ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

USER UNFRIENDLY:

Glad je uzrok a ishrana je posledica.
To su dve razlicite pojave.

Nisu dve različite pojave, već dva različita procesa - psihički i fizički, koji istovremeno vrši jedna i ista pojava. To je, dakle, jedna i ista pojava, samo opažena na dva različita načina - čulno i vančulno. Ako ta pojava sebe opaža čulno, onda ona vidi sebe kao prazan želudac. A ako ona sebe opaža u sebi, vančulno, tada sebe opaža kao osećanje gladi, tj. osećanje potrebe da se želudac napuni hranom. I to se zove SAMOUZROKOVANJE ili SAMOODRŽAVANJE.

Inače, u prirodi nikakvog UZROKOVANJA NEMA, već samo SAMOUZROOKOVANJA.

A ono što mi u običnom životu zovemo imenom "uzrokovanje", kao na primer kada domaćica mesi hleb, ili kad opančar pravi opanke, to nije "uzrokovanje, već KREAIRANJE od onog materijala koji postoji sam po sebi po načinu SAMOUZROKOVANJA, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti.

Tvoj je problem u tome sto ti ne umes da razlikujes apstraktno od konkretnog.

A tvoj problem je što nisi svestan da imaš problem. Mislim na problem što ne umeš da vidiš stvari kakve jesu, već uvek, kakve nisu.

Ti imas neki veliki problem koji ne mozes sam da resis nego ti treba ceo svet da se angazuje oko njega. A posto nisi u stanju da prihvatis cinjenicu da druge jednostavno ne zanimaju tvoji problemi ti umisljas da je to samo privid tj. da oni zapravo zele da ti pomognu samo sto su eto malo poremeceni.

Mislis da je univerzum jedan veliki organizam koji se vremenom malo razboleo i kojeg sad treba izleciti kako bi se vratio na pravi put.

Hocu da kazem da si ti subjektivista tj. neko ko misli da je istina ono sto mu godi.
Naopako razmisljas.

Dali si ikad čuo za reč i pojam "nagon samoodržanja" ili "samoodržavanje". Kad si gladan pa jedeš da se zasitiš da bi se održao u životu, iz kojih faktora se taj proces sastoji? Satoji se iz psihičkog procesa osećanja gladi sa značenjem uzroka i fizičkog procesa punjenja želuca hranom sa značenjem posledica.

I ako si ovo na pravi način razumeo, sada nam odgovori ko je taj ko oseća glad i ko je taj ko puni želudachranom. Da li su to dve različite i međusobno odvojene pojave, od kojih je jedna uzrok, a druga posledica, ili je to jedna i ista pojava zvana "čovek", koja istovremeno i oseća glad i puni svoj želudac hranom, sa ciljem da se SAMOODRŽI u životu i tako sebe od rođenja pa do smrti SAMOUZROKUJE.

Психичко никада није узрок физичких промена.

Глад као једно испољавање воље а коју налазимо у самосвести није ствар, она нема димензије, облик, тежину..масу, самим тим не може деловати на другу ствар узрочно последичним везама. Глад није део каузалног низа.

Опет да ти поновим. један пример.. билијарску куглу помера друга билијарска кугла, а њу помера материја моје руке, а материју моје руке помера опет нека друга материја..тј храна коју сам унео у организам итд.итд. попут домина које сежу до првог узрока. А Воља у том ланцу материјалних ствари није КАРИКА . Она је изван целог ланца. Немамо ту неки камен који покреће воља при чему је воља узрок а покретање камена последица. Већ имамо камен који покреће други камен. Воља је изван свега тога. Потпуно АКАУЗАЛНА.

Када узимаш храну, не покреће твоје тело глад, већ га покреће ослобађање енергије из угљених хидрата и масти које си јутрос појео. Да нема те хране ,тог хемијског процеса, ма колико ти био гладан нећеш моћи том глађу померити мали прст.

пс. Ове једноставне чињенице довољне су да ти покажу да је психичко акаузално , да однос физичког и психичког није однос узрока и последице.

Глад као једно испољавање воље а коју налазимо у самосвести није ствар, она нема димензије, облик, тежину..масу, самим тим не може деловати на другу ствар узрочно последичним везама. Глад није део каузалног низа.

Evo ga jos jedan glupan.

USER UNFRIENDLY:

Uglavnom, uzroci ili postoje ili ne postoje.
Mozes da ih trazis koliko hoces . . . ako ih nema neces ih naci.

Tačno - uzroci i posledice kao posebne i međusobno odvojene pojave ne postoje. Postoje samo POJAVE koje su SAMOUZROČNE. Koje postoje tako što uz pomoć svojih psihičkih nagonskih i voljnih radnji uzrikuju sebe kao fizičku, materijalnu pojavu i proces, da bi zatim uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa uzrokovale sebe kao psihičku pojavu i proces. Koa što na primer želudac kao pojava uz pomoć svog fizičkog procesa pražnjenja uzrokuje psihički proces osećanja gladi, da bi zatim uz pomoć psihičkog procesa osećanja gladi uzrokovala sebe kao fizički proces punjenja želuca hranom.

Samouzrokovanje je način na koji postoji onaj gradivni materijal od kojeg je sve napravljeno, koji se istovremeno manifestuje i kao fizički i psihički proces, uslovlavajući tako da taj gradivni materijal istovremeno bude i svest i materija, tj. da bude istovremeno svoj i uzrok i posledica. Što kasnije važi i za sve materijalne forme koje su od ovog gradivnog materijala sagrađene.

OZIMAN:

Психичко никада није узрок физичких промена.

Naravno, u pravu si. Niti su fizičke radnje uzrok psihičkih, niti su pihičke radnje uzrok fizičkih. Zato što fiozičke i psihičke radnje same po sebi i NE POSTOJE. Uvek i samo postoji VRŠILAC fizičkih i psihičkih radnji, koji uz pomoć svojih psihičkih radnji uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i procesa, da bi zatim uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa uzrokovao sebe kao psihičku pojavu i procesa. Ovaj naizmenični psihofizički proces se večito ponavlja i to je način na koji se ono što postoji, večito SAMOODRŽAVA

Treba znati i zapamtiti da se ono što POSTOJI uvek manifestuje i kao fizička i psihička pojava, radnja i proces. Zatim, da fizičke i psihičke radnje nemaju značenje POSTOJANJA, već samo VRŠILAC koji fizičke i psihičker adnje vrši i koji je od svojih fizičkih i psihičkih radnji NEDELJIV I da mu njegove fizičke i psihičke radnje služe kao SREDSTVO pomoću kojega POSTOJI, tj. SAMOODRŽAVA SE i tako uspeva da bude NEŠTO, a ne NIŠTA.

I to je ZAKON POSTOJANJA, koji ne važi samo za gradivni materijal, već i za sve moguće materijalne forme koje su od tog gradivnog materijala napravljene.

USER UNFRIENDLY:

Pojave nisu samouzrocne. Nista nije samouzrocno.
Treba razumeti sta predstavljaju uzrocno-posledicne veze ali pretpostavljam da je to previse tesko za ove ovde klipane.

Useru, zar uvek moraš na kraju sve da "ushereš"? Zar uvek moraš svoje totalno nerazumevanje stvarnosti da proglašavaš razumevanjem? Sačekaj malo, razmisli, prvo odrasti, pa kad odrasteš kas'će ti se samo. Uvek i samo je reč o onom gradivnom materijalu od kojeg je sve napravljeno, jer on je JEDINI KOJI POSTOJI Koji ne može da postoji drugačije do po načinu SAMOUZROKOVANJA, na način što će da bude istovremeno i fizička i psihička pojava i proces. Da bi naizmenično i večito, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa, uzrokaovao sebe kao fizičku pojavu i proces i obratno. Sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, koje su i LOGIKA i ZAKON POSTOJANJA.

Poslednja izmena:
Ne postoji nista vanculno.
Glad nije vanculni opazaj vec je to opazaj koji se vrsi pomocu unutrasnjih cula.
Uzrocno-posledicne veze se uocavaju izmedju pojava.
Pojave same po sebi nemaju ni tezinu, ni masu, ni oblik, ni dimenzije . . .
Pojave, tj. oseti, su konkretne stvari.
Tako da da, glad itekako uzrokuje ishranu.
Kad moze, kad ima sta da se jede, kad moze da se pojede i kad razum dozvoli da se pojede.
Ishranu mogu da uzrokuju i druge stvari.
Kao sto je naprimer stres. Iznerveriras se i onda pojedes nesto iako nisi gladan.
Kao sto je naprimer siromastvo tj. kad znas da ko zna kada ces sledeci put da naidjes na hranu.
Ne mora da bude stvarno siromastvo, nego neka navika koja se prenela iz prethodnih generacija kada su ljudi ziveli u bedi.

- - - - - - - - - -

USER UNFRIENDLY:

Useru, zar uvek morašna kraju sve da "ushereš"? Zar uvek moraš svoje totalno nerazumevanje stvarnosti da proglašavaš razumevanjem? Sačekaj malo, razmisli, prvo odrasti, pa kad odrasteš kas'će ti se samo.

Mnogo si umisljen, deda.
A nisi u pravu.
Nemas pojma koliko si u stvari retardiran.

OZIMAN:

Опет да ти поновим. један пример.. билијарску куглу помера друга билијарска кугла, а њу помера материја моје руке, а материју моје руке помера опет нека друга материја..тј храна коју сам унео у организам итд.итд. попут домина које сежу до првог узрока. А Воља у том ланцу материјалних ствари није КАРИКА . Она је изван целог ланца. Немамо ту неки камен који покреће воља при чему је воља узрок а покретање камена последица. Већ имамо камен који покреће други камен. Воља је изван свега тога. Потпуно АКАУЗАЛНА.

Volja je psihičko stanje i osećanje želje i potrebe da se nešto pokrene i uradi, koju u sebi stvara onaj ko ima sposobnost da nešto želi i pokrene. Kao takva, VOLJA nije PRVA i nije NEKAUZALNA, tj. bezuzročna. Nju kao psihički proces uzrokuje onaj koji POSTOJI i IMA VOLJU da se pokrene i nešto uradi.

Kako se volja uzrokoje?

Volji uvek prethodi pomisao na nešto, tj. na neku fizičku radnju ili kretanje, da bi ta pomisao uskoro prerasla u volju, tj. želju i nameru da se i pokrene i uradi to na šta se pomisao odnosi i to što se želi.. Dakle i volja ima svog prethodnika i uzroka, a to je uvek MISAO.

Ali ni misao nije PRVA koja postoji. I ona ima svog uzroka. Taj uzrok je INFORNACIJA, tj. ZNANJE o nekom kretanju ili radnji, jer ni misliti, ni želeti, se ne može on o što se ne zna.

Ali ni informacija, tj. znanje, nije PRVA koja postoji. I ona ima svog uzroka. Znanje se stiče OPAŽANJEM, OSEĆANJEM i PAMĆENJEM, što znači da bez opažanja, osećanja i pamćenja ne može da bude nikakvih informacija, tj. znanja, ili "predstava".

Ali ni psihičke radnje opažanja, osećanja i pamćenja, ne postoje kao PRVE. Prvo postoji onaj ko ima sposobnost da nešto opaža, oseća i pamti.

Ali problem je što opažanja, osećanja i pamćenja ne može da bude ako ne postoje nikakvi objekti koji mogu da budu opaženi, osećeni i zapamćeni. Međutim, problem je što takvih objekata u stvarnosti nema, pa da bi ih bilo, nužno je da onaj ko raspolaže sposobnosšću opažanja, osećanja i pamćenja sam se napregne, pokrene, i na taj način dobije objektivna, materijalna, fizička svojstva sile i mase, da bi tako postao opažljiv i upamtljiv.

Ali ni to nije sve. Da bi taj ko ima sposobnost da opaža, oseća i pamti, mogao da se napregne i pokrene, potrebno je prvo da pomisli na naprezanje i kretanje, pa dobije volju za naprezanjem i kretanjem, pa se onda pomoću volje napregne i pokrene, pa posle sebe opazi i oseti, pa zapamti, pa pomisli to što je zapamtio, pa, poželi, pa i učini to što poželi itd itd. ukrug, bez početka i kraja, kao koka i jaje, klupko uzajamno uzročno-posledičnim veza između fizičkih i psihičkih radnji se beskonačno mota. I to je način na koji se ono što POSTOJI, večito SAMOODRŽAVA.

Jeste da je ovo za vaše male umove malo komplikovano da razumete. I ne samo da razumete, već je za vaše male umove sve ovo zamorno i da čitate i razmišljate o svemu ovome. Lakše vam je da ništa ne znate, da lupetate, i Ljubu proglašavate krivim i blesavim. Bez mogućnosti da shvatite da ste sami blesavi i da ništa ne razumete. Zato jer nemate čime.

Izvinjavam se zbog ovih grubih reći, ali to su iste one grube reči koje vi meni, u vašem neznanju, upućujete, pa ih ja samo vama, s punim pravom, vraćam. Da vam ne ostanem dužan. Nije lepo biti dužan.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Pogledaj ovaj video i uveri se da ja znam bolje o čemu ti pričaš, nego što ti sam znaš. Kada govoriš o "apsolutu" i njegovoj "projekciji", ja znam da godoriš o svom doživljaju "svetlosnog bića", a da nisi ni svestan toga. Pogledaj na ovom videu kako "svetlosno biće" "projektuje" svoje znanje, tj. vizije krugova na klasje žita, koje te informacije telepatski prima, razume i povija se u skladu sa primljenim informacijama, kako bi se na taj način oformili krugovi na žitnim poljima u skladu sa znanjem i voljom "svetlosnih bića". Nije to ništa novo. Na isti način i DNK u jajetu koke "projektuje" svoje znanje i vizije o obliku i građi pileta na onu živu i svesnu tvar belanjka i žumanjka u jajetu, da bi se ona po toj informaciji sama, uz pomoć svojih sedam sposobnosti, uobličila u oblik pileta. Sve naše informatičke tehnologije rade na tom principu. I Tesla je sve svoje pronalaske i projekte stvarao telepatski hvatajući vizije tih projekata kojje su mu slaja "svetlosna bića". Sve se u svemiru na isti način povezuje, kreira i evoluira. Evolucija materije svemira je kreacionistička.

Ali ti nikako mene ne razumeš. Ja se ne bavim tom vrstom problema. Sve su to pitanje opažanja i pamćenja pojavnog sveta, tj. sve su to pitanja kojima se bavi empirijska nauka. Mene sve to ne zanima i ja o svemu tome ne govorim. Mene zanima odgovor na pitanje KAKO JE SVE TO MOGUĆE. Kojje uslove je potrebno ispuniti da bi sve to bilo moguće? Po kojoj logici se sve to dešava? Jasno je da sve to što se dešava ima značenje posledice, ali nije jasno šta su uzroci svega toga. Da bi konačno bio pronađen odgovor i na takva pitanja, sadržan u samo SEDAM FIZIČKIH I PSIHIČKIH SPOSOBNOSTI tvari od koje je sve sgrađeno, koja jedino postoji, sama po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, sve uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Sem koje nikakav drugi "apsolut" ne postoji. I sve što je od te tvari sagraženo, živo je i na svoj naćij je za sebe svesno i ima značenje "apsoluta". "Apsoluta" koji se napreže, kreće, opaža svoje kretanje, oseća, pamti, misli o njemu i razume ga.

Čovječe stani!
Dao sam ti povjerenje da s tobom razgovaram, prestani da umišljaš da imaš pravo da misliš, znaš i osjećaš u moje ime. hahahaha.

Ja uopšte ne govorim o 'svjetlosnom bićima', to su tvoje priče .... uostalom nema nikakvih bića do jednog, apsoluta, sve ostalo su stvorenja pa i ta 'svjetlosna stvorenja'. Zar ne shvataš da i ti i ja pričamo da postoji samo jedan apsolut??? Odakle ti samo ideja da ja govorim o 'svjetlosnim bićima' ili pak o ičemu drugom do samom postojanju, apsolutu????
Ljubomire, Ljubomire... nedaš sebi mira... ;)

- - - - - - - - - -

Bio je jedan smrdo kod nas u komsiluku koji je volio da ponavlja "pojam je pojam, a ja o pojmu veze nemam". Tako i ovi forumski Prdavci: ljubo, jakojikobojagijesam, oziman i hakim.

Kad bi ti samo znao da svi atributi koje postavljaš drugim ljudima uistinu opisuju samo tebe... samo tebe. Možda bi tad umuknuo.

Ne postoji nista vanculno.

Šta ti tražiš na filozofiji? Ti treba da se baviš biologijom. Hemijom, možda fizikom i sličnim čulnim naukama.

Glad nije vanculni opazaj vec je to opazaj koji se vrsi pomocu unutrasnjih cula.

Ti očito nemaš pojma šta su to čula. Sva čula su unutrašnja, sva pripadaju razumu. Tijelo i tjelesnost su takođe posledica projekcije tih čula. Svaki tvoj dio tijela je uistinu hologram koji projektuješ iz jednačine koju tvoj razum konstantno obrće i okreće. Preduslov tvojoj tjelesnosti jeste tvoja duša, ona određuje kroz kakvu tjelesnu projekciju ćeš da se doživljavaš. Čula nisu u tijelu, niti van tijela, čula su u razumu a tijelo je samo projekcija tih čula koja ti omogućava da doživiš materijalizaciju svojih namjera i ubjeđenja. Unutrašnja i spoljašnja čula... hahahaha Po ovome što tvrdiš mora da znači da hologram ima moć osjetila?

Uzrocno-posledicne veze se uocavaju izmedju pojava.
Pojave same po sebi nemaju ni tezinu, ni masu, ni oblik, ni dimenzije . . .
Pojave, tj. oseti, su konkretne stvari.
Tako da da, glad itekako uzrokuje ishranu.
Kad moze, kad ima sta da se jede, kad moze da se pojede i kad razum dozvoli da se pojede.
Ishranu mogu da uzrokuju i druge stvari.
Kao sto je naprimer stres. Iznerveriras se i onda pojedes nesto iako nisi gladan.
Kao sto je naprimer siromastvo tj. kad znas da ko zna kada ces sledeci put da naidjes na hranu.
Ne mora da bude stvarno siromastvo, nego neka navika koja se prenela iz prethodnih generacija kada su ljudi ziveli u bedi.

Glad može da se prevaziđe. Mi imamo moć da se totalno odvojimo od 'fizičke hrane'... tj. imamo moć da se hranimo energijom univerzuma, iz Etera... bez napora, bez fizičke akcije. Na taj način tijelo ne gubi svoju masu a sve ćelije se vitalizuju. Kako znam? Znam i probao. Tada se tijelo osjeća bestežinsko a masa mu ostaje ista. To i jeste osnova naše projekcije, informacija. Hologram našeg tijela kao i fizičkog prostpra i 'Svijeta' je bestežinski. Težinu mu daje naše ubjeđenje. Ukoliko smo ubijeđeni da je lopta lagana mi mislimo da je možemo podići s lakoćom, međutim, kada je pokušamo podići shvatimo da to nije moguće jer smo pri tom dobili novu informaciju u razum, informaciju da je lopta izlivena od metala a da je njena spoljašnjost ofarbana da izgleda kao koža recimo. Automatski se naša moć smanjuje i ostajemo nemoćni da je dignemo. A da smo kojim slučajem ostali sa uvjerenjem da je lopta zista samo naduvani mjehur... digli bi je bez obzira što je ona uistinu načinjena od punog izlivenog metala. Tako i glad. Ako shvatimo da smo mi načinjeni kao hologram i da hologram nema nikakvu težinu niti fizičku potrebu da održava tu težinu, sve što bi tad trebali da činimo da ga održavamo jeste da ga snabdijevamo sa vitalnikm informacijama. A gdje su te informacije? One su u našem duhu, u duhu koji je širi od duha našeh ega.

- - - - - - - - - -

Mnogo si umisljen, deda.
A nisi u pravu.

Mnogo si bezobrazan i bez ikakvog poštovanja prema dedi, unuče.

JA KOJI JESAM:

Ja uopšte ne govorim o 'svjetlosnom bićima', to su tvoje priče .... uostalom nema nikakvih bića do jednog, apsoluta, sve ostalo su stvorenja pa i ta 'svjetlosna stvorenja'.

Ti kad pričaš o "apsolutu" ti uopšte ne znaš o čemu pričaš. Ti ne umeš, jer ne znaš, da uperiš prstom u bilo šta, i kažeš, "to je apsolut". Zato se sve tvoje priče o "apsolutu", svi njegovi opisi, njegova stanja, moći i dejstva svode na priče bez osnova - na verovanja. Sa druge strane, to što pričaš o "apsolutu" ima svog osnova samo ako se sve to odnosi na "svetlosna bića" i njihove moći i dejstva. Do kojih informacija si mogao da dođeš intuitivno, telepatski, a da pojma nemaš odakle i od koga te informacije dolaze. I zato je bolje i da ne pričaš o tome i ne objašnjavaš nikome ništa, s obzirom da ne znaš nikoga da uputuš kako da te tvoje priče iskustveno proveri. A pogotoveo da mene ne ispravljaš kada ja govorim o gradivnom materijalu, koji jedini "apsolutno" postoji.i uz pomoć svojih sedam sposobnost sam sve od sebe samoga gradi, podrazumevajući i tog tvog "apsoluta" o kjem pričaš.

Zar ne shvataš da i ti i ja pričamo da postoji samo jedan apsolut??? Odakle ti samo ideja da ja govorim o 'svjetlosnim bićima' ili pak o ičemu drugom do samom postojanju, apsolutu????Ljubomire, Ljubomire... nedaš sebi mira...

Pitaš odakle mi ideja da ti pričaš o "svetlosnim bićima"? Pa ti si mi je dao. Ispred videa o "projekcijama" "svetlosnih bića sam te citirao gde objašnjavaš kao "Apsolut" sve "projektuje" iz sebe. To što ti pričaš o "apsolutu", kad se uporedi sa onim što "svetlosna bića" rade, za mene je isto. Razlika je samo što ovo o "svetlosnim bićima može iskustveno da se proveri, objsani i razume, a ta tvoja priča o "apsolutu" ostaje da visi u zraku bez ikakvog temelja.

Kad bi ti samo znao da svi atributi koje postavljaš drugim ljudima uistinu opisuju samo tebe... samo tebe. Možda bi tad umuknuo.

Čak da je i tako, ja barem mogu da uperim prstom u sebe i kažem: to o čemu pričam sam JA. Ili pak, to o čemu pričam je ggradivni materijal od kojeg je moj organizam napravljen, koji raspolaže sa sedam sposobnosti i pomoću njih moj organizam i gradi i održava i on je taj koji raspolaže svim atributima koje ja pripisujem sebi, tj svome Ja. Što podrazumeva da je moja priča krajnje konkretna, iskustveno proverljiva i dokažljiva. Za razliku od tebe što ti ne možeš da uperiš prstom ni u šta kad pričaš o "apsolutu".

USER UNFRIENDLY:

Mnogo si umisljen, deda.
A nisi u pravu.

Ja nisam samo "deda", već odavno i pradeda. To nije dokaz da sam "retardiran", već da sam kao mislilac u ogromnoj prednosti nad tobom. Kad sam ja pre punih 37 i nešto više godina otkrio o objavio Zakon postojanja, garantujem da se ti nisi još bio ni rodio. Kao mislilac i filozof ti si u odnosu na mene još uvek samo mala beba koja tek uči osnovne filozofske i logičke pojmove da sriče.

JA KOJI JESAM:

Ti kad pričaš o "apsolutu" ti uopšte ne znaš o čemu pričaš. Ti ne umeš, jer ne znaš, da uperiš prstom u bilo šta, i kažeš, "to je apsolut". Zato se sve tvoje priče o "apsolutu", svi njegovi opisi, njegova stanja, moći i dejstva svode na priče bez osnova - na verovanja. Sa druge strane, to što pričaš o "apsolutu" ima svog osnova samo ako se sve to odnosi na "svetlosna bića" i njihove moći i dejstva. Do kojih informacija si mogao da dođeš intuitivno, telepatski, a da pojma nemaš odakle i od koga te informacije dolaze. I zato je bolje i da ne pričaš o tome i ne objašnjavaš nikome ništa, s obzirom da ne znaš nikoga da uputuš kako da te tvoje priče iskustveno proveri. A pogotoveo da mene ne ispravljaš kada ja govorim o gradivnom materijalu, koji jedini "apsolutno" postoji.i uz pomoć svojih sedam sposobnost sam sve od sebe samoga gradi, podrazumevajući i tog tvog "apsoluta" o kjem pričaš.

Ljubo, opet uobražavaš.
Okani se čovječe. Ego ti je k'o naduvani balon. Svakog časa može da prsne. hahahaha

Pitaš odakle mi ideja da ti pričaš o "svetlosnim bićima"? Pa ti si mi je dao. Ispred videa o "projekcijama" "svetlosnih bića sam te citirao gde objašnjavaš kao "Apsolut" sve "projektuje" iz sebe. To što ti pričaš o "apsolutu", kad se uporedi sa onim što "svetlosna bića" rade, za mene je isto. Razlika je samo što ovo o "svetlosnim bićima može iskustveno da se proveri, objsani i razume, a ta tvoja priča o "apsolutu" ostaje da visi u zraku bez ikakvog temelja.

'Svjetlona bića' su projekcije... Znam, jednom sam ti, kad sam te posjetio u Melburnu, ispričao način na koji iscjeljujem... a ti si rekao da tako to čine i 'svjetlosna bića'... pa da, čine jer je se iscjeljenje čini svjetlošću... i ja sam svjetlosno biće koje se materijalizuje u ljudsku formu... hahahaha. I ja i ostala svjetlosna bića (stvorenja) smo izrazi apsoluta... kao i ti.

Dakle, kada ti govoriš o 'svjetlosnim bićima' ti govoriš o formi, formi koja se tebi čini vidljivom kao svjetlosna kugla... međutim, to je samo tvoja interpretacija onoga što ona jesu, dakle tvoja percepcija onoga što ona jesu. A ti bi da tu percepciju zamijeniš sa onim što se ne može percipirati, što nema formu, što se u dimenzionalnom svijetu ne može prstom pokazati. Apsolut je bez forme, bestjelesan, nematerijalan, besprostoran, bezvremen i totalno ne-kretanje... a ti bi da ti ja sad u prostoru uprem prst u njega... hahahaha... HAHAHAHAHAHA. Zaista... mislim... hahahaha

Ono što ja činim, a što tebi i svima koji traže apsolut u vidljivim formama i manifestacji stvara prepreku da shvatite, jeste da ja samo ukazujem na njegovo postojanje a do vas je da ga u sebi dokučite, jer u sebi i jeste jedino gdje apsolut jeste. Apsout jeste ono što nazivamo Sopstvo. On je Sopstvo, Biće, nestvorivo, neuništivo i nepromjenjivo postojanje. Da bi ga vidio moraš i volju i pažnju vratiti u Sebe. Ti to nisi učinio... ti si lebdio po astralu, letio si svojim astralnim tijelom, opet projekcijom kroz granice dimenzija... i to nije za zanemariti... to je izvrsno iskustvo. Međutim, tamo gdje si doletio... bila je još jedna od niza projekcija, prostorna projekcija neke druge, za nas odavde neke Više dimenzije. U njoj si vidio svjetvlosna bića koja su ti bili učitelji (tako si mi ti objasnio kod tebe u kući).

Čak da je i tako, ja barem mogu da uperim prstom u sebe i kažem: to o čemu pričam sam JA. Ili pak, to o čemu pričam je ggradivni materijal od kojeg je moj organizam napravljen, koji raspolaže sa sedam sposobnosti i pomoću njih moj organizam i gradi i održava i on je taj koji raspolaže svim atributima koje ja pripisujem sebi, tj svome Ja. Što podrazumeva da je moja priča krajnje konkretna, iskustveno proverljiva i dokažljiva. Za razliku od tebe što ti ne možeš da uperiš prstom ni u šta kad pričaš o "apsolutu".

To, u što ti upireš prstom, nisi Ti već projekcija tvog razuma, tvoje tijelo kao holografska projekcija tvog razuma... to nisi TI. Ti si onaj koji tu projekciju doživljava. Sebe ne možeš vidjeti, jer vidjeti znači upošljavati čula a TI, apsolut, nemaš nikakve karakteristike koje bi mogle da se vide čulima. Ti si za tvoja čula jedno veliko NIŠTA. Hahahaha

Dobro Useru, nek ti bude. Ko bi s tobom izašao na kraj. Dosadan si kao buva. A uz to jo i neznalica i šarlatan. Bolje da odustanem.

Nista novo deda. Ti si jos odavno odustao. Posto sve vreme ne radis nista osim sto se ponavljas.
Definicija ludila je kad se neko ponavlja a pritom ocekuje drugacije rezultate.

Ja nisam samo "deda", već odavno i pradeda. To nije dokaz da sam "retardiran", već da sam kao mislilac u ogromnoj prednosti nad tobom. Kad sam ja pre punih 37 i nešto više godina otkrio o objavio Zakon postojanja, garantujem da se ti nisi još bio ni rodio. Kao mislilac i filozof ti si u odnosu na mene još uvek samo mala beba koja tek uči osnovne filozofske i logičke pojmove da sriče.

Dobro, deda, dobro. Znamo mi to. Vec si nam pricao o tome koliko si ti inteligentniji od svih nas ovde. Samo sto to nije nesto cime bih se ja ponosio. Mnogo se hvalis a malo se trudis da uradis nesto konkretno npr. da se pozabavis pitanjem nacina na koji mozak dolazi do zakljucka koja pojava je uzrok a koja posledica. Generalno, pitanjem logike tj. kako razmisljanje funkcionise tj. kako donosimo zakljucke. Posto se upravo tu krije tvoja greska. Tvoja greska se nalazi na samo temelju. Dakle, ti pravis greske u vezi nekih osnovnih stvari.

Ja koji jesam:
Mnogo si bezobrazan i bez ikakvog poštovanja prema dedi, unuče.

Postovanje treba da se zaradi.
Ako imas imalo mozga, ne mozes postovati nekog ko ga nema.
Makoliko on bio star i umisljen.

Ljubo:
Ti kad pričaš o "apsolutu" ti uopšte ne znaš o čemu pričaš. Ti ne umeš, jer ne znaš, da uperiš prstom u bilo šta, i kažeš, "to je apsolut". Zato se sve tvoje priče o "apsolutu", svi njegovi opisi, njegova stanja, moći i dejstva svode na priče bez osnova - na verovanja.

Tako je, deda. Isto vazi i za tebe i za ozimana i za ostale vernike tj. Bozje sluge i izaslanike.

Back