Većina ljudi previše voli ovaj život!

Život
💟
se ne igra sa obeleženim kartama.
Život
💟
nije popis kućnih stvari.
Život
💟
je stvar srca.

Sedim sa drugom u restoranu. Započeli smo razgovoro oko smisla života i života posle smrti.
Ljudi su čuli naš razgovor i gledali nas čudno jer smo govorili kako ljudi previše vole ovaj život i zato budu iznervirani kada neko počne da filozofira o smrti i životu nakon iste.
Zivot kao I sve posle nase smrti se nastavlja...licna smrt je licna smrt a ne smak celokupmog zivota...

To što se ljudi plaše smrti, tj. procesa umiranja, ne znači da 'previše vole ovaj život'. Većina ljudi ima mizeran život i tanatos je u njima mnogo žešći nego eros. Verujem da bi dobar deo njih pristao da umre bezbolno, radije nego da nastave da žive.
Da...plašim se smrti i nije me sramota priznati. Volim život i ima toliko stvari koje bih volio da se realiziraju/ostvare. Da vidim kako moja unučad postaju ljudi i da doživim da budem pradjed.
Ima još puno puno ribe koje moram uloviti u Dravi. Ono što bih volio jest da odem "sa nogama na zemlji"..bez žica, cjevčica i sličnog sr@nja..
Čovjek sam i strah mi nije..stran

Nema dokaza za tako nešto, ali ne vidim zašto je to nemoguće.

Tebi to zvuči nemoguće jer si odrastao u egoističnom okruženju koje precenjuje svoj razum, pretpostavljam.

Hoćeš reći da je to samo prelaza iz jedne etape u drugu?
izvanredne tvrdnje zahtevaju isto takve dokaze kad pribaviš dokaze za svoje bajkovite tvrdnje onda se javi do tada ti je tema za svaštaru ili humor nadam se da će da te prebace gde ti je mesto

izvanredne tvrdnje zahtevaju isto takve dokaze kad pribaviš dokaze za svoje bajkovite tvrdnje onda se javi do tada ti je tema za svaštaru ili humor nadam se da će da te prebace gde ti je mesto
Ja ovo ne tvrdim s sigurnošću i ne zastupam kao dokazanu činjenicu, dok ti, prijatelju moj, s sigurnošću odbacuješ i nazivaš apsurdom samo zato što je tvom mozgiću nepojmvljivo.

Sedim sa drugom u restoranu. Započeli smo razgovoro oko smisla života i života posle smrti.
Ljudi su čuli naš razgovor i gledali nas čudno jer smo govorili kako ljudi previše vole ovaj život i zato budu iznervirani kada neko počne da filozofira o smrti i životu nakon iste.
Gde si ti to primetio da se ljudi iznerviraju zbog priče o zagrobnom životu?

Back