Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ona je preslatka i umiljata i brižna mama! I lepa mačkica! Pokušaću da je udomim posle sterilizacije.
Ne mogu sebi da oprostim što nisam uspela da ih udomim prošle godine ali sam malo znala o mačkama i kako sve to funkcioniše. Imala sam psa 16 godina a Marka je sin doneo sa mesec dana. Kiki je uspavan i Marko je sada glavni. Obožavam ga jer je blesav i umiljat. Naravno,takav je postao posle kastracije.
Videćemo,možda uspem sve njih da udomim.

Probaj, ruske plave i "Whiskas" mace se relativno lako udomljavaju, a ona je sad narocito osetljiva. Imala sam pred zgradom macku Gabrijelu, svaki put kad joj komsije bace macice, morala sam na jedan dan da je pustim u svoju sobu i krevet da odtuguje i odspava, znam kako je sad tebi sa ovom mukicom.

Probaj, ruske plave i "Whiskas" mace se relativno lako udomljavaju, a ona je sad narocito osetljiva. Imala sam pred zgradom macku Gabrijelu, svaki put kad joj komsije bace macice, morala sam na jedan dan da je pustim u svoju sobu i krevet da odtuguje i odspava, znam kako je sad tebi sa ovom mukicom.

Veruj mi da me duša boli kada je čujem. Pre sat vremena sam ih hranila,došla je i ona,pojela par džvonglica i otišla da doziva mačiće da dođu da jedu.A na ova četiri mačeta iz garaže frkće i napada ih,što do sada nije radila.

Kako znaš da se otrovala......svejedno moraćeš hitno kod vetrinara............može biti bilo šta a da liči na trovanje.
Za slučaj trovanja....ide medicinski ugalj rastvoren u malo vode i ušpricati u usta.....i to ponavljati...........zatim čist kalcijum pod uslovom da nema problema sa mokrenjem. Ukoliko se sumnja da se otrovao preko miša otrovom za pacove.....onda i ampula Konakiona odnosno vitamin K.
Dakle kod trovanja treba brzo reagovati kako bi se sprečilo širenje......sve gore navedene supstance se primenjuju

Nisi nikakve simptome naveo samo si izneo sumnju o trovanju, zato bi trebalo vetrinar to što hitnije da vidi.......

Kako znaš da se otrovala......svejedno moraćeš hitno kod vetrinara............može biti bilo šta a da liči na trovanje.
Za slučaj trovanja....ide medicinski ugalj rastvoren u malo vode i ušpricati u usta.....i to ponavljati...........zatim čist kalcijum pod uslovom da nema problema sa mokrenjem. Ukoliko se sumnja da se otrovao preko miša otrovom za pacove.....onda i ampula Konakiona odnosno vitamin K.
Dakle kod trovanja treba brzo reagovati kako bi se sprečilo širenje......sve gore navedene supstance se primenjuju

Nisi nikakve simptome naveo samo si izneo sumnju o trovanju, zato bi trebalo vetrinar to što hitnije da vidi.......

ma samo sam pitao da li je neko tu, pa bih onda naveo, povraca neku belu sluz, i cesto mokri, imala je stolicu ali retku

ma samo sam pitao da li je neko tu, pa bih onda naveo, povraca neku belu sluz, i cesto mokri, imala je stolicu ali retku

Da li je tvoja mačka vakcinisana
Povraćanje bele pene samo po sebi ništa ne znači, mačke često jedu gorke trave da bi povratille nešto.....i tada povraćaju tako uglavnom. Ukoliko miriše sadržaj koji je povratila na kiselinu onda je uredu....ukoliko na neku trulež...nije dobro,
Retka stolica takodje nije neki specifičan simptom.
Nekotrolisano mokrenje ili pojačano može se dovesti u vezu sa nekim trovanjem
Kao što sam rekao da medicinsku ugalj, on je inertan prolazi kroz organizam i skuplja toksine......to bi trebalo davati....samo treba odmah bez odlaganja.
Odlazak vetrinaru ti je najsigurniji metod.

Liči mi na neku virusnu infekciju.Daj joj što više vode i utopli je! To je moja mačka imala i uginula za tri dana.Za svaki slučaj nosi je kod veterinara.
U tvom slučaju verovatno se radilo o mačijoj kugi....ukoliko nije bila vakcinisana.

Poslednja izmena:
Povraćanje bele pene samo po sebi ništa ne znači, mačke često jedu gorke trave da bi povratille nešto.....i tada povraćaju tako uglavnom. Ukoliko miriše sadržaj koji je povratila na kiselinu onda je uredu....ukoliko na neku trulež...nije dobro,
Kao što sam rekao da medicinsku ugalj, on je inertan prolazi kroz organizam i skuplja toksine......to bi trebalo davati....samo treba odmah bez odlaganja.

U tvom slučaju verovatno se radilo o mačijoj kugi....ukoliko nije bila vakcinisana.

vodili su je danas kod veterinara, rekose da je neki virus, i da je imunitet pao skroz (radili su analizu krvi) dali su joj infuziju i neke vitamine, kazu da ce tako trebati 7 dana minimum, ali cisto sumnjam da cu moci finansijski to da podrzim, skoro sam dao za drugu macku (snimanje i fiksiranje noge)... :/ ako imate neki savet, vi dajte

pa objasni kakva je situacija i zamoli da te sacakaju za placanje. ako stalno ides kod toga veta, verujem da nece praviti problem... mozes i da pozajmis od nekoga kintu, nije to sramota x)
iskreno, meni je nezamislivo da neko zbog finansija izgubi zivotinju.

vodili su je danas kod veterinara, rekose da je neki virus, i da je imunitet pao skroz (radili su analizu krvi) dali su joj infuziju i neke vitamine, kazu da ce tako trebati 7 dana minimum, ali cisto sumnjam da cu moci finansijski to da podrzim, skoro sam dao za drugu macku (snimanje i fiksiranje noge)... :/ ako imate neki savet, vi dajte

Koji je virus neka kažu na šta sumnjaju......da li ima neki apetit, ukoliko nema nemoj na silu hraniti
Koliko je stara mačka...

Imam i ja macu, doduše još je mače. Šarenko moj mali.
Vakciniši na vreme, nije bačena para...

pa objasni kakva je situacija i zamoli da te sacakaju za placanje. ako stalno ides kod toga veta, verujem da nece praviti problem... mozes i da pozajmis od nekoga kintu, nije to sramota x)
iskreno, meni je nezamislivo da neko zbog finansija izgubi zivotinju.

zivotinja sam, nemam novac, los sam covek, sta da radim

- - - - - - - - - -

Koji je virus neka kažu na šta sumnjaju......da li ima neki apetit, ukoliko nema nemoj na silu hraniti
Koliko je stara mačka...

Vakciniši na vreme, nije bačena para...

9 meseci je stara, apetit nema, po malo joj daje moja majka da jede, a kazu da ne znaju koji je virus - radili su malu krvnu sliku.

Pitam iz razloga što kod virusa mačije kuge mačka ne sme da se hrani na silu ni najmanje jer se stanje samo pogoršava.....virus napada probavni sistem, gladovanje tu mora da bude. Inače karakteristika je hipotermija.....niža telesna temperatura.......nadam se da su merili to je osnovna stvar.
Gledaj da ne dolazi u kontakt sa drugim mačkama, posebne posude za vodu takodje....

Poslednja izmena:
Tačno, to je bilo u pitanju! Zato sam i napisao šta treba da uradi.

U malom broju slucajeva pomogne simptomatska terapija ali na zalost, prognoze su obicno lose, tipa da prezivi jedno mladunce iz legla i pored ozbiljne terapije, i kod panleukopenije i kod parvoviroze (steneca verzija).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back