ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

Da se prekrstim i shvatim onako kako vi vernici vaš verničke nebuloze shvatate, sve u smislu: "Ko veruje, spasiće se". Hvala, ne treba, ja sam se kroz otkriće i razumevanje Zakona JA+7 već spasio. A vi kroz vaše zacementirane umove i verovanja nećete nikad.

Ako si se spasio, što ne ućutiš već jednom?
Odakle tebi ideja da moraš spašavati druge?
Tvoj nazovi-zakon postojanja postoji samo u tvojoj glavi. Očekuješ uzalud da će se neko ovde baviti svakom tvojom pojedinačnom nebulozom. Da li si nekome ponudio svoj izmišljeni zakon? Nekom ozbiljnom društvu filozofa ili nekoj naučnoj instituciji, na primer?
Ako jesi, kako su reagovali?
Ko bi tebe shvatio ozbiljno?

Eto, vidiš kako si sam sebe ukopao? Proglasio si ljudske umove zacementiranim. Kako onda očekuješ da bude primenjen tvoj nazovi-zakon? Sam od sebe?

Sve što si predložio liči na običan komunizam. Imali smo ga, propao je.

Pa i oni mravi koje često pominješ, ne žive po tvom umišljenom principu. Nema mrava koji odradi svoje, pa ode u penziju i filozofira.

Uh, javio se još jedan pristalica demokratije i pohlepnog i pljačkaškog kapitalizma i ubica komunizma. Ali neka si srušio komunizam - on je bio samo još jedna, ali malo blaža varijanta pohlepnog i eksploatatorskog robovlasništva i kapitalizma. Ali nemoj da očekuješ da ćeš još dugo moći da uživaš u kapitalizmu. Uskoro će vam se i taj vaš YU kapitalizam u svojoj pohlepi, neradu i nemaštini urušiti sam od sebe na glavu. Dokaz je beda u kojoj živiote nakon što ste srušili komunizam. Želeli ste bolje, a dobili ste gore. Nije vam došlo do pameti da u pravom kapitalizmu mora mnogo da se radi, i za kapitalistu i za sebe, da bi se lepo živelo, a ne palamudi kao što ste u komunizmu navikli. Pravi kapitalista zna da na palamuđenju ne može da profitira, već samo na masovnoj materijalnoj proizvodnji i eksploataciji radničke klase, a vi na to u komunizmu niste navikli. Vi još ovek maštate i zaluđujete se idejom o tome da je potrebno samo da se prosvetlite i počnete da živite u "ljubavi" i sve životne potrebe i problemi će da vam se kao od šale rešavaju sami od sebe. Kako da ne?

Zašto lepo ne kažeš da si običan dokoni politikant?
Ti nemaš nikakvu ideju kako bi tvoj nazovi-zakon zaživeo.
Očekuješ od ljudi da razmisle i da se sami sete kako bi radili samo onoliko koliko im treba, a istovremeno i više nego što im treba, zarad onih koji ne mogu da rade.
Kad upregneš konja i išibaš ga bičem, on će tako dokonog (i u filozofiju udubljenog) da te vuče dok ima snage.
Posle ćeš morati sam da pešačiš.

CELADON:

Zašto lepo ne kažeš da si običan dokoni politikant?

Delimično si pogodio, dokon sam, ali ne kao politikant, već podavno penzioner, kojega prirodne nauke, filozoifija, kao i učenja svih svetskih religija i ideologija, već poodavno veoma zanimaju.

Ti nemaš nikakvu ideju kako bi tvoj nazovi-zakon zaživeo.

Imam, naravno i u više navrata sam je podrobno argumentovano objasnio, ali nemam kome. Ukratko, svodi se na podizanje svih verskih dogmi na nivo nauke po načinu proveravanja i priznavanja ZAKONA POSTOJANJA od strane nauke, koji bi postao temelj za ujedinjenja svih svetskih religija u jednu. Što bi ujedno uslovilo i priznavanje univerzalnog principa jedinstva sveta, mira, reda, rada, ljubavi i pravednosti kojeg sve svetske religije već sadrže u svojim učenjima, a time ujedno i obaranje principa podele, mržnje, konkurencije i borbe svakoga sa svakim i nepravednosti, kao i ukidanje političke podele sveta koja se temelji na ovom principu. Sve to pod okriljem ujedinjene svestske religijske institucije, koja bi sa postavljanjem ZAKONA POSTOJANJA u svoje temelje prestala da bude religijska, a postala jedinstvena svetska naučno obrazovna i pravna institiucija (akademija) i glavna vodilja celog ljudskog društva..

Očekuješ od ljudi da razmisle i da se sami sete kako bi radili samo onoliko koliko im treba, a istovremeno i više nego što im treba, zarad onih koji ne mogu da rade.

Naravno da ljudi ne bi sami razmišljali o tome šta i kako treba da rade, već bi o tome vodio računa jedinstveni svetski ekonomski planski, statistički i računski centar, kojeg bi vodili vrhumnski svetski ekonomisti, dobri planeri i organizatori pravedne podele rada i rezultata rada. Bez novca, naravno. U oslovima pravedne podele rada i rezultata rada novac ne bi bio potreban, a organizacija rada i podela rezulatata rada bez novca, uz pomoć elektronike i račinskih tehnologija bi bila višestruko pojednostavljena i olakšana.

Kad upregneš konja i išibaš ga bičem, on će tako dokonog (i u filozofiju udubljenog) da te vuče dok ima snage. Posle ćeš morati sam da pešačiš.

Nisam razumeo šta si sa ovim želeo da kažeš, što nije ni bitno. Bitno je da sam 100% siguran da, kada bi ozbiljni i vrhunski svetski naučnici, filozofi, teolozi, psiholozi i ekonomisti uzeli ozbiljno u razmatranje ovaj moj argumentovan i logički opravdan i utemeljen predlog o tome kako čevečanstvo mirnim putem, bez problema i ravolucije prevesti, iz stanja nepravednosti, haosa i zla, u stanje, pravednosti, harmonije i dobra, uverili bi se da moj predlog o tome nije nikakva moja lična izmišljotina, već univerzalni zakon harmonije i dobra po kojem je i ceo Univerzum sagrađen. Na žalost umovi diskutanta na ovom forumu nisu takvi kapaciteti da bi bili u stanju realno o tome da sude. Nisu u stanju da pogledaju problem šire, izvan postojeći svestkih ideološko-političkih i verskih učenja, zakona i tradicija po kojima su do sada živeli i još uvek žive.

Nije se citalo, vidim, a neophodno je za nastavak razgovora
PLATON-DRZAVA-RETKO-IZDANJE_slika_O_59261771.jpg

RISTOB:

Prošetaj po kosmosu. Možda tamo nađeš ljude koje tražiš. Na Zemlji ih nema.

Dosadan si kao stenica. I nemoj da sudiš po sebi. Ti si samo jedan od 7 i više milijardi ljudi na Zemlji. Od tih 7 milijardi verovatno dve trećine bi odmah glasali ZA pravedan svetski društveni i ekonomski poredak, ali oni ne mogu ovde da se jave. Ne mogu iz dva razloga, Jedan je što ne mogu od gladi, a drugi je jer nemaju ni kompjuter.

HAKIM BEJ:

Nije se citalo, vidim, a neophodno je za nastavak razgovora

Čitanje Platonove "Države" ne može da bude od koristi ni za temu "Zakon postojanja", ni za temu "Pravedan i jedinstveni svetski društveni i ekonomski poredak". U prvom slučaju, iz razloga što Platon pojma nije imao o Osnovnom prirodnom zakonu po kojem postoje materija, život i priroda. A u drugom slučaju, što pojma nije imao da po ovom istom Zakonu, evolucija svih materijalnih formi kao sistema kretanja i rada žive i svesne materije, od kojih je jedna i ljudsko društvo kao celina, uvek počinje sa neznanjem, nepravdom, haosom i zlom, sve dok ne završi sa znanjem, pravednošću, harmonijom i dobrom. A time ujedno, Platon takođe pojma nije imao da se država u ljudskom društvu, kao politički sistem, javlja samo u početku evolucije ljudskog društva, upravo kao izrazit faktor i primer neznanja, nepravednosti, haosa i zla i da ljudsko društvo ne može preći iz neznanja, nepravde, haosa i zla u stanje znanja, pravednosti, harmonije i dobra sve dok država kao politička tvorevina ne odumre.

Poslednja izmena:
Dosadan si kao stenica. I nemoj da sudiš po sebi. Ti si samo jedan od 7 i više milijardi ljudi na Zemlji. Od tih 7 milijardi verovatno dve trećine bi odmah glasali ZA pravedan svetski društveni i ekonomski poredak, ali oni ne mogu ovde da se jave. Ne mogu iz dva razloga, Jedan je što ne mogu od gladi, a drugi je jer nemaju ni kompjuter.

Kažeš da oni koji bi odmah glasali za tvoj sistem 'pravedne raspodjele rada i rezultata rada' nisu prisutni na
ovom forumu, što će reći oni i ne znaju da ti postojiš. Oni dakle ne dolaze do te za njih validne informacije
koju si uistinu za NJIH namijenio, te zbog toga što informacija ne dolazi do njih, ti ostaješ bez podrške i bez
ikoga ko te može razumjeti.

Ljubomire, zašto onda pišeš na ovom forumu?

Nije li pisanje na ovom forumu onda uzalud protraćeno vrijeme?
Ne obraćaš li se ovcama koje samo bleje kad pročitaju tvoje komentare?
Zašto se, Ljubomire, obraćaš ovcama a ne ljudima kojima si svoj sistem namijenio???
Kakav ignoramus treba da budeš da ne vidiš da te blejeće ovce nikada neće razumjeti (uključujući međ' njih i mene)
i da stoga ti nisi na pravom putu a ne te ovce kojima se obraćaš? Ovce pasu travu i bleje, to je put ovaca, čovjek
im je po sebi odredio drugačiju stvarnost: daju mu vunu i meso to je opet sasvim druga priča...ali ti Ljubomire,
ti koji to znaš a još uvijek se obraćaš ovcama u nadi da će razumiti 'pravednu raspodjelu rada i rezultata rada' koju
si otkrio za 'ljude', ti treba da se preispitaš i da razmisliš šta je to što se ne slaže sa slikom koju predstavljaš.

Sve ovo što si rekao je tačno i sve to ja bih hteo, ali da bih to postigao potrebni su mi ljudi koji razumeju to što pričam, a ne ovce koje umeju samo da bleje.

............

- - - - - - - - - -

Ljubomire, kad se ljudima počneš obraćati kao Biće Biću koje je isto i u tebi i u njima,
postoji vjerovatnoćada će te oni saslušati kao ljudi a ne kao blejeće ovce.

Nastavljaš, Ljupče, sa personal faults.

Dakako, od ogromnog ega ne vidiš koliko si neskroman.
Ni manje ni više no cca 5 milijardi Zemljana bi glasalo za tvoje ustrojstvo pravednog društvenog poretka kad bi imalo uslova (materijalnih sredstava) da tvoja priča dođe do njih.

Eto ti na 50-ak km Aboridžini, danas najudalneniji od civilizacije. Prošetaj do njih. Šokiraćeš se, valjda, kad vidiš da im bebama ajfon igračka.

Uzgred. Možda od njih nešto i naučiš.

Treba li još dokaznih komentara?

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Zašto se, Ljubomire, obraćaš ovcama a ne ljudima kojima si svoj sistem namijenio???

Uvek iznova fulaš. To nije moj sistem, već univerzalni prirodni zakon po kojem postoje materija, život i priroda. To možeš i dalje da osporavaš, ali osporiti ne možeš. Nisi dorastao tome. A zašto se ne obraćam ljudima? Pa obraćam se, ali ih, izgleda, nema, a ja to još nisam shvatio. Da ima oni bi lako razumeli Zakon JA+7 KOJI JESAM po kojem i sami postoje.

Poslednja izmena:
Ljuba si pohvalio samo za to što ukazuje na nepravdu. I ja sam. Nijesi potvrdio naučnu istinitost njegovih navoda. Zato što u njima nema nauke. A on potecira baš na tome.

Zato je veoma bitno kojim putem se ide prema pravdi. Lažnim, krivim putevima se ne može stići. Ljubov put polazi od naučnih neistina pa ne može dati dobre rezultate.

Kso što vidiš, nijesam krivotvorio tvoje mišljene.

I Tesla nije nudio nacin kako skinuti komutator sa motora. Nije nudio jer nije znao. Ali je tvrdoglavo ponavljao da je moguce da motor radi bez komutatora.
Od strane univerziteta i profesora, priznatih autoriteta, proglasen je naivnim i izlozen podsmehu i ruglu. Bila je to 1875. godina.
Profesor je odrzao zapazeno predavanje, objavljeno u novinama, objasnjavajuci zasto se takva prica svodi na utopiju.

Danasnji motori nemaju komutator.

Poslednja izmena:
Mi ne shvatamo nered, ne shvatamo entropiju. U skolama truju decu idejom da je svet kakav poznajemo, sa zakonima i smislen, stvorila teznja univerzuma ka redu. A na sledecem casu pominjemo entropiju kao osnovni zakon.
Lutamo.
Prirodne zakone ne znamo, retke tek naslucujemo ali im ne vidimo ni uzrok ni posledicu.
Polifazni motor je u suprotnosti sa prirodnim zakonima, priroda takvu stvar nikada ne bi stvorila, al covek je stvorio.

- - - - - - - - - -

Volim naucnu fantastiku, ali ne price u kojima elijen tranzira i prejeda se clanovima posade cudnog svemirskog splava,
nego price Zila Verna, o coveku koji istrazuje i otkriva, a u stvari samo uci da drugacije gleda ono sto mu je oduvek pred ocima.

Back