Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mackari, sta kazete na ovo?

1009742_597503063616250_282727598_n.jpg

Strava, i sve lako za napraviti :) Imam jedno pitanjce, zasto se moja divna cica valja u prasini? Ispraksovala se da bezi napolje u sekundi moje nepaznje, hvala bogu pa ne izlazi na ulicu nego ode iza kuce. I cim kroci sa stepenica na beton ispred, prvo sto uradi, legne i uvalja se i tegli po betonu i prasincini. I onda dodje i legne mi na krevet. :) Kad moze da se valja u prasini, moci ce i da bude brisana mokrim peskirom svaki dan. :D

Uh, ovo mi je favorit. Samo fali negde prosirenje neko da moze malo i da dremne. :)

A to za valjanje po zemlji ili cak po tepihu kad neko kad obuven udje ostavi ocigledno neki trag, miris, pa macka prvo njuska vrlo skoncentrisano pa se onda valja na tom mestu... Na taj nacin lepe za krzno korisne bakterije koje se nalaze u zemlji i posle lizanjem dlake te bakterije koje su im potrebne unose u organizam. Rade to instiktivno, i gde god nanjuse da ima nesto tih korisnih bakterija. Pa posle, eto, mozda jos misli da ti cini uslugu kad uleti u krevet, da bi i ti dobila nesto tih korisnih bakterija. :maca:

te andrmolje su skroz kul x)

sad si me zbunila, ne rade to da bi obelezile teritoriju? ja sam bila ubedjena da je zbog toga... doduse, kitty se uglavnom valja kad me izaziva da je mazim, ili da se igram sa njom, ali i cim neko ustane sa kauca, eto je da istrlja to mesto x)

Ovo valjanje po zemlji je bas specificno, tvoja kitty je kucna maca iskljucivo, ali mozes da vidis ako imate neku zardinjeru sa zemljom, vecu i bez cveca a moze da se valja u njoj.
To redovno rade ulicne macke, lici na ono kupanje u prasini koje ptice praktikuju. A kad obelezavaju cesajuci najcesce lice se o nesto ili nekog je drugo. Mada ni ja nisam nekad sigurna sta tacno radi, kad udjem obuvena i kad nanjusi nesto na cipelama pa prosto poludi, valja se po podu, lize cipele, nekad i zarije i kandze. :sad2:

valja se i ona u prasini na terasi (tu ima i zemlje koju je gospodjica isceprkala iz saksija), ali to radi samo kad sam ja tu, ali onda to vise radi da bi me izazivala.
videla sam da se ulicne mace valjaju, doduse, najvise po travi i to mi je skroz simpaticno... doduse, skoro sve u vezi sa mackama je simpaticno xD

Ovo nije valjanje po zemlji vec po betonu. U stvari, bas to cesanje glavom, njuskicom o beton i onda cela padne dole i pocne da se tegli sa jedne na drugu stranu, da svaka dlaka poprimi malo prasine. I to je prvo sto uradi kad izadje iz kuce. Nisam primetila da to radi sa obucom. Voli da njusne kad neko nov dodje, ali to je sve :)

Ja sam to primetila tek kad sam mog macka prestala da pustam, pa kad je na terasi kako je doslo leto video zardinjeru sa zemljom, tako je uleteo u nju i poceo da se valja. A valjaju se, sto kaze <(o.O)> nekad i da bi izazivali, mazili se ili igrali, nekad obelezavaju teritoriju, a sigurno da ima jos neka fora, macija posla. :D

Na žalost, tek sam sad pročitala za peticiju a već je i zatvorena.
Bio je i na TV danas, bila je i madam Cici-Mici zbog koje će da robija.
Jedino mi nije jasno zašto drži macu na pragu, da je pusti u stan niko mu ne bi mogao ništa.

Na žalost, tek sam sad pročitala za peticiju a već je i zatvorena.
Bio je i na TV danas, bila je i madam Cici-Mici zbog koje će da robija.
Jedino mi nije jasno zašto drži macu na pragu, da je pusti u stan niko mu ne bi mogao ništa.

da,to ni meni nije jasno,ja sam mislila da je sve vreme drzao u stanu,a ovako ako je ispred,mozda ide i vrsi nuzdu po zgradi pa onda nekako i razumem komsije,ako samo miruje i nije problematicna onda ne kapiram

ja sam razumela da je bila ispred, a da je sad unutra... uglavnom, i da je ispred, razumem coveka jer u stanu ima vec 5 maca... ko zna kako i dal bi je prihvatile

jeste i to je tacno,ali opet s druge strane ako ona vrsi nuzdu svuda po zgradi,nije sigurno prijatno,mislim to govorim pod pretpostavkom da to radi.....u svakom slucaju definitivno nije za kaznjavanje ( mozda opomena ) , a kamoli zatvor

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back