Evo i ja da se nadovežem kao osoba alergična na mačku, a živim sa mačkama već dugo, dugo... nisam primetila da sam manje alergična na moju mačku nego na bilo koje druge, tako da ne vidim da sam postala imuna na alergen... ono što znam je da mi više smetaju mačori nego mačke, pojma nemam zašto, ali neko mi reče da je možda zato što stalno piškaju pa im se čestice urina zadržavaju na krznu a u urinu je neki alergen... elem, kada sam radila alergo test, kožnu probu, test na životinjsku dlaku je bio negativan (ali su mi posle rekli da im nisu baš sveži alergeni, šta god da znači

), sećam se da je kod mačaka bilo kao nekoliko podgrupa - pljuvačka, urin i još nešto, ne znam šta...
I, da, najveću alergiju sam imala kada je u mojoj sobi morao da prespava mačor koji je bio prehlađen i kijao je, tada sam imala pravi asmatični napad.
Ono kako ja živim je - nema prinošenja mačke licu, posle maženja istog trenutka pranje ruku, nema spavanja u mom krevetu, usisavanje, čišćenje dlaka jako često.... I sve to ne da bi bila potpuno bez simptoma, nego da bi pristojno živela!
A ovo o pijenju lekova zarad kućnog ljubimca je ne mazohizam nego ravno nemogućem. Posle određenog vremena postaješ imun na jednu vrstu antihistaminika, pređeš na drugu, možda jaču. Meni antihistaminici nikad nisu potpuno uspeli da otkole tegobe, samo da me učine funkcionalnom, i spreče da dobijem upalu pluća. Nije alergija samo kijanje, to se lako istrpi. Bole sinusi toliko da mislite da će vam oči ispasti ako kinete, a glavobolje ne prestaju do povraćanja... česti osipi po licu... smanjuje se kapacitet pluća koja su često pod upalom, a to dovodi do hronične opstruktive bolesti pluća... postoji mogućnost da se izgubi čulo mirisa od stane iritiranosti nosa... i milion i jedna tegoba, tako da priča o kljukanju antihistaminicima zarad ogromne ljubavi ne pije vodu!
Izvinite ako sam smorila, moram se i ja nekom izjadati!