Sta je smisao zivota?

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
38.220
Nas poznati i cuveni filozof ( samouki ) Dejan Lucic - Covek koji sve zna !
Postavlja pitanje sta je smisao zivota ?
1. Veliko bogatstva i telesna zadovoljstva
2.Vladati pripadnicima svoje vrste
3. Osvajanje Svemira
4.....
Po njemu covek treba da cini dobra dela kad kog moze, prema bliznjem svome, i da po tome bude upamcen ?
:think:

Dejan_Lucic_1992.jpg

Pa kratko i jasno smisao života je da živiš i da budeš živ (ništa manje i ništa više od toga, znači smisao života je da živiš i budeš živ a sve ostalo je stvar ličnog doživljaja, percepcije, ličnih želja, afiniteta ili uticaja okoline, vaspitanja i naučeno ponašanje) i to je jedna od najgenijalnijih stvari koje sam čuo i u principu jedini smisleni univerzalni odgovor.

Pa kratko i jasno smisao života je da živiš i da budeš živ (ništa manje i ništa više od toga, znači smisao života je da živiš i budeš živ a sve ostalo je stvar ličnog doživljaja, percepcije, ličnih želja, afiniteta ili uticaja okoline, vaspitanja i naučeno ponašanje) i to je jedna od najgenijalnijih stvari koje sam čuo i u principu jedini smisleni univerzalni odgovor.

da, budi najbolji prirodni eksperiment koji mozes da budes...

Nas poznati i cuveni filozof ( samouki ) Dejan Lucic - Covek koji sve zna !
Postavlja pitanje sta je smisao zivota ?
1. Veliko bogatstva i telesna zadovoljstva
2.Vladati pripadnicima svoje vrste
3. Osvajanje Svemira
4.....
Po njemu covek treba da cini dobra dela kad kog moze, prema bliznjem svome, i da po tome bude upamcen ?
:think:

Pogledajte prilog 1803804
On nije filozof nego aškenaz jevrej mason i špijun i voditelj.. prodavac zeptera.. Clan komiteta 300.. Multiptaktik.

Nije,smisao zivotarenja je to a smisao zivota je da stvoris nesto sto ce da te nadzivi

Napisi,knjigu, pjesme komponuj,osvoji Wimbledon itd, nadji nesto cemu ces zivot da posvetis,trazi svoj legacy
Pa našao je. Zajebancija.
Ne bih da filozofiram o ovome jer na ovo pitanje nisu odgovorili ni pametniji od mene, ali sto se mene tiče smisao života je ono što ti lično osećaš kao smisao. Bila to zajebancija, zivotarenje ili pisanje pesama.

Pa našao je. Zajebancija.
Ne bih da filozofiram o ovome jer na ovo pitanje nisu odgovorili ni pametniji od mene, ali sto se mene tiče smisao života je ono što ti lično osećaš kao smisao. Bila to zajebancija, zivotarenje ili pisanje pesama.

Nemam ja nista protiv da se ljudi zezaju itd sve je to ok,ali covjek kada ne zna za bolje onda misli da je to prava stvar a nije,sto ne znaci da u odredjenom periodu zivota to ti nije bilo super

Ali zajebancija ima rok trajanja,kada vec udjes u neke godine ,mnoge stvari ma koliko ti nekad bile dobre,sada su ti dosadne izgustirane a nemas veliki izbor nesto novo da nadjes nema vise te srece tog zadovoljstva, jer Sreca i Zadvolkstvo imaju rok trajanja a Stvaralastvo i Kreacija nemaju rok trajanja

Ako cijeli zivot nesto stavras orginalno to ti nikada ne dosadi, jedna pjesma pa nova, violina pa druga, jednu knjigu pises pa drugu, uvijek nesto novo kreiras ulazis u jedan svijet bez kraja koji te cijeli zivot cini okupiranim, ne razmisljas kako je vrijeme napolju,nema dosade,nema kajanja itd,a otvaras sebi prostranstva i nove mogucnosti uvijek

Nemam ja nista protiv da se ljudi zezaju itd sve je to ok,ali covjek kada ne zna za bolje onda misli da je to prava stvar a nije,sto ne znaci da u odredjenom periodu zivota to ti nije bilo super

Ali zajebancija ima rok trajanja,kada vec udjes u neke godine ,mnoge stvari ma koliko ti nekad bile dobre,sada su ti dosadne izgustirane a nemas veliki izbor nesto novo da nadjes nema vise te srece tog zadovoljstva, jer Sreca i Zadvolkstvo imaju rok trajanja a Stvaralastvo i Kreacija nemaju rok trajanja

Ako cijeli zivot nesto stavras orginalno to ti nikada ne dosadi, jedna pjesma pa nova, violina pa druga, jednu knjigu pises pa drugu, uvijek nesto novo kreiras ulazis u jedan svijet bez kraja koji te cijeli zivot cini okupiranim, ne razmisljas kako je vrijeme napolju,nema dosade,nema kajanja itd,a otvaras sebi prostranstva i nove mogucnosti uvijek
Kao što rekoh, svako neka sebe sluša šta i izabere svoj smisao života. Mislim da je ustvari najtužnije slušati druge šta je tvoj smisao života.

Као верујући човек......кажем да је смисао живота вечита служба Богу и Отаџбини ! У то двоје се уклапа СВЕ кроз живот !

Pa i buba svaba zivi po istom principu. Za svakoga od nas to jednostavno nije dovoljno, taj odgovor ne zadovoljava ono sustinsko pitanje.

Biti u okruženju sa voljenim osobama i provoditi sto vise vremena sa njima i siriti ljubav radost i sreću koja ce da vas veže kroz večnost.

Uz to što manje provoditi na poslu i ne raditi ko konj vec samo sto se mora i sa elanom polako a ne kao da sutra ne postoji.Što vise uzivati radeci ono prvo i imati prioritet i fokus na to.

Back