Žene pitaju 2

Jeste, to, ja sam ih vala citala i u 40-tim, toliko sam imala otprilike kad je sin bio u tom uzrastu, al dobro, to sam ja, ja obozavam decije knjige, smiruju me skroz i filmovi za decu isto.

I ja ih volim.....cak i anime gledam... :=0...a tu seriju knjizica sam citala za bedz u trecem os...
pioneer.gif

...mada mi je vise za uzrast od 5-7 razreda...

listam stranicu sa biljkama, da vidim sa cime da usrecim svoju bastu ove godine
i naletim na mesozderke..mozda je to nacin da se resimo smrdljivog martina ove godine, jer su kod mene vec poceli da ulaze, cim sam vrata od balkona otvorila
da nema mozda neka od vas pelcer venerine muholovke
kad se priroda zaigra :lol:
54514764_2071812429520774_1071955886404009984_n.jpg

Што је мени то занимљиво. Не као асоцијација. Него људи, животиње, биљке. Колико сличности. Као да смо потекли од једног. Па се разврстали. Толико различити а толико слични заправо.

,,Bez obzira na moje simpatije prema hvatanju laži na uštrb laganja, svestan sam da ni hvatanje lažova nije uvek čestitija aktivnost. Prijatelj koji iz ljubaznosti prikriva koliko mu je dosadno bio bi iskreno uvređen ukoliko bismo mu silom skinuli tu masku. Muž koji se pretvara da se zabavlja kada mu žena loše prepriča vic, žena koja glumi da je zanima kako je njen muž uspeo da popravi neki kućni aparat - mogli bi da se osećaju zloupotrebljenim ako se njihovo pretvaranje dovede u pitanje.

...Ponekad treba poštovati nameru, bez obzira na to šta se zaista misli i oseća. Hvatanje u laži narušava privatnost, tj. pravo da se neke misli i osećanja zadrže za sebe. Premda postoje situacije u kojima je to opravdano - krivične istrage, kupovina automobila, pregovori oko potpisivanja ugovora itd. - postoje i situacije u kojima ljudi smatraju da imaju pravo da zadrže lična osećanja i misli za sebe, ako tako žele, kao i da očekuju da će se njihova odluka poštovati.

...Lovac na laži treba makar da shvati kako je otkrivanje znakova prevare drzak potez - koji mu omogućava da neke stvari sazna bez dozvole, uprkos željama druge osobe. ''

Iz knjige ,,Laganje'', Pol Ekman
Naleteh skoro na ovaj tekst. Mrzi me da otvaram temu i pozdravljam eventualne sagovornike, :lol: pa ovde da vas pitam, kako vam se čini ovo?

Имам ја у непосредној близини особу која патолошки лаже...и сви га као таквог знају.
Он све зна, све је радио, свуда је био, за све је заслужан...све у свему прилично напоран тип.
И кад у друштву крене да лаже, потпуно сметне с ума ко је све ту, и да ту има рецимо још сведока извесног догађаја...да је живео у доба 2.св.рата вероватно би баш он био онај ко је спасавао Тита...
И хватам себе како долазим у искушење да му пред свима кажем да лаже и да смо сви тога свесни, и скапирам да то ништа не би променило.
Једино што бих га можда наљутила, али он би сутра наставио по старом, чак и са истом причом, без обзира што је ухваћен у лажи, јер он у своје приче верује.
Притом, његове приче никоме не наносе зло.
И тако пролазе године, он лаже, ми климамо главом и прећуткујемо...
Сасвим је другачије кад неко има штете од нечије лажи, ту не могу да прећутим.

Back