem neke komentare!? Zivim i radim u Becu i svaki put kad dodje bozic ili uskrs samo mi se nametne pitanje kalendara i njegove tacnosti. recimo za bozic u katolickim zemljama je praznik od 13 sati 24, 25 i...
...danas je težak dan moj jablane i ako moraš da rasteš nemoj u ovakve dane ...moj mali cvijete zaustavi svoje leptirove ako požele da u ovakve dane lete ...moj Prijatelju ne izlazi danas vani vani je Hladno ispuni mi tu želju ...nema dana a ni noći ma koliko bili dugi da neće proći P.S. -tako danas misli,- faraonn Tumnopoteh I
Данас ме мучи једна песма Цео дан мира ми не да А неће да изађе из моје душе из мог срца и мог ума Чаури се негде дубоко у мени И вешто се скрива Као да не жели да постане жива А ја све покушавам да је натерам да ме ослободи тих порођајних мука да ми олакша ноћ јер знам ако остане у мени Нема ми сна до јутра, а ако не сањам, о чему ћу мислити сутра Знам смо да желим да причам о једним очима милим и коси што око лица лелуја о додиру којег тренутно нема о једном сну који и будан сањам да, који увек будан сањам и зато је јурим по овој лудој глави у којој је много места за скривање јер у њој одавно ништа нема осим понеких песама које само мени значе И понекад на трен оставе утисак на путника неког намерника који залута у моју Недођију
Запиташ ли се понекад како су ми тешке ноћи у којима ме нико не греје и нико ме не гура јер му је топло и не привлачи јер му је хладно Запиташ ли се понекад колико су ми тешке ноћи у којима ме кревет гута јер је превелик за једног и у којима ме ме буди чежња болна и несмирујућа јер ниси ту Питам се питаш ли се како је мени питаш ли се колико сам неизречен кад не стојим пред твојим очима Много се ја ствари питам а можда би најбоље било да спавам и чекам ново јутро јер, кажу, оно је паметније од вечери
Back