Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami, ove cvećkice su baš dekorativne. A i okolni aranžman deluje opuštajuće - tu bih i ja spavala!
Nisu ni one lude ;)

Imas ih skoro u svim sarama. Sto me podseti na vic: Poklanjam tri maceta, dva ista a jedno razlicito. :)
Žutog smo tražili (bratanci vole Garfilda a ja sam htela da mi se "slaže uz kucu" :zcepanje:), "zelenog" smo dobili uz njega (ja ih volim u svim bojama i u principu mi je svejedno), a crno-belo je "slučajno" ostalo. Primili smo dva slična privremeno, ali kad je jedno otišlo, ovo nam se toliko dopalo i tako se lepo sprijateljilo sa našim macama da smo morali da ga zadržimo. :heart:

Ugrabila sam malo vremena da se javim, jedno maleno više nije sa nama, ali ova dva napreduju.Zanimljivo je da je moja macana koja je imala samo jedno malo, odmah ušla kod njih i namestila se da ih doji.Njeno dete ima 3 meseca i zakazali smo sterilizaciju za nju i drugu mamu, ali sam rešila da za nju za sada odložim, jer mnogo pazi na male, kao da im je mama, ne verujem da ima mleka, mada je maleni cuclaju, ali bitno je da ih pazi(mada njeno debelo dete negoduje).Što se tiče udomljavanja, rešeno je da ostaju, ako prežive, za divno čudo, moj *mili muž* je izjavio:Ako si me naterala da zadržimo ono što su nam ostavili pre mesec dana(Zaza, zvana Pevaljka, spava isključivo kod njega, liči na hijenu):mrgreen:, vala će ostati i oni, gde ima 11 mačaka+ Zaza+oni, biće za sve(sem ako nas ne uhapse zbog dugova bankama i ostalim institucijama).:super:
P.S. Mimi's- postaviću uskoro foto album i moraš da vidiš mog Djuru, mislim da je preslikani tvoj Bili:heart:

zao mi je zbog tog jednog malog, ali mi je drago sto ostali napreduju, bravo za tebe i muza :klap:
drugarici su ispred vikendice ostavili 3 maceta, trobojni su tako da pretpostavljam da su sve 3 zenkice, ali su poprilicno mali pa nisam mogla da vidim sa sigurnoscu sta su. sad one zive kod komsije. htela sam jedno da uzmem i donesem ovde, ali, stara prica - baba bi nas izbacila, a meni je uzasno zao sto su tamo jer ih je 3 + macor + kujica i nema dovoljno hrane za sve (oni je dele, ali svi su mrskasti), jos sto su vrv zenkice, uf :S a jedno malo tako bih rado uzela jer je najplasljivije i najmrsavije...

zao mi je zbog tog jednog malog, ali mi je drago sto ostali napreduju, bravo za tebe i muza :klap:
drugarici su ispred vikendice ostavili 3 maceta, trobojni su tako da pretpostavljam da su sve 3 zenkice, ali su poprilicno mali pa nisam mogla da vidim sa sigurnoscu sta su. sad one zive kod komsije. htela sam jedno da uzmem i donesem ovde, ali, stara prica - baba bi nas izbacila, a meni je uzasno zao sto su tamo jer ih je 3 + macor + kujica i nema dovoljno hrane za sve (oni je dele, ali svi su mrskasti), jos sto su vrv zenkice, uf :S a jedno malo tako bih rado uzela jer je najplasljivije i najmrsavije...

Možda je i bolje što je ovo maleno uginulo, odmah sam videla da nešto nije u redu sa njim, nije imalo uopšte rep, iz guze mu je curila nekakva krvava sluz i stalno je treslo glavom i nije cuclalo uopšte iz pipete i odvajalo se od druga dva stalno, ko zna šta je bilo u pitanju, od ova dva ( mislim da su obojca dečaci, jedno potpuno sivo, a drugo potpuno crno)nadam se da će, dao bog, izrasti dve divne mačkice.

:mrgreen:
Ovde se pojavljuje većina "mačkara" pa da se predstavimo.
Evo moje "cvećke" u žardinjeri:
cveckeucvecu-1.jpg

Garfild, Nermil i Hari
Sram te bilo, što si mi ukrala mačke, a ti pozajmim još neko u bojama koje nemaš, npr. kaliko, kornjačice, hijene i slično:zcepanje:

Ugrabila sam malo vremena da se javim, jedno maleno više nije sa nama, ali ova dva napreduju.Zanimljivo je da je moja macana koja je imala samo jedno malo, odmah ušla kod njih i namestila se da ih doji.Njeno dete ima 3 meseca i zakazali smo sterilizaciju za nju i drugu mamu, ali sam rešila da za nju za sada odložim, jer mnogo pazi na male, kao da im je mama, ne verujem da ima mleka, mada je maleni cuclaju, ali bitno je da ih pazi(mada njeno debelo dete negoduje).Što se tiče udomljavanja, rešeno je da ostaju, ako prežive, za divno čudo, moj *mili muž* je izjavio:Ako si me naterala da zadržimo ono što su nam ostavili pre mesec dana(Zaza, zvana Pevaljka, spava isključivo kod njega, liči na hijenu):mrgreen:, vala će ostati i oni, gde ima 11 mačaka+ Zaza+oni, biće za sve(sem ako nas ne uhapse zbog dugova bankama i ostalim institucijama).:super:
P.S. Mimi's- postaviću uskoro foto album i moraš da vidiš mog Djuru, mislim da je preslikani tvoj Bili:heart:

Prirodna selekcija, sta ces. :( Dobro da je mama usvojila i ova dva, i verovatno joj se vratilo mleko, samo da znas. A Djura bese onaj sa pacovom za gadljive goste? :zcepanje: Moj Bili nije stigao toliko da naraste. :( Zato sam jedno vreme dezurala po celu noc dok mi se kerovi nisu unormalili i utisali, kad imam komsije trovace... :evil:

Trobojne jesu zenke, tek je 1 u 3000 muzjak, i to neplodan, sa genetskom malformacijom, umesto XY kombinacije polnih hromozoma, on ima XXY-ne smem da tvrdim ali namece mi se zakljucak da su kod njih boje vezane za polne hromozome i da je X hromozom dovoljno veliki da ponese boju, Y nije i zato zenke (XX) imaju mogucnost da naslede dve dominantne boje odjednom, za razliku od muzjaka. (Neka me neko ispravi ako gresim.)

:mrgreen:
Sram te bilo, što si mi ukrala mačke, a ti pozajmim još neko u bojama koje nemaš, npr. kaliko, kornjačice, hijene i slično:zcepanje:

Nego, kaliko su bese koja boja? A kornjace su mi, pored crnih, omiljene. :heart:

sad mi je jasno :ok:
ja sam najvise gotivila crne oduvek, sad su mi i trobojne u njihovom rangu, ali zbg kitty sam postala slaba na crno-bele, a svakako nemam nista ni protiv ostalih boja x))

inace, ova dosada upravo pokusava da pojede pcelu (mrtvu), ali je malo smotana pa je uspela da je gurne pod krevet, a glavna zanimacija ovih dana joj je rovarenje po mojim stvarima (pootvara mi sve ormane i onda izvlaci ono sto joj je zanimljivo)... nevaspitano stvorenje :think: :D

inace, ova dosada upravo pokusava da pojede pcelu (mrtvu), ali je malo smotana pa je uspela da je gurne pod krevet, a glavna zanimacija ovih dana joj je rovarenje po mojim stvarima (pootvara mi sve ormane i onda izvlaci ono sto joj je zanimljivo)... nevaspitano stvorenje :think: :D

Shiva spava u koferu koji stoji na podu sa sve stvarima, uvuce se i uziva, a ima i novu omiljenu zaminaciju - posto sad uglavnom spava u transporteru, a hrana i voda joj stoje pored, mrzi je da izlazi i onda samo pruzi sapu i dovuce ciniju sa hranom, koja se neretko prospe cela. Sreca pa su granule u pitanju, :)
Inace, u cetvrtak idemo na vadjenje sipkica, KONACNO. Vet kaze da mozda nece ni morati da joj daje anesteziju, nego samo sedativ, ali mora da je vidi da bi procenio situaciju.

Zanima me nesto...

Veceras sam dao mackama da jedu... imam 2 macke i 3 maceta... svi su jeli izuzev ove jedne macke... zatim sam joj dao i parce salame... ona je njusila njusila i nije htela da pojede... pa sam joj dao cak i parcence mesa koje nije htela da pojede... a svako vece je redovno volela da pojede mleko i da legne na stolicu i umiva se.. a veceras nista... zanima me sta joj se desava??

Aco, ono sto sam ovde naucila je da macke ne podnose laktozu, samo dok su macici. Bolje joj daj jogurt umesto mleka. Ne kazem da sad ne jede zbog tog mleka, jer ga je pila i do sad, nego da to nije bas dobro za nju.
Javi nam kako joj je.

Necete verovati sta se desilo. Otisli mi na skidanje sipkica i sve je bilo gotovo za 3 minuta, bez anestezije, sedativa, bilo cega, da bi smo dosli kuci i ja primetila da ona na drugoj nozi uopste nema nikakvu ranu (na jednoj nozi joj je virila sipkica, poceo organizam da je odbacuje, na drugoj ne). Pipnem ja drugu nogu i zakljucim da nije ni izvadjena. Pozovem profesora i on kaze: "Jao, pa da, ona ima u obe noge, trebalo je da me podsetite. Znate koliko macaka ja operisem." I tako idemo sledece nedelje, kad god mogu, da joj izvadi i drugu.
A gospodjica se toliko dobro snalazi da vec i potrcava pomalo. :) Profesor bio zapanjen rezultatima, kad je cuo da vec od druge nedelje od operacije hoda, obavlja nuzdu normalno, oslanja se, ma sve. :mrgreen:

Evo nas malo Tunisu, u gradu Port El Kantaoui. Imaju francusko-arapske tastature pa cu kucati kako se snadjem.
Ne znam da li je u celoj drzavi tako, ali ovde ima strahovito mnogo macaka.
TO mi naravno ne smeta, ali je strasno kako su te mace mrsave, prljave i gladne. Izgleda da o njima niko ne brine, zive od toga sto namoljakaju od turista i mozda pokojeg domorodca (ni jednog nisam videla da ih hrani ili mazi).
Ne tuku ih i ne teraju, samo ih naprosto nije briga.
Juce smo suprug i ja bili u jednom restoranu na rucku i imali smo 4 mace u gostima :roll:. Davali smo im klopu dole na plocice ali diskretno, po cenu da nas konobar metlom najuri iz restorana :tajna:
One su toliko izgladnele da mjaucu, penju se na stolice i svadjaju oko korice hleba. Dusa me je bolela dok sam ih hranila. Tri su bile odrasle a jedno je bilo neko macence od oko 3-4 meseca pa sam morala da drzim one velike na odstojanju da se i ono malko najede. Jelo je sve redom sto smo mu dali (meso je gutalo i bez zvakanja :() a krompir i bleb odvlacilo pod sto i rezalo dok je jelo :sad2:.
Cim je skontalo da ga stitimo odmah je leglo kod nasih nogu i tu iz sigurnog sklonista gledalo velike macke :huh:.
Posle je spavalo meni u krilu, ali kad mo krenuli opet je potrazilo zaklon pod nekom komodom.... tuga bozja :ljutko:
Vidim i u nasem hotelu par takvih cica koje oblecu oko trpezarije, a s vremena na vreme poneki gost im iznese nesto za jelo dok konobar nije tu.
Bas sam ljuta na tunizane! Ovako nesto ne bi nikako smelo da se vidja, nisu svi divljaci kao oni a mnogima (meni prvoj) ce ovo biti najupecatljiviji utisak o Tunisu.
I bez macaka sam ljuta na njih zbog bezocnog nasrtanja na turiste i prljavog hotela.
A one njihove male radnjice sa hranom ili mesovitom robom su za Ginisa! Takav smrad i prljavstinu ne mozete ni zamisliti :bljak:
Na primer, ima jedan mini market u samoj zgradi hotela, samo je ulaz iz dvorista. Drzi ga jedan prljav, mastan covek. Ali radnja je cudo nevidjeno: prostorija 2x2, ima flasiranu vodu i sokove (to je valjda samo za turiste :roll:) par konzervi ribe, 5-6 cokolada u vitrini, brasno i secer. Od cega je radnja toliko prljava, masna i smrdljiva ja ne mogu nikako da provalim. Ima neku starinsku vagu sa tegovima, a ispod nje slojevi neke totalno masne i garave kartoncine. Reklo bi se da radnjica nije oribana nekoliko godina, a ni gazda :mrgreen: .
A ovo je jos i dosta dobro prema jednoj radnji u Susu u koju smo juce malko navirili :sad2:.
Ako nekako uspem slikacu ove prizore, ali na zalost - mirise ne mogu da vam docaram....

Kajo, zao mi je sto se ne provodite na odmoru, iskreno, i sama sam jako gadljiva na ljude i zato i nemam zelju da odem na vecinu tih da kazemo egzoticnih destinacija. Ali ako ti je za utehu, orijentalne macke su i inace mnogo sitnije gradje, tj. tanjih kostiju nego nase pa ti izgledaju jos mrsavije nego sto objektivno jesu.

Necete verovati sta se desilo. Otisli mi na skidanje sipkica i sve je bilo gotovo za 3 minuta, bez anestezije, sedativa, bilo cega, da bi smo dosli kuci i ja primetila da ona na drugoj nozi uopste nema nikakvu ranu (na jednoj nozi joj je virila sipkica, poceo organizam da je odbacuje, na drugoj ne). Pipnem ja drugu nogu i zakljucim da nije ni izvadjena. Pozovem profesora i on kaze: "Jao, pa da, ona ima u obe noge, trebalo je da me podsetite. Znate koliko macaka ja operisem." I tako idemo sledece nedelje, kad god mogu, da joj izvadi i drugu.
A gospodjica se toliko dobro snalazi da vec i potrcava pomalo. :) Profesor bio zapanjen rezultatima, kad je cuo da vec od druge nedelje od operacije hoda, obavlja nuzdu normalno, oslanja se, ma sve. :mrgreen:

Redovno pratim forum i ne znam kako mi je promaklo sta se desilo sa tvojom mackom.
Moja zenkica je slomila nogu sa tri meseca, dva dana pre nego sto smo trebali da je uzmemo. Operisali su je vlasnici u Madjarskoj i stavili su joj sipku. Posle nedelju dana su mi poslali snimak kako skace sa ves masine. Ja nisam mogla da verujem kako su je uopste pustili da tako skace, inace je bila vrlo zivahno mace. Izvadili su joj sipku posle mesec dana i sad je hvala Bogu dobro, ponekad primetim kad sedi da drzi nogu drugacije ali normalno hoda, trci, skace...
Zelim vam brz oporavak.

Imas celu prepisku na drugoj temi. http://forum.krstarica.com/showthread.php/431333-UPOMOC!-Nestao-mi-macor!/page2
Problem je kod nje bio jer je vise od dve nedelje bila u cevi posle pada, nije htela da izadje pa su ti prelomi krenuli da zarastaju, obe zadnje noge su u pitanju, pa su joj lomili kosti ponovo, skracivali i ugradili sipke. Leva nogica joj je kraca, primecuje se bas malo, ali vidim da se sasvim lepo krece. Naravno da vise nikad nece moci da ih koristi kao ranije, ali je i ovo super ispalo kako je moglo, sve je lepo zaraslo.
Uh, kazes da su je vlasnici pustali da skace, ja Shivi nisam dozvoljavala do skoro da sama skoci sa kreveta dole. Mislim, tako mi je receno. I ja sam to postovala, mozda cak i vise nego sto treba. Bas sam dozivela traumu, pamticu do kraja zivota sve. A i jadna cica maca. Nije lako zaboraviti 16 dana bez hrane i vode sa polomljenim nogama.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back