ranjeni Zoro
Elita
- Poruka
- 21.566
Šta ti vredi tvoje školovanje i tvoje petice i desetke, kadi i dalje ništa ne znaš i ne razumeš, kao ni oni koji su te školovali.
"šta im vredi sva ta škola, kad u dupe ne znadu da ubodu vola.."
Aristotel
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ti vredi tvoje školovanje i tvoje petice i desetke, kadi i dalje ništa ne znaš i ne razumeš, kao ni oni koji su te školovali.
Pa da, ali opazamo samo posledice. Uzroke ne opazamo, zato njih trazimo.
Vec smo rekli da je apsolutna istina besmislen pojam tako da nema nikakvog smisla reci "apsolutna istina je da apsolutne istine nema".
Temelj ti je iskustvo tj. skup prethodno opazenog.
JA KOJI JESAM:
Tačno je da je apsolutno postojanje nestvorivo, neuništivo i nepromenljivo, ali nije tačno da ne zavisi od projekcija koje stvara. Naime, Apsolutno postojanje je svest i njenih sedam SPOSOBNOSTI i to je ono što je nestvorivo, neuništivo i što se nikada ne menja. Ali nije tačno da apsolutno postojanje ne zavisi od svojih projekcija, tj. od svojih fizičkih i psihičkih RADNJI jer pomoću njih ono sebe večito SAMOUZROKUJE. Kad ne bi koristilo svoje fizičke i psihičke sposobnosti kao fizičke i psihičke radnje, tada apsolutno postojanje ne bi bilo NEŠTO, već večito NIŠTA.
JA KOJI JESAM: "Apsolut je totalno ne-kretanje."
NIje! Apsolutno postojanje se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, od kojih je jedno NEKRETANJE, a druga dva su KRETANJE. Nekretanje je kvantni vakuum, prostor bez materije i materijalnih formi. Zatim sledi faza naprezanja, kretanja, razvoja i umaranja (sintropija). Posle dolazi faza opuštanja, postepenog starenja, umiranja i raspadanja (entropija), radi ponovnog vraćanja u fazu mirovanja i odmaranja (kvantni vakuum). Ova tri stanja se večito ponavljaju, pa otuda potiče prastara ideja i zanje o "trojednom apsolutu", koje se kroz razne religije sačuvalo kao verovanje o "trojednom bogu".
Pogrešno! Apsolutno postojanje ima potrebu za stalnim ponavljanjem kretanja, jer kretanjem dobija materijalna svojstva sile i mase i tako postaje samome sebi opažljiv i spoznatljiv. Bez kretanja, dakle, apsolutno postojanje ne bi moglo da ima nikakvo znanje, ni svesnost o sebi i svojim oblicima kretanja
Naravno, jer sve što jeste su fizičke i psihičke radnje apsoluta, koje ne bi mogle da postoje same po sebi, bez apsoluta kao vršioca radnji, koji je od svojih radnji nedeljiv.
(sve-što-jeste je naziv za ono što nije storvivo).
NIkakvog stvaranja, niti uzrokovanja nema, niti je moguće, već samo SAMOUZROKOVANJA. Nastajanje materije, života i svemira nije ni stvaranje, ni uzrokovanje, već samokreiranje, tj. samooblikovanje apsoluta koji već postoji. Sve uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti.
Apsolut i njegovih sedam sposobnosti je "sve što jeste" i to je uvek tako. Promene su relativne, jer to su samo opažljive fizičke i psihičke radnje apsoluta, koje nemaju značenje postojanja, već samo apsolut kao vršilac radnji, koji je nedeljiv od svojih radnji.
"šta im vredi sva ta škola, kad u dupe ne znadu da ubodu vola.."
Aristotel
Sunce ti ybm,original silogizam iz Organona!
![]()
Apsolutna istina je porez za budale. Ko god je izgubio i sekund vremena razmisljajuci o njoj, taj je uplatio porez. (vrijeme je novac)
Apsolutna istina je porez za budale. Ko god je izgubio i sekund vremena razmisljajuci o njoj, taj je uplatio porez. (vrijeme je novac)
Ono sto zahteva realan trud to je da dokazes da si pravu, tj. da je ono sto govoris tacno, ne samo da pretpostavis da jesi. Konkretno na ovoj temi to bi znacilo krenuti od definicije kljucnih pojmova kao sto je pojam apsolutnog (tj. beskonacnog.)
Zar ne shvataš da si već od početka komentara stvorio protuvriječnosti? "Tačno je da je apsolutno postojanje nestvorivo, neuništivo i nepromenljivo, ali nije tačno da ne zavisi od projekcija koje stvara." Ako kažeš da je tačno da je apsolut ono što sam rekao, kako onda možeš da kažeš da to što je nestvorivo, neuništivo i nepromjnejivo zavisi od bilo čega, a specijalno od svojih projekcija??
Ono sto zahteva realan trud to je da dokazes da si pravu, tj. da je ono sto govoris tacno, ne samo da pretpostavis da jesi. Konkretno na ovoj temi to bi znacilo krenuti od definicije kljucnih pojmova kao sto je pojam apsolutnog (tj. beskonacnog.)
JA KOJI JESAM:
Razmisli malo! Ja mislim da ti i ja različito shvatamo pojam "apsolut". Za mene je Apsolut nešto drugo od onoga što ti smatraš apsolutom
Za mene je "apsolut" onaj gradivni materijal koji od samoga sebe, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti gradi i materiju i život i svemir. Ono što je kod tog gradivnog materijala apsolutno nestvorivo, neuništivo i nepromenljivo, su njegovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, a ono što je beskonačno različito i promenljivo su informacije (znanja) koja stiče uz pomoć tih svojih sedam sposobnosti i različiti su oblici kretanja (materijalne forme) koje od samoga sebe gradi po tim informacijama, takođe uz pomoć svojih sedam sposobnosti.
I naravno, taj apsolutno postojeći, nestvorivi, neuništivi i nepromenljivi, gradivni materijal je pokretan, jer njegove fizičke i psihičke radnje su nedeljive od njega. Takođe je uslovljen svojim fizičkim i psihičkim radnjama, jer pomoću njih stiče znanje o sebi i svojim kretanjima i pomoću tog znanja dovodi sebe u stanje svesnosti i tako se kao SVEST SAMOODRŽAVA.
JA KOJI JESAM:
Naravno, kad budala ne razume pametnog, on tada pametnog naziva budalom. NIšta novo!
Ti moja objašnjenja ne možeš da razumeš, zato jer ti je sposobnost razumevanja na nuli. Ti ne razumeš da ti pričaš o DOŽIVLJAJU sebe kao apsoluta, a ja objašnjavam LOGIKU po kojoj APSOLUT POSTOJI. Tvoji doživljaji apsoluta za mene, niti za bilo kojeg drugopg čoveka na svetu, ne znače apsolutno ništa, jer doživljaj je individualna stvar pojedinca koja je samo njemu poznata. Kad bi taj tvoj doživljaj apsoluta imao nekakvo značenje za druge ljude, ljudi bi odavno znali istinu o postojanju materije, života i prirode, jer takvih "prosvetljenih" poput tebe ima i uvek je bilo na pasja preskakala, koji sem bezvrednih i po čovečanstvo štetnih i pogubnih religija i sekti, iza sebe nisu ostavili ništa drugo. Prema tome, sa svojim doživljajima sebe kao apsoluta, ma kojim rečima ih opisao, nikada nećeš postići ništa značajno i zato nemoj bespotrebno da se trtiš i vrištiš, jer to nije ono što svetu nedostaje da bi bio bolji od ovga koji su razne vrste "ćirubu-ćiriba" prosvetljenika uredile po svojim "abra-kadabra" ubeđenjima. Ono što svetu zaista nedostaje da bi bio bolji i da bi se izvukao iz ghovana u koja ga razni prosvetljenicii uvaljuju i zatrpavaju, nisu nikakvi doživljaju sebe kao apsoluta, već LOGIKA koja objašnjava, da može da se razume ŠTA su materije, život i priroda, KAKO postoje i ZAŠTO. To je upravo ono što ja objašnjavam, a o čemu ti blage veze nemaš.
okej..da ne čitamo sve, reci ti nama šta to praktično znači..?
hahahaha
Ja sam iskusio povratak volje i pažnje u sebe-apsolut što bi značilo da sam iskusio postojanje bez kretanja... ono-što-jeste, tj. ono-što-jesam. To je za tebe nešto nemoguće zamisliti jer ti je volja zarobljena u projekciji. Tvoj odnos prema iskustvu izvan sna i totalno neprihvatanje čak i mogućnosti da možeš postojati izvan sna je odlika apsoluta koji duboko spava.
Ljubomir:Dečko, po mojoj oceni tvog znanja, ono je na nivou osnovca i kao takvo nije dovoljno da bi sa njim mogao da dođeš ovde na ovaj forum, tj. na fakultet.
Pre toga moraš još mnogo da učiš da bi mogao da razumeš da se pojmovi "apsolutno" i "beskonačno" ne definišu, jer oni spadaju u vrstu reči "opisnih prideva", koji služe da se pomoću njih definiše nešto što se obeleževa vrstom reči zvanom "imenice". Imenice se definišu, a opisni pridevi su pomoćne reći kojima se imenice definišu, koje same po sebi ne znače ništa, ako ne stoje uz imenice na koje se odnose. Tako, na primer, opisni preidev "beskonačno" ne znači ništa, ako se ne odnosi, recimo, na prostor ili vreme, odnosno, trajanje!. Kao što ni reč "apsolutno" ne znači ništa ako je ne vežemo, na primer, za reč "postojanje".
Apsolutno i beskonačno nisu jedno te isto.