DEAGOLJUB69:
Ne interesuje mene šta ti kao čovek misliš o onome šta se zaista dešava-mene interesuje šta se dešava! ! !.... mene interesuje samo pravo stanje stvari!
Ja
“ne mislim” šta se dešava, već
vidim šta se dešava, a zatim opisujem rečima to što
vidim i to je za mene
“pravo stanje stvari”
Da bi ti i ja ili bilo ko drugi, usaglasili svoja
mišljenja u vezi
stanja stvarnosti i postali
istomišljenici, mi u prvom redu moramo da usaglasimo
svoja viđenja stanja stvarnosti.
Hajde Dragoljube da ti i ja napravimo jedan test – da uporedimo tvoja i moja
viđenja stvarnosti, pa da vidimo gde se ti i ja u
viđenjima, a time ujedno i u
mišljenima razilazimo. Taj test može sa nama da uradi svako ko bude čitao ovaj post. Test je ovakav – ja ću sada u najkraćim crtama da opišem svoja
viđenja stvarnosti određenim redosledom. A svako od vas ko želi da učestvuje u ovom testu neka čita redom moja
viđenja stvarniosti i upoređuje sa svojim
viđenjima, zatim navede i opiše rečima svako svoje
viđenje koje ne bude podudarno s mojim.
Moje viđenje br.1
Kad sam gladan, jedem. Kad se najedem, glad prestane. Kad sam žedan, pijem. Kad se napijem, žeđ prestane. Kad sam umoran, spavam. Kad se naspavam, umor nestane.
Moje viđenje br.2.
Osećanje gladi, žeđi i umora se u meni subjektivno manifestuju kao psihički procesi. Oni uzrokuju fizičke procese punjenja želuca hranom, vodom i odlaženje u krevet radi spavanja.
Moje viđenje br.3.
Fizički procesi punjenja želuca hranom, pijenje vode i spavanje uzrokuju u meni psihičke procese u vidu osećanja sitosti, napijenosti mog tela vodom i odmornosti.
Moje viđenje br.4.
Fizički i psihički procesi u mom telu su naizmenično uslovljeni i stalno se na isti način ponavljaju i to je način na koji se moje telo samoodržava. Ovo pravilo važi za sve moje telesne potrebe.
Moje viđenje br.5.
Ovo pravilo važi i za sve moje duhovne potrebe. Kad imam želju da slikam, ja slikam. Kad slikam želja za slikanjem polako prestane. Kad ima želju da igram, ja igram. Kad igram želja za igrom polako prestane. Kad imam želju da pevam, ja pevam. Kad pevam, želja za pevanjem polako nestane.
Moje viđenje br.6.
Sve moje fizičke i psihičke radnje, kako telesne, tako i duhovne, vrši moje JASTVO – moja SVEST i to je način na koji se moje jastvo samoodržava i postoji ili daje neki smisao svom postojanju. Zbog napred opisanog načina na koji se moje jastvo samoodržava (po načinu stalnog ponavljanja jednih i istih fizičkih i psihičkih radnji), ja svoje jastvo vidim i doživljavam kao silu i pojavu poznatu nam pod imenom NAGON SAMOODRŽANJA
Moje viđenje br.7.
Sve moje fizičke i psihičke radnje mje jastvo vrši uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.
Moje viđenje br.8.
Moje jastvo mora stalno da ponavlja fizičke i psihičke radnje i tako se samoodržava, odnosno, uzrokuje, zato, jer kad tako ne radi, tada doživlja nezadovoljstvo i zlo, sa značenjem “ne”, a kad radi, doživljava zadovoljstvo i dobro sa značenjem “da”. Na taj način, samoodržavanje i postojanje mojega jastva, po načinu stalnog ponavljanja sedam istih fizičkih i psihičkih radnji, se svodi na stalno bežanje od nezadovoljstva i zla (ne), ka zadovoljstvu i dobru (da).
Moje viđenje br.9.
I cela neorganska priroda (svemir) postji na isti način kao i moje jastvo, koje je delić organske prirode - uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje stalno ponavlja. Naučni dokazi za to su sledeći:
Za psihičke sposobnosti opažanja u anorganskoj materiji i prirodi dokazi su fizičke i hemijske reakcije prilikom spajanja ili razdvajanja fizičkih tijela i hemijskih elemenata.
Za psihičke sposobnosti osećanja dobra sa značenjm “da” i zla sa značenjem “ne”, dokazi stoje u naučnom iskustvu da sve u prirodi ima svoje “da” i svoje “ne”.
Za psihičke sposobnosti pamćenja dokazi su elektronski uređaji i tehnologije koje koristimo za skladištenje i čuvanje informacija.
Za psihičke sposobnosti mišljenja dokazi naši informatički sistemi, uređaji i tehnologoje pomoću kojih pozivamo informacije uskladištene unutar elektronskih uređaja i tehnologija i prenosimo ih na daljinu.
Za psihičke sposobnosti razumijevanja (dobra sa značenjem “da” i zla sa značenjem “ne”) dokaz je evolucija napregnutih i pokrenutih čestica kvantnog polja (svemirskog jastva) kao težnja da se iz stanja haotičnog i neorganizovanog kretanja sa značenjem zla (“ne”), pređe u harmonično i organizovano sa značenjm dobra (“da”).
Moje viđenje br.10.
Samo nagon samoodržanja postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje večito ponavlja, uvek sa ciljem da izbegne nezadovoljstvo i zlo, a ostvari zadovoljstvo i dobro. To je jedina mogućnos i jedini zakon po kojem sve postoji što postoji.
Ovih napred deset tačaka je moje
viđenje stvarnosti i za mene po ovoj temi diskusija može da bude završena. Ako i vi vidite stvarnost ovako kao i ja – onda uredu. Onaj ko ne vidi može pojedine od ovih deset tačaka da negira svojim drugačijim
viđenjem. Ili da otvori novu temu i u njoj ukratko iznese svoje kompletno
viđenje.
Opširnije i argumentovanije, moje viđenje (a ne mišljenje) stvarnosi obrazloženo je u knjizi ZAKON POSTOJANJA.
http://ul.to/eamyw54y (sr)
http://ul.to/ebhuaye7 (eng)