- Poruka
- 3.347
Da li ti je to opterećujuće na momente?Previše ja razmišljam (o bilo čemu).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li ti je to opterećujuće na momente?Previše ja razmišljam (o bilo čemu).
Vrlo individualno. Ima dosta žena koje “malo misle” ili muškaraca koji “previše misle”.Ne treba da budeš bukvalna i isključiva.
Ne znači da muškarci malo misle nego da ne misle toliko koliko žene misle šta oni misle. Žene duže misle samo o tome nego što oni ne misle samo o tome.
Radi se samo kad misle ili ne misle samo o tome. Poređenje trajanja razmišljanja o nekim stvarima, a ne o svim.
Samo što žene rade bespotreban overthinking a muškarci su opušteni.
Naravno. Ali, to sam jaDa li ti je to opterećujuće na momente?
Tema uopšte nije postavljena na taj način.
Pročitaj naslov i uvodni post.
Gde ti čitaš “pivo” ili “druge žene”?
To znači da žene često više vremena razmišljaju o tome šta se muškarcu mota po glavi, nego što muškarac uopšte razmišlja o toj temi.Žene provedu više vremena ...
razmišljajući o tome šta muškarci misle nego što muškarci zapravo provedu razmišljajući.
Kod mene je nekada bio slučaj da sam i previše i predugo razmišljao o stvarima/ljudima/svemu i to me je u jednom periodu života baš ubilo u pojam - depresija i slične stvari.Naravno. Ali, to sam ja. Oduvek.
Poželim da nije tako, jako često. Neke stvari su jače od nas.
To smo rešiliTo znači da žene često više vremena razmišljaju o tome šta se muškarcu mota po glavi, nego što muškarac uopšte razmišlja o toj temi.
Drugim rečima:
– Žena analizira, nagađa, kombinuje, brine šta on misli.
– A muškarac možda uopšte ne razmišlja o tome, ili misli kratko i površno.
Dakle, nije poenta da muškarci malo misle, nego da žene više razmišljaju o tome šta oni misle nego što oni sami razmišljaju.
Radi se o prekomernom analiziranju (overthinkingu), ne o pameti.
Na primer, kod mene je jako važno da pišem misli, ideje, planove, sve. Možda tako svi trebaju, za početak. Sad je i chatGPT dobar kao sagovornik umesto previše loših misli bez odgovora.Kod mene je nekada bio slučaj da sam i previše i predugo razmišljao o stvarima/ljudima/svemu i to me je u jednom periodu života baš ubilo u pojam - depresija i slične stvari.
Eventualno sam prešao na praktično tipa ako mi nešto deluje da je primenjivo u teoriji, porbaću sa praksom bez nekog preteranog razmišljanja.
Tako da ono danas baš malo mislim/nisam nesiguran, mada i u krajnje brzo razmišljam i donosim zaključke.
Primer?previše loših misli bez odgovora.
Možda da ne prihvatiš nešto kod sebe što ne voliš i što ti se ne sviđa, da ne kažeš tako je, kako je. Da se ne miriš sa tim da si takva nego da se boriš. Verovatno može da se gradi i promeni na bolje ako imaš volje.Naravno. Ali, to sam ja. Oduvek.
Poželim da nije tako, jako često. Neke stvari su jače od nas.
Nema veze s tim. Ja o svemu mnogo razmišljam.Možda da ne prihvatiš nešto kod sebe što ne voliš i što ti se ne sviđa, da ne kažeš tako je, kako je. Da se ne miriš sa tim da si takva nego da se boriš. Verovatno može da se gradi i promeni na bolje ako imaš volje.

Pa rekao sam uopšteno ili generalno za sve. Ne kažem da nemam primer ali ne znam kog da se setim. Bilo koje loše misli, na primer, lupam, kad te neko iznervira, izbaciš iz sebe pisanjem. Bukvalno. Bilo koji negativan utisak u toku dana. Ma bilo šta. Mnogo je lakše kad se vodi dnevnik misli i beleška. Možeš i da opsuješ kroz pisanje, ako želiš. Umesto disanja ili trčanja kao izbacivanja depresije ili stresa, besa i nervoze.Primer?
Ili pitaš chatGPT za sve, zašto je ovo ovako ili onako. Neće te osuđivati, neće te kriviti, nema ego, neće biti nadmen kao psihijatar. Ako ga već nisi koristio.Primer?
Aha kapiram to. Kod mene bila slična situacija mada sam takve stvari najčešće delio sa drugima kako mi ne bi zauzimale prostor u glavi.Pa rekao sam uopšteno ili generalno za sve. Ne kažem da nemam primer ali ne znam kog da se setim. Bilo koje loše misli, na primer, lupam, kad te neko iznervira, izbaciš iz sebe pisanjem. Bukvalno. Bilo koji negativan utisak u toku dana. Ma bilo šta. Mnogo je lakše kad se vodi dnevnik misli i beleška. Možeš i da opsuješ kroz pisanje, ako želiš. Umesto disanja ili trčanja kao izbacivanja depresije ili stresa, besa i nervoze.
Samo da ne misliš o tome a da znaš da postoji zapisano. Ne moraš čak ni da se vraćaš ako ne želiš. Samo da znaš da imaš. I da nije u tebi. Valjda sam uspeo nekako da objasnim.
To je isto jako važno, još i važnije. Jedino ako si zaboravan kao ja a ne želiš da se zaboravi da se možda ne bi ponovilo. Da imaš "uputstvo".Aha kapiram to. Kod mene bila slična situacija mada sam takve stvari najčešće delio sa drugima kako mi ne bi zauzimale prostor u glavi.
Ja sam te kao savetovao jer si ovo bila rekla: "Poželim da nije tako, jako često." Zato sam mislio da ti smeta pa ako ti smeta da probaš da rešiš. HeheNema veze s tim. Ja o svemu mnogo razmišljam.
Ja bar tako mislim - pojma nemam kako to drugi rade (!?)
I ne smeta mi. Mada drugačije ne umem, rekoh, to sam jatakva...