Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam Conan the Buccaneer Lina Cartera. Mnogo volim mračni Konanov svet i njegove avanture, možda je pomalo detinjasto ali nekad se vredi prepustiti mašti. Karter je jedan od onih koji su na temeljima rada Roberta I. Hauarda pisali serijale o Konanu, koliko je uspešan u tome ne mogu sasvim objektivno da procenim no nije mi to toliko ni bitno.

Zimus kupim na zemunskom keju 3 knjige za 100 din.
I jedna od njih na moju sreću bila je i ova knjiga. Osveženje u svakom smislu. Preporučujem Gluvarenje sa Disom.
6a6fa5_f11f0eff712d44a1b747eb4a353f3a50.jpg

"Једноставне приче" од глумца, редитеља и писца Лазара Ристовског.Изненађујуће добро.Далеко боље од романа водитељки, а и више волим формат прича и приповедки од гломазних романа са 400 и више страница.

"Једноставне приче" од глумца, редитеља и писца Лазара Ристовског.Изненађујуће добро.Далеко боље од романа водитељки, а и више волим формат прича и приповедки од гломазних романа са 400 и више страница.

E, baš si našo sa čim da uporediš... Znači li to da si i njih čitao? ;)

Moja ti je preporuka da ubuduće ideš na sigurno. Život je kratak da bi ga trošio na pogrešne stvari... Bi li pobao da ti frizer popravlja zube ili moler cipele? Ja ne bih...

Ljudi imaju pravo na slobodu govora. To se ne može uskratiti. Pričanje nije poveravanje određenog posla zanatliji. Svi imamo sposobnost pripovedanja. Čitanje je više kao seks. Eksperimentisanje, pa ako nam se svidi možemo da ponovimo. Ako ne pravimo se da se ništa nije dogodilo.

Ja procitah Elementarne cestice. Na diplomskm sam mala neki prevod (Dervis i smrt) i bila je recenica ( koju nikako da zaboravim jer sam se mnogo
znojila u nadi da cu pronaci neki iole slican smisao na nemackom) "Izadjoh iz hana, raspametih se". I ja sam raspemecana, ali ne obavezno
i prijatno.ali vec sam glagol raspametiti se i ne znaci obavezno nesto lepo.

Meni je ta knjiga bila zanimljiva, čak mi se i dopala, ali sam posle knjige Mogućnost ostrva (isti autor) bila tužna mesec dana...
mogucnost_ostrva_v.jpg

A inače sam konačno pročitala Pekićevu Atlantidu. Iju :) Super je, ali ja bih - znam da sam drska - izbacila jedno 70-90 strana iz te knjige, bila bi bolja.

Poslednja izmena:
Nisi drska, čak si skromna. Potražila sam koliko Atlantida ima strana (571, http://www.laguna.rs/n1777_knjiga_atlantida_laguna.html). Ja kad smatram da je knjiga predugačka izbacila bih obično bar trećinu, a nekad i čitave dve. Nisam čitala Atlantidu, u planu mi je. Uopšte mi je u planu da malo iščitam Pekića. Čitala sam samo Besnilo, a nameravala sam da krenem od knjige Odbrana i poslednji dani.

Nedavno sam prvi put čitala Uelbeka, Pokoravanje i Karta i teritorija i oduševila se. Baš je ostavio snažan utisak na mene. Možda bolje da ne čitam Mogućnost ostrva, ne želim da budem tužna.

Ko zna, možda bih se i ja razmahala kada bi me neko pustio da uredim Atlantidu :)
Imam sličan plan, meni je sledeći Pekić na spisku Kako upokojiti vampira. A Uelbeku se više neću vraćati. Svaka mu čast, ali neka, hvala.

Trenutno čitam Besudbinstvo (Imre Kertes). Od izdavača: "Besudbinstvo" prvi je roman mađarskog nobelovca. Tek dve decenije nakon povratka iz logora počeo je da piše ovo duboko lično svedočanstvo o nečemu što se ne sme zaboraviti i što je trajno obeležilo njegov život i njegovo delo.

Dobra knjiga, treba pročitati.
bezsudbinstvo_v.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back