JA KOJI JESAM:
Ponovo pokušavaš jednostavne, lako razumljive stvari da ih rečima komlikuješ da niko ne može da ih razume. Idemo redom.
Ne postoje nikakve Svijesti, postoji JEDNA SVIJEST i bezbroj Svjesnosti.
Da, tačno, ali da bi svako mogao da te razume treba da kažeš koja i kakva je ta JEDNA SVEST i gde je ona. Ta JEDNA svest je KVANTNO POLJE (VAKUM) iz kojega se izdvaja – ne bezbroj «svesnosti», kako si ti rekao – već bezbroj manjih polja svesti, koje se kreću i kroz kretanje stiču bezbroj različitih iskustva (znanja) i po tim različitim znanjima postaju SVESNE na bezbroj različitih načina.
Svijest je Duh apsoluta, nepromjenjiva je, a Svjsnosti su Duhovi svih postajućih izraza, uključujući i Duh univerzuma.
Ovo ni dragi Allah ne bi mogao da razume. O kakvim Duhovima pričaš i kakvom Apsolutu? Svest je samo SVEST i nema nikakvu DUŠU i nikakav Apsolut ne postoji ni iza, ni isperd svesti. POSTOJATI može samo ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, a to je uvek i samo SVEST, a nikada ni DUŠA, ni APSOLUT. Kad Svest miruje, tj. kad ne koristi svoje fizičke i psihičke sposobnosti, tada nije svesna ničega. A kad koristi, tada stiče iskustvo (znanje) i po tom znanju može da bude svesna svega i svačega. Preme tome SVESNOST ili NESVESNOST nemaju značenje POSTOJANJA, već su to samo STANJA svesti. Aktivno stanje svesti je njeno SVESNO stanje, a nekativno stanje je njeno NESVESNO STSANJE.
Duh je dakle sveobuhvatno Znanje o onome što je u domenu pažnje Bića-koje-jesmo.
Ako DUH = ZNANJE, zašto onda koristiš termin «DUH», kad niko živi nema pojma šta je «DUH». Zašto jednostavno ne govoriš o SVESTI i ZNANJU koje svest stiče, pomoću svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.
Kada je pažnja usmjerena na Sebe-apsolut, Svijest je (Duh) Znanje-o-svemu-što-apsolut-jeste.
Kada Svijest usmerava svoju pažnju u sebe, na svoje životno iskustvo, tj. na ZNANJE, ona tada koristi svoju psihičku sposobnost MIŠLJENJA. Nema tu nikakvog APSOLUTA. Tu imamo samo SVEST koja MISLI i ZNANJE koje ona MISLI.
Kada je pažnja usmjerena na Sebe-apsolut, Svijest je (Duh) Znanje-o-svemu-što-apsolut-jeste. U Svijesti tad NEMA NI TRAGA OD POSTAJUĆIH SVJESNOSTI. Svijest je čist odraz suštine. U suštini su i svi principi po kojima se suština kroz Projekciju Znanja-o-Sebi manifestuje.
To treba da kažeš ovako: Kada Svest utiša svoja čula i sve svoje fizičke i psihičke radnje i svoju pažnju okrene u sebe, tada ona nije svesna ničeg drugog do SEBE SAME. Ona tada doživljava PROSVETLJENJE.
Ja znam da svi prosvetljeni ljudi to isto tvrde, ali to je zabluda. Svest ne može opaziti, ni doživeti sebe ni na jedan mogući način. Svest ne može biti svesna sebe ni na jedan mogući način. Svest o samoj sebi ne može ništa znati. Ne zato što to nije moguće, već zato što o svesti nema šta da se sazna, jer svest je jedna obična PRAZNINA – NIŠTAVILO- NIRVANA. Svest postaje svesna samo kad počne da koristi svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, ali ne SEBE SAME, već OBJEKATA koji se nalaze okolo nje. Postaje ih svesna na taj način što ih opaža, oseća, pamti, misli o njima i razumeva ih. A pomoću tih OBJEKATA i svojih fizičkih i psihičkih radnji, samo može ZNATI da ona POSTOJI i i da je ona ta koja sve te svoje fizičke i psihičke radnje vrši. I pomoću njih samo može reći sebi JA POSTOJIM ili JA JESAM i ništa drugo. Sve u duhu i smislu one Deskartesove izreke: «MISLIM, DAKLE POSTOJIM».
A PROSVETLJENJE ili tzv. Sapoznaja APSOLUTA, je nešto sasvim drugo, o čemu većina prosvetljenih ljudi pojma nemaju šta je to. Koliko vidim, ni ti to ne znaš, iako sebe smatraš prosvetljenim, pa da ti objasnim.
Objasniću ti to na primeru zametka u jajetu koke ili bilo kojeg drugog zametka.. Zametak ili semenka je uvek sastavljena od mnoštva polja svesti koje u sebi nose informacije (znanje) o obliku i građi nekog tela – recimo tela koke, nebeskog tela, biljke, čoveka, čovečanstva kao bića ili čak čitavog materijalnog svemira i te semenke u svemiru uvek imaju značenje «BOGOVA KREATORA» jer one sve u svemiru KREIRAJU.
Možda će zvučati čudno, a mnogima će možda izgledati i neverovatno, ali je to činjenica za sve one koji imaju iskustvo u vezi s tim, da je i ČOVEČANSTVO, isto kao i ljudsko telo ili telo koke, ili neke bičljke, takođe BIĆE koje se razvija i koje ima svoju senmenku pomoću koje se razvija. Ta semenka postepeno, tokom stotina i hiljada godina, po malo prenosi znanje na generacije ljudi čovečanstva i tako pomaže čovečanstvu da se razvija, sve do stupnja dok ono ne bude savršeno organizovano i zrelo da može da bude obuhvaćeno i prožeto jednom posebnim poljem svesti. To polje će da obuhvati sve ljude sveta i igraće ulogu njihove kolektivne svesti. Na isti način kao što svesno elektromagnetno polje, koje prožima i obuhvata ljudsko telo igra ulogu kolektivne svesti svih ćelija i organa i igra ulogu ljudske svesti.
I pazi sada, ta SEMENKA i KREATOR čovečanstva, se sastoji iz mnoštva GENA-KREATORA koji u sebi nose različita ZNANJA iz svih oblasti nauke i života uopšte, koja postepeno prenose na čovečanstvo i tako omogućuju čovečanstvu da se po tim znanjima razvija. Ti GENI-KREATORI čovečanstva imaju oblik SVETLOSNIH LOPTI prečnika do jednog metra. Ova bića obično telepatski prenose znanja na ljude, a da ljudi većinom nisu ni svesni toga. Svesni su samo znanja koja su telepatski primili, koja se u primaocu manifestuju kao vlastite misli, tako da primalac i ne zna da te misli nisu njegove, niti da u njegov um dolaze iz vana.
Ova svetlosna bića mogu svojom svetlošću obuhvatiti telo celog nekog čoveka, tako da čovek u tom trenutku zna sve što i to svetlosno biće zna, jer su vibracije svesti svetlosnog bića i čoveka izjednačile i upravo taj trenutak sjedinjenja čoveka sa svetlosnim bićem, kada čovek samoga sebe i sve oko sebe vidi kao svetlost, je ono što se u ezoteričnoj literaturi ili u religijama zove imenom «PROSVETLENJE». U tom trenutku prosvetljeni čovek, zapravo, doživljava svest svetlosnog bića, a ne svoju svest, ali pošto je u tom trenutku sjedinjen sa svetlosnim bićem i JEDNO JE S NJIM, čovek misli da doživljava sebe i svoju vlastitu svest onakvu kakva ona jeste.
Ova svetlosna bića mogu čak i odvajati ljudske duše, tj, ona elektromagnetna polja koja u ljudskom telu igraju ulogu ljudske svesti, od tela i vodati ih okolo izvan tela. Mogu čak i razgovarati tom prilikom sa ljudima, tako da reči tog svetlosnog bića-lopte koje govori, mogu i da se čuju. Svi svetski proroci, utemeljivači svetskih religija, bili su prosvetljeni na isti način i poruke koje su prenosili ljudima, primali su upravo od tih svetlosnih bića.
Ova svetlosna bića mogu da menjaju talasnu dužinu svoje svesti. Ona svetle samo kad žele da komuniciraju sa ljudima i tada mogu da budu snimljena i kamerom ili foto-aparatom. Inače, u svom normalnom stanju rade na drugačijoj frekvenciji od ljudske svesti i tada ljudskim okom ili okom kamere ne mogu da se vide.
Inače, ima mnogo kamerom snimljenih filova svetlosnih bića i možete ih videti na Internetu ako u «Google search» upišete reč «lightning ball».
Uz napomenu da svo moje znanje o fenomenu «prosvetlenja» ili fenomenu svetlosnih bića-lopti, bazira na mon ličnom iskustvu «izlaženja iz tela» i «komunikacije sa svetlosnim bićima», a ne iz ezoteričnih ili verskih knjiga, koje, inače i ne čitam, niti me zanimaju, jer o takvim stvarima znam više i verodostonije, nego što u tim knjigama stoji.
I uz napomenu da je i Tesla bio prosvetljen i da je i on svo sveje znanje iz oblasti elektronike primio od svetlosnog bića. U svom intervjuu novinaru iz 1899 godine Tesla na jednom mestu kaže; «sve je elektricitet». Na drugom: «Sve je energija». Na trećem: «Sve je svetlost». A za sebe kaže: « Jа sаm dio Svjetlosti, а onа je muzikа. Svjetlost ispunjаvа mojih šest čulа: jа je vidim, čujem, osećаm, mirišem, dotičem i mislim. Misliti je kod mene šesto čulo. «
Ovo je link Teslinog intervjua novinaru iz 1899 godina koji sam kopirao i sačuvao u WORD formatu.
http://ul.to/lor3llek