quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.071
Zanimljiv naziv!
Mi smo na fakultetu imali neku dramu, naziv na engleskom je bio Shopping and *******.
Zanimljiva drama, a moguće i da quentin zna nešto o tome.
Pa, znam po nešto o tome, ali drama mi nije poznata.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanimljiv naziv!
Mi smo na fakultetu imali neku dramu, naziv na engleskom je bio Shopping and *******.
Zanimljiva drama, a moguće i da quentin zna nešto o tome.
Izgleda da ovaj skraćeni link ne radi, pa evo ovaj http://www.amazon.co.uk/Shopping-F-ing-Mark-Ravenhill/dp/0413712400
PULP, Čarls Bukovski. Sjajno, dosta drugačije od onoga što je do sada pisao. Kombinacija humora i besmisla životaNeki ga porede i s Kafkom ovde...
Sta to bese Pulp?
Da li su po toj knjizi snimane Petparacke price Kventina Tarantina ili sam ja nesto izmastala???
Peto dete - Doris Lesing, Agora, 130 str, Nobel, 8/10
Radi se o rodjenju “drugacijeg” deteta, i zivotu te porodice sa njim.
Prica je po meni trebala da bude viseslojna a ona to nije. Ostalo mi je nejasno kakav je Ben bio. Kakav tacno.
Od nekoga ko je dobio Nobela ja sam vise ocekivala. Da ne bude zabune, knjiga je dobra, ali ja mislim da je trebala da bude bolja.
(Sad vi meni lepo recite:”Ako znas bolje, sedi pa napisi)
I ostajem pri tome da buduce mame ne bi trebale da budu citaoci ove knjige. To bi bio nepotreban teret za njih.
Hocu, hocu, Rada mi je vec rekla za taj nastavakMeni je ovo izvrsna knjiga, a sa poslednjom rečenicom se slažem.Uzmi i nastavak, efektan je ( Ben u svetu ).
Da podelim zanimljiva saznanja do kojih sam došla čitajući Pekićevo Vreme čuda (još uvek čitam, dopuniću izveštaj kad završim).
Najpre, ovo je zbirka nekakvih priča (na momente podseća na Istoriju sveta u 10 1/2 poglavlja, a na momente na Grobnicu za Borisa Davidoviča) kojima su objedinjujući element Isusova čuda.
Oduševljena sam što je onaj Paskaljevićev film, zapravo, samo jedna od priča (u suprotnom bih odustala od čitanja) i to prilično izmenjena.
Ništa od rogobatne Pekićeve sintakse (samo su imena biblijski rogobatna). Možda zato što mu je ovo prvenac, pa se još nije zalaufao. Prepoznaje se, bez sumnje, da je on autor, ali je daleko, daleko čitljiviji.
Na momente vrklo duhovito i crnohumorno.
Valjda će tako ostati do kraja.
E, da! Pohvala za Lagunu. Iako je neka paperback varijanta, nekako su omekšali papir, korice naročito, te knjiga izgleda netaknuto posle čitanja. Ne sećam se mnogo ovakvih izdanja na srpskom. Naravno, nije to ništa spektakularno, niti dovoljno da zaseni njihovu doslednost uobičajenim glupostima (na primer: nigde pre beleške o piscu ne piše kako se čovek zove - već samo kako se preziva, ne znamo čiji je (poprilični idiotizam) na koricama i tako..još što šta lagunsko). Cena je eksplicitni bezobrazluk, kako se i podrazumeva.