ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

Sve pusti. Sva juce I sva sutra I cuti. e.
Na prvo pitanje nemam odgovor zato sto je veoma cudnovato ;)

Ne mozes da pustis sve juce. Juce je vredno, nije za bacanje. Juce sluzi da te necemu nauci. Nauk se ne odbacuje, ne valja se.
Ni sva sutra. Ko se odrekne sutra moze da okaci opanke o klin.
Kako se tako olako odricete zivota? Borbe i svega sto borba donosi? Borba nisu samo zrtve, nego i priznanja.
"Ono sto se u borbu ulozi tek je time stvoreno" Hegel.

Na prvo pitanje nemam odgovor zato sto je veoma cudnovato ;)

Ne mozes da pustis sve juce. Juce je vredno, nije za bacanje. Juce sluzi da te necemu nauci. Nauk se ne odbacuje, ne valja se.
Ni sva sutra. Ko se odrekne sutra moze da okaci opanke o klin.
Kako se tako olako odricete zivota? Borbe i svega sto borba donosi? Borba nisu samo zrtve, nego i priznanja.
"Ono sto se u borbu ulozi tek je time stvoreno" Hegel.

Pauzica od deset minuta?
Kao sto I telo odmaras, malkice da odmoris um.
I to je odricanje od zivota?

Daj, molim te primeti to preterivanje.
Taman kao da sam ti lobotomiju savetovala. :lol:

Pssssst..

Ako ti je krava već stala na nogu, pomuzi je, popi mleko, zahvali,
dremaj i čekaj da nevolja siđe sa tebe.
Možda hoće, a možda i neće, šta te briga, nek ide život. z:dm3:

A sta ako zivot ide, a ti sanjas kravu I borbu nekakvu?
I sta ako ti mnogo veca opasnost preti u realnosti, a ti je ne vidis jer spavas?

Eto, na primer...

@Jakojijesam: napisah vec da se ne razumemo, da ne koristimo isti jezik. U mom (grubom) svetu neaktivan i neutralan su, makar po funkciji, sinonimi.

U mom rafiniranom duhu:

1. neaktivan znači nije aktivan, to može značiti da ne čini akciju, da je lijen, da se ne kreće i slično...

2. neutralan znači da je u akciji ali ne uzima strane...

3. pasivan znači da je u akciji ali ne kao inicijator akcije već kao onaj koji svoju volju predaje volji inicijatora.

A sta ako zivot ide, a ti sanjas kravu I borbu nekakvu?
I sta ako ti mnogo veca opasnost preti u realnosti, a ti je ne vidis jer spavas?

Eto, na primer...

Zar je tako teško prepoznati ironiju?

Kad naiđe neka nevolja, ne pravim se da ne postoji, ne dajem sebi vremena ni za dremku od desetak minuta,
rešavam problem dok se ne pretvori u mnogo veći.
A ako prevazilazi moje moći teram dalje i ne osvrćem se.
Život za mene jeste borba neprestana, ne zanima me nirvana, ravnodušnost, a ni malodušnost nije moj stil
Sve osim akcije spada u umovanje.
Spavam samo kada je vreme za spavanje.
Eto. :)

JA+7 KOJI JESAM:

Svi i sve imamo znanje-o-sebi u sebi. Te ako hoćeš idealna poredak onda se moraš
vratiti tom znanju. Ono će ti osvijetliti put. To znanje je u svakome, kao što je i u svakom jajetu, u svakom
piletui u svakoj koki.

Sa znanjem o sebi u čovečanstvu ne možeš uraditi ništa, već samo sa znanjem o čovečanstvu. To ide ovako: . Elementarne čestice imaju znanje o atomu i one grade atom kao biće. Atomi imaju znanje o ćeliji i oni grade ćeliju kao biće. Ćelije imaju znanje o ljudskom organizmu i one grade ljudski organizam kao biće. A čovek treba da ima znanje, ne o sebi, već o čovečanstvu da bi mogao da napravi čovečanstvo kao biće. Što bi trebalo da znači da čovek i nije čovek, već da je svaki čovek, zapravo, čovečanstvo. Kao što je i svaka ćelija unitar ljudskog organizma istovremeno i čovek, zato jer svaka u sebi nosi znanje o čoveku po kojem gradi čoveka i živi kao čovek.

Zapamti, čovek ne može napraviti sebe sa znanjem o sebi. Samo ćeilija sa znanjem o čoveku može da napravi čoveka.

Ti si neka koka koja misli da zna šta je najbolje za sve druge koke, za sve druge piliće,
za sva druga jaja. Shvataš li da sam svoju teorijiu s tim pobijaš?

Ne pobijam ja, već ti sa pogrešnim argumentom pokušavaš da me pobiješ. Koke usklađuju svoje odnose sa kokama, a ljudi sa ljudima. Isto kao i pčele sa pčelama i mravi sa mravima. Što znači da i svaki čovek na planeti ima pravo da smišlja kakvi bi društveni i ekonomski odnosi među ljudima trebalo da se uspostave da bi svim ljudima na svetu bilo dobro. To je takođe i moje pravo. Samo za razliku od drugih ljudi ja te međuljudske društvene i ekonomske odnose koje predlažem nisam izmislio, već ih uočio kao prirodni zakon po kojem se na kraju izgrade svi društveni i ekonomski odnosi prilikom gradnje svih vrsta materijalnih formi kao sistema kretanja i rada u Univerzumu. Taj zakon važi i za ljudsko društvo i ko ga zna i razume ne treba o tome dalje da razmišlja, već samo po njemu da postupi.

Ubjeđuješ nas kako svjesna materija zna kako je najbolje za jaje, kako je najbolje za pile, jer u njoj postoji božija šifra po kojoj se iznova, opet i opet i jaje i pile i koka rađaju i pretaču iz jednog oblika u drugi.

To sam objasnio. Samo svesna materija postoji koja uz pomoć 7 sposobnosti i radnji gradi sve materijalne forme u univerzumu. Ali ona u sebi ne nosi i sveukupno znanje o svim vrstama materijalnih formi o tome kako one izgledaju. Uvek postoje materijalni nosioci, semenke koje ostaju iza svake materijalne forme koje u sebi sačuvaju znanje o materijalnoj formi, da bi po tom znanju mogla da se razvije nova, ista takva materijalna forma. Kada je reč o čovečanstvu to su "savetlosna bića" koja su već ranije živela u nekom čovečanstvu koje je ostarilo i nestalo i koja sada po tom istom znanju kreiraju ovo naše čovečanstvo, tako što ljudi od njih telepatski primaju i kopiraju ta znanja i prenose ih na druge ljude nagovarajući ih da po tim znanjima postupaju. Ja radim to isto. Ništa ne izmišljam, već samo saznajem kako šta treba da se radi i to potkrepljujem znanjima iz prirodnih nauka i eksperimentalne psihologije da se vidi da je reč o prirodnim zakonima po kojima se u Univerzumu sve kreira dok se ne dovede do stupnja savršenstva. Koje se na kraju uvek svodi na pravedan društveni i ekonomski poredak. Prema tome, svako ko želi da negira istinitost i valjanost svega ovoga što ja pričam i predlažem, neka u prvom redu pokuša da iznegira ZAKON POSTOJANJA koji ja objašnjavam i neka pokuša da iznegira da po tom ZAKONU materija, život i priroda ne postoje, već po nekakvom drugom zakonu.

Zar je tako teško prepoznati ironiju?

Kad naiđe neka nevolja, ne pravim se da ne postoji, ne dajem sebi vremena ni za dremku od desetak minuta,
rešavam problem dok se ne pretvori u mnogo veći.
A ako prevazilazi moje moći teram dalje i ne osvrćem se.
Život za mene jeste borba neprestana, ne zanima me nirvana, ravnodušnost, a ni malodušnost nije moj stil
Sve osim akcije spada u umovanje.
Spavam samo kada je vreme za spavanje.
Eto. :)

Nije mi bilo tesko da prepoznam ironiju, ali ne bih sa njom da razgovaram, vec sa tobom.

Jesi li ti zivot?

JA+7 KOJI JESAM:

Odatle bi (po tvojoj teoriji) trebalo biti da bez obzira na ponašanje ljudi u tom organizmu organizam (čovječanstvo) može biti samo onakakv kakav je Bogom (svjesnom materijom) određen, kakvom šifrom je zavještan. Zašto se onda ti sad eto postavljaš kao Bog organizmu koji je postavljen da izmijeni Božiju zabludu, da usavrši njegovo nesavršenstvo?

Dobro pitanje. Tačno je, čovečanstvo kao organizam će na kraju svog razvoja da bude upravo onakvo kavo je Božanskim znanjem predodređeno da bude ili će na kraju da propadne i nestane. Ali čovečanstvo nikada neće moći da postupi po Božanskom znanju ako mu Bog to Božansko znanje ne prenese i upozna ga s istim. Pa se ti sada pitaš zašto se ja sada postavljam kao Bog čovečanstvu, da menjam ovo ovo sadašnje stanje čovečanstva koje je već ionako Bog odredio? Moj odgovor je to da razvoj čovečanstva, tj. razvoj njegovih društvenih i ekonomskih odnosa po Božijem Zakonu i znanju još nije doveden do kraja i da proces razvoja teče i dalje, sve dok čovečanstvo ne postane potpuno jedinstveno i dok društveni i ekonomski odnosi ne postanu potpuno ravnopravni i život svih ljudi u čovekanstvu ne prestane da teče po zakonima podeljenosti borbe, haosa i zla, a ne počne da teče po zakonima jedinstva, mira, harmonije i dobra. A ako se pitaš zašto Bog odmah u početku razvoja čovečanstva nije dao znanje ljudima o jedinstvu, miru, harmoniji, redu i dobru, već se ljudi hiljadama godina zlopate u uslovima podele, rata, haosa i zla, odgovor glasi da je Bog kroz svoje proroke i religije od samog početka davao ljudima to pravo znanje, ali ljudi u svom nerazumevanju tog znanja nikada nisu znali da ga primene u praksi. Nisu znali da bez pravednog društvenog i ekonomskog poretka to ne ide. Pa je zato ostavljeno ljudima na volju, da postepeno, kroz praksu čineći sebi zlo, na kraju sami otkriju i nauče šta je za njih dobro. Tako su danas ljudi u čovečanstvu, čineći jedni dugima zlo, razvili svoje ratne tehnologije do stpunja da mogu samo jednim pritiskom na dugme da unište i sebe i sav život na Zemlji. Pa da se to ne bi desilo, sada je krajnje vreme da se Bog ponovo umeša među ljude i interveniše. Na internetu ima veoma mnogo video zapisa pojavljivanja "svetlosnih bića" na Zemlji i njihovih znakova. Kao na primer oni misteriozni krugovi na žitnim poljima Engleske i drugim delovima sveta. Naravno i ZAKON POSTOJANJA je jedna od takvih vrsta intervencija, pomoću kojega ljudi kroz prirodne nauke i eksperimentalnu psihologiju treba da razumeju Osnovni Prirodni Zakon po kojem sve postoji, po kojem je ravnopravan svetski društveni i ekonomski poredak krajnje i najbolje rešenje pomoću kojega čovečanstvo može da se spasi od samouništenja i dođe do vrhunca svog razvoja i konačnog cilja života koji se uvek svodi na dostizanje duhovnog i materijalnog blagostanja za sve ljude sveta. U tome i jeste moja uloga, da ljudima od "svetlosnih bića" prenesem znanje ZAKONA POSTOJANJA sa značenjem VEČITE ISTINE i znanje o ravnopravnom svetskom društvenom i ekonomskom poretku. Pa nisam ja za džaba tokom punih 15 godina barem po nekoliko puta mesečno, "izlazio iz tela", kontaktirao "svetlosna bića" i na razne načine primao to znanje od njih. Sve sa zadatkom da to znanje prenesem i drugim ljudima. A zašto su "svetlosna bića" izabrala baš mene za izvršenje tog zadarka, a ne tebe, Ristu ili nekog Smita, Muju i slično, to ne znam. Znam samo to da čak i ako mi niko ne poveruje da sam to znanje primio od "svetlosnih bića" i da sam uopšte i" izlazio iz tela" i imao direktne kontakte sa "svetslosnim bićima", to ništa neće promeniti na stvari, jer danas više niko ne može negirati valjanost i istinitost ZAKON POSTOJANJA koji nudim, niti da je jedinstveni pravedni društveni i ekonomski poredak ono krajnje i najbolje rešenje za spas i ljudske vrste i cele organske prirode na Zemlji, jer u okviru prirodnih nauka i eksperimentalne psihologije materijalni dokazi o svemu tome već postoje. Ljudi to već danas, uz pomoć proirdnijh nauka mogu i sami da otkriju ZAKON POSTOJANJA i bez Ljube i "svetlosnih bića". Samo da ne bude kasno, jer katastrofa prema kojoj nas vodi nepravedan svetski društveni i ekonomski poredak se bliži? Sledeća buna ili revolucija koja se bude negde u svetu desila da se poredak promeni će da zahvati ceo svet i pitanje je da li će neko da se iz tog zla spasi. Jedini način da se to izbegne i mirnim putem sve reši jeste ovo što ja predlažem. Da se po osnovu ZAKONA POSTOJANJA sve svetske eligije ujedine i one od političara, u skladu sa Božijim pravilima i zakonima preuzmu kontrolu daljeg postojanja i razvoja čovečanstva.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Opet si dakle zaboravio, izostavio/previdio ono što proklamiraš kao istinu, da svaki postajući oblik
'svjesne materije',po šifri koja je utkana u njemu samom, postaje izraz te šifre, tog (svog) znanja-o-sebi.

U svakoj ćeliji svakog ljudskog organizma stoji znanje (šifra) o tome kako ljudski organizam treba da bude građen, odnosno, kako organizacija života i rada u organizmu treba da izgleda da bi organizam bio savršen. Isto tako bi i u svakom čoveku u čovečanstvu trebalo da postoji znanje (šifra) o tome kako čovečanstvo, kao društveni i ekonomski poredak, tj. kako bi njegova organizacija kretanja i rada trebalo da izgleda da bi čovečanstvo bilo savršeno. Ali problem je, a to sam već objasnio, što takvog znanja u ljudima još uvek nema. Čovečanstvo se još uvek nalazi u fazi razvoja i to znanje se postepeno još uvek u čovečanstvo ugrađuje. Isto kao što i u jajetu koke u onoj materiji ne postoji znanje o koki, već samo u zametku jajeta, koje će iz zametka tek tokom razvoja pileta postepeno da se u materiju jajeta ugrađuje.

1. Suprotno pasivnom je aktivan.
2. Suprotno aktivnom je neaktivan.
3. Sledi: Pasivan jednako neaktivan.

Aha… to je (u ‘grubom svijetu’) dakle ovako:
U starom Srpskom jeziku a i danas za muža i njegovu suprugu se kaže da su čovjek i žena.
Pogledajmo šta se dobija logikom suprotnosti bez istinskog značenja riječi po sebi.

1. Suprotno ženi je čovjek
2. Suprotno čovjeku je nečovjek
3. Slijedi: žena je nečovjek

???

Ne mozemo starim pojmovima dodeljivati nova znacenja.

Kako ne možemo, zar ne vidiš da sam to upravo učinio?
Zašto sam to učinio? Zato što neki pojmovi zahtijevaju sa se prosvijetle i da
se koriste onako kako su namjereni.

Recimo riječ pasivan, po tebi i po logici suprotnosti kaže da je to neko neaktivan. Ono što
ne govori jeste da akcija ne može biti bez subjekta i objekta. Ne postoji akcija u kojoj je pri
tom uključen samo subjekat. U svakoj akciji su uvijek najmanje dva subjekta uključeni,
svaki je onom drugom objekat te akcije. Da li su subjekat i objekat zaista aktivni ili pasivni?

Pogledajmo to kroz jedan primjer:
Bacanje kamena recimo, je akcija. U njoj je bacač ‘aktivan’ dok je kamen ‘pasivan’ učesnik.
‘Aktivan’ pri tom znači, voljom pokreće sebe i objekat, pasivan znači dozvoljava da bude
pokrenut voljom onoga koji se u akciji pokreće. To je ono što se vidi dok gledamo vizuelnu
projekciju akcije. Ono što se ne vidi a što ih zaista čini dijelom akcije jeste da i u jednom i u
drugom postoji pokretač. On je nepokretan. On je jedini istinski aktivan i u jednom i u drugom.
Oni se nigdje ne kreću, ni jedan ni drugi nisu nit' aktivni nit' pasivni. Kroz njih, on-nepokretni
pokretač
vrši radnju, dok on i dalje ostaje nepokretan. Bivajući u akciji, centriranjem volje
i pažnje u projekciji, on jednom subjektu daje aktivnu a drugom pasivnu ulogu. Centriranjem u
jednom subjektu sve ostale subjekte odatle vidi svojim objektiuma. Po tome, u akciji ‘bacanja
kamena’, niti subjekat (bacač) koji se naizgled kreće-baca, niti njegov objekat, kamen-koji je
sam po sebi nepokretan, nisu u stvarnom kretanju. Oni nisu u stvarnom kreatnju ali su akciji u
kojoj im nepokretni pokretač-apsolut daje uloge. Pri tom se samo slike u svjesnosti
nepokretnog pokretača (apsoluta) mijenjaju i stvaraju iluzije kretanja u prostoru i vremenu.
Iz pozicije subjekta-bacača nepokretni pokretač ostvaruje doživljaj voljom prouzrokujući
promjene pozicija u slici, dok iz pozicije kamena ostvaruje iluziju nekretanja, dozvoljavajući
drugim subjektima (njegovim objektima) da ga po volji pokrenu kad i kako požele. To je njegova
pasivna uloga u projektujućoj akciji. Ali kamen ne odlučuje o svojoj pasivnosti, ulozi, niti pak
bacač odlučuje o svojoj. O tome odlučuje nepokretni pokretač-apsolut koji je
jedini istinit postojan, nepromjenjiv u cjelovitoj akciji. Apsolut, biće, čini odluke kako, šta i koji
dio njegove projekcije će činiti u datoj akciji u kojoj je jedino on s vridnošću postojanja i jedini
istinski aktivan. Aktivne su njegova volja i pažnja koje prolaze kroz jedino istinsko ‘kretanje’;
kroz fokusiranje.

Čemu služi ovo znanje? Kakve veze ima sa ovom temom?

Znajući to možemo zaključiti da se i aktivne i pasivne uloge mogu mijenjati jedino u sebi.
Sopstvo je apsolutno, i ono treba da postane svjesno sebe-nepokretnog pokretača u svakoj
akciji. Odatle će i kamen bacaču postati ravnopravan. Odatle će i lijen čovjek vrijednom
čovjeku biti ravan. Jedino kroz njegovu ljenost vrijedan može mjeriti svoju vrednoću i
obrnuto.
Odatle će ubica i žrtva biti ravni jedan drugome. Jedno bez drugoga ne može da
se manifestuje. I jednom i drugom postojanost daje biće-postojanje-apsolut koje je svojom
voljom i pažnjom prisutno u njima. O motivima koji ga pokreću za određenim iskustvima
možemo pričati nekom drugom prilikom.

Neutralan (sada se može vidjeti) znači da je u akciji ali ne uzima strane, dakle ne poistovjećuje
se niti sa jednim subjektom, te ih odatle vidi jednakim. To mu-apsolutu-nepokretnom pokretaču,
omogućava da nepristrasno vidi najbolje rješenje za oba subjekta.

Neaktivan može biti samo apsolut, kada voljom i pažnjom nije u akciji.
Tada ne postoje subjekti niti objekti, tada postoji samo on-sam; BOG.
U BOGU nema akcije; BOG SVE JEST. U njemu nema podjele. Podjela je preduslov akciji.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Ono što se ne vidi a što ih zaista čini dijelom akcije jeste da i u jednom i u
drugom postoji pokretač. On je nepokretan. On je jedini istinski aktivan i u jednom i u drugom.
Oni se nigdje ne kreću, ni jedan ni drugi nisu nit' aktivni nit' pasivni. Kroz njih, on-nepokretni
pokretač vrši radnju, dok on i dalje ostaje nepokretan. Bivajući u akciji, centriranjem volje
i pažnje u projekciji, on jednom subjektu daje aktivnu a drugom pasivnu ulogu. Centriranjem u
jednom subjektu sve ostale subjekte odatle vidi svojim objektiuma. Po tome, u akciji ‘bacanja
kamena’, niti subjekat (bacač) koji se naizgled kreće-baca, niti njegov objekat, kamen-koji je
sam po sebi nepokretan, nisu u stvarnom kretanju.

Mislim da ti ova logika sa pojmom "nepokretni pokretač" nije uredu i da tako nešto nije moguće. Iz razloga što su svest i materija jedno i isto, Materija (energija) je napregnuta svest, koju možemo zvati i imenima ""jastvo" i "subjekt". Svest u nenapregnutom stanju nije materijalna i nije opažljiva, a time ujedno nije ni objekt. Tek kad se napregne poprima objektivna, fizička svojstva sile i mase i tako postaje opažljiva, a time ujedno postaje i opažljivi objekt.

Svest kad se napregne i postane opažljivi objekt, može da bude aktivna, tj. može da se kreće i nešto radi, a može i da miruje, tj. bude neaktivna i ne radi ništa. U oba slučaja svest je jedno i isto sa samom sobom kao opažljivim objektom. To znači da je svest u svojstvu sebe kao svesti (subjekta) nedeljiva od sebe u svojstvu objekta. Što nam govori da svest, kada želi da se pokrene i kad se zaista i pokrene, ne može sebe pokrenuti kao objekta, a ona da ostane nepomična i nepokretna, nego mora da se pokrene u svoj svojoj nedeljivoj celovitosti i kao subjekt i kao objekt. Što znači da u stvarnosti nikakav "nepokretni (neaktivni) pokretač" ne postoji, već uvek i samo "pokretni (aktivni) pokretač" Svest (subjekt) je pokretna i aktivna čak i u slučaju kad svojom snagom i svojim objektivnim materijalnim telom pokreće i još plus neko drugo, od sebe odvojeno, neaktivno objektivno i materijalno telo.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Mislim da ti ova logika sa pojmom "nepokretni pokretač" nije uredu i da tako nešto nije moguće. Iz razloga što su svest i materija jedno i isto, Materija (energija) je napregnuta svest, koju možemo zvati i imenima ""jastvo" i "subjekt". Svest u nenapregnutom stanju nije materijalna i nije opažljiva, a time ujedno nije ni objekt. Tek kad se napregne poprima objektivna, fizička svojstva sile i mase i tako postaje opažljiva, a time ujedno postaje i opažljivi objekt.

Svest kad se napregne i postane opažljivi objekt, može da bude aktivna, tj. može da se kreće i nešto radi, a može i da miruje, tj. bude neaktivna i ne radi ništa. U oba slučaja svest je jedno i isto sa samom sobom kao opažljivim objektom. To znači da je svest u svojstvu sebe kao svesti (subjekta) nedeljiva od sebe u svojstvu objekta. Što nam govori da svest, kada želi da se pokrene i kad se zaista i pokrene, ne može sebe pokrenuti kao objekta, a ona da ostane nepomična i nepokretna, nego mora da se pokrene u svoj svojoj nedeljivoj celovitosti i kao subjekt i kao objekt. Što znači da u stvarnosti nikakav "nepokretni (neaktivni) pokretač" ne postoji, već uvek i samo "pokretni (aktivni) pokretač" Ona je pokretna i aktivna čak i u slučaju kd svojom snagom i svojom objektivnim materijalnim telom pokreće i jš plus neko drugo, od sebe odvojeno, neaktivno objektivno i materijalno telo.

Ljubomire, postojanje je besprostorno, bezvremeno, bestjelesno. To je besprostorni centar.
U njemu se sve dešava. Kretanja nema. Kretanje je iluzija stvorena policentričnim umom i
prenošenjem fokusa sa jednog na drugi dio cjeline. Cjelina je kao što rekoh nematerijalna,
ne fizička, a fizička svojstva dobija tek projekcijom informacija kroz čula. Čulnost uistinu
stvara doživljaj materijalnosti. Odatle dolazi hologrfska projekcija. Hologram je ustvari
čulna projekcija.

...
Pokretač je nepokretan jer nema gdje da se kreće niti za to ima potrebu; sve je u njemu. On nije
u prostoru. On projektuje prostor u sebi. Ono što on čini da bi stvorio iluziju prostora jeste da kreira
um koji mu služi kao praznina u koju projektuje svoj hologram. Kako se kreira iluzija pokreta?
Promjenom koordinata projektovanog sadržaja.

Svijest nije pokretač.
Pokretač je biće i ono svojom voljom pokreće pažnju na dijelove Svijesti, na dijelove Jastva. Pažnja
se ne pokreće prostorno već policentrično, kao što biramo misli. Sve misli su u našem umu a ipak
ih po želji ili koncentraciji na njih možemo izabrati. Policentrično znači da u istom besprostornom
centru obitava mnoštvo individualizovanih centara. Svi oni su takođe besprostorni, bestjelesni što
im daje mogućnost da neometano postoje kao Jedno i kao Mnoštvo. Pažnja pokretača (apsoluta)
mijenja svoj fokus i postavlja ga na bilo koji indivudalni centar unutar sebe, unutar tog jednog te istog
besprostornog centra ili pak na sve njih odjednom. Taj centar je stoga neodređen po veličini jer se
ne može izmjeriti, nema s čim da se uporedi. On je onoliki koliki je fokus kojim obuhvata informacije.
Mjeru dobija tek pošto u prazninu projektuje objekte. Stoga, u istom tom nemjerljivom besprostornom
centru obitavaju svi subjekti u kojima je nepokretni pokretač istovremeno centriran. On odlučuje
koliko individualnih centara će obuhvatiti odjednom i od njih stvoriti određeno energetsko polje/tijelo.

Kada taj nepokretni pokretač, koji je dakle prisutan u svim centrima odjednom i u njima svjestan
sebe subjekta, kad on stvara akciju on iz svih individualizovanih centara uzima informacije odjednom
i odjednom ih postavlja u odnose kroz koje će se ostvariti akcija. On je jedini koji je aktivan, dakle,
jedini je koji svoju volju i pažnju premiješta iz cjeline u jedinke i stvara iluzije usmjerenja...usmjerenja
koja nikad i nigdje ne mogu da se pokrenu. Samo se njegova pažnja voljom pokreće tako što se
centriranjem volje u subjektima izabranih odnosa okreće od jednog ka drugom čineći od svakog objekte
svakom drugom. I objekti i subjekti su i dalje u istom besprostornom centru, nepokretni kao i sam apsolut,
a informacije o njima, iz njihovih apstraktnih bestjelesnih formula on prevodi, dekodira u njihovu čulnu-
materijalnu-prostornu vrijednost. I eto ti kretanja... kojeg nigdje nema.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Ljubomire, postojanje je besprostorno, bezvremeno, bestjelesno.

Zaboravljaš da postojanje nije JEDNO, već TROJEDNO. Jedno od tri stanja postojanja je nematerijalno. To je neaktivno stanje postojanja zvano "mirovanje". Kad je reč o Univerzumu, to je ono stanje kada se ceo materijalni univerzum sruši i nestane i od njega ostane samo crna jama ili kako se to u fizici kaže, "kvantni vakuum". I samo kad se u tom stanju nalazi može da se tvrdi da je postopjanje bezvremeno i bestelesno, ali ne i besprostorno. I kad se ne nalazi u materijalnom stanju, POSTOJANJA i tada ima i nalazi se U PROSTORU.

To je besprostorni centar. U njemu se sve dešava. Kretanja nema.

Da bi ova tvoja tvrdnja bila validna moraš je potkrepiti primerom i logičkim objašnjenjem. U protivnom to neće da bude ZNANJE, već VEROVANJE. Pošto kod tebe praktični primeri i logička objašnjenja uvek izostaju, evo ja ću da pokušam da objasnim o čemu je reč.

Uzmimo primer ljudskog organizma, u kojem jedan njegov deo je ruka, koju po potrebi pokreće čovekova svest, tj. čovekovo JASTVO. Šta tu imamo? Imamo ruku kao objekt koji se pokreće i imamo čovekovo jastvo koje svojom voljom pokreće ruku, a ono samo se ne pokreće. I u tom smislu bi, po tvojoj tvrdnji, u Univerzumu trebalo da postoji bezprostorni, bezvremenski i bestelesni pokretač, zvani "apsolut", koji svojom voljom pokrreće i kreira ceo materijalni Univerzum, a on sam miruje, tj. ne kreće se i to je razlog što si mu ti dao ime "nepokretni pokretač.

A da li je zaista "nepokretan"?

Nije nepokretan, već, naprotiv i on je pokretan. Što znači da kad čovekovo jastvo svojom voljom pokreće čovekovu ruku, ono tada ne ostaje nepokretno, već da se i ono kreće zajedno sa rukom koju pokreće. Po kojoj logici se to dešava? Dešava se po toj logici što čovekovo jastvo ne može pokrenuti ruku tela ako nije i u fizičkom i psihičkom jedinstvu s telom, a time ujedno i sa rukom tela. Konkretno, čovekovo jastvo je ono elektromagnetno polje koje obavija i prožima i informatički povezuje sve delove tela, kao i sebe sa celim telom. Pa onda, kad jastvo želi da pokrene ruku tela, pošto je sjedinjeno sa svešću svih ćelija tela, kao i sa svešću ćelija ruke, ono ne može svojom voljom pokrenuti ruku a da se i samo ne pokrene zajedno sa rukom. Koristeći tom prilikom, i svoju pokretačku snagu i energiju, kao i snagu i energiju ćelija ruke, koje, pošto su informatički, telepatski povezane sa čovekovim jastvom, razumeju volju čovekovog jastva kao svoju vlastitu i postupaju po čovekovoj volji kao svojoj vlastitoj.

Na isti način "svetlosna bića", na primer, crtaju one krugove na žitnim polima Engleske, tako što podešavaju talasnu dužinu svoje svesti sa talasnom dužimom svesti klasja žita, sjedinjujući se na taj način sa svešću svakog klasa žita, kojom prilikom "svetlosno biće" i klasje žita postaju JEDNO, da bi se tek tada klasje žita povijalo po volji "svetlosnog bića" kao svojoj vlastitoj volji. I da bi se istovremeno i samo "Svetlosno biće" pomeralo zajedno sa klasjem žita, zato jer je u jedinstvu s njim.

Na isti način mi sa daljinskim upravljačem palimo i gasimo naš televizor i njime menjamo programe. Kojom prilikom je i upravljačka svesna energija daljinskog sjedinjena sa energijom televizora, pa da bi to sve moglo pravilno da funkcioniše, nužno je da obe energije, i svesna enegija daljinskog i svesna energija televizora budu sjedinjene u jednu, da bi mogle zajedno da se kreću i rade kao jedna.

Možeš da uzmeš i primer deteta koje daljinskim upravljačem pokreće svoj mali elekrični automobil. Tu imamo još složeniji proces povezivanja više različitih svesnih volja i energija u jednu.Tu je svest deteta povezana sa rukom tela i pokreće ruku tela, zatim ruka tela pokreće daljinski, da bi zatim preko daljinskog mogao da se pokrene automobilčić i njime upravlja. I ništa tu nepokretno nema. I svest deteta koja svim tim upravlja je kao energija sjedinjena sa celim tim procesm i jednako je aktivna i pokretbna i troši se, tj. umara se isto kao i baterije daljinskog upravljača, kao i energija baterija koje pokreću automobilčić.

Sve u Univerzumu je na tom principu i toj mogućnosti napravljeno, sve materijalne forme, sva živa bića i sve naše elektronske spravice i roboti. To isto važi i za ljudski organiza,. kao i ceo Univerzum.

Kada je reč o Univerzumu kao celini i Univerzalnom svešću Univerzuma koja svojom voljom i snagom pokreće ceo Univerzum i za nju važi isto, jer i ona se tokom celopg procea postojanja materijalnog Univerzuma i upravljanja njime, pokreće radi i troši jer je u JEDINSTVU sa Univerzum. Jer upravo ona sama je taj isti Univerzum koji se napregnuo, materijalizovao i pokrenuo. Ona je JEDNO sa Univerzumom, isto kao što je i čovekova svest (ljudska duša -jastvo) JEDNO sa čovekovim telom. I ti sam kad si se prosvetlio, shvatio si da je sve što postoji JEDNO, kao i da si ti sam JEDNo sa svime što postoji. I kad se ceo Univerzum sruši i ponovo sve postane crna jama i kvantni vakum i dalje sve ostaje JEDNO. Zato se to JEDNO nikada i ne može podeliti na dvoje, na "nepokretnog kretača" i na pokretnog kretača", s obzirom da su to dvoje uvek JEDNO.

I nema tu nikakve "magije". Uvek i samo postoji JA+7 KOJI JESAM. Uz pomoć 7 se sve objašnjava i uz pomoć / sve je moguće, a bez 7 nije moguće ništa. Treba samo to sve na pravi način da se objasni i razume.

Poslednja izmena:
MOMČILO95:

Ljubo, govorio si da si imao izvantelesna iskustva, jel možeš malo detaljnije da objasnis o cemu se radi?
Pod pojmom "Izvantelesno iskustvo" se podrazumeva odvajanje i izlazak iz tela čovekove svesti (jastva), koja postoji u vidu jednog posebnog elektromagnetnog polja koje obavija i prožima ljudsko telo. Pomoću koje rade čula, nervni sistem i ljudski mozak (kao hard drajv kompjutera pomoću elektročne energije) i koja ujedno informatički, tj. telepatski povezuje sve ćelije i organe tela u jedinstvenu živuću svesnu celinu i biće. Kad se to elektromagnetno polje odvoji od tela, telo ostaje bez snabdevača elekričnom energijom pomoću koje radi (kao kompjuter kad iz njega isključimo električnu struju) i postaje neupotrebljivo. Istog trenutka telo umire i ubrzo počinje da se raspada.

Da bi to čovekovo svesno elektromagnetno jastvo moglo da se odvoji od tela, hoda okolo i ponovo se vrati u telo i zagnjuri u njega, a da u međuvremenu telo ne umre, potrebno je da prilikom njegovog izlaska iz tela istog momenta u telo uđe neko drugo živo i svesno elektromagnetno polje i vrši funkciju snabdevača tela električnom energijom u vreme dok se ovo koje je izašlo ne vrati i ponovo uđe u telo, a u tom momentu izađe iz tela ono koje ga je zamenjoivalo u telu.

Sve ovo može da se izvede samo uz pomoć tzv. "svetlosnih bića", tj. istih ovakvih elektromagnetnih polja kao što je i naše ljudsko, koja su nekada davno, u nekom ranije ciklusu svoje materijalizacije i civilizacije živela u ljudskim telima i koja se sada nalaze na višem stupnju razvoja i znanja od naših sadašnjih lljudskih elektromagnetnih svesnih polja, kojima materijalno telo više nije potrebno. Dakle, "svetlosna bića" su ta koja, kada žele, iz nekog njima poznatog razloga, sa određenom svrhom i ciljem, da izvade čoveka iz tela i kasnije ga vrate u telo, kojom prilikom u međuvremeno neko od njih uđe u telo kao zamena, da telo ne bi umrlo, i izađe iz tela u trenutku kad čovek treba da se vrati i uđe u telo.

Kao prliog, da ne pomisliš da pričam uprazno, evo ti dole video snimak "svetlosnog bića" da vidiš kako ono izgleda. Na internetu imaš mnog sličnih snimaka. Ujedno da vidiš i ko ili šta si ti, šta ćeš da budeš i kako ćeš da izgledaš kada umreš i budeš izašao iz tela. Uz napomenu da ti, kada umreš i izađeš iz tela sebe nećeš da vidiš na ovaj način kao što kamera "vidi" "svetlosno biće", već ćeš sebe i druge umrle ljude da vidiš onakvima kako su oni izgledali dok su živeli u telu. sa telom. Vidi se to i na ovom video snimku. U centru elektromagnetnog polja se nazire ljudski fizički oblik. Naše svesno jastvo tako izgleda i sada kada je spojeno sa telom, ali mi to uz pomoć telesnih čula ne možemo da vidimo. Možemo da ga registrujemo samo kao elektromagnetno polje. U eksperimentalnoj psihologiji, naučnici koji istražuju fenomen zvani "svest", prilikom rada mozga, registruju elektreomagnetne struje na površini mozga dok mozak radi. Misleći pri tome da mozak proizvodi te elektromagnetne struje, ubeđeni pri tome da mozak proizvodi i ljudsku svest. To je potpuno pogrešna procena, jer mozak niti može da proizvodi elektromagnetne struje, niti može da misli, niti da proizvodi svest. Mozak može i služi samo kao spremište zapamćenih informacija koje se sakupljaju uz pomoć tela i čulla. A te infrmacije uz pomoć tela i telesnih čula sakuplja to elektromagnetno čovekovo svesno polje i pohranjuje ih u mozak i kasnije ih vadi iz mozga i korsti u procesima svog mišljenja, tako što te informacije rasprostire u sebi na svom mentalnom ekranu. Na isti način kao što pomoću električne energije rade naši kompjuteri, pomoću koje i skladištimo razne informacije u harddrajv kompjuteta i kasnije ih pomoću te iste električne energije vadimo iz hard drajva i rasprostiremo na ekranu kompjutera. U vreme kada čovekova svest rasprostire u sebi informacije na svom mentalnom ekran u to vreme i sve ćelije tela to vide, kao i celo telo, pošto je ta naša svest informatički povezana sa celim telom. Što je nužno da bi na taj način naša svest mogla da upravlja telom i tako ga koristi kao svoje vozilo tokom života, jer i naša svest je na taj način informatički povezana sa svim ćelijama tela kao i sa celim telom. Na istom principu se prave i rade svi roboti koje ljudi prave. Ljudi koji prave robode su samo otkrili da je to moguće, ali još uvek nemaju objašnjenje i ne znaju kako je to moguće. Ne znaju da se svest uvek fizički manifestuje kao elektromagnetno polje. Kao što to ne znaju ni naučnici koji se bave istraživanjem svesti i rada mozga u okviru eksperimentalne psiohologije. Uvek svi smetnu s uma da sem elekromagnetnih živih i svesnih polja, velikih razmera, kao i malih poput elementarnih čestica, ničeg drugog nema i da je ceo Univerzum sagrađen od njih. Ovo potvrđuje i Tesla kada kaže "Sve je energija, sve je svetlost i sve je elektricitet". Samo što je Tesla zaboravio da kaže i da je SVE SVEST koja raspoalže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti, bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Zato formula sveukupnog postojanja i glasi karatko "JA+7".

Back