flaj
Domaćin
- Poruka
- 3.156
... zagrljeni.
...u bezuslovnoj ljubavi, ušuškani u pravdi i dobroti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... zagrljeni.
Kao sto kazes, Ljuba sam pohvalio. Bas nigde nijesam napisao da mu je "sva ostala priča dečji naivna".
Kada je nekome pravda cilj - kojim god putem da krene ka cilju - nije pogresio.
Ne moze biti jasnije.
Težnja ka pravdi jeste pozitivna zamisao, no Ljubo nigdje ne nudi rješenje kako stići do pravde.
Sve budeće nosioce pravde proglasio je ovcama.
Zato se sva Ljubova priča svodi na utopiju.
Da li bi iko pristao na Ljubov predlog da mu "jedinstveni svetski ekonomski planski, statistički i računski centar" određuje šta će raditi, koliko će raditi i kada će dokoličariti?
Ljubova zamisao je u suprotnosti sa prirodnim zakonima. Zato je neupotrebljiva. Čitav univerzum teži ka neredu.
Ljubin cilj je jasan ali njegova realizacija nije u skladu sa dušom koja
je od Boga stvorena.
U živoj ćeliji ne postoji mirovanje i odmaranje. Svi procesi u ćeliji su neprekidni, sve dok je ćelija živa.
Svaka tvoja ideja o idealnom svetskom poretku je samo puko maštanje.
CELADON:
Hoćeš da kažeš da je ćelija živa (život je kretanje i rad) za svo vreme od kad se rodi, pa dok ne umre. Hoćeš da kažeš da je koka živa svo vreme od trenutka početka razvoja pileta u jajetu, pa dok ne umre. Hoćeš da kažeš da je čovek živ od začeća u majčinoj utrobi, pa sve dok ne umre. Hoćeš da kažeš da je Univerzum živ od trnutka BIG-BENGA, pa sve dok se ne raspadne i ne umre. U svim ovim primerima sve uvek iznova iz mirovanja počinje, razvija se i na kraju stari, propada, umire i ponovo se vraća u stanje mirovanja.
Разбиј рецимо јаје у кајгану и из те кајгане поново састави јаје. Сви састојци јајета су ту. Материја је комплетна. Још само да саставиш јаје. У чему је проблем ако знаш "како". Знати "како" значи знати урадити.
Или ти знаш само да блебећеш, а рада и резултата из тога нема?
Ako ti misliš da je svet u kome živiš pravedan i harmoničan, onda si u zabludi.
Tvoje jaje se može izlegnuti u pevca i tu se završava tvoj zamišljeni ciklus.
Možda i evolucija učini jaje potpuno nepotrebnim u ciklusu produženja vrste.
Ти само констатујеш, не објашњаваш. Имамо једну материју, и из ње изничу облици. То је констатација. То је однос супстанције и акциденција, нешто о чему је још Аристотел говорио. Али то нису објашњења. То није никакав "закон".
Ето,ћелија живи и умире. И сада је по теби на реду њено поновно појављивање из материје. Ти кажеш да знаш како то бива. Па ако знаш хајде оживи једну ћелију након што је умрла. Хајде извучи је из неживе материје.
Разбиј рецимо јаје у кајгану и из те кајгане поново састави јаје. Сви састојци јајета су ту. Материја је комплетна. Још само да саставиш јаје. У чему је проблем ако знаш "како". Знати "како" значи знати урадити.
Или ти знаш само да блебећеш, а рада и резултата из тога нема?
Nisi naseo? To je samo zato što nisi razumeo.Hakime,
Potvrdio si samo što sam ja rekao.
Poređenje Ljupčeta sa genijem Tesle ti deplasirano s ciljem da naivni nasednu na tvoju prepredenost.
Nauka nije ponavljanje napamet naučenih lekcija. Nauka znači traženje i naučavanje nečeg novog, nečega što još ni ne slutimo niti znamo.Sam znaš da Ljubova priča nema nikakvih dodirnih tačaka sa naukom.
Jasno je da pravdu treba podržati da pobedi nepravdu, uvek i svuda. Borba za pravdu stvara čoveka.Al bi ga iskoristio da podupre tvoje viđenje pravde, pravednosti i puteva, koji za tebe nijesu bitni, da bi pravda pobijedila nepravdu.
Ko sedi na pogrešnoj grani ima izbor: da sam ustane i slomi tu granu, ili da nastavi da na njoj sedi dok ova ne pukne.A putevi su jako bitni. Evo pfimjer:
Koliko vidim na tebi preferiranim temama Filizofije ti se pridružuješ organizatorima protesta za rušenje nepravedne vlasti. To je put koji ti se ukazo i za tebe je potpuno legitiman. Međutim, kako ja vidim stvari, taj put vodi narod da sam otkine granu na kojoj sedi.
Umesto da ispraviš grešku, dakle priznaš pa je ispraviš, i zatreš tako da se više nikada ne ponovi,To je već toliko puta viđen deja vu na ovom prostorima da je prosto nevjerovatno da će se ovom narodu opet primiti. I uvijek ga forsirao dio populacije što sebe smatra inteligencijom. I naravno zarad pobede pravde nad nepravdom. Na kraju se uvijek pokazalo da su bili u pitanju samo lični, egoistički interesi. Peavda je odmah dobijala drugo značenje.
Neko je vredan, pravedan, dobar i teži ka ka pravdi i harmoniji, a neko je lenj, pohlepan, siledžija, zlikovac i teži ka nepravdi i haosu. Imajući na umu da ja predlažem pravedan poredak i harmoniju kao cilj koji treba da se realizuje i da ti kažeš da realizacija tog cilja harmonije i pravde koji ja predlažem nije u skladu sa dušom koja je od Boga stvorena, ispada da tvoju dušu i duše još nekih ovde, nije stvorio Bog, već Đavo kojeg samo ti smatraš i nazivaš Bogom. Dobro je da znam s kim razgovaram.
Ja ne mogu da napravim ni jaje, ni koku, niti to i sama koka može, ali živa i svesna materija i zna i može da napravi i koku i jaje i ona to uvek iznova na isti način i radi. A ja samo znam i odgovaram na pitanje KAKO je to moguće - moguće je uz pomoć 7 fizičkih impsihičkih sposobnosti i radnji kojima jedino postojeća živa i svesna, svemoćna i božanska energija/materija raspolaže i pomoću kojih sva čuda ovoga sveta čini.
Umesto da ispraviš grešku, dakle priznaš pa je ispraviš, i zatreš tako da se više nikada ne ponovi,
prihvatiš mirno rešenje, primirje, mirmir nikonijekriv, nećemo biti grubi, mi smo protiv nasilja, svi su dobri,
i tada ostavljaš zlo u životu. Svesno, namerno, glupo.
Pitanje je vremena kada će zlo ojačati i vratiti se iskusnije i snažnije.
Dakle: nije hakim ni za rušenje ni za smenu, ni za primirje ni za dogovore, nego za trajno zatiranje, od semenke do korena.
Ne može se biti tolerantan prema protivnicima tolerancije.![]()
Hakim,
Posezanjem za pp komunikacijom na javnom forumu odražava nemoć subjekta da se uspješno nosi sa svojim predrasudama.
Ako si netolerantan prema bilo čemu, netolerantan si prema svemu. TAČKA.
Ne postoji nešto što je izvan svega, a pošto je nešto prema čemu si netolerantan dio cjeline,
to govori da si netolerantan prema cjelini koja svojom voljom tom nečemu odobrava da u njoj postoji.