ristob
Veoma poznat
- Poruka
- 12.338
To ti je grub prekršaj. Prvo provjeri moje navode pa mi onda reci šta god hoćeš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To ti je grub prekršaj. Prvo provjeri moje navode pa mi onda reci šta god hoćeš.
Uzdizanje svijesti na više nivoe svakom pojedincu je momentalno ostvarivo i provjerivo. I na ličnom planu i na kolektivnom. Odmah se očituje po harmoniji i životnom uspjeh. I to se automatski prenosi sa pojedinca na njegovu okolinu.
Ne razumeš da prosvetljenost nema nikakve veze sa harmonijom i dobrom.
Čak kad bi se i svi ljudi sveta u jednom danu prosvetlili i dalje bi morali da rade i proizvode materijalna dobra da bi mogli da prežive. I harmonije i dobra i dalje ne bi moglo da bude dok god svoju ekonomsku zajednicu ne bi napravili na bazi pravedne podele rada i rezultata rada.
Sem Bude to ni jedan prosvetljenik na svetu nije ni propovedao, ni znao. Evo, Simo se, navodno, prosvetlio, pa ne samo da ne propoveda pravedan ekonomski poredak, već se svim svojim znanjem opire tome. Navodno, u pravednom poretku bi ljujdi bili kao roboti, koji kao takvi ne bi bili slobodni da rade i žive kao žele, već kako moraju. On ne shvata da samo u nepravednom poretku ljudi mogu da uživaju bezgraničnu slobodu i rade i žive kako im se prohte, ali to onda nije hrmonija i dobro, već haos i zlo. I ne shvata da sama sloboda, bila ona bezgranična ili ograničena, nije ni cilj, ni svrha života, već upravo harmonija koja znči DOBRO. I ne shvata da su ljudi u uslovima ravnopravnog poretka i ograničene slobode više slobodni, nego u uslovi,a nepravednog poretka i neograničene slobode, upravo zato što u uslovima ravnopravnosti i ograničene slobode mogu maksimalno da izbegnu svako zlo i maksimalno ostvare svako dobro. Što podrazumeva da oni grade pravedan poredak po svojoj slobodnoj volji, jer razumeju da je tako za njih bolje i da oni zbog toga ne bi pristali na neograničenu slobodu i nepravdu i kad bi ih neko na to terao.
I daj već jednom shvatite, da se pomoću prosveljenosti ne može ostvariti nikakva ljubav, pravednost, harmonija i dobro, već samo uz pomoć ekonomske zajednice napravljene na bazi pravedne podele rada i rezultata rada. Do tog znanja se ne može doći pomoću prosvetlenja, već samo uz pomoć nauke i znanja i razumevanja zakona po kojima postoje materija, život i priroda.
To što si rekao može reći samo neprosvijetljeno biće. Zašto? Zato što neprosvijetljeno biće ne vidi
ono što mu nije prosvijetljeno, jednostavno.
Apsolut sve jest: Život, Istina i Put = Postojanje, Svijest i Iskustvo (kreacija).
'Skini povez sa očiju'. Doživjet' ćeš prosvjetlejnje.
Ja sam prosvijetljen,... Pri tome ne živim na račun drugih, iako je postojanje
u svijetu uistinu bezuslovna razmjena znanja-o-sebi svih jedinki, razmjena informacija o sebi.
Ja stalno govorim o uzdizanju nivoa Svjesnosti jer jedino kad uspijemo uzdići svoj nivo Svjesnosti
uspjet' ćemo ostvariti SAVJEST.
Zakoni su spoljašnji kontrolori ponašanja jedinke u društvu dok je Savjest unutrašnja matrica samokontrole.
“Da sva bića budu u miru,
Da sva bića budu srećna,
Da sva bića budu bezbedna,
Da sva bića osveste svetlost svoje istinske prirode,
Da sva bića budu slobodna.”
Nikolaj Rerih
Samo si jednu malu sitnicu previdio. A to je da nam predočiš kad će se to dogoditi.RISTOB:
Svi to žele, sve to treba i može, ali samo kad se svi ljudi sveta sete da naprave ravnopravan svetski društveni i ekonomski poredak i nikako drugačije.
Tvoja priča, inače dečja naiva, je tvoja teorija. Samo tvoja teorija koju si ti izmislio. Izmislio! Naivno je pokušavaš ugurat u nauku i filozofiju. Za filozofiju bi ti se moglo i oprostit. Ali za nauku ne može. Nauka traži dokaze. Provjerene u praksi.
Naučno proverljiv dokaz da je pravedan poredak moguć i da je zakon Univerzuma je atom unutar ćelije kao pravedna i harmonična organizacija kretanja i rada elementarnih čestica. To je i ćelija unutar ljudskog organizma kao pravedna i harmonična organizacija kretanja i rada atoma. To je i ljudski organizam unutar ljudskog društva kao pravedna i harmnična organizacija kretanja i rada ćelija. Pa će to isto da postane i celo ljudsko društvo ili će na kraju živeći po nepravdi da se samouništi i propdne. Obori to argumentovano, ako možeš, bedo od čoveka.Pa, zaboga, to je Zakon postojanja svega. Kao takav, eeej, kakav bi on bio kad se sa njim ne bi moglo sve objasniti? To što zoveš njegov vrhunski princip paravedne podjele rada nikad se u praksi ne može provjeriti. Nikad. Akamoli zaživjeti. Inače, pokazalo se da su sve teorije nastale po bilo čijoj ideji neprimenjive na društvo kao kolektiv.
Samo u uslovima ravnopravnog svetskog poretka, ljubavi može da bude. Ako to ne možeš da razumeš, ubij se.Bezuslovna ljubav nije teorija. Ona je praksa koju svak može odmah provjeriti i primijeniti. Ako hoće.
Bezuslovna ljubav je upravo rad. Prvenstveno fizički rad. Ali rad koji se nesebično daje svakome i svemu. Rad lišen egoizma. On je uslov prosvetljenja. A prosvetljenje životne harmonije.
Samo si jednu malu sitnicu previdio. A to je da nam predočiš kad će se to dogoditi.
A znaš kad? Nikad!!!
RISTOB:
Ti si u više navrata na ovom forumu priznao da si zatucani verski fanatik, a time ujedno i da intelektualno nisi dorastao ni sposoban da sudiš šta je nauka i šta su naučni dokazi, a šta ne. Za osnovni prirodni Zakon JA+7 po kojem ceo univerzum postoji ja sam do sada pružio brojne iskustveno i naučno proverljive i logički utemeljene dokaze i ti do danas nisi oborio niti i jedan. Prema tome, pokrij se ušima i ne sheri.
Naučno proverljiv dokaz da je pravedan poredak moguć i da je zakon Univerzuma je atom unutar ćelije kao pravedna i harmonična organizacija kretanja i rada elementarnih čestica. To je i ćelija unutar ljudskog organizma kao pravedna i harmonična organizacija kretanja i rada atoma. To je i ljudski organizam unutar ljudskog društva kao pravedna i harmnična organizacija kretanja i rada ćelija. Pa će to isto da postane i celo ljudsko društvo ili će na kraju živeći po nepravdi da se samouništi i propdne. Obori to argumentovano, ako možeš, bedo od čoveka.
Samo u uslovima ravnopravnog svetskog poretka, ljubavi može da bude. Ako to ne možeš da razumeš, ubij se.
Radom, isto kao i neradom, se ne dokazuje bezuslovna ljubav, već pravednom raspodelom rezultata rada, idiote! To je ono jedino što svet do danas nije imao.
Kad ti se dokaže da nijesi u pravu ti vrijeđaš na ličnoj osnovi!
U apokrifnom Jevanđelju po Filipu ima jedna misao koja kaže, parafraziram:
"S verom primamo, s ljubavlju dajemo - ako ne dadnemo s ljubavlju, tada neće biti ni primljeno s verom."
Na ovoj temi, Risto je onaj koji prima određeno znanje, a Simo i Ljubo su oni koji određeno znanje daju.
Ljubo daje znanje kako bi zadovoljio svoj ego (njegov "zakon o postojanju" kao jedinu istinu).
A kad daješ da bi zadovoljio svoj ego onda ne daješ iz ljubavi. Logično je da Risto ne može da primi to znanje s verom i da prema tom znanju pokazuje sumnju.
Kod Sime je sasvim drugi slučaj, on svoje znanje nudi s ljubavlju i ne traži ništa za uzvrat i Risto to znanje prima s verom i pokušava da ga razume i primeni.
COCO BILL:
Ono što Simo nudi ne može da se dokaže, ni logički objasni i razume, već samo veruje. Zato Simu i uvažavaju oni koji su naučili da samo veruju. Nuđenje nekog svog verovanja sa "ljubavlju", nema nikakve veze sa ljubavlju, već sa egom. Tražiti od nekoga da nam veruje, nije ni naučni, ni filozofski metod, već isključivo religijski, začinjen sa rečju "ljubav" da lepše i primamljivije zvuči.
Baš tako!
S tim što ja, kad je Ljubo u pitanju, udovoljavam, a znam da nije dobro, 'bezobrazluku' moga ega. Naravno, sa njim se šalim. Neću ga nikome prijavljivati nego mu samo provociram reakciju.
Ja sam živio bezuslovnu ljubav bez ičijih teorija. Onako kako sam to osjećao. I na ovom forumu. Od mnogih, a nekih još ima ovdje, dosta sam naučio. Al jedino od Sima sam upućen da spoznam esenciju življenja bezuslovne ljubavi.
Otužno je što onima koji čovjeku i čovječanstvu uopšte žele najveće dobro i ukazuju na put kako se to pistiže spočitavaju upravo suprotno od toga. Naravno, njima time ne mogu nautiti, ali ni saznati da sebi nanose najveću štetu.
Tvoj problem je što sve čitaš kroz ego, pa zato nisi u stanju da razumeš o čemu Simo govori.
U svoju teoriju nikog nisi ubedio osim sebe,
a ego ti stvara iskrivljenu sliku o onome o čemu drugi pišu.
Zato ni ne razumeš...nisi razumeo ni ovih par rečenica koje sam ja napisao u prethodnom komentaru jer si branio svoj ego.
Ubijdio si naučnike i filozofe tvojim 'dokazoma'??? Ima ovdje i pravih naučnika, iako misliš da nema. Isto i filozofa. Je li ti iko od njih rekao da si u pravu?
Ovi što ih smatraš društvenim šundom (ne samo ti) nude ti ljubav. Ti im vraćaš mržnjom. I pozivaš druge da ih mrze. Zašto?
Zašto nikoga nijesi ubijedio svojim 'argumentima', što i sam ponavljaš? Zato što nijesu argumeti! To su argumenti samo za tebe. Ni za kog više. To ti svi kažu.
Da si bar rekao da je to plod tvojih intelektualnih sposobnosti, pa ko hoće nek ti vjeruje ili nevjeruje. Niko ti ništa ne bi zamerio. I komunikacija bi bila normalna.
Ali ti autoritativno tvrdiš da si spoznao čega se još niko nije setio (do samo tvoj ego) - Zakon svega što postoji! (I to ti je plagijat. Naučnici tragaju za Univerzalnom formulom svega. A ti si ih kao preduhitrio). I ne zaustavljš se tu. Nego to tvoje mišljenje hoćeš da nametneš svakom čovjeku, da bude osnovno i školsko obrazovanje i silom da se provede u praksi!
.Prekrsti se, čovječe. Ne da bi vjerovao, nego da dođeš sebi i shvatiš, već jednom, šta buncaš