Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U bre ja ipak ne bih isla tako daleko.
Ajde ovaj sto te sutne, zasluzuje da mu sve knjige uzmes ( mada ja nisam to radila nikad...jednom sam cak ostavila dve tri svoje knjige, reko nemoj da mi ih vracas samo da te se resim vise) al ovo drugo mi malo previse.

Ja uvek znam kada, gde i kako, koliko treba da idem.
Znali su to i ti ljudi , poznavali smo se svi od reda jako, jako dugo.
E sad, u ovim ljubavnim odnosima umem da budem i surova i sirova ( ali ovde to nije bio slucj).

Završio Pana :) Fina je knjiga, Hamsun je baš znao da stvori neodoljive glavne likove, mada su, iako specifični, donekle veoma slični iz knjige u knjigu. Draža mi je "Glad" :mrgreen:

Juče u biblioteci išao rendom izbor i naleteo na neke fine knjižice, sada čitam:
"Srp od zmije", Đoko Stojičić - zbirka pesama od još jednog diplomiranog filologa opšte književnosti :mrgreen:
"Poruka u boci", Ivan Ivanji - zbirka kratkih priča. Autor je preživeo Aušvic i Buhenvald logore, priče se mahom baziraju na iskustvima tamo, odosno prošlosti u krupnijem planu.

I ja bogami tako radim, barem kad su knjige u pitanju.:D
Mislim, morbidno je, ali sam trazila od porodice mog umrlog ( najboljeg i jedinog )druga knjige koje sam mu valjda i decenijama poklanjala.
Znala sam da ih niko nece citati i da ce biti bacene. Misslim, nisam bas odmah, sacekala sam 40 dana.
Bila si obzirna. A i učinila si im uslugu da ne brinu kako da se reše knjiga.
Završio Pana :) Fina je knjiga, Hamsun je baš znao da stvori neodoljive glavne likove, mada su, iako specifični, donekle veoma slični iz knjige u knjigu. Draža mi je "Glad" :mrgreen:

Juče u biblioteci išao rendom izbor i naleteo na neke fine knjižice, sada čitam:
"Srp od zmije", Đoko Stojičić - zbirka pesama od još jednog diplomiranog filologa opšte književnosti :mrgreen:
"Poruka u boci", Ivan Ivanji - zbirka kratkih priča. Autor je preživeo Aušvic i Buhenvald logore, priče se mahom baziraju na iskustvima tamo, odosno prošlosti u krupnijem planu.

Meni se Knut Hamsun jako svideo svojevremeno. Čitala sam Po zaraslim stazama i Pan.

Đoko Stojičić je bio ambasador u Pragu, imala sam priliku da ga upoznam, ali, vidiš, promakao mi je njegov književni rad.

Bila si obzirna. A i učinila si im uslugu da ne brinu kako da se reše knjiga.

Meni se Knut Hamsun jako svideo svojevremeno. Čitala sam Po zaraslim stazama i Pan.

.
I ja cu, kada budem bila pokojna, biti srecna ako neko sa ljubavlju preuzme moje knjige.
Ja sam od Hamzuna citala samo Misterije.
Nekako ga stalno odlazem, a razllog je stvarno taj da su njegove knjizice preskupe, ali sam se zainatila da ga pazarim sledeci put na vockicama.
Medjutim, nesto ga nema ni tamo.

I ja cu, kada budem bila pokojna, biti srecna ako neko sa ljubavlju preuzme moje knjige.
Ja sam od Hamzuna citala samo Misterije.
Nekako ga stalno odlazem, a razllog je stvarno taj da su njegove knjizice preskupe, ali sam se zainatila da ga pazarim sledeci put na vockicama.
Medjutim, nesto ga nema ni tamo.

Naravno da ga nema kad je Hamsun. Nemo' se praviš Nemica...:lol: Probaj ponovo, ima ga samo na tri strane. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back