Blogovi

I ode ona na sesti sprat
NO COMENT U New Yorku je nedavno otvoren prodavnica u kojoj zene mogu izabrati i kupiti supruga. Na ulazu su izlozena "uputstva za upotrebu"; Mozete posjetiti prodavnicu SAMO JEDAN PUT- Postoji 6 spratova i karakteristike muskaraca se poboljšavaju što se vise penjete- Mozete izabrati bilo kojeg muskarca na spratu na kojem se nalazite, ili se popeti na sljedeci.- Nemozete se vratiti na sprat ispod.Jedna zena odluci da ode posjetiti prodavnicu i da nade partnera. Na vratima prvog sprata pise:''Ovi muskarci imaju posao''I zena se odluci popeti na sljedeci sprat.Na vratima drugog sprata piše:''Ovi muskarci imaju posao i vole djecu''I zena se odluci popeti na sljedeci sprat . Na vratima treceg sprata pise:''Ovi muskarci imaju posao, vole...
Ona sama hrabro u areni stoji pripravna da za tren gipko se pokrene i spremno dočeka šta Parke joj namene da opet potom u miru zablista njena,kao antičke statue,bista Videh je zatim na Olimpa polju sa kopljem u ruci kako se zaleće pokazujić svoju odlučnost i volju U žaru borbe se s muškarcima nadmeće mišica vita koplje u dalj hita njena meta nije puste slave san bori se vrline radi da njome ukrasi dan Opet sa kopljem na konju vranu sa razbarušenom kosom i sjajem u oku u trku besnom na tragu demonu žudeći da ranu mu zada žestoku ne za osvetu ličnu već za pobedu dičnu svih sila dobrih što sa zlom se bore Kraljica keltska što ne plašeći se za sobom ljude u boj vodi protiv tiranina rimskog zlog koji im preči da žive u slobodi U boju će...
A ja ne volim oci okeana. Ne volim nista svetlo, vodeno i duboko da vidim na muskom licu. Pravo musko lice, ono moje, mora da bude mrko, cisto. I na njemu moraju biti dva tamna izvora. Zaista, tako hocu. Tako ce i biti. Ne treba mi odraz, ne treba mi izvor da operem svoje ruke. I dalje stojim iza toga da ne volim muske plave oci. Ni jedne, ni bilo koje druge. Nikako da naucim kako se u njih gleda. Ali sada znam, da tu i nema sta da se uci. Od onih sam koji se okrecu samo za tamnim ocima, misle na tamne oci i nadaju se tamnom pogledu. Istina, volela sam tu i tamo neke plavicaste, moricaste, mermerne. Ali nikada kao jedne smedje. Vidis, te plave oci. Brojim uzdahe zena. Plave oci pa plave oci. A meni nikada te plave oci nisu bile oh, tako...
Pedesetih godina, školska deca nosila su obavezne bele košuljice . U tim košuljicama , čoporativno se išli u školu . Ličili smo na snežnu grudvu, koja se valja ulicom u određeno vreme - tamo i amo. Po nama je deda Avram navujao sat . Naše odelenje bilo je slika i prilika ulice . Reklo bi se, porodično odelenje . Danas se to kaže, multi nacionalna kompaktna sredina .Nezavisno od toga , rasli smo bezbrižno i veselo. Sećanje na tu bezbrižnost , bar meni , narušava jedan neobičan događaj koji je povezao dramatično mnoge sudbine - sad to znam. Naime; jednog dana učiteljica u dobrom raspoloženju , stavi ruke na Dragana cigu i belog Radovana - pa reče : Jao deco , što ste lepi ! Nije učiteljica pogrešila ; zaista su bili međ najlepšim...
Iz situacija koje su mi se u skorije vreme dogodile proizilazi da prosto ne mogu nikome da verujem. Na svakom koraku stoji neko drugi ko će pokušati da te upropasti. Svi, svi, svi, ali SVI gledaju samo svoju korist i kada pokušaš da uradiš nešto protiv njih, pa makar to bilo i pravedno, progutaće te. Kada uradiš nešto dobro, to će ti se BEZ IZUZETKA vratiti loše. Niko nikada neće znati da ceni tvoju dobrotu i žrtvu zato je bolje da se preobratim ili ............. U životu nisam bila ovako puna pozitivne energije. Hoću da poludim! :dash::dash::dash:
IZVOR ŽIVOTA Voda je temelj života. Pored vazduha, voda je jedan od osnovnih resursa bez koga na zemlji nema života.Ona je neophodna i našem organizmu.Bez hrane možemo da izdržimo šest nedelja, a bez vode ćemo teško sastaviti i jednu. VODA I ZDRAVLJE Voda igra važnu ulogu u svim funkcijama organizma,varenju,izbacivanju otrova,biohemijskim procesima,cirkulaciji,termoregulaciji... Voda je nosilac hranljivih sastojaka i kiseonika u ćelijama.Voda snabdeva krv kiseonikom.Voda pomaže pretvaranju hrane u energiju.Ako nemamo dovoljno vode telo zadržava tečnost i slaže masne naslage.Voda obezbeđuje vlažnost zglobovima.Voda uklanja pojavu grčeva jer ako nema dovoljno kiseonika,mišići stvaraju kiselinu koja utiče na pojavu bolnih grčeva.Voda...
Sreca i tuga
Volim kada su mi deca sretna,volim njihove osmehe, punu kucu mladosti,muziku,trku,frku,glasan smeh... Uzivam....ali-to ali uvek postoji i postojace. Ne znam kako pomiriti i srecu i tugu...kako ih spojiti,ma kako uopste mogu i smem biti sretna kad sam tuzna, a jesam tuzna uvek.../ u sebi /a i sretna sam,evo ovo moje najmanje pile...ma slika ce vam reci sve... Ovo je sreca... A ovo...delic one tuge,neisprican bas kako treba...ali Samo jedna rec, je bila dovoljna, da shvatim sta je u tvojim mislima..ali na klik…ona nestane zajedno sa osmehom….ka tvojim ocima i izgubi se u njihovim dubinama.Na trenutak si zazmurio…i uhvatio je za coskic...kao zvezdu padalicu…i…sjaj se njen ponovo pojavi, kao i osmeh na tvojim usnama, kao ljubav u tvojim...
Sam pokusaj da se unutar duse umire davno pritajene strasti biva unisten - iz nekih starih principa. Ponekad je lakse ratosiljati se mladalacih kvrga duse. Ponekad je lakse priznati sebi koliko je velika pocinjena greska. Proces zaborava ce time biti olaksan i ubrzan. Svesni posledica svoje rastuce navike, svakoga jutra ustajemo i glumimo da smo oni stari. A samo ogledalo zna. I molimo se da nikada ne progovori. Jer, kada bi nas pogled odao ljudima sa kojim zivimo, mozda bismo stalno bili primorani da se mucimo ispred ogledala osudjivanja. Niko ne ume da nas mrzi kao mi sami sebe i zato je smesno kada vas u suprotno ubedjuju. Ljudi misle da je lako zgrciti lice u grimasu greske i zakljucati se u praznu sobu. Kao da misli pevaju potpuni...
Volim te (Prvi Deo)
Nesudjeni par smo pa lutamo kroz carstvo nasih prigusenih snova u kojima sve je krasno al poimam ja jasno svaku misao koja isplovi nikad nije kasno moju istinu da priredim al plasim se,bojim se,od te same pomisli jer kasno skontaces koji su pravi koraci gde su pobede gde porazi,gde ja krisom odlazim kad cujem buru suza koje drugi ti donose bez trunke ponosa,pa eto ponovo sam tu iako probao sam da slomim tvoje odraze ej nema vece srece nego kad te srecnom ja vidim,al sa drugima ti patices vecno skocih al ne prihvata me to korito recno jer opet trebam ti,vidis to je smesno vidis koji teret predstavljaju te dve reci kad u grlu one stoje iako zele da se krecu strah sve je veci,da te izgubim,necu ne smem i ne dam,zato i cutim eh da ti znas...
U vezi sam dve i po godine. Moj decko me voli i nemam razloga da sumnjam i da mu ne verujem. medjutim ja sam postala previse ljubomorna. Kada ide sa drustvom sa faxa na kafu ja poludim razmisljajuci da li ce on da gleda neku devojku.. da li ce neka da mu se svidi pa makar i na sekund. On je prvih godinu dana bio ljubomoran, bas kao ja sada. Ali kasnije je shvatio da nema razloga i prestao je sa ispadima ljubomore. Ja stvarno ne mogu sebe da razumem. znam da nemam razloga za ljubomoru a opet sam ljubomorna. To unistava moju psihu. Bojim se da ne dodje do raskida, jer osecam kao da ga davim. Mada on sve to razume i govori mi da nemam razloga da se cimam... Jos vise me zbunjuje to sto nikada pre nisam bila ljubomorna. Uvek sam bila...
O njoj jutros usne zbore o onoj što uzburka mirno more orkanom strasti probudi čula u korita suha hitre bujice vrati o onoj što bez kucanja navrati... O njenom veličanstvu što pustinjaku fatamorgane stvara kad žeđ za njom granice gubi i o jednom srcu koje je mislilo da je je zaboravilo kako je to kad se ljubi.....
Upoznaj me...
Ovo sam ja....Za one koji me ne poznaju dovoljno....Ovaj tekst sam nasla na netu,to je astroloski pogled na one sa Mesecom u Raku,sto je i moj polozaj Meseca...Kazu da su oni koji imaju ovaj polozaj Meseca preosetljivi,dotakne ih lako ,ne samo svoja vec i tudja muka i patnja...Bilo bi mnogo lakse da je drugacije... Zasto ovo postavljam u blog?Zato sto hocu da sacuvam ovaj tekst tako da mogu povremeno da procitam kada pozelim...I da me upoznaju malo bolje oni koji se pitaju KO SAM,STA SAM...neki koji misle da je lepo nevesto zonglirati emocijama drugih ljudi,kao lopticama...Neki koji vode izgleda tako besmislene i neispunjene zivote,da im ovde satisfakciju stvara da povredjuju druge... Dragim prijateljima ovaj tekst samo ce doci kao...
I opet muzika i psi...
Nesto razmisljam, kada bi cesce posmatrali zivotinje-pogotovo pse, mogli bismo mnogo toga nauciti i primeniti...evo kako to izgleda kod njih posle dugog zajednickog zivota ...:) Boze kako je on nezan i koliko je ljubiiiii Obe sape je stavio preko njenih...
Danas napokon odgledah taj famozni film o kojem se toliko pricalo..Pre nego sam ga pogledala setih se saveta jedne fine gospodje koja dolazi u moj salon na frizuru.Rekla je :`Ako ga nisi gledala ni nemoj,odvratan je`.. Znaci ipak sam ga odgledala...I nije isti kao ostali,to ne mislim samo zato sto ga vecina deklarise kao dokumentarac. Osecala sam se kao jedna od likova i bilo mi je strasno...Zatim iz moje gledalacke perspektive-opet strasno. Znaci kako god okrenes isto je..Najstrasnija stvar je da svih situacija iz filma ima i u stvarnosti na nasu(narodnu) zalost.Dakle,drzava nam je bas takva kao u filmu,kao i omladina ali nas 99% nije toga svesno,ili se pravi? I onda bih upitala tu finu gospodju koja dolazi na frizuru,da zazmurim pred...
Jutros ustadoh malo kasnije.Idem u bolnicu da vadim krv za krvnu sliku.Toplo je bilo u bolnici.prvi cas u skoli mi bili materijali.Nisam bio.Opravdano.Dosao sam malo prije kraja.Padala je kisa a ja bio suv jer sam autom isao u bolicu i skolu. Podelio je profesor ne tako sjajne ocene po mom razredu.Al' sta ces.Ja hvala bogu imam 5 vec sedam dana.Kisa prestade. Drugi cas po rasporedu imasmo istoriju al kako profesorica aka Razredna nije tu cas istorije se pretvorio u jos jedno45 minuta blejanja i smaranja po gradu.Nas nekolicina otislo je u klub na kafu.Kisa opet.Jako pada.Sada bi valjalo da se vratimo u skolu.Kisobrana nema.Mokri k'o cepovi poprazne flase dodjosmo na "strasni sud" tj. engleski.Prosla cas smo radili kontrolni pa se danas...
Ponovo sam uzeo telefonsku slušalicu u ruke da je pozovem. Navodno, treba mi neki cd, došao bih da ga uzmem. Ili da ona svrati i donese ga... U stvari, opet bih da je vidim, pa smišljam neke razloge da izgleda, kao, slučajno... Ne mogu više... Uvek sam ja taj koji zovem, tako mi se barem čini. Znam, nije tako, pozove i ona, ali nije to dinamika koju želim. Nije to svakodnevno... Kad pozove, pričamo po sat vremena o svemu - kiši koja pada, pozorišnoj predstavi, filmu koji je sinoć bio na tv... Uobičajene stvari koje možemo da pričamo uz piće u kafiću. Ali, ne, ona ne izlazi zbog neke fobije od čega već, nije ni važno... Tako, pričamo i ja je zamišljam u sobi kraj mene. Ugasim svetlo, ležim u krevetu sa slušalicom u ruci i vidim je tu...
Back