Јрдноставно. Нису сви Срби били у војсци, пример је баш Стеван и Вук Лазаревић и два Бранковића који су постали војсковође 5 година после Боја на Косову. Битка на Ровинама је из истог извора као и страна коњица код Вука. Не могу једно веровати а друго не. Зато сам склон више веровати да није било ни српске коњице ни битке на Ровинама. Друго битка на Ровинама се десила кад је Стеван имао 16 годуина. То да су напустили пре завршетка Боја наводи и Хаммер по Јовану Дуки и Енгелу. У народној песми стоји да је Вук издао, али не објашњава како. Само издајници су склони бранити издајице јер се тако надају да ће и себе одбранити, или наћи добар разлог за такав поступак. Ја се трудим да сакупим што више за и противм па ћу тек онда моћи сигурније мислити где је истина. Каже се сва војска, и ако је било вероватно и преживелих, као што песник цитира Орловића Павла.
ali KOJI je to izvor iz kog se vidi da je Vuk Brankovic zapovedao stranom konjicom?......mislim da sam jasno i glasno prosli put postavio pitanje na koje ne odgovaras konkretno...
sta mislis koliko je Stefan Lazarevic imao godina 1389te?.....a tek dva brankovica koja su jos mladja?.......eto zasto oni nisu ucestvovali u bitci na kosvu,jer su tada bukvalno bili DECA.....
ali cak i da su ucestvovali njih dvoje,nije bitno dvoje-troje ljudi.....bitna je CELA vojska ili veci vojni odredi kojima je Stefan komandovao i na rovinama i kod nikipolja.....pa se opet postavlja pitanje,odakle oni,ako je cela srpska vojska izginula na kosovu 1389te,kako tvrdis....
a ako mislis da nije bilo ni srpske konjice,ni bitke na rovinama,otkud onda znas da je bilo kosovske bitke?..........(mislim,gluposti)......i valjda si svestan da je besmisleno uzimati narodne pesme kao neki verodostojan izvor.....
a i taj Hammer NIGDE ne navodi konkretno Vuka Brankovica kao nekoga ko je napustio bitku pre kraja...
Poslednja izmena: