ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

JA KOJI JESAM:
'Viđenje stvarnosti' se još zove i percepcija.
Znam, ali ja govorim srpski. Umesto "viđenje" može i "opažanje".

Percepcija stvarnosti nema nikakve veze sa istinom o stvarnosti. Istina se ne može vidjeti; Istina moraš BITI da bi je ZNAO.

Za tebe je istina apsolut. Ništa se ne može znati bez opažanja (percepcije), pa ni apsolut. Čak i kad sebe spoznaš kao apsoluta, to si učinio uz pomoć opažanja (samoopažanja).Tek kad istinu opaziš, objasniš i razumeš, onda je i znaš. Da bi znao istinu o nečemu, moraš odgovoriti na tri pitanja: ŠTA je to NEŠTO što si opazio, KAKO POSTOJI i ZAŠTO postoji to što si opazio. Za tebe je istina APSOLUT. To je odgovor samo na pitanje ŠTA. Nedostaju ti odgovori još na pitanja KAKO apsolut postoji i ZAŠTO. U protivnom, samo reći "Apsolut je istina" je vera i treba je držati samo za sebe.

Ono što se opaža nije Istina već vibracija koja govori o istini, a to nije isto.

Kad sam gladan jedem i glad me prođe. Kad sam žedan pijem i žeđ me prođe. To je način na koji postojim. To nije vibracija, već istina o mom postojanju. Tu se kriju odgovori na pitanja KAKO i ZAŠTO postojim.

Stoga, baziratil se na opažanju i viđenju opaženog neće i ne može da nas dovede do apsolutne istine koja je za svakog i sve JEDNA.

Sjedinjenje s apsolutopm i doživljaj apsoluta nije potpuna istina o apsolutu, već samo delimična. Tak kad odgovoriš na pitanja, šta je apsolut, kako postoji i zašto, moći ćeš tvrditi da znaš istinu. A to što tvrdiš da je dovoljno samo doživeti apsouta, tj. biti jedno s apsolutom i znati istinu, to pričaj nekom drugom.

Apsolutna istina dakako postoji; nju saznajemo kada svoju pažnju iz opažanja premjestimo na SEBE-apsolut. Naša Svijest tad, kao Duh apsoluta, jeste istina. Istina je dakle potvrda postojanja, SEBE. Kao i samo postojanje, istina o postojanju je nepromjenjiva, apsolutna.

Kad svoju pažnju usmeriš U sebe i tako U sebi i za sebe - kao što si upravo rekao - potvrdiš svoje postojanje, tada to za tebe ima samo značenje istine DA POSTOJIŠ (JA JESAM), a ne i KAKO JESI i ZAŠTO JESI.

Poslednja izmena:
Kako jesmo i zasto jesmo mi jednostavno ne znamo i prema tome svi tvoji pokusaju koje iznosis da to razumes ce pasti u vodu kad god pokusas dati odgovor na to pitanje...Nagon samoodrzanja kako ga ti nazivas u nasem slucaju nije nista drugo do samo teranje nas samih da odrzimo projekciju zivom.A zasto teramo sebe da odrzimo projekciju zivom?Pa zato jer nemamo alternativu,odnosno lazem :) ima alternative ali je ona za nas neprihvatljiva jer vodi u ludilo Bica koje jesmo i koje se ispoljava upravo na ovaj nacin kojim ga sada dozivljavamo-vidi Ljubo to je ustvari nas zacarani krug u kome se nalazimo koji je naizgled nelogican ali to smo mi i kada vec Jesmo mi nemamo druge nego da nastavimo sa tim... :)Zato spustamo svoju svest o nasoj realnosti kroz druge do tih granica da cak opovrgavamo sami sebe...
Ali svojim Duhom mi izrazavamo sebe na nacin gde smo mi sami sebi sustina te nema potrebe za razumevanjem iste-Ja -mi-ona jednostavno Jeste.

Poslednja izmena:
Kako misliš 'znaš li'???

Rasprave se vode sa samim Sobom, s tim da Onaj-koji-jesam ukazuje na istinu ili pak na logički zaključak svog razmišljanja iz jednog svog izraza (Svjesnosti) svojoj drugoj Svjesnosti. S tim JA KOJI JESAM-apsolut, Sebi-koji-jesam-čovjek dajem smisao postojanja, smisao 'poznavaoca' istine. Smisao daljeg postojanja onoga koji otkrije sopstvenu suštinu, istinu, Istinskog Sebe, jeste da to Znanje i objavljuje. Ta uloga "učitelja' se ne bira iz ove projekcije, nikakvim umišljanjem, to je uloga koja je određena u Svijesti i u Svijesti je već utkana u dušu onoga koji se iz apsoluta vrati nazad u iskustvo 'čovjeka'. Dakle, dragi moj prijatelju, (drugi moj izrazu iste vrste) svi smo mi ISTI JEDAN KOJI DOŽIVLJAVA SEBE različitostima, te kao različitosti, beskonačnost mogućnosti jednog subjekta, taj Jedan (apsolut) tom subjektu u svim njegovim mogućnostima daje Svjesnost, tačnije: Taj isti Jedan sam Sebi stvara Svjesnost u svim tim mogućnostima i u mogućnostima svih drugih subjekata.Stoga, MI koji pričamo i oni sa kojima pričamo, svi smo iskustva tog Jednog. JA STOGA, kao apsolut, jesam isti Jedan koji doživljavam SVE. JA stoga, sam Sebi pričam i kroz priču iz jednog izraza ukazujem na ono što sam spoznao ili pak prosvijetlio u Sebi kao drugi autentičan izraz, te ZNAM. Ta priča koju vodim sa Sobom je moguća upravo zahvaljujući Umu. Umom spajam i Umom razdvajam ono što iz cjeline Znanja-o-Sebi-koji-jesam projektujem u kretanje. I ne reci 'zašto pričati sam sa Sobom', jer smisao je već utkan u duši. Tvoj sud ili pak moj, ne dolazi odatle. Sud je od razauma.

Pa to ti kazem :) Zato se ne uzbudjuj...

Ja “ne mislim” šta se dešava, već vidim šta se dešava, a zatim opisujem rečima to što vidim i to je za mene “pravo stanje stvari”

Da bi ti i ja ili bilo ko drugi, usaglasili svoja mišljenja u vezi stanja stvarnosti i postali istomišljenici, mi u prvom redu moramo da usaglasimo svoja viđenja stanja stvarnosti.

Hajde Dragoljube da ti i ja napravimo jedan test – da uporedimo tvoja i moja viđenja stvarnosti, pa da vidimo gde se ti i ja u viđenjima, a time ujedno i u mišljenima razilazimo. Taj test može sa nama da uradi svako ko bude čitao ovaj post. Test je ovakav – ja ću sada u najkraćim crtama da opišem svoja viđenja stvarnosti određenim redosledom. A svako od vas ko želi da učestvuje u ovom testu neka čita redom moja viđenja stvarniosti i upoređuje sa svojim viđenjima, zatim navede i opiše rečima svako svoje viđenje koje ne bude podudarno s mojim.

Moje viđenje br.6.
Sve moje fizičke i psihičke radnje, kako telesne, tako i duhovne, vrši moje JASTVO – moja SVEST i to je način na koji se moje jastvo samoodržava i postoji ili daje neki smisao svom postojanju. Zbog napred opisanog načina na koji se moje jastvo samoodržava (po načinu stalnog ponavljanja jednih i istih fizičkih i psihičkih radnji), ja svoje jastvo vidim i doživljavam kao silu i pojavu poznatu nam pod imenom NAGON SAMOODRŽANJA

Moje viđenje br.7.
Sve moje fizičke i psihičke radnje mje jastvo vrši uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.

Moje viđenje br.8.

Moje jastvo mora stalno da ponavlja fizičke i psihičke radnje i tako se samoodržava, odnosno, uzrokuje, zato, jer kad tako ne radi, tada doživlja nezadovoljstvo i zlo, sa značenjem “ne”, a kad radi, doživljava zadovoljstvo i dobro sa značenjem “da”. Na taj način, samoodržavanje i postojanje mojega jastva, po načinu stalnog ponavljanja sedam istih fizičkih i psihičkih radnji, se svodi na stalno bežanje od nezadovoljstva i zla (ne), ka zadovoljstvu i dobru (da).

Moje viđenje br.9.
I cela neorganska priroda (svemir) postji na isti način kao i moje jastvo, koje je delić organske prirode - uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje stalno ponavlja. Naučni dokazi za to su sledeći:

Za psihičke sposobnosti opažanja u anorganskoj materiji i prirodi dokazi su fizičke i hemijske reakcije prilikom spajanja ili razdvajanja fizičkih tijela i hemijskih elemenata.

Za psihičke sposobnosti osećanja dobra sa značenjm “da” i zla sa značenjem “ne”, dokazi stoje u naučnom iskustvu da sve u prirodi ima svoje “da” i svoje “ne”.

Za psihičke sposobnosti pamćenja dokazi su elektronski uređaji i tehnologije koje koristimo za skladištenje i čuvanje informacija.

Za psihičke sposobnosti mišljenja dokazi naši informatički sistemi, uređaji i tehnologoje pomoću kojih pozivamo informacije uskladištene unutar elektronskih uređaja i tehnologija i prenosimo ih na daljinu.

Za psihičke sposobnosti razumijevanja (dobra sa značenjem “da” i zla sa značenjem “ne”) dokaz je evolucija napregnutih i pokrenutih čestica kvantnog polja (svemirskog jastva) kao težnja da se iz stanja haotičnog i neorganizovanog kretanja sa značenjem zla (“ne”), pređe u harmonično i organizovano sa značenjm dobra (“da”).

Moje viđenje br.10.
Samo nagon samoodržanja postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje večito ponavlja, uvek sa ciljem da izbegne nezadovoljstvo i zlo, a ostvari zadovoljstvo i dobro. To je jedina mogućnos i jedini zakon po kojem sve postoji što postoji.

Ovih napred deset tačaka je moje viđenje stvarnosti i za mene po ovoj temi diskusija može da bude završena. Ako i vi vidite stvarnost ovako kao i ja – onda uredu. Onaj ko ne vidi može pojedine od ovih deset tačaka da negira svojim drugačijim viđenjem. Ili da otvori novu temu i u njoj ukratko iznese svoje kompletno viđenje.

Opširnije i argumentovanije, moje viđenje (a ne mišljenje) stvarnosi obrazloženo je u knjizi ZAKON POSTOJANJA.

http://ul.to/eamyw54y (sr)
http://ul.to/ebhuaye7 (eng)
Živi i "neživi" svet se razlikuju ,pre svega ,u nivou determinisanosti tj.haotičnosti!
Živi sistemi deluju na "nežive" težeći da ih determiniraju...Tako čini i čovek ,s tim što to
on ne čini samo delom ,kao nerazumni živi sistemi,već i mislima. U tom smislu i
razmatram tvoje razumevanje sebe,nas i okolne "prirode"...:)
U pogledu nas,psihoanaliza uzima u obzir,osim nagona održanja (potencira A.Adler kao kompleks inferiori),libido
(Frojd i Jung u širem,metafizičkom smislu),determinirajuće tenzije,destrukciju,genomska
odstupanja (nasleđe),kvarove (povrede,dislokacije,strana tela,poremećaj i dr.) i još neke
sekundarne faktore...Ko sam ja da to zanemarujem?! Moram i ja uzeti u obzir te faktore!
Eto,već tu se "ne slažemo"! Mada je to pogrešno rečeno jer ja dinamiku ljudske psihe smatram
dosta složenijom od tog jednog nagona za održanjem!
Osim toga,prirodu oko mene ne posmatram ni kroz dinamiku moje psihe,a ni kauzalno!
Čovek je kauzalnog mišljenja i odnosi između ljudi su takvi,tako da i "društvene nauke" opravdano
koriste kauzalnu logiku!
Okolni svemir (koji je odmah izvan naše kože!)
funkcioniše daleko raznovrsnije! Na svakom nivou dimenzija zapažamo druge "zakonitosti"!
Tako na "našem" "midi" nivou važe,na pr.,Njutnovi zakoni,zakoni mehanike i sl.na molekularnom zakoni
kohezije,athezije,spojnih sudova,aerodinamike,tektonike,hidrodinamike,mehanike fluida,na atomskom
nivou,zakoni hemije (valencije,kovalencije,višegubih veza...),elektriciteta,svetla i optike,na nuklearnom
nivou,zakoni slabih nuklearnih sila,opšte teorije relativnosti,na subatomskom nivou zakoni gradnje trijada
kvarkova,leptona,na planetarnom nivou zakoni gravitacije i kretanja planeta,na međuzvezdanom nivou
spec,teorija relativnosti,teorija singulariteta,Big-Benga...itd...
Možeš ti to gledati kao kauzalitet-"zašto-zato" ,ali s tim kauzalitetom nećeš ništa izračunati te ni objasniti! ! !
Takođe ni sa tim "nagonom održanja" nećeš ništa uraditi,ako ne poznaješ zakone koji važe za nivo u kom
želiš nešto da saznaš ili da deluješ!
Takav jedan univerzalni zakon ne postoji koji bi bio primenljiv recima za isijavanje tamnog tela i za
trajektoriju planete oko zvezde! A uz to da objašnjava kako to da ,već eksploatirana Mara,za jedan kaže da
valja,a za drugi da je malo kriv!
Znaš kaj je Ljubo...Mislim da ćeš ipak trebat donijet kakva podzakonska akta...Da se i mi fakini malo
okoristimo od filozofije...;):per:

Poslednja izmena:
.

Deagoljub69

Ovo nisu odgovori na moja pitanja.

Pitanje je bilo kako postojimo, a ne koliko su složen čovek i svemir. Konkretno, pitanje je bilo da li na sebi i u sebi možete opaziti da je svaka vaša fizička radnja uslovljena odgovarajučom psihičkom radnjom. I da li može opaziti da je svaka vaša psihička radnja uslovljena odgovarajućom fizičkom radnjom. I da li sve vaše fizičke i psihičke radnje možete svrstati u sedam grupa, odnosno u neku od sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti? I da li opažate da i anorganska materija i priroda, takođe, raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti?

Zaključak: Test nije uspeo.

Nema veze, drugi put!

Poslednja izmena:
"Zakoni" prirode postoje i u čoveku (zakoni mehanike fluida,spojenih sudova,athezije,kohezija,elektrolitičkih
i katalitičkih procesa,valentnosti,kovalencije,molarnih odnosa,oksidacije i redukcije...) dok obrnuto -čovek
prirodne zakone nije još u stanju da menja! ! ! Psihom na te zakone deluje samo u kvantnom polju i to
samo na leptone i samo u specijalnim slučajevima!
Tvoj test, Ljubo, treba da daš prirodi,a ne meni!

nerazumni živi sistemi
holyshit.gif
barem oni, koje možemo bez dvojbe zamijetiti, su odgojeni i obrazovani ljudi.
drugi se ne usude tvrditi, da su druga živa bića nerazumna. to treba tek odgojiti/zaglupiti/osakatiti/uvjeriti...
njima su razumna bića samo ona, koja mogu na isti način instrumentalizirati i prevariti kao što mogu sami sebe.

iskreno..mene se konkretno desilo da oće da mi žmigne doprostite levo iaie..a ponekad i desna obrva..i to bez da to oćah.. onako psiički..
Nepristojno i neprikladno...Ne kaže se žmigne,već "žigne" i ne levo jaje nego testis sinistri...
Za desnu obrvu -možeeeee i svakako psihosomatski na nervnoj bazi...
(Znamo mi ša je pubertet-svi smo kroz to prošli ,sem mlađih...)

nerazumni živi sistemi
holyshit.gif
barem oni, koje možemo bez dvojbe zamijetiti, su odgojeni i obrazovani ljudi.
drugi se ne usude tvrditi, da su druga živa bića nerazumna. to treba tek odgojiti/zaglupiti/osakatiti/uvjeriti...
njima su razumna bića samo ona, koja mogu na isti način instrumentalizirati i prevariti kao što mogu sami sebe.
Oš kasti da i ti s biljkama divaniš?!:manikir:

DRAGOLJUB&
"Zakoni" prirode postoje i u čoveku (zakoni mehanike fluida,spojenih sudova,athezije,kohezija,elektrolitičkih
i katalitičkih procesa,valentnosti,kovalencije,molarnih odnosa,oksidacije i redukcije...)
Samo je JEDAN prirodni zakon - ZAKON POSTOJANJA. A ovo što si ti nabrojao su samo različiti oblici odnosa, ponašanja i rada, različitih delova i organa u ljudskom telu kao sistemu, u skladu sa podelom rada. Sve u skladu s različitim znajima (nformacijama) koja se odnose na različite funkcije organa i delova tela.

Ako ovo ne razumeš, uporedi život i rad ćelija i organa u ljudskom telu sa životom i radom ljudi unutar njihovih različitih radnih organizacija u njihovoj ekonomskoj zajednici kao jedinstvenom organizmu i probaj te zakone koje si naveo da vladaju u ljudskom telu da primeniš na ljude u njihovim organizacijama u njihovoj ekonomskoj zajednici i vidi gde će to da te odvede? NIgde. Pomoću tih i takvih zakona nećeš uspeti da razumeš ni postojanje ljudi, ni njihove različite radne zadatke, ni njihov uzajamni odnos, ni ljudsku ekonomsku zajednicu kao celinu, isto kao što pomoću tih zakona ne razumeš ni rad ćelija i organa u ljudskom telu.

Svi ovi zakoni koje si nabrojao ((zakoni mehanike fluida, spojenih sudova, athezije, kohezija, elektrolitičkih i katalitičkih procesa, valentnosti, kovalencije, molarnih odnosa, oksidacije i redukcije...) su samo izmišljene reči za fenomene, tj. pojave i procese u ljudskom telu ili prirodi koje ljudi ne umeju da objasne. Dati smao ime nekom fenomenu ili pojavi, a ne znati je objasniti, nije nikva mudrost, ni znanje, već su to samo reči - dogme - koje ništa ne znače. Naša nauka samo registruje stvari i fenomene i njihova svojstva i ponašanja i za sve to samo izmišlja različita imena, a ništa ne objašnjava.

Na nivou ponašanja i rada ljudi u ljudskoj ekonomskoj zajednici, zatim, na nivou ponašanja i rada ćelija i organa u ljudskom telu kao njihovoj ekonomskoj zajednici, pa na nivou ponašanja i rada atoma i molekula unutar ćelija kao njihovih ekonomskih zajednica, isto kao i na nivou ponašanja i rada elementarnih čestica u atomima kao njihovim ekonomskim zajednicama, NIKAVI PRIRODNI ZAKONI, NITI PRIRODNE SILE NE POSTOJE I NE DELUJU. Sva ta različita kretanja i ponašanja i svi ti različiti oblici rada unutar ljudskih ekonomskih zajednica, unutar ljudskih tela, pa unutar ćelija u telu, kao i unutar atoma u ćelijama - sve je to posledica različitih životnih rešenja (znanja) o tome kako treba napraviti jednu ekonomsku zajednicu kao organizaciju podele rada i rezultata rada, kako bi subjekti u njoj što lakše u životu se održali, odnosno, na što jednostavniji način izbegli zlo, a ostvarili dobro.

A sve to je moguće zato što su svi subjekti koji tvore sve nabrojane ekonomske zajednice - od elemetarnih čestica u atomu, pa do ljudi u ljudskoj ekonomskoj zajednici - živa i umna bića koja postoje, organizuju se i sve rade po znanjima (informacijama) koja stiču kroz iskustvo o tome kako se najlakše izbegava zlo, a ostvaruje dobro.

I sve to, na svim nivoima, se odvija uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. I uvek na način što psihički procesi i radnje u vidu znanja i želja uzrokuju fizičke procese i radnje, a zatim fizički procesi i radnje uzrokuju psihičke radnje. Sve u smislu, kad sam gladan, jedem. Kad se najedem osetim sitost i prestanem da jedem. Kad se hrana u želucu potroši opet osetim glad, koja me natera da ponovo jedem. I tako beskonačno. I to, da se fizičke i psihičke radnje i procesi uvek iznova uzajamno uzrokuju, je SUŠTINA onoga svega što si ti nabrojao kao nekakve prirodne zakone u ljudskom telu (zakoni mehanike fluida, spojenih sudova, athezije,kohezija, elektrolitičkih i katalitičkih procesa,valentnosti, kovalencije, molarnih odnosa, oksidacije i redukcije...) i ako tu uzajamno uslovljenu psihičk u i fizičku SUŠTINU ne razumeš, ti nikada nećeš razumeti ništa, pa makar do besvesti nabrajao te "prirodne zakone", od kojih niti i jedan nećeš razumeti, pa makar celog života pokušavap da ih razumeš. Zato jer niti i za jedan od tih prirodnih zakona koje nauka otkriva, imenuje i nudi nam, nema odgovor na pitanje ZAŠTO.

Nauka nema odgovor ni na jedno pitanje ZAŠTO, zato, jer psihičke procese u prirodi ne dovedi u vezu sa fizičkim procesima, jer nauka ne zna da da psihički proce uopšte i postoje, jer svojim čulnim i eksperimentalnim metodama ne može da ih registruje. Nauka ne zna da iza svih fizičkih procesa u prirodi kao uzroci stoje psihički procesi. Da zna, prirodni zakoni koje nauka otkriva uopšte se ne bi zvali kako ih nauka inače zove da niko živ ne može da ih razume, već bi se i zvali i objašnjavali tako da može svako da ih razume. A ovako ih ni sami naučnici ne razumeju. A oni koji prate, slede, interpretiraju i pozivaju se na nauku, ustvari samo se uzalud prave pametni i važni, a zapravo ne znaju ništa kao što nisu znali ni pre nego su se počeli baviti naukom.

Naučni dokazi postoje da i anorganska priroda raspolaže sa psihičkim sposobnostima - opažanja, osećanja (dobra-zla), pamćenja, mišljenja i razumevanja i ja sam ih nabrojao. i moj pokušaj da kroz ZAKON POSTOJANJA povežem psihičko sa fizičkim u prirodi i prirodu objasnim pomoću nje same, koliko vidim, na ovom forumu niko ne razume. Neki čak koriste svaku priliku da se s time našale. Razumem ja to, Zakon postojanja je do izvesne mere nov pogled na svet i mora proći neko vreme dok ljudi ne počnu shvatati o čemu, zapravo, pričam i sami ne počnu na taj način opažati i razumevati svet oko sebe.

Prilozi

• organizacija svemira.jpg
    organizacija svemira.jpg
    23 KB · Pregleda: 37
  • Image7.jpg
    Image7.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 1
  • Image7.jpg
    Image7.jpg
    63,1 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
. A ovo što si ti nabrojao su samo različiti oblici odnosa, ponašanja i rada, različitih delova i organa u ljudskom telu kao sistemu, u skladu sa podelom rada. Sve u skladu s različitim znajima (nformacijama) koja se odnose na različite funkcije organa i delova tela.

Nauka nema odgovor ni na jedno pitanje ZAŠTO
, zato, jer psihičke procese u prirodi ne dovedi u vezu sa fizičkim procesima, jer nauka ne zna da da psihički proce uopšte i postoje, jer svojim čulnim i eksperimentalnim metodama ne može da ih registruje. Nauka ne zna da iza svih fizičkih procesa u prirodi kao uzroci stoje psihički procesi. Da zna, prirodni zakoni koje nauka otkriva uopšte se ne bi zvali kako ih nauka inače zove da niko živ ne može da ih razume, već bi se i zvali i objašnjavali tako da može svako da ih razume. A ovako ih ni sami naučnici ne razumeju. A oni koji prate, slede, interpretiraju i pozivaju se na nauku, ustvari samo se uzalud prave pametni i važni, a zapravo ne znaju ništa kao što nisu znali ni pre nego su se počeli baviti naukom.

Naučni dokazi postoje da i anorganska priroda raspolaže sa psihičkim sposobnostima - opažanja, osećanja (dobra-zla), pamćenja, mišljenja i razumevanja i ja sam ih nabrojao. i moj pokušaj da kroz ZAKON POSTOJANJA povežem psihičko sa fizičkim u prirodi i prirodu objasnim pomoću nje same, koliko vidim, na ovom forumu niko ne razume. Neki čak koriste svaku priliku da se s time našale. Razumem ja to, Zakon postojanja je do izvesne mere nov pogled na svet i mora proći neko vreme dok ljudi ne počnu shvatati o čemu, zapravo, pričam i sami ne počnu na taj način opažati i razumevati svet oko sebe.
To samo vidi kad se ozbiljno razboliš,što ti ne želim...Bez athezije i prodornosti leka kroz ćelijsku membranu ,a to znanje
valja zahvaliti ozbiljnim naučnim citološkim istraživanjima-ideš da krekečeš na miting čutologa...
A pitanje ZAŠTO ozbiljna nauka i ne postavlja,već KAKO i u kojim faktorima...Naime,nauke se slabo bave
religijama i monadama...:hahaha::mrgreen: Jedino teologija,metafizika,mistika i sl...Ali ih slabo ljudi ozbiljno
shvataju jer i nema vajde od njih...Utilitarna filozofija je nešto drugo,ali ti nisi pokazao praktićnu primenu tvojih
psihićkih zakona održanja...Recimo da možeš njima izračunati trajektoriju šatlu bar do Meseca...Ili orbitalu
geostacionarnog od 78,66 kg satelita za telekomunikacije...Ili gubitke od Đerdapa do BG na VN primarne mreže...
Ako zakon impedanse možeš proformulisati u psihićke zakone-hajde pokaži,ali ne da ga objasniš,već da vidimo
koliko je to učešće u ceni 1 kw el.energije...
http://sh.wikipedia.org/wiki/Električna_impedansa

Poslednja izmena:
DRAGOLJUB69:
To samo vidi kad se ozbiljno razboliš,što ti ne želim...Bez athezije i prodornosti leka kroz ćelijsku membranu ,a to znanje valja zahvaliti ozbiljnim naučnim citološkim istraživanjima-ideš da krekečeš na miting čutologa... A pitanje ZAŠTO ozbiljna nauka i ne postavlja,već KAKO i u kojim faktorima...Naime,nauke se slabo bave

Unaprediti život uz pomoć nauke, to je uredu i nemam ništa protiv nauke dok god joj je to osnovni cilj.

Ali ima protiv takve nauke koja nije uvek u skladu s tim ciljem. Recimo, vojne nauke, strategije i tehnologije su protiv i čoveka i čovečanstva. Zatim hemijska industrija (zagađenje čovekove prirodne sredine), biologija (genetski inženjering), pa razne manipulacije u farmaceutskoj industriji koja često radi profita radi na štetu zdravlja čoveka.

I imam protiv fundamntalne fizike i jednog dela biologije koje umišljaju da su jedine pozvane da reše problem porekla i postojanja materije, života i svemira, a to nisu u stanju jer ne uzimaju u obzir ono psihičko u njima kao njihov najbitniji aspekt.

Utilitarna filozofija je nešto drugo,ali ti nisi pokazao praktićnu primenu tvojih
psihićkih zakona održanja.

Moja filozofija može da bude od veće pšraktične koristi za čovečanstvo, u smislu konačne realizacije večite težnje dostizanja materijalnog i duhovnog blagostanja, nego sve prirodne i društvene nauke zajedno. Drugi deo “Zakona postojanja” pod naslovom “Prirodni sistem vrednosti”, posvećen je u celosti pitanju - kako dostići duhovno i materijalno blagostanje?

Poslednja izmena:
Немам намеру да учествјуем на овој теми и да ову гомилу празних појмова који се износе без икаквог реда и смисла узимам као дати аргумент око кога ћемо озбиљно расправљати.

Ипак ево издвојићу само овај став постваљача теме који је по свему судећи и темељ око кога је он исплео те своје фантазме:

Evo nekoliko citata iz knjige američkog medijuma Džejn Roberts pod naslovom „Setov materijal“ u kojima je opisano kako je VOLJA (ŽELJA) uzrokovala nastanak svemira.

Воља није ништа узроковала. Однос воље и представе није каузалан. Узрок и последица јесу форма опажања разума и односе се једино на промену стања предмета опажајног света и само на промену стања.
На пример: Неко стање опаженог света у садашњем тренутку је променило свој облик и својства Значи да је томе претходило неко његово стање у прошлости. То прошло стање опажајног света из прошлости зваћемо узрок а садашње његово стање последица. При томе имамо посла једино за опажајним предметима спољaшњег света који мењају своја стања .То зовемо каузални низ.Каузални ланац .
Сада. На том ланцу као карике нема онога што налазимо у самосвести и зовемо воља. Јер воља није објекат који би мењао своја стања самим тим воља не може бити на каузалном ланцу узрока и последице где се облици предмета мењају.

Тако да није појавни свет у каузалном односу са вољом при чему је воља узрок а појавни свет последица.

Као што каже Шопенхауер:
"Bila bi velka pogreška ako bi se mislilo da zato što je opazanje posredovano saznanjem kauzaliteta da i između objekta i subjekta postoji odnos uzroka i posledice. Naprotiv, taj odnos se uvek nalazi samo između neposrednog i posrednog objekta, znači svagda samo između objekata. "

Између воље и појаве ради се о својеврсном односу који није каузалан.

Тако да имајући само ово на уму довољно је да покаже да твој ткз. "закон постојања" нема основа

Да не спомињем да ту нема никакве назнаке схватања идеалности опажајног света. Ти си у сировом реализму где узимаш спољашњи свет као објективно постојећи. Узимаш време као објективно постојеће. И као и сви остали који не познају идеалиазм далеко си од праве истине о свету и животу.

Poslednja izmena:
Немам намеру да учествјуем на овој теми и да ову гомилу празних појмова који се износе без икаквог реда и смисла узимам као дати аргумент око кога ћемо озбиљно расправљати.
tak se već i kreptoman žalio.
pa ako se ovdje, bez ikakvog osvrta na stvarnost, samo gube riječi njima samima i kojekakvim "teorijama" za volju,
možeš se u najboljem slučaju malo zagrebavati ili ne sudjelovati.
ipak odbijam moderaciju. odsutnost moderacije doživljavam kao kvalitetu platforme.
oni koji se žale i žaloste, trebali bi se suzdržavati od komentara na budalaštine i njihove autore i/ili ih jednostavno ignorirati.
ako izmjena postane nekvalitetna, krivi su kvalitetni, koji ju podržavaju.
to je kao u tramvaju. mogu se interesirani kvalitetno izmijeniti, bez obzira na žuborenje glasova drugih putnika.
animated-smileys-laughing-062.gif

i još nešto: ne moram svaki dan na jednu temu pisati ne znam koliko postova. jedan promišljen svaki drugi dan, možda je bolje.
često nekoliko redaka slažem sate i rešerširam, prije nego li nešto napišem.
to pravim sebi u radost i korist, a objava na forumu i rezonanca je samo test podnošljivosti i daljnja provjera
- pored toga da je zabavno.

Back