Blogovi

ARIJA
Tebe je lako voleti poput nemira na strehi želja sačuvanog što se troši lagano grickanjem mrva zimi pored vatre uz priče borova sa ukusom nekih svetova dalekih egzotičnih mirisnih omiljenih srcem zarobljenih i čežnjom pa se ti baškariš po duši nebeskim zagrljajima onako kraljevski ali ne bahato vec čistom misli pažljivo biranom a slobodnom pa izlivaj po kalupima predaka nasledje vragolija ljubavnih i toplinom daha ušuškavaj spreman da ogrneš želje trajanjem Tebe je lako voleti a mene? APČ 07.01.2011.
Sve što ti se 'oće
Znaš, malo nehigijenski ovo bude: Nekolicina oblači isto odelo nekome tesno, drugom preveliko no taj vonj je problematičan od kojeg počinje da se liči na koga? Bog-te-pitaj i nije važno jer je opsena poentirala A budeš onda i gmaz i vrag brutalista, šovinista i još toliko ma, sve što se 'oće, a 'oće ti se jer nisi miran pohabane tesne gaće neki dzinovski mravi ganjaju u svrabež-lud epidemija mrači po okolišu nemam ti ja imena za ovo samo slutim užeglost se leči ispiranjem na izvorima vlastitog tihovanja I sta sa besedom ovom? mudrovanje-nije opomena vragovanju? Možda Glagoljivo golicanje ponad usijanja koje nedostajanjem liči? Ako ispraznost nije čiju dušu zagrebati? možda to opominje zrnevlje u...
Hristose rodi se ! Sine Božji , oprosti mi grhe što počinih tašt i ohol - u neznanju i bolesti sujete i ega mojega. Daj mi od svetlosti i mudrosti svoje : da svaki dan praštam dužnicima svojim kao što ti oprosti meni ; da ljubim svakoga trena bližnje - sve od ljudskoga i živoga roda, kao što ti ljubiš u sve sate va vjekove ; učini da poniženi i tužni budu vazdignuti i veseli mojim delima; Da tašti i oholi Uljude se mojim činjenjima ; Učini da: razum , čovekoljublje i mudroljublje budu moje nebo , sa kog će sunce čovečnosti da sija i svetli u svim mojim danima. Vaistinu rodi se !
Novogodišnje vragolijanje
Blog za Vaše upisivanje čuda i čudesa po volji z:Dz:mrgreen::zskace: Srpski pristup zdravlju i preporučene doze C vitamina Pobrinite se da tokom predstojećeg hladnog vremenskog perioda uzimate dovoljno C vitamina. Nalazi se u namirnicama: Prasen-CE Sarmi-CE Kobasi-CE Pljeskavi-CE Vešali-CE ...i u sledećim napicima: Piv-CE Vin-CE Rakiji-CE"
Molitva
Negde su ljudi srećni a negde nisu neki su nam daleki a neki blizu Negde se ljudi vole a negde grizu neki su nam rod a neki nisu Pomolimo se u ovom času za sve znane i neznane gde god da su Možda im molitva naša ponovo želju okrepi da za trenutak lepi uvek vredi živeti Milan Višnjić
Ако јавно кажеш да волиш Србију и Српство, борци за права некога или нечега те одма стављају под лупу.... Ако кажеш да волиш песме које су ти преци слушали, одма те проглашавају за ретроградну снагу. Ако кажеш да не волиш Визионара или Ћопу, то си непријатељ друштва. Ако кажеш да тешко живиш, проглашавају те нерадником, неспособним да се снађеш у демократском уређењу и либералном капитализму. ПАЦИФИСТИ или плаћеници, још не знам тачно ко, нам узеше нама нешто вековима свето и светло....ВОЈСКУ.... Сад ће униформе носити само НАЈБОЉИ, дебело плаћени... Нису им ваљали они, који су исту служили пуна срца чак и под њиховом командом... На перфидан начин су одрадили акцију разоружавања....наоружаног народа.... Али...нека....Могу нам узети...
S one strane misli
Piše Oskar Frajzinger, poslanik u parlamentu Švajcarske Ako bi Srbija sutra morala da pristupi Evropskoj uniji, to bi bio veliki gubitak za čovečanstvo. Tako bi se izgubio jedan način života gde su časovnici mekši nego na Dalijevim slikama, gde žene više sanjare od gospođe Bovari, gde su muškarci hrabriji od vuka uhvaćenog u kljusu koji sebi otkida šapu da bi se oslobodio. Osim stalnih susreta sa starim prijateljem Srbinom, moj prvi pravi kontakt sa Srbijom bio je poziv predsednika Udruženja književnika Srbije, koji mi je ponudio poetski azil, nakon što je švajcarsko udruženje odbilo da me primi u svoje redove. To je bio izvanredan potez. Dakle, još postoji zemlja na svetu gde se ljudi podsmevaju slici serviranoj u svetu o njima...
Čovek bez nade je izgubljen, dezorijentisan u dešavanjima kojima je okružen i u koja je bez svoje volje utopljen. On luta bez cilja i očekivanja. Često mu je potrebno sasvim malo da bi se vratio na svoj put... Na taj put kojim mu jedino valja ići. Ali, to 'malo' je tako teško pronaći...
Dijalog o Barklijevoj filozofiji 2
Ниси морала да је називаш јер већ постоји моја тема која се зове "мозак" а која управо показује да је тај орган, са све његовим нервним ћелијама, сивом и белом масом, неуротрансмитерима итд. ништа друго до слика опажај у свести субјекта. Оног субјекта који је несазнатљив а који је услов постојања саме те слике. Даље, мозак је опажај састављен из осећаја, тако да полазити од скупа осећаја као објашњења настанка осећаја не само да није тачно, већ је апсурдно. То је очигледан петитио принципи, и није ми јасно да материјалисти попут тебе наступају са тиме на овакав ауторативан начин. Не примећујете ли да су интензивне величине суштински различите од екстензивних или да мисао, осећање, надахнуће, све непосредне (обрати пажњу "непосредне"...
Београд, 30. 12. 2011. Е, мој сине, пишем ти ово писмо, а нисам сигуран да ли ћу бити жив или мртав кад га добијеш. И не замери ми што ти га пишем руком. Знам ја да си ти, као и сви млади, навикао на тај нет и чуда али мени реч не значи много ако није на папиру написана. Није то то. Нисам сигуран ни да ти до краја могу објаснити шта мени значи папир, али добро. Не могу ја у речи да преведем колико ми значи листање страница и њихов додир на јагодицама прстију. Њихов мирис. Нећемо овај пут о томе. Има и важнијих ствари. Дакле, не знам да ли ћу бити жив или мртав кад ово будеш читао. Иду празници и сигуран сам да ће му требати дани с овом нашом поштом да стигне до тебе. Дуго смо ћутали, сине. Надам се да си ми бар у срцу опростио ако...
ANINA PESMA
Svi imaju po nekog i nešto , Ana nije imala ček ni vreme . Da , Ana nije imala vreme! Verovatno je znala za to , zato i nije trčala u život kao drugi što čine . Ana se nekako uzdizala iznad svih. To što je Ana imala venac od svete biljke lokvanja na glavi , nije bio razlog da joj se oduzme vreme. Uploaded with ImageShack.us Anina pesma Kad me ne bude useliću se u tebe za sva ama baš za sva vremena ! Kad kreneš u svet pognute glave pun išekivanja , sćućurena u toplom srcu tvom ja ću mirno da spavam ! Oni imaju sve a ja samo tebe . Kad umoran sklopiš oči prevaren i umoran budna ću da čuvam tvoja nadanja i snove tvoje ljubavi i patnje, čuvaću te od svih od mene čuvaću te za sva vremena . Kad me ne bude useliću se u tebe da živim tu...
Постали смо кандидат за кандидата. Не знам тачно чега... За коју годину бићемо кандидат ....за нешто. Кад нас приме....негде.... већини нас биће боље. Отићићемо на онај свет. Дотле....само гледајмо дневник.... :zskace: :zskace: :zskace:
Прва љубав Све моје прво везано је за тебе. Од септембарског дана када смо безбрижно стајали у дворишту предшколске установе ради прве заједничке фотографије, ми, генерација 1964.-те. Ти и ја, једно поред другог. Тад си ме први пут узео за руку и стидљиво се насмешио. Није ти сметала граја и задиркивање. Нисмо знали шта је то ,,нешто,, и куда смо пошли. Годинама смо тражили једно друго. На часовима, одморима, школским игранкама, корзоима. Кроз мале слатке пољупце и прве додире у сумрак. Љубоморе и љутње, лексиконе и прве стихове. Писма из армије. Неповерење и страхове. Прве свађе и туге. Растанке и састанке. Страсти, напола доживљене. Средњошколске и студентске дане. Твоје просидбе. Моја одбијања. Твоја праштања. И још смо лутали...
Не тражи од мене да ми вечерас мирују руке и да те не љубим дуго не нуди ми разговор и миловање погледима кад ја требам ватру твог тела и силину твоје близине Не тражи од мене да будем онакав каква ни ти не можеш не тражи да будем изнад себе када ни ти то ниси у стању Прими ме вечерас у себе и ћути пусти да се осећамо да се ломимо и састављамо не једном већ сваки пут обавиј ме цела гори са мном гори опет са мном јер само у ватри ми оваплоћујемо оно што у себи цео живот носимо
Šta ti o ljubavi znaš
Tebi su smešni moji stihovi a mene izludjuju tvoji hirovi koji se posle svakog tvog kajanja množe. To samo ljubav oprostiti može Tebi su čudna moja shvatanja. Zar stariji čovek ne može da sanja? Šta onda tvoje ruke traže oko moga vrata? Izvini al ja nisam tvoj pokojni tata. Tebi su smešni moji idoli a ja još žmurim na tvoj ponos oholi. I opet se kaješ do boli a hrabrosti imaš da me pitaš:da li te volim Milan Višnjić
MIMIKRIJA
[B]Meni je tebe dovoljno koliko da ti korake čujem i redovne dnevne protokole kojima bojis moje snove a lucidna jesam i sanjam onoliko da potrajes za dane kada te neće biti ili ćeš trajanje usmeriti novom Ma lažem poput najgoreg lopova da bih te obrisala iz identiteta i ne bih amputirala sve misli da tvojeg nagoveštaja ne biva živim mimikriju da bi te imalo trajanjem u damarima ponajviše ali i u solarnoj čakri budeš pošast što vekovima glodje kosku čeznje i nepogoda da silinom zatire sve tragove izvor kad sitim žedj i bistrim poglede budiš potrebe neumitne notorne Meni je tebe dovoljno koliko da ti korake čujem koliko da taknes misao u preletanju iz ushita u stanje nirvane i budeš svest pa te slutim posvuda kada ti postajes JA u...
Imao sam davno devojku jednu malu u srcu je tajnu skrila ona se zaljubila Nisam hteo da je budim iz njenog divnog sna tog nisam hteo da joj sudim jer ja nisam Bog Vidjali smo tako kraj ulica nekih trazio je dok nije bila tu Pa se zaljubih u devojku malu i njen san se pretvori u javu Setali smo tako i sanjali na javi u ocima njenim video sam kako starim Vec je kraj ove moje price moje male nema vise Ostalo je jos ovo malo nade da mi srce sad neka duga ukrade
Dobro reče,druže
Velikom ,drugu Čitam danas: sutrašnju prognozu. Četiri žrtve u smrskanom vozu. Još jure ubicu kome ne znaju ime U Rusiji ljudi umiru od zime U Srbiji naveliko radi se i gradi a ljudi neznani umiru od gladi Teniseri pobedili ali odustali budućnost je svetla al nikoga nema da svetlo upali Dobro reče,druže sa nebeskim darom u životu našem još je sve po starom Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/ p.s.ispade ova pesma pre par minuta i nisam mogao da se obuzdam a da Vam je odmah ne preodočim
-Ovaj blog posvećujem svim mladim ljudima koji žive u Srbiji i imaju veliku želju da putuju, upoznaju druge zemlje, kulture, načine života, koji žele da se druze sa ljudima iz celog sveta a za to nemaju sredstava.. Iako na prvi pogled izgleda gotovo ne moguće putovati svetom bez dosta para, načini ipak postoje.. dovoljno je da to samo zelite.. Dozvolite da vas upoznam sa SCI (Service Civile Internacional) organizacijom. SCI je organizacija koja ima za cilj ogranizovanje radnih kampova u 80-tak zemalja sirom sveta, na svim kontinentima. Osnovni cilj kampova je doprinos lokalnim zajednicama u pogledu: Očuvanje i unapredjenje životne sredine (ekološki kampovi); Pomoć bolesnim i hendikepiranim osobama; Rad sa decom; Participiranje u raznim...
...spavao sam, nešto me je probudilo, ne nešto, već neko, moj stari dobri prijatelj...dugo ga nije bilo...družili smo se od malena i uvek je bio tu, samo je nekada imao više, a nekada manje vremne za mene...moj stari prijatelj vetar je tu...probudio me je svojim moćnim glasom i blagim udarcima o prozor moje sobe....ustao sam, po malo mi je bilo vruće tako da su mi se kapljice znoja skupljale na telu...kao u zanosu izašao sam na terasu.....on je bio tu, došao izdaleka da mi priča priče starije od života, priče o ljubavi o izdaji o volji ljudskoj duši, nebeskoj, o meni, priče zaboravljene....stajao sam kao opijen i slušao, disao vazduh pun energije, pustio sam da mi svaki deo tela utrne od trenutne hladnoće kad mi njegov šapat kožu...
Back