Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beži, Zeko, beži, Džon Apdajk. Prva u nizu knjiga o bivšem košarkašu Hariju - Zeki - Angstromu, i dalje nezrelom i neodgovornom. Nije na mene ostavila neki naročito pozitivan utisak. Nisam uživala u čitanju, bila mi je nezanimljiva i dosadna. Tek pred kraj me je malo više zainteresovala, ali nisam sigurna da je to dovoljno da potražim i naredne knjige.

Zavrshih ja Makartija - Krvavi meridijan. Instant favorit.
Vizuelno, stilski i sadrzajno remek delo.
Vizuelno me dosta podsetilo na filmove Jodorowskog, scena kada Sudija s maloumnikom 'izranja' iza pescane dine, kao El Topo sa detetom ali i na Kopolinu Apocalypse now sve sa Sudijom kao debelim Marlon Brandom - postoji neka doza ludila i fatalnosti kao paralela Kurtza i Sudije.
Ne mogu da iznesem neku dubokoumnu analizu, jos sam previse pod utiskom pa samo nabacujem prideve....definitivno knjiga koja zasluzuje da se cita i drugi put!

Procitao Okretaj zavrtnja-Henri Dzejms, dobra je knjiga, ima jezivih momenata ali ne mnogo,pisac najvecim delom knjige pise o toku svesti junakinje, sta ona misli, zakljucuje, o emocijama, knjiga se uglavnom svodi na to tako da nije laka za citanje.u jednom momentu mi je sve to delovalo nekako njanjavo a onda me iznanadio odlicnim obrtom.sva sreca pa je knjiga tanka inace bi se dosta pomucio u suprotnom.Kad sam je celu procitao odma sam shvatio njenu ogromnu vrednost

Što te u stvari zanima ? Samousavršavanje, odnosi sa ljudima, ono što zovu samoizlečenje (gde se okrećeš svojoj emotivnoj strani) samomotivacija, muvanje devojaka?

Nek baci telefon, navuče starke, farke i drvoseča košulju, pa u akciju. Ne treba mu literatura... :lol:

- - - - - - - - - -

Ma to da obavezno citas, nikako nemoj da odlazes.

Kvarna si ponekad ko kvaran zub... :rotf:

Procitah ovih dana :

Godina prodje,dan nikad - Zarko Lausevic
Put kojim se redje ide - Skot Pek

Velika preporuka za obe knjige ;)

Planiram da krenem da citam Moc podsvesti od Marfija,pa bih i pitao za jos koju preporuku od knjiga ove tematike (psihologije popularne) ??
lausevic ubica i smrad uh kako bi ga prebio.aj bezi sa tim trafikarskim knjigama, sad si me iznervirao.

Bolje nemoj,ja sam se zestoko zajebao :D
Sve neki isfrustrirani hejteri :D

normalno da ce da hejtuju ljudi ta govna koja si preporucio, jos ti cine dobro time sto ti ukazuju da je to sranje.jbg trebao si da ucis skolu da postanes doktor pa da specijaliziras i postanes neuropsihijatar ako te zanimaju te stvari.a na te knjige samo bacas novac i trosis vreme, ako imas neki problem bolje odi kod psih.

E ova tema je bila interesantna jer je svako mogao da napiše šta čita bez bojazni da će ga neko ismejati.
I sve u svoje vrijeme, kao što peva Zoster, ne čitamo istu literaturu sa 20, 30 ili 40.
Ja self help čitala u krizama za vreme studiranja. Čim pomislim na literaturu, meni zatreba samopomoć.
Ničemu me nije naučio.

Počela sam skoro Valjarevića, Komo, comme ci, comme ca. Ponekad mi je simpatičan, a pomalo me i nervira. Taj junak.
I počela Volvo kamione, kad me iznervira Valjarević. Svi ludi, ali dobar je Lu. :D
Mislim da ću Danila Kiša na jesen. Arhipeag ima ono divno izdanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back