Ja
“ne mislim” šta se dešava, već
vidim šta se dešava, a zatim opisujem rečima to što
vidim i to je za mene
“pravo stanje stvari”
Da bi ti i ja ili bilo ko drugi, usaglasili svoja
mišljenja u vezi
stanja stvarnosti i postali
istomišljenici, mi u prvom redu moramo da usaglasimo
svoja viđenja stanja stvarnosti.
Hajde Dragoljube da ti i ja napravimo jedan test – da uporedimo tvoja i moja
viđenja stvarnosti, pa da vidimo gde se ti i ja u
viđenjima, a time ujedno i u
mišljenima razilazimo. Taj test može sa nama da uradi svako ko bude čitao ovaj post. Test je ovakav – ja ću sada u najkraćim crtama da opišem svoja
viđenja stvarnosti određenim redosledom. A svako od vas ko želi da učestvuje u ovom testu neka čita redom moja
viđenja stvarniosti i upoređuje sa svojim
viđenjima, zatim navede i opiše rečima svako svoje
viđenje koje ne bude podudarno s mojim.
Moje viđenje br.6.
Sve moje fizičke i psihičke radnje, kako telesne, tako i duhovne, vrši moje JASTVO – moja SVEST i to je način na koji se moje jastvo samoodržava i postoji ili daje neki smisao svom postojanju. Zbog napred opisanog načina na koji se moje jastvo samoodržava (po načinu stalnog ponavljanja jednih i istih fizičkih i psihičkih radnji), ja svoje jastvo vidim i doživljavam kao silu i pojavu poznatu nam pod imenom NAGON SAMOODRŽANJA
Moje viđenje br.7.
Sve moje fizičke i psihičke radnje mje jastvo vrši uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja.
Moje viđenje br.8.
Moje jastvo mora stalno da ponavlja fizičke i psihičke radnje i tako se samoodržava, odnosno, uzrokuje, zato, jer kad tako ne radi, tada doživlja nezadovoljstvo i zlo, sa značenjem “ne”, a kad radi, doživljava zadovoljstvo i dobro sa značenjem “da”. Na taj način, samoodržavanje i postojanje mojega jastva, po načinu stalnog ponavljanja sedam istih fizičkih i psihičkih radnji, se svodi na stalno bežanje od nezadovoljstva i zla (ne), ka zadovoljstvu i dobru (da).
Moje viđenje br.9.
I cela neorganska priroda (svemir) postji na isti način kao i moje jastvo, koje je delić organske prirode - uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje stalno ponavlja. Naučni dokazi za to su sledeći:
Za psihičke sposobnosti opažanja u anorganskoj materiji i prirodi dokazi su fizičke i hemijske reakcije prilikom spajanja ili razdvajanja fizičkih tijela i hemijskih elemenata.
Za psihičke sposobnosti osećanja dobra sa značenjm “da” i zla sa značenjem “ne”, dokazi stoje u naučnom iskustvu da sve u prirodi ima svoje “da” i svoje “ne”.
Za psihičke sposobnosti pamćenja dokazi su elektronski uređaji i tehnologije koje koristimo za skladištenje i čuvanje informacija.
Za psihičke sposobnosti mišljenja dokazi naši informatički sistemi, uređaji i tehnologoje pomoću kojih pozivamo informacije uskladištene unutar elektronskih uređaja i tehnologija i prenosimo ih na daljinu.
Za psihičke sposobnosti razumijevanja (dobra sa značenjem “da” i zla sa značenjem “ne”) dokaz je evolucija napregnutih i pokrenutih čestica kvantnog polja (svemirskog jastva) kao težnja da se iz stanja haotičnog i neorganizovanog kretanja sa značenjem zla (“ne”), pređe u harmonično i organizovano sa značenjm dobra (“da”).
Moje viđenje br.10.
Samo nagon samoodržanja postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje večito ponavlja, uvek sa ciljem da izbegne nezadovoljstvo i zlo, a ostvari zadovoljstvo i dobro. To je jedina mogućnos i jedini zakon po kojem sve postoji što postoji.
Ovih napred deset tačaka je moje
viđenje stvarnosti i za mene po ovoj temi diskusija može da bude završena. Ako i vi vidite stvarnost ovako kao i ja – onda uredu. Onaj ko ne vidi može pojedine od ovih deset tačaka da negira svojim drugačijim
viđenjem. Ili da otvori novu temu i u njoj ukratko iznese svoje kompletno
viđenje.
Opširnije i argumentovanije, moje viđenje (a ne mišljenje) stvarnosi obrazloženo je u knjizi ZAKON POSTOJANJA.
http://ul.to/eamyw54y (sr)
http://ul.to/ebhuaye7 (eng)