Pregledala sam dve poslednje stranice teme i oduševila sam se, ljudi, šta čitate.
Skoro sam čitala Doplera, i jako mi se dopao. Od Lua, najbolji koji sam čitala, mada sam nedavno čitala i Popis, noviji je, dobar je, ali je Dopler bolji, po mom mišljenju.
Kupila sam Doplera, Kći direktora cirkusa (Justejn Gorder) i Južno od granice, zapadno od sunca (Murakami) u isto vreme, i čitala jednu po jednu redom, i ocenila bih, redom Lu > Gorder > Murakami.
Mada volim Gordera.
Ne znam šta mislite o Murakamiju, ali mene on nikako ne impresionira. Uvek ga čitam na nečiju preporuku, i mogu da čitam, ali samo to, čitam i pročitam, i zaboravim ga vrlo brzo, ništa u meni ne pokrene.
Neko je pisao o Klinci od dva metra. Volim tu zbirku. I inače volim pripovetke, a Klince sam i čitala jer me podsetila na Razgovor sa anđelom, takođe zbirku pripovedaka, to je divna zbirka, preporučujem.
Selindžera ste pomenuli, nisam čitala Visoko podignite..., baš me zanima kakvi su utisci. Freni i Zui je divan roman. LOM ima svake godine odličan popust na komplet Selindžera na sajmu knjiga, i rešila sam da ove godine imam ceo.
Trenutno čitam Smešne ljubavi (Kundera), odličan je, opet pripovetke.
A za sledeću planiram Komo Srđana Valjarevića.
Je li neko čitao?