Blogovi

Moja komsinica, iz starog kraja, je imala hobi, drzala je neke dzukce. A ne, nisu to bili oni dobri i verni psi, bile su to ujedljive dzumare, od one sorte zbog koje neki ljudi ne vole pse, a neki ih se plase. Nikome ne bi bilo prijatno da kojim slucajem nabasa na taj copor u usamljenoj ulici, a ja jesam par puta. Drzala je i par macaka. Kakve su to macketine bile, crne, urokljive, oko bi nekome iskopale da su mogle. Hranila je zivotinje cokoladnim bombonama, a zna se da su velike kolicine bombona stetne po zdravlje, narocito zivotinja. Zivotinje su vecinom bile dobro uhranjene, ali su imale buve. Buve su uzrokovale anemiju, pa su zivotinje svakim danom bivale sve bledje. Nisu je volele, da su smele smazale bi je, sa merakom. Samo...
FORUMSKA BAJKA 2 (drugi deo) Objavljeno 05.09.2009. u 06:46, autor: besmrtna Iako naivan, Pedro nije pao na jecine oci. Pedro je pokrenut ucenjem svetih spisa ,bio resio da se bavi humanitarnim radom i ugledavsi jecu onako raspustenog ponasanja, resio je da je usvoji i tako spasi od raskalasnog nacina zivota kome je bila sklona. Jeca je svaki dan sacekivala Padrea ispred kafane, zaljubljeno ga gledavsi i nadajuci se da ce je Pedro primetiti. No nije znala za Pedrov plan. Kad je saznala, pobegla je u obliznji manastir gde su obitavali zlodusi eremitija, sale i boki, i trazila utehu u vinu i nemoralu nasrnuvsi na tek izlecenog Analitika, koji se tek oporavljao od nervnog sloma prethodnih 1300 godina posto ga je ostavila Princeza...
FORUMSKA BAJKA 2 Objavljeno 05.09.2009. u 06:47, autor: besmrtna Nastavak bajke o zloj kojici i njenom alter egu, Najvisem cinovniku zla. ( nastavak sage o besmrtnosti) Prolazile su hiljade godina…. Stanje u imperiji se drasticno menjalo. Sile zla su rasle i rasle i rasle i rasle i rasle i rasle nad imperijom … Pretila je opasnost da uniste celu imperiju. Medjutim priroda se sama postarala za to. Velika nekontrolisana sila zla se otrgla od kojice i pretvorila u Njaviseg cinovnika zla . Neki su mislili da je to kojicin alter ego, dok se nisu uverili da je Najvisi cinovnik zla stavrna osoba mnogo zlija od kojice Kojica je pocela da pada u deprsiju zbog gubljenja moci, dok je Najvisi cinovnik zla rastao u svom egoizmu i zavisti...
VRSAC OK GRAD SA TRADICIJOM ALI STA SE DANAS DESAVA???????Kad hara par ljudi,zaposljavaju se samo oni kji imaju vezu u glavnoj stranci VRSACKA REGIJA koji samo guraju svoje,jel se neko pita za to sto oni odredjuju gde ce ko da radi,,,koliko ne strucnih ljudi radi u skolama itd SRAMOTA,a svi cute pa eto neka sije kapu Zarkula..Dobrosavljevic i ostali dirigenti,,,sta je sa skolama i sl.ustanovam pa to su postala familijarna radne mesta ali doce i tome kraj...nemam reci osim jadno je to sto ovi glavni zaposljavaju,zetove,cerke,kume itd
Ljudi vrlo cesto ne vide stvari koje su ocigledne,neki svesno a neki ne..Vecina nas je propustila mnogo lepih stvari jer je mislila da ce se mozda pokajati zbog istih. Ja se ne kajem ni zbog cega,bar ne jos :) Upoznala sam svoju srecu pre cetiri godine..Nisam ni slutila da mi on moze toliko promeniti zivot..Volela sam ga vec od prve godine poznanstva ali sam bila u totalno drugom svetu gde se on nije pronalazio.Druzili smo se,provodili vreme zajedno ali nikako da predjemo granicu prijateljstva i otkrijemo jedno drugom sta osecamo...Verovatno bi to uradili da nismo bili toliko razliciti. Polako smo se udaljavali jedno od drugog,valjda kako je vreme prolazilo i kako smo `odrastali`,pretpostavljam da se smorio od mog...
...Oko nas se zemlja vrti..Pa sto mi onda to nista ne znaci?!::" Nije vise rec o tebi i meni...Rec je o nekoj mnogo jacoj..visoj sili...Sili koja nam ne da da se spojimo.Ne da,pa ne da!! Taman pomislimo na korak smo do srece,jos malkice nam fali da dotaknemo nebo...Jebena realnost nas vrati na start..na pocetak...I tako vec dve godine ja i ti pocinjemo ispocetka...Volimo se i nadamo se... Volimo se svakim danom sve vise,cini mi se..ali nikako da nam krene na bolje... Ljubavi,svakim jebenim danom te volim sve vise a sve si mi dalji i dalji !! Pa ne mogu bre vise tako!!Prokleto boli ! Boli me cak i kad mi kazes da me volis...Nekad sam se topila od te dve reci...Bile su dovoljne samo te dve reci od tebe da budem u oblacima po citav dan...
LJ U B A V... U ocekivanju praznika...
Dana zaljubljenih... Početak obiljezavanja danasnjeg Valentina potice iz istorije u vrijeme staroga Rima. Tada je hriscanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II. Car je zabranio zenidbu i zaruke vojnicima kako bi sprijecio njihovu zelju za ostankom kod kuće umjesto odlazaka u rat. No u to vrijeme zivio je i svestenik Valentin. Svestenik je moralo postovati odluku a Valentin je ipak ostao pri svojim zivotnim ciljevima i potajno je vjenčavao one vojnike koji su to htjeli. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavsi ga u tamnicu. Na dan 14. februara Valentinu su po carevoj naredbi izveli iz tamnice i kazna je sprovedena odrubljivanjem glave. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i...
Izvodimo sve vrste elektricarskih radova ! Instalacije u zgradama,kucama I lokalima ! Male I velike adaptacije elektricnih instalacija ! Automatski osiguraci,prekidaci,utikaci,plafonjerke,TA-peci,sporeti,bojleri…! Visegodisnje iskustvo ! Sreten 060-600-20-88 Beograd
Tebi ne treba neko ko te voli jer to tvoju sujetu sokoli Tebi ne treba neko meni sličan već neko dvoličan i sebičan Neko ko o ljubavi zna hiljadu priča neko simpatičan i pragmatičan Neko ko se slatko na sve tvoje ljutnje smeje dok se ti smrzavaš čekajući da i tebe zrak njegove ljubavi ogreje Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Svaka je balerina zaokružena celina Ono što joj nedostaje narcis u njoj joj daje Zato se ona osvojiti ne da jer ne da se preda već da osvaja ona gleda partner joj samo kao sredstvo dodje da ostvari sebe i zadivi druge dok predstava ne prodje ps tako bar mislim ja al sigurno nije svaka takva ko zna ?:hahaha:
Sasvim posebna ljubav
Ima jedna tema na ovom Forumu, u "mom" podforumu "Svet životinja" koju nikad ne želim da otvorim. Kad se setim da bi to ipak nekom moglo nešto značiti - sa strahom zavirim. I uvek se rastužim... U njoj su imena naših dragih ljubimaca, drugara, članova porodice... dela našeg čopora... kojih više nema. U njoj su reči razumevanja, pokušaj da se pronađu reči utehe. Družeći se na ovom Forumu, upoznjemo ne samo one koji kuckaju, već i one o kojima se piše sa toliko ljubavi i simpatije. Ovo nije priča za svakog. Ovo nije priča koju treba da čitaju oni koji ne znaju, oni koji ne razumeju. kao što i ona tema nije za svakog. Zato je i ne pominjem, valjda je zato i ne komentarišemo međusobno. I znam da su suze za Gizmom, Gigijem, Frensis...
Sta li radi sada moja ljubav davno nestala ima li zivota na vrhu njenog pijedestala bila je tuzna,uglavnom lazno vesela dok krala je listove ispod sivih kestena na licu lazni osmeh da zadivi okolinu al niko nije video unutra tu tisinu blagi udar vetra koji nosi svu prasinu i muti crvenilo kao odraz u vinu ja i ona pravi spoj,stvoren i pre sveta pre raja i pakla,pre svih tih planeta plesali smo zajedno u velikom nistavilu i ljubili se u tami dok bog svet je pravio a ja sam samo stavio moje srce u njene ruke disao kroz nju ali dosle su te muke tokom vremena su padala njena tanka krila nije ona ono sto je nekad ona bila al sam uvek bio tu,da zna da sam za nju uvek spreman uvek snevam za njenu dusu ne placi draga,bice bolje sutra a posle...
K O NJ domaca zivotinja
Uz obilatu pomoc Vikipedije prenosim sebi i drugim malo znanja o najljepsoj zivotinji na nasoj planeti... Po meni najljepsoj domacoj zivotinji...K O NJ U ... Konji su tipične životinje koje žive u krdima. U krdu vlada jasno uspostavljen hijerarhijski red. Kod promjene strukture krda, kada se, na primjer, krdu pridruži nova životinja ili ga napusti dotadašnji član, ponovo se uspostavlja hijerarhija. Ovo se najčešća događa govorom tijela, kao što je prijeteće ponašanje, ali ako to nije dovoljno, i ugrizima i ritanjem. Redosljed na hijerarhijskoj ljestvici mogu, osim toga, dovesti u pitanje i odrastajući mladunci koji tokom svog razvoja mijenjaju i mjesto na toj ljestvici. Pri tome se često može vidjeti da mladunci niže rangirane...
Oni koji toliko cene i uzdizu zivot,oni koji govore da je zivot samo jedan i da treba postovati svaki trenutak,oni se plase smrti vise no iceg drugog. Ti isti veruju u taj jedan/vredan zivot Ali grese Iza svega se krije veo tajanstvenosti koji nas navodi na vise zivota,da dusa prelazi iz jednog u drugi,tj iz jednog fizickog oblika,u drugi Dok ona sama je stara vekovima. Nesvesni smo,naravno,nasih proslih zivota,ali dobro je bar znati da imamo drugu sansu,iako to ne znaci da mozemo raditi bez posledica,jer se sve to onda oslika,i osakati nasu dusu,ostavi trajne oziljke koje dalje uticu. Opet,da se vratim: Strah od smrti,od zavrsetka ovog,sada poznatog nam zivota. Neki ljudi govore da se ne boje smrti Mogu da te potpuno ubede u to,ali sve...
...uvek su bile sve shto sam imala... ...nedostaje mi chvrsto tle, nedostaje mi oslonac, nedostaje mi jasna granica izmedju jave i sna, nedostaje mi da stvarno znam sve ono shto milsim ili sam mislila da znam, nedostaje mi da budem ja, ali sa rukom u ruci...nedostaje mi mi, u stvari... ...nedostaje mi sve to, ali izvan zidina od peska, koje i najmanji talas pretvori u prah... Koji je nachin da kule od peska traju do kraja sveta? I sta kad dobijem mi?
Bliži se dan u godini kada se odjednom sve spari. Niko nije sam, svi su zaljubljeni. Osim vas. Idete ulicom dok se parovi drže za ruke, neukusno razmenjuju nežnosti i nose balone. Vi razmišljate o tome kako apstinirate već sto godina, kako su sbi muškarci a)svinje b)oženjeni c)gej ili d) sve gore navedeno. Niste sami. Evo zašto mrzimo Dan Zaljubljenih. Komercijala Jedini koji imaju povoda za radost 14. su proizvođači igračaka i čestitki i cvećari koji prodaju ruže grobljarke. Ljubav je komercijala i košta 400 dinara u Mamutu. Ako nekog volite, danas je dan za to. Sutra već možete početi da se ne volite. Sve ovo može biti i gore ako ste alergični na cveće. Smrt ili račun za telefon Najveće šanse da umrete imate upravo 14. februara...
Godina 397. pre nove ere,grad Abdera.Radnja se dešava ispred kuće Demokrita. "U ime zakona naše republike, i u smislu odluke Velikoga Senata Abdere, molim te i zahtevam od tebe, mudri Hipokrate, da pregledaš duševno stanje ovde prisutnog gradjanina Abdere Demokrita i da o tome podneseš stručno mišljenje Velikom senatu" Demokritos je saslušao samo početak ove besede jer čim nomofilaks izgovori ime učenog lekara, on uzviknu radosno: "Hipokrate!" -"Demokrite" odgovori mu lekar. I obojica padoše jedan drugom u naručje. Demokritos uvede Hipokrata u svoj dom, dok nomofilaks sa stražom ode natrag u palatu iznenadjen pozdravom Hipokrata i Demokrita. Nakon ručka sedoše obojica na kamenu klupu u vrtu. "Kojem srećnom slučaju imam da zahvalim za...
Ovih deset načela u „Komunističkom manifestu" bila su napisana 1848. godine. Interesantno je videti koliko su ovakvi programi, od tada, odmakli u američkom društvu. 1.Eksproprijacija zemljišne svojine. Vlada Sjedinjenih Država danas poseduje 33,5% zemlje SAD, što je potpuno suprotno Ustavu. Prvi član Ustava daje prava zakonodavnom odelu federalnih vlasti. Odeljak 8 Prvog člana daje mu pravo „da vrši isključivu zakonodavnu vlast u svim slučajevima nad onom oblašću (ne večom od deset kvadratnih milja) koja, ustupanjem Kongresu, postane sedište vlade Sjedinjenih Država, i da vrši istu vlast nad svim mestima pribavljenim pristankom zakonodavnog tela države u kojoj se ona nalaze za podizanje Utvrđenja, skladišta arsenala, dokova i drugih...
PORODILIŠTE XXIV Kako je otužan ovaj dvodnevni brak bez dece, u hotelskoj sobi, gde sve podseća na rastanke. Hoćeš li da se igramo žmurke, ili školice, od kreveta do stolice? Ili da ljuljamo ovu flašu vina, umesto sina, niz nedelje, niz mesece? Hoćeš li da budem za tebe, u svim tim jalovim noćima, najbudalastiji pajac, sa tužnim filcanim očima, pa da se cerekam kroz suze i vrištim kroz uspavanke? XXV Evo dve moje pesnice, dve gologlave kvrgave bebe. Evo im, od jodoform gaze, najskupocenije pelene. Čitave noći spavaće site i okupane na tvojim malecnim grudima. I svi će budući moji pokušaji ubistva podsećati na tebe. Sve će na tebe ličiti: i svetiljke za oknom, i kiše od lišća zelene, i dvorci kuća u magli, i livrejisani...
Back