Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najdraža fotka:

_buk2.jpg

Je l' ovo trandža?

Trandže koje sam u studentskim danima viđao oko željezničke stanice u BG bile su mnogo privlačnije.

Pročitala sam i dramski komad U potpalublju. To je skraćena verzija već kratkog romana. Pitam se, koliko li traje?

Ne znam koliko traje. Nisam gledao predstavu, ali bila je jedno vrijeme (92, 93?) omanji hit. Igralo u Jugoslovenskom dramskom, čini mi se.

Nosim u polusjećanju neku anegdotu kako se Arsenijević na premijeri pojavio u starkama, pa su ga jedva pustili, jer ga portir nije prepoznao.

Bukovski se ili voli ili ne voli. Nema tu šta da se objašnjava!

Ja ga volim, ali samo da ga jednom citam. Citala sam i te " Zene", stvarno sam se i ja cudila od kud toliko zena
koje samo cekaju da ih on poyebe, mada koliko se secam, nesto bas i nisu bile atraktivne. Neke u sa viklerima,
cigaretom u ustima, kucna haljina, zarozane carape, ali on nije pravio pitanje.

I nije mi jasna ta njegova potencija jer je bio mrtav pijan od jutra do sutra, a znamo da u tom stanju od seksa nema ni "q",.
Svidjaju mi se njegove slike iz Amerike izmedju dva rata, a i beskrajno je duhovit,.

Ih, pa to je malo pjesničke slobode. Što ste toliko bukvalni. I ja da pišem knjige, bio bih najveći frajer u njima.

Nisam sigurna da bi bio tako mastovit kao on. Ako se ne varam , bas u toj knjizi "Zene" nesto mu se opasno priyebalo, nije imao nista
zgodno pri ruci , nego neku vaznu ( za cvece):zcepanje: Cini mi se da ga je s oprostenjem jedva i izvukao, mozda je zvao i klonfera
u pomoc ( Klonfer je predratna rec za limara).

Nisam sigurna da bi bio tako mastovit kao on. Ako se ne varam , bas u toj knjizi "Zene" nesto mu se opasno priyebalo, nije imao nista
zgodno pri ruci , nego neku vaznu ( za cvece):zcepanje: Cini mi se da ga je s oprostenjem jedva i izvukao, mozda je zvao i klonfera
u pomoc ( Klonfer je predratna rec za limara).

Ova priča je na nivou urbanih mitova koji se prepričavaju po srednjoj školi.
Imao je Bukovski i duhovitije trenutke.

Ja ga volim, ali samo da ga jednom citam. Citala sam i te " Zene", stvarno sam se i ja cudila od kud toliko zena
koje samo cekaju da ih on poyebe, mada koliko se secam, nesto bas i nisu bile atraktivne. Neke u sa viklerima,
cigaretom u ustima, kucna haljina, zarozane carape, ali on nije pravio pitanje.

I nije mi jasna ta njegova potencija jer je bio mrtav pijan od jutra do sutra, a znamo da u tom stanju od seksa nema ni "q",.
Svidjaju mi se njegove slike iz Amerike izmedju dva rata, a i beskrajno je duhovit,.

Pa to je knjiga, a ne stvarni život. Osim toga, Žene su baš ekstremne po tom pitanju, a on ima i boljih knjiga u kojima piše i o drugim stvarima, kao što znaš (o poslovima, o džabalebarenju, o samoći, nepripadanju, alkoholu, klasičnoj muzici) i kao što i sama kažeš. Kada bi Bukovski bio samo o seksu, teško da bih ga ja kao devojka volela... više se radi o određenom senzibilitetu (a on jeste ostljiv tip) koji čitaocu prija ili ne prija. I neke pesme su baš dobre...

(A papilotne, zarozane čarape i slično: pa naravno, nije on neki metroseksualac sumnjivog seksualnog identiteta. Žena je žena je žena...)

Citam Ficdzeralda " Tender is the night" i uzivam. Dopada mi se vise ( lezi mi vise) od Getsbija. Prilicno je autobiografski, vec na samom pocetku
romana naslucuje se tragedija, ali ne tragedija sekspirovskih razmera nego alkohol, pishijatrija, incest kod haj sosajeti americkog, besmisleno
traganje za smislom zivota americkih multimilionera, tumaranje po Francuskoj i to bas u vreme Velike Depresije u Americi.

Glavne licnosti su u svakom slucaju prepoznatljive jer odmah citalac prepozna Zeldu i njega.

Zamolila bih Qeintina za link neke ozbiljnije kritike ove knjige, Zaista je jedinstvena i jako neobicna.

Ova priča je na nivou urbanih mitova koji se prepričavaju po srednjoj školi.
Imao je Bukovski i duhovitije trenutke.

Pa ja sam ga citala tek onomad, nisam zaista znala za tu vaznu.

Nego je Honduras u pravu. Mene je fascinirao svojim opisima LA , svojim profesijama koje je menjao cesce nego donji ves,
pa Bogami i odlicnim zapazanjima socijalne situacije, uloga sindikata u drustvu i jos kojecega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back