Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo baš danas čitajući Budenbrokove naletim na citat: ''Čovjek je toliko mlad ili star koliko se osjeća.''

Uf, ako je tako, onda sam ja kao nasa mladjaHna koleginica JUSTina:)

- - - - - - - - - -

Tačno sam duplo starija od tebe, ali učim duplo mlađe. U proseku, tu smo negde.:lol:
Ti ucis, poducavas?;)
Ima jos recepta za podmladjivanje,,ali ja sam ozbiljna zena:D

Pročitala "Staze, lica, predeli" od Ive Andrića, trenutno čitam "Troje" od Džulijana Barnsa, kada to završim, čitaću
drugi deo tj. "Ljubav itd.", a sutra idem u biblioteku da pokušam da nahvatam nešto od Hamsuna, kao što rekoh već
mesecima planiram da ga čitam, a nikako da to i realizujem, stalno nešto drugo čitam, a sada ste me zaintrigirali da vam se pridružim u čitanju... ;)

Pročitala "Staze, lica, predeli" od Ive Andrića, trenutno čitam "Troje" od Džulijana Barnsa, kada to završim, čitaću
drugi deo tj. "Ljubav itd.", a sutra idem u biblioteku da pokušam da nahvatam nešto od Hamsuna, kao što rekoh već
mesecima planiram da ga čitam, a nikako da to i realizujem, stalno nešto drugo čitam, a sada ste me zaintrigirali da vam se pridružim u čitanju... ;)

Ma nemoj da zuris s njim. Citacemo ga naglas u novembru:)

U bre ja ipak ne bih isla tako daleko.
Ajde ovaj sto te sutne, zasluzuje da mu sve knjige uzmes ( mada ja nisam to radila nikad...jednom sam cak ostavila dve tri svoje knjige, reko nemoj da mi ih vracas samo da te se resim vise) al ovo drugo mi malo previse.

Ako nekom od vas Rajka ponudi knjigu na poklon, odmah pravac sud, 2 svedoka i sačiniti testament u kome obavezno navesti naslednike jer u suprotnom...

Ona u stvari, ne poklanja, ona investira.

ma da je samo ona...citav red enciklopedisjkih istoriografskih izdanja sto nasih a sto stranih izdavacha

pre 30 godina kupio jedno 100 pan scifi knjizica na engleskom.... mislio ima dodju rusi pa nece biti nista da se pametno prochita :lol: danas molim boga da ruje dodju da ima sta ova zatupljena deca da procitaju i nauche

Tu i tamo nadobijam neke istoriografije,memoare,bibliografije...Nikad nisam od početka
do kraja pročitao nešto slično...Od Čerčila i od Žukova skoro cele,ali oni skoro anonimusi...
Nisu to đaba...Zanimljivo je čuti čoveka koji misli da je zaslužio da uđe u svetsku,neku
knjižurinu ,a ni bliži komšiluk ne mari nešto za njega...A i čemu služi biti zapisan,kad
i hijeroglife pesak zasipa...I jedva da još ima neko ko uz velike napore to čita...
Sve pokriju snegovi i šaš...

A onih zbirki pesama...Nema godine da mi ne "rodi" na policama bar pet životnih zbirki pesama...
Onomad me zove neko kom se nisam setio imena i pita kako mi se sviđa...Po akcentu sam
ukapirao da je iz bivše južne republike pa kažem:"Ma skoro ka vladika..."..."Ali sam evo
pred vratima aviona pa moram da isključim mobilni...":sad2:
Zbog njih ne mogu više pesmu da napišem ni za fućkanje...:mrgreen:
Počeču da pišem recepte za neke budalaštine...Ajd nešto...:lol:

Zbog ove knjige se udadoh...
ON i ja smo duuuboko analizirali bas Troje i evo me gde sam sad. :(

:hvala: Imaću na umu preporuku, s obzirom da imam tu knjigu. Ima ona još jedan roman, Mali prijatelj, ali su slova presitna za mene.:(
Malog prijatelja nisam čitala. Videla sam negde na netu da je izdala i taj roman. Pa, šta znam, nahvališe ga. Odiše napetošću kao i Tajna istorija. Mada, dok ga ne budem pročitala, bolje da ništa više ne komentarišem.

Presitna za tebe? Izbegavam i ja ta sitna slova, samo škiljim posle jedno sat-dva čitanja. :tajna:

Volela bih da čujem utiske kada pročitaš Tajnu istoriju, pa da malo prokomentarišemo, ako budeš bila raspoložena. Taman ćeš me podsetiti malo, čitala sam je pre par godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back