Sve je bolje od ravne crte

Замисли, ти кажеш својој пријатељици да вечерас планираш да се креснеш са мужем, а она ти каже да се не слаже са тиме да се ти крешеш са својим мужем јер је време Великог поста, па није исправно радити те ствари!

А ти је онда послушаш, јер је добронамерна, и сачекаш да прође Божић...:wink:

Pa to je bogougodno :roll:
Ili ti kaže kako nije ispravno to da radiš sa mužem kad je ona danas na redu :razz:

Друго, она је слободна и не чини прељубу!
О прељуби и моралним конотацијама исте нека мисли онај ко је чини!

pa ovde devojka ne izvrsava nikakvu preljubu

Ne cini preljubu, ali je ucesnik u istoj:idea:
Svako je odgovoran za svakog.
A ja nikog nemam nameru da sprecavam ni u cemu, al' sta mislim uvek mogu da kazem.
I znam kad bude bilo sranje da ce da dodje kod mene da kuka. I ne, ja nikad ne kazem posle "sta sam ti ja rekla". Nego slusam, jbg.

Замисли, ти кажеш својој пријатељици да вечерас планираш да се креснеш са мужем, а она ти каже да се не слаже са тиме да се ти крешеш са својим мужем јер је време Великог поста, па није исправно радити те ствари!

А ти је онда послушаш, јер је добронамерна, и сачекаш да прође Божић...:wink:

Poredjenje je glupavo, jer se nekom debelo u prvom slucaju nanosi bol itd...
Ne znam, ja stvarno ne volim da ucestvujem u bilo kakvim akcijama koje ce 99% izazvati posledice i to ne za jednu, nego vise osoba...a da sebi svoje nagone opravdavam gore tvojim navedenim recenicama, ne pada mi na pamet. Nikad ne bih spavala sa preljubnikom, jer me to ne privlaci. Mom muskarcu moram da budem i prva i jedina.:-)

donekle se slazem - mada biti sam i nije problem, biti usamljen je gore...

Zato i kazem, tesko je biti sam. Jer dostici nivo samoce podrazumeva da si prevazisao usamljenost.

Poredjenje je glupavo, jer se nekom debelo u prvom slucaju nanosi bol itd...
Ne znam, ja stvarno ne volim da ucestvujem u bilo kakvim akcijama koje ce 99% izazvati posledice i to ne za jednu, nego vise osoba...a da sebi svoje nagone opravdavam gore tvojim navedenim recenicama, ne pada mi na pamet. Nikad ne bih spavala sa preljubnikom, jer me to ne privlaci. Mom muskarcu moram da budem i prva i jedina.

Није глупаво. Потпуно је адекватно.

По ТВОМ систему вредности није у реду спавати са ожењеним, по њеном можда јесте?!

По ЊЕНОМ систему вредности није у реду кресати се за време поста, а по твом вероватно јесте?!

Што би сад твој систем вредности био исправнији од њеног?

Пази, ако се она не слаже да ти са својим мужем водиш љубав у време поста то је зато што је добронамерна и жели да те сачува од Божије казне, јер због непоштовања Божијих закона и ти и муж ћете патити на оном свету. У чему је разлика? Па она се само брине за тебе и жели да нико не пати!

Није глупаво. Потпуно је адекватно.

По ТВОМ систему вредности није у реду спавати са ожењеним, по њеном можда јесте?!

По ЊЕНОМ систему вредности није у реду кресати се за време поста, а по твом вероватно јесте?!

Што би сад твој систем вредности био исправнији од њеног?

Пази, ако се она не слаже да ти са својим мужем водиш љубав у време поста то је зато што је добронамерна и жели да те сачува од Божије казне, јер због непоштовања Божијих закона и ти и муж ћете патити на оном свету. У чему је разлика? Па она се само брине за тебе и жели да нико не пати!

Ne znam koliko si upucena, ali ni danasnje svestenstvo uopste nije striktno po tom pitanju, mozda pojedinci fanatici, pa i patrijarh je imao izjavu po tom pitanju, cini mi se, provericu. :-)
Al' najsmesnije mi je ovo Bozija kazna. :lol:
Vec rekoh jednom, da se koristis sofizmima. A to je opasno.
Sta je dobro, a sta lose nije tako tesko dokuciti.
Ajd sad, covek voli da ubija ljude, to je njegov sistem vrednosti, pa treba da mu odam priznanje i da mu dam blagoslov...:roll:

Видиш, и данашње друштво је одавно престало да каменује прељубнике и више уопште није стриктно по том питању. Чак, прељуба није ни законом кажњива. А да не улазимо у то какав је брак тог ожењеног, зашто он ''чини прељубу'' и какви су односи у његовој породици... То не можемо знати...
Колико год је теби смешна Божија казна, толико су можда њој смешни твоји аргументи... То и јесте суштина!!

Слободу наших ставова и поступака ограничава једино угрожавање других људи.
Све док живимо свој живот и не угрожавамо друге, никог не треба да се тиче шта радимо.
И није свако одговоран за сваког, свако је одговоран за себе!

'Тај ожењени је одговоран за себе и своју породицу, а ако је он проценио да то може да хендлује, да то никог не угрожава...што ми да се једимо?
Да му не одговара, вероватно не би то радио.
А њено пристајање или непристајање неће њега спречити да чини прељубу, ако је то наумио. Значи, она неће тиме ''спасти његову породицу'' и не може она бити одговорна за његове поступке.

Добро, ти и ја смо већ имале много супротстављених ставова око нашег права да завирујемо у туђ тањир и говоримо другима шта треба да једу а шта не. И мислим да не можемо убедити једна другу.:wink:

Уосталом, ми одлутасмо са теме. Није поента у томе што је он ожењен него добронамерна и приајтељска брига за драгу другарицу:

Moja drugarica koja nije imala vezu ko zna od kad, petlja sa matorcem 20 godina starijim, koji je (sto je najogavnije) jos i ozenjen.Ja sam se zgrozila, jer ona je slobodna zenska (ima 35 god) i to joj neprilici...Izgleda da je nekima bolje probati i nesto neodgovarajuce, nego cekati nesto odgovarajuce...Sta mislite o tome

znam ja da je sve to zivot...ali ici u propast svesno? pa nije ona tip zene koja zna razliku izmedju sexa i ljubavi...ali mozda je to to...bolje biti i povredjen nego biti ravnozdusan

A i ako dobijem koji masan detalj mozda i bude zabavno (???!!!)

ipak mislim da covek nesme ici ispod nekih granica....niti ih previse pomerati...jer to onda iz tebe govore napadi ocaja...jadno je da menjas sebe zato sto si ocajan

zar ljubav opravdava sve? to mi lici na ono kad odes u crkvu i sve ti je oprosteno...pa emocije su samo deo nas...i treba ih drzati pod kontrolom...pa nismo deca

Jednostavno je, mislim da ulazak u vezu sa muskarcem koji je ozenjen jeste ugrozavanje sebe pod broj jedan, a onda i svega ostalog. Potkrepljeno nizom primera iz okoline. Ne znam nijedan primer da je ovaj tip avanture, prosao na veselje svih.
Preljubnici se nikad nisu bukvalno kamenovali, osim mozda u primitivnim zajednicama i za vreme Inkvizicije, vazna je bila samo diskrecija i da se bracni interesi ne dovode u pitanje. Stvar uopste ne posmatram iz perspektive drustva, nego psihologije pojedinca.
A Bog ne kaznjava, nego djavo dodje po svoje..:wink:

Moja drugarica koja nije imala vezu ko zna od kad, petlja sa matorcem 20 godina starijim, koji je (sto je najogavnije) jos i ozenjen.Ja sam se zgrozila, jer ona je slobodna zenska (ima 35 god) i to joj neprilici...Izgleda da je nekima bolje probati i nesto neodgovarajuce, nego cekati nesto odgovarajuce...Sta mislite o tome?

Mislim da gledash svoja posla i ne meshas se u tudje zivote....Ko zna shta tebe vreba iza ugla...

Ulaženje u takvu vezu je isključivo stvar onih koji to rade. Ako je postavljeno pitanje na Forumu, onda možemo dati svoje mišljenje, a moje je da to nije dobro ni za koga od aktera u užem i širem smislu.
Takve veze su možda interesantne jer su (po društvenim merilima) zabranjene, tu se najviše laže, svađa, pati, od odraslih do dece. Ako neko ima 35 god. razlika u godinama nije od značaja, jer je osoba savršeno zrela da rasuđuje o tome.

Što se Crkve tiče, nema promenjenog stava, u pitanju je preljuba sa obe strane, ALI NIKO NEMA PRAVO DA OSUĐUJE DRUGOG, jer svi imamo slobodu da radimo šta želimo, ali nam nije sve na korist.
Šta spada u "sve na korist", neka otkriva onaj ko je zainteresovan, ja o tome neću pisati.

Ulaženje u takvu vezu je isključivo stvar onih koji to rade. Ako je postavljeno pitanje na Forumu, onda možemo dati svoje mišljenje, a moje je da to nije dobro ni za koga od aktera u užem i širem smislu.
Takve veze su možda interesantne jer su (po društvenim merilima) zabranjene, tu se najviše laže, svađa, pati, od odraslih do dece. Ako neko ima 35 god. razlika u godinama nije od značaja, jer je osoba savršeno zrela da rasuđuje o tome.

Što se Crkve tiče, nema promenjenog stava, u pitanju je preljuba sa obe strane, ALI NIKO NEMA PRAVO DA OSUĐUJE DRUGOG, jer svi imamo slobodu da radimo šta želimo, ali nam nije sve na korist.
Šta spada u "sve na korist", neka otkriva onaj ko je zainteresovan, ja o tome neću pisati.
odličan (5) ® :lol:

Moja drugarica koja nije imala vezu ko zna od kad, petlja sa matorcem 20 godina starijim, koji je (sto je najogavnije) jos i ozenjen.Ja sam se zgrozila, jer ona je slobodna zenska (ima 35 god) i to joj neprilici...Izgleda da je nekima bolje probati i nesto neodgovarajuce, nego cekati nesto odgovarajuce...Sta mislite o tome?

Mogu ti likovi preko 50 da budu vrlo zanimljivi, ja sam zbog jednog takvog ostavila sve momke od 25 .. iako se radilo samo o sexu ..bar u pocetku .. ali shio ih je za dve duzine :)

Chekajte ljudi, to shto zena nije imala vezu ne znachi da nije imala sex? U vezi chekanja odgovarajuceg - gubljenje vremena! Odgovarajuci se trazi 'u hodu' a ne chekanjem na njega.

Jedino shto bih ja uzela kao neodgovarajuce je njegov brachni status.

Greska. :)
Ako se na putu do pravog hebes s kim stignes bez ikakvog kriterijuma, male su sanse da ce pravi i da naidje. :razz:

Не, него треба чувати девство за ''правог'', а ако нам секс и падне, не дај Боже, на памет, за казну ћемо се бичевати до изнемоглости. :twisted:

Back