Stav Biblije prema natprirodnim pojavama i misterijama

• Začetnik teme Začetnik teme EdZR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jesi li imao sekusalne odnose pre braka? Ako jesi onda si pocinio greh... Znaci svesno si uradio nesto da bi zadovoljio svoje nagone...

Onda mi te je zao. Uskracujes sebi prirodan proces i pojavu radi nekih ideala koji nemaju veze sa zivotom. Tj sasvim suprotno, rade na tome da smanje reproduckiju. Znaci super, ja mogu da jednog dana uzmem pistoj u ruke, nekoliko bombi i pobijem par hiljada ljudi. Pokajem se i sve je cool :) Kakav notorna glupost....

Nemas sta da me zalis, ja sebi nista ne uskracujem, osim naravno ako je to uskracivanje :confused: :eek: :hahaha:
Za ostalo ti je YHWH odg...

Da li taj entitet moz da postoji bez fizickog dela ( mozga )? Ne. A dal telo moze da postoji bez eniteta? Moze....

Погрешно, Субјекат и објекат су корелати. Ако нема једног нема ни другог. Тело је видиш објекат а субјекат је неспозантљив и корелат тог објекта званог "тело" и ама баш сваког другог. Субјекат је доступан само непосредноом искуству и за њега не можемо дати опис нити аналису из простог разлога јер није објекат.. већ субјекат..

Обејкат без субјекта није могућ и то је најдоказанија чињеница на овом свету. Нравно она која је и вековима година после Барклија потпуно је непозната рецимо теби. Али није касно да кад тад сазнаш.

Samo sto je razlika izmedju mene i tebe ta stoti zanemarujes nauku i sve ono sto ti je ona pruzila do sada....

Наука са својим индујтивним начином закључивања и својим позивањем на реализм не може претедновати на објаљњеа света и живота. ОНА ЈЕ КОРИСНА ЗА практичне баналне ствари али суштина света и живота па чак и питања религије нису у њеном домену.

Rekao sam da nema potrebe da "citiras" sta je neki filozov rekao pre ko zna koliko decenija/vekova...Zasto ja uopste moram da znam sta je rekao Kant? Dal ti znas sve o kvantnoj mehanici i teorijama nekih naucnika? Ili kako funkcionise tranzistor, strujno kolo....?

Наравно да знам јер су то просте ствари до којих се долази посматраањм и експериментисањем а без много мишљења. Ствари о којима ти ја говорим тичу се непосредних чињеница свести а до њих се не долази тако лако ..а многима су непојмљиве чак и када их чују.

Kako nema vremena? Vreme ne prestaje da postoji kada i ti prestanes da postojis, odnosno tvoja svest. Vreme je uvek postojalo i bez ljudi kao svesnih zivih bica. Jeste, nije imalo vaznosi jer nikog nije bilo da "brine" o tome.
Vreme nije linija, nikad to nisam ni rekao. Vreme je pojava, bez obzira kako na to gledao. I opet, i kada nije imao ko da se pota protok vremena je postojao, niko ga niej opazao al je bio prisutan kao i sada

Време није линија и никаква линија није постојала изван свесних живих бића самим тим ни оно што ти зовеш "време"

Када није било живих бића није било времена.линије...већ ствари по себи. Трансцендентне егзситенције нама потпуно непојмљиве а о којој не знамо шта јесте али знамо шта није. а међу тим није ..је и није линија. А ако није линија отпадају спекулације које третирају исто на тај начин.

Dakle,prema tvom filozofskom zakljucivanju,da bismo cinili volju Oca koji je na nebesima moramo izabrati paklene muke? :hahaha:

Мораш волети тог вашег милостивог бога независно од награде и казне. На то ти указујем!

На питање да ли би пристао да зарад љубави бога доспеш вечним мукама пакла како би одгворио?

Гледај овако,. Рецимо да је мени стало да проверим веру својих поданика како би онима вернима поверио кућу,имање, итд.

И ако као проверу изнесем овакав тест.

"Свако онај ко ми је веран ... као награду добиће блаженства, богатство и све оно што је икада сањао. А ко ме не воли добиће мучење свих врста тј муке пакла у коме ће бити плач и шкргут зуба."

Да ли би" блажени" који би се јавили били они који заслужују поверење?

Мораш волети тог вашег милостивог бога независно од награде и казне. На то ти указујем!
Postedi me.

На питање да ли би пристао да зарад љубави бога доспеш вечним мукама пакла како би одгворио?
Bog nikada ne bi postavio takav uslov.Kakav bi to bio izraz Bozije ljubavi ako bi od nas trazio da idemo u oganj vjecni?

Гледај овако,. Рецимо да је мени стало да проверим веру својих поданика како би онима вернима поверио кућу,имање, итд.

И ако као проверу изнесем овакав тест.

"Свако онај ко ми је веран ... као награду добиће блаженства, богатство и све оно што је икада сањао. А ко ме не воли добиће мучење свих врста тј муке пакла у коме ће бити плач и шкргут зуба."

Prvo,materijalno bogatstvo Bog ne bi nudio. Drugo,Bog gleda i vidi sta je u srcu covjeka tako da mu ne trebaju testovi ovakve vrste. Ovakav test bi vjerovatno sotona postavio.

Postedi me.

Bog nikada ne bi postavio takav uslov.Kakav bi to bio izraz Bozije ljubavi ako bi od nas trazio da idemo u oganj vjecni?

Значи твоја љубав према њему је условљена. Постоји уговор где ти њега волиш и служиш, а он ти даје плату у виду блаженства раја.

А ако та ставка уговора бива поништена твоја "љубав" претвара се у мржњу .

Верниче. :roll:

Prvo,materijalno bogatstvo Bog ne bi nudio. Drugo,Bog gleda i vidi sta je u srcu covjeka tako da mu ne trebaju testovi ovakve vrste. Ovakav test bi vjerovatno sotona postavio.

МОжеш говорити шта ти не би нудио, а не стављати се у позицију и улогу бога и онда закључивати шта би он нудио а шта не. Бог је по вама свемоћан и слободан и нашем уму недоступан. "Непознати су путеви божји". може данас желети ово, а сутра оно ..откуд ти то знаш.

А питање је када би ти одрекао награду у рају да ли би му служио:

А по свему судећи ...твој одговр је не би.. а сада мало контемлпирај над тиме.

Значи твоја љубав према њему је условљена. Постоји уговор где ти њега волиш и служиш, а он ти даје плату у виду блаженства раја.

А ако та ставка уговора бива поништена твоја "љубав" претвара се у мржњу .

Верниче. :roll:
Rekao sam da me postedis toga.

МОжеш говорити шта ти не би нудио, а не стављати се у позицију и улогу бога и онда закључивати шта би он нудио а шта не. Бог је по вама свемоћан и слободан и нашем уму недоступан. "Непознати су путеви божји". може данас желети ово, а сутра оно ..откуд ти то знаш.
А питање је када би ти одрекао награду у рају да ли би му служио:
А по свему судећи ...твој одговр је не би.. а сада мало контемлпирај над тиме.

Bog jeste svemocan i nedostupan u potpunosti nasem umu,ali je otkrio sebe onoliko koliko je bilo potrebno ljudima da shvate Njegov karakter. A u suprotnosti sa Njegovim karakterom bi bilo da postavlja tako zle testove svojim stvorenjima. Tako da ti je ova prica tanka.

Bog jeste svemocan i nedostupan u potpunosti nasem umu,ali je otkrio sebe onoliko koliko je bilo potrebno ljudima da shvate Njegov karakter. A u suprotnosti sa Njegovim karakterom bi bilo da postavlja tako zle testove svojim stvorenjima. Tako da ti je ova prica tanka.

Па шта је цела религија НЕГО ТАЈ ТЕСТ?

У скоро сваком реду светих књига прети се паклом ако ниси веран богу а мами блаженствима раја ако јеси.
Твој бог је поставио такав тест. Ти машеш тим тестом привлачећи вернике.

Како је онда у супротности са његовим карактером?

Много би паметније било да је бог написао у библији овако нешто.

"И зли и добри доспеће у рај јер сам ја свемоћан а уз то и милосрдан и пун љубави и није ми проблем да наградим и те зле блаженствима раја."

ТЕК БИ ТАЈ ТЕСТ дао праву слику блаженства верника..овако... ТАНКО.. :think:

У скоро сваком реду светих књига прети се паклом ако ниси веран богу а мами блаженствима раја ако јеси.

"И зли и добри доспеће у рај јер сам ја свемоћан а уз то и милосрдан и пун љубави и није ми проблем да наградим и те зле блаженствима раја."

Не постоје свете књиге, проблем је што ви не читате Библију, а она је Свето писмо тј. Реч Божија!
тај Бог је и твој Бог и створиоте је хтео ти то или не!
:roll:

Uopste se ne radi o testu o kojem si ti maloprije pricao. Prvo si rekao ovo:

A sada pricas potpuno drugu pricu.

Bog ti ne prijeti nego te preko Biblije upozorava da ces postradati ako krenes putem zla,pa te poziva da mu se pridruzis u carstvu nebeskom.
Ako ti to ignorises i krenes svojevoljno putem zla,putem propasti,Bogu ne preostaje nista drugo osim da ti ispuni zelju.
Naravno,Bog ce pokusavati da te preobrati sve dok postoji i najmanja sansa za tako nesto,ali kada udjes u stanje zvano -- hula na Duha Svetoga , to znaci da vise Bog ne moze da dopre do tebe jer si ogrezao u grehu,tj.zlu.
Tada si zapecatio svoju buducnost.

Ovo je karakter boga
Bog ubija "Benjaminovu djecu"
Bog poslao lava da pojede čovjeka
Bog poslao 2 medvjeda koji ubijaju 42 DJECE jer su se smijala Elishinoj ćelavoj glavi!
p.s. nemoj slucajno nekom da se smejes posto ce bog poslati medveda da te rastrga...ili lava.

Ovo je karakter boga
Bog poslao 2 medvjeda koji ubijaju 42 DJECE jer su se smijala Elishinoj ćelavoj glavi!
p.s. nemoj slucajno nekom da se smejes posto ce bog poslati medveda da te rastrga...ili lava.

Kopi-pejstujes neke besmislice sa nekog bezboznickog sajta. Ne bi trebalo da ih posjecujes osim ako ne zelis da proucavas teska psihicka oboljenja.

Kopi-pejstujes neke besmislice sa nekog bezboznickog sajta. Ne bi trebalo da ih posjecujes osim ako ne zelis da proucavas teska psihicka oboljenja.

Pa to su citati iz biblije. Ju, sramota sto ti bezboznici razmisljaju. Ne bi to oni trebali sebi da dozvole, nego lepo, samo vera u tvorca i nista se ne zapitati.
Ja i proucavam psihicka oboljenja, to mi je buduca struka :)

Bog ti ne prijeti nego te preko Biblije upozorava da ces postradati ako krenes putem zla,pa te poziva da mu se pridruzis u carstvu nebeskom
Ako ti to ignorises i krenes svojevoljno putem zla,putem propasti,Bogu ne preostaje nista drugo osim da ti ispuni zelju.

Не прети него упозорава. Није шија него врат.

И какав је то критетијум за добијање улазнице у његово друштво ако је једини мотив тога "да не пострадаш".

Значи немој бити зао да не пострадаш.:roll:

Рецимо, неки злочинац крене да убија, мучи, пали и отима и онда наиђе на упозорење. "Ако то радиш бићеш кажњен". Злочинац затим одустаје од тога само зарад страха од казне, и придружује се божјем друштву у царству небеском.

Вала, добро вам је то друштво. Просто човек да пожели да му се придружи. гОМИЛА ЉУДИ ОГРЕЗЛИХ У ЗЛО а који само зарад страха од казне живе у љубави према богу тј оном који их је упозорио.

Ovo je karakter boga

Spisak je malo poduжи иако је то о ћелавој глави и 42 детета најбоље.

Lotovu ženu jer je pogledala unatrag Gen.19:26, BT 1 1
Er kojeg je Bog "uništio pogledom" Gen.38:7, 1 Chr.2:3, BT 1 2
Onana jer je masturbirao Gen.38:10, BT 1 3
Faraona i 600 kapetana bojovnika ( + njegovu čitavu vojsku ) Ex.14:8-26 601+ 604+
Gole plesačice oko Aaronovog zlatnog teleta Ex.32:27-28, 35, BT 3000 3604+
Aaronove sinove Lev.10:1-3, Num.3:4, 26:61, BT 2 3606+
Blasfemičara Lev.24:10-23, BT 1 3607+
Čovjeka koji je sakupljao granje u subotu Num.15:32-36, BT 1 3608+
Koraha, Dathana, i Abirama ( i njihove obitelji ) Num.16:27, BT 12+ 3620+
Spaljenih na smrt Num.16:35, 26:10, BT 250 3870+
Koji su se žalili Num.16:49, BT 14,700 18,570+
Koji su se kurvali Num.25:9, BT 24,000 42,570+
Midianitski masakr Num.31:1-35, BT 90,000+ 132,570+
Bog je rekao Joshui da kamenuje obitelj do smrti Joshua 7:10-12, 24-26, BT 5+ 132,575+
Bog je rekao Joshui da ubije svakoga ( Jericho ) Joshua 8:1-25, BT 12,000 144,575+
Joshua ubija pet kraljeva Joshua 10:24-26, BT 5 144,580+
Bog ubija 10000 ( Canaaniti i Perizziti ) Judges 1:4, BT 10,000 154,580+
Ehud zabija nož u trbuh kralja po Božjem nalogu Jg.3:15-22, BT 1 154,581+
Bog ubija Moabite Jg.3:28-29, BT 10,000 164,581+
Bog natjera Midianitine vojnike da se ubiju međusobno Jg.7:2-22, 8:10, BT 120,000 284,581+
Bog daje Samsonu snagu da ubije 30 "komada" Jg.14:19, BT 30 284,611+
Božji duh daje Samsonu snagu za "dalje" Jg.15:14-15, BT 1000 285,611+
Samsonov teroristički akt potpomognut Bogom Jg.16:27-30, BT 3000 288,611+
Bog ubija "Benjaminovu djecu" Jg.20:35-37, BT 25,100 313,711+
Još istih kasnije Jg.20:44-46 25,000 338,711+
Za gledanje u Božju arku ( ljude Betšemeša ) 1 Sam.6:19 50,070 388,781+
Bog rasturio Palestince 1 Sam.14:12 20 388,801+
Samuel ( po Božjoj naredbi ) kolje Agaga 1 Sam.15:32-33 1 388,802+
Bog ubio Nabala 1 Sam.25:38 1 388,803+
Bog ubio Uzzaha 2 Sam.6:6-7, 1 Chr.13:9-10 1 388,804+
Davidovog i Bathshebinog dječaka 2 Sam.12:14-18 1 388,805+
7 sinova Saula 2 Sam.21:6-9 7 388,812+
Bog poslao kugu na ljude 2 Sam.24:13, 1 Chr.21:7 70,000+ 458,812+
Proroka 1 Kg.13:1-24 1 458,813+
Ubio vođe religija u molitvi 1 Kg.18:22-40 450 459,263+
Bog zakolje Sirijce... 1 Kg.20:28-29 100,000 559,263+
Još ubija "malo" Sirijaca... 1 Kg.20:30 27,000 586,263+
Bog poslao lava da pojede čovjeka ( valjda je toliko volio životinje ) 1 Kg.20:35-36 1 586,264+
Ahaziaha jer se molio krivom Bogu ( oh dakle, ima ih više? ) 2 Kg.1:2-4, 17, 2 Chr.22:7-9 1 586,265+
Spaljeni od strane Boga ( ovaj je izgleda bio i piroman... ) 2 Kg.1:9-12 102 586,367+
Bog poslao 2 medvjeda koji ubijaju 42 DJECE jer su se smijala Elishinoj ćelavoj glavi!!! ( ovdje je svaki komentar suvišan... ) 2 Kg.2:23-24 42 586,409+
Pregažen na smrt jer nije vjerovao Elijah 2 Kg.7:17-20 1 586,410+
Jezebel 2 Kg.9:33-37 1 586,411+
Bog šalje lava da ubije "neke" strance ( izgleda da nije volio strance... nije imao osjećaj za turizam... ) 2 Kg.17:25-26 3+ 586,414+
Vojnike Azirijce 2 Kg.19:35, 2 Chr.32:21, Is.37:36 185,000 771,414+
Saul 1 Chr.10:14 1 771,415+
Bog izruči Izraelce u neprijateljske ruke ( oh, "špija"... ) 2 Chr.13:15-17 500,000 1,271,415+
Jeroboam 2 Chr.13:20 1 1,271,416+
Bog uništi Etiopljane ( valjda im nije dao jesti... ) 2 Chr.14:9-14 1,000,000 2,271,416+
Bog Jehoramu vadi crijeva ( klasični "mesar"... ) 2 Chr.21:14-19 1 2,271,417+
Vojnici Jude 2 Chr.28:6 120,000 2,391,417+
Ezekieva žena Ezek.24:15-18 1 2,391,418+
Ananias i Sapphira Acts 5:1-10 2 2,391,420+
Herod Acts 12:23, BT 1 2,391,421+

И какав је то критетијум за добијање улазнице у његово друштво ако је једини мотив тога "да не пострадаш".

Рецимо, неки злочинац крене да убија, мучи, пали и отима и онда наиђе на упозорење. "Ако то радиш бићеш кажњен". Злочинац затим одустаје од тога само зарад страха од казне, и придружује се божјем друштву у царству небеском.

Вала, добро вам је то друштво. Просто човек да пожели да му се придружи. гОМИЛА ЉУДИ ОГРЕЗЛИХ У ЗЛО а који само зарад страха од казне живе у љубави према богу тј оном који их је упозорио.

Izgleda da si ti vec dostigao ono stanje o kojem sam ti pricao,tako da je svaka dalja diskusija sa tobom beznadezna.

I plakace mnogi sto nisu verovali, ali onda ce da bude kasno...

Izgleda da si ti vec dostigao ono stanje o kojem sam ti pricao,tako da je svaka dalja diskusija sa tobom beznadezna.

Вас двојица сте достигли оно стање које вас чини затвореним за сваку праву мисао, сваку праву духовност.

Погледајте овај мој блог о коментару Сведенборга на један цитат из Јеванђеа по Матеју..можда стекнете представу о чему се запараво ради у библијским метафорама и алегоријама.

Сведенборг и свадбено рухо.
http://forum.krstarica.com/entry.php/10735-Svedenborg-i-svadbeno-ruho

I sad bi mi trebali da se uplasimo, i da poverujemo. Kao sto kaze Oziman, projekcija autoriteta roditelja, ucenje putem nagrade i kazne, sve to psihologija lepo objasnjava.

Prvo, moj otac je pravoslavac i nije me ucio niocemu osim o nebitnim stvarima kao sto su svetci i obicaji! :sad2:
Moja mama je baptistikinja, sada i ja idem u tu crkvi, ali ona nikad nije uticala na mene, ja sam sam poceo da trazim Boga i milio za put i vođstvo, i dobio sam, a ti sto to ne umes da objasnis i ne mozes da shvatis i ne zelis da promenis to je tvoj problem!

Вас двојица сте достигли оно стање које вас чини затвореним за сваку праву мисао, сваку праву духовност.

Погледајте овај мој блог о коментару Сведенборга на један цитат из Јеванђеа по Матеју..можда стекнете представу о чему се запараво ради у библијским метафорама и алегоријама.

Сведенборг и свадбено рухо.
http://forum.krstarica.com/entry.php/10735-Svedenborg-i-svadbeno-ruho

Hoces da kazes da je covjek je samom sebi Bog i da sve od njega samog zavisi? E,pa,varas se prijatelju mLogo...

Prvo, moj otac je pravoslavac i nije me ucio niocemu osim o nebitnim stvarima kao sto su svetci i obicaji! :sad2:
Moja mama je baptistikinja, sada i ja idem u tu crkvi, ali ona nikad nije uticala na mene, ja sam sam poceo da trazim Boga i milio za put i vođstvo, i dobio sam, a ti sto to ne umes da objasnis i ne mozes da shvatis i ne zelis da promenis to je tvoj problem!

Ucili su te roditelji sta je dobro a sta je lose svakako, sta smes a sta ne smes u odredjenim situacijama. Jedino tako se formira licnost koja se uklapa u drustvo.
Ja sam pronasla svoju istinu koja nema veze ni sa naukom ni sa religijom. Prava bezboznica :D

Back