Evo nas malo Tunisu, u gradu Port El Kantaoui. Imaju francusko-arapske tastature pa cu kucati kako se snadjem.
Ne znam da li je u celoj drzavi tako, ali ovde ima strahovito mnogo macaka.
TO mi naravno ne smeta, ali je strasno kako su te mace mrsave, prljave i gladne. Izgleda da o njima niko ne brine, zive od toga sto namoljakaju od turista i mozda pokojeg domorodca (ni jednog nisam videla da ih hrani ili mazi).
Ne tuku ih i ne teraju, samo ih naprosto nije briga.
Juce smo suprug i ja bili u jednom restoranu na rucku i imali smo 4 mace u gostima

. Davali smo im klopu dole na plocice ali diskretno, po cenu da nas konobar metlom najuri iz restorana

One su toliko izgladnele da mjaucu, penju se na stolice i svadjaju oko korice hleba. Dusa me je bolela dok sam ih hranila. Tri su bile odrasle a jedno je bilo neko macence od oko 3-4 meseca pa sam morala da drzim one velike na odstojanju da se i ono malko najede. Jelo je sve redom sto smo mu dali (meso je gutalo i bez zvakanja

) a krompir i bleb odvlacilo pod sto i rezalo dok je jelo

.
Cim je skontalo da ga stitimo odmah je leglo kod nasih nogu i tu iz sigurnog sklonista gledalo velike macke

.
Posle je spavalo meni u krilu, ali kad mo krenuli opet je potrazilo zaklon pod nekom komodom.... tuga bozja

Vidim i u nasem hotelu par takvih cica koje oblecu oko trpezarije, a s vremena na vreme poneki gost im iznese nesto za jelo dok konobar nije tu.
Bas sam ljuta na tunizane! Ovako nesto ne bi nikako smelo da se vidja, nisu svi divljaci kao oni a mnogima (meni prvoj) ce ovo biti najupecatljiviji utisak o Tunisu.
I bez macaka sam ljuta na njih zbog bezocnog nasrtanja na turiste i prljavog hotela.
A one njihove male radnjice sa hranom ili mesovitom robom su za Ginisa! Takav smrad i prljavstinu ne mozete ni zamisliti

Na primer, ima jedan mini market u samoj zgradi hotela, samo je ulaz iz dvorista. Drzi ga jedan prljav, mastan covek. Ali radnja je cudo nevidjeno: prostorija 2x2, ima flasiranu vodu i sokove (to je valjda samo za turiste

) par konzervi ribe, 5-6 cokolada u vitrini, brasno i secer. Od cega je radnja toliko prljava, masna i smrdljiva ja ne mogu nikako da provalim. Ima neku starinsku vagu sa tegovima, a ispod nje slojevi neke totalno masne i garave kartoncine. Reklo bi se da radnjica nije oribana nekoliko godina, a ni gazda

.
A ovo je jos i dosta dobro prema jednoj radnji u Susu u koju smo juce malko navirili

.
Ako nekako uspem slikacu ove prizore, ali na zalost - mirise ne mogu da vam docaram....