Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Truman
Ja sam je procitala u dahu. Nisam mogla da je ostavim dok je nisam procitala.
Konstantinovo raskrsce za Duge noci je pocetnicko delo. Po meni.
U Dugim nocima..., Dejan je pokazao kako ume lepo i slikovito da pise.
Kao da sam bila tamo, sa nasa tri viteza, Obilicem, Kosancicem i Toplicom.
Roman ima lepu, pitku, razumljivu pricu, mislim da nikada nisam citala neki roman koji bi obradjivao Srbiju u doba kneza Lazara.
Poznate su mi samo epske pesme Pretkosovskog, Kosovskog i Pokosovskog ciklusa...
Mnoge stvari su mi postale jasnije posle ove knjige.
Mislim da ne bi bilo dobro da sada prepricavam roman, jer su ga mnogi vec poceli citati ili su pred citanjem kao ti, ali za mene je ovaj roman pravo osvezenje.
Roman ima i svoj sajt, gde citaoci mogu da ostavljaju svoje komentare, gde postoje razna objasnjenja za razne stvari za one koji se bas ne razumeju u tematiku srednjevekovne Srbije... a evo meni prilike i da pohvalim stvarno sjajnu muziku koja prati sajt.

@ .apsolut
I da, razumem te u potpunosti.
I ja imam toliko knjiga za citanje, prosto ne znam koju pre da uzmem.

Poslednja izmena:
@ Truman
Ja sam je procitala u dahu. Nisam mogla da je ostavim dok je nisam procitala.
Konstantinovo raskrsce za Duge noci je pocetnicko delo. Po meni.
U Dugim nocima..., Dejan je pokazao kako ume lepo i slikovito da pise.
Kao da sam bila tamo, sa nasa tri viteza, Obilicem, Kosancicem i Toplicom.
Roman ima lepu, pitku, razumljivu pricu, mislim da nikada nisam citala neki roman koji bi obradjivao Srbiju u doba kneza Lazara.
Poznate su mi samo epske pesme Pretkosovskog, Kosovskog i Pokosovskog ciklusa...
Mnoge stvari su mi postale jasnije posle ove knjige.
Mislim da ne bi bilo dobro da sada prepricavam roman, jer su ga mnogi vec poceli citati ili su pred citanjem kao ti, ali za mene je ovaj roman pravo osvezenje.
Roman ima i svoj sajt, gde citaoci mogu da ostavljaju svoje komentare, gde postoje razna objasnjenja za razne stvari za one koji se bas ne razumeju u tematiku srednjevekovne Srbije... a evo meni prilike i da pohvalim stvarno sjajnu muziku koja prati sajt.
Pa dobro, ubedi me :lol:
Nisam imala nameru da je citam, ali sada cu je ipak staviti na spisak :)

Bez brige, odgovornost za odluku je moja :lol:

Znam te, ti ne voliš ovakve knjige. Meni se dopala jer je Deksa naš, jer opisuje naše krajeve, Niš, Pirot, a tebe nema šta da privuče. Nisam primetila da voliš istoriju, a i ne znam koliko je autentična. Previše mi liči na piščevu maštu. Opet, stil je lagan i pitak, može svako da čita, bez obzira na starost i obrazovanje. Nekako mi je više "muška". :lol:

:zag:

Znam te, ti ne voliš ovakve knjige. Meni se dopala jer je Deksa naš, jer opisuje naše krajeve, Niš, Pirot, a tebe nema šta da privuče. Nisam primetila da voliš istoriju, a i ne znam koliko je autentična. Previše mi liči na piščevu maštu. Opet, stil je lagan i pitak, može svako da čita, bez obzira na starost i obrazovanje. Nekako mi je više "muška". :lol:

Jaoj, ne bih volela da nekom preporucim nesto sto mu, ili joj se nece, ili ne bi svidelo.
Meni su se Duge noci i crne zastave dopale. Znam da je Dejan Stojiljkovic jednim delom i izmastao ovaj roman, jednom prilikom je izjavio da je na njega uticao i Martin, tako da u Dugim nocima ima i nekih nadnaravnih pojava... ali ima i dosta istinitih stvari.
Ne znam, ja volim istoriju, posebno Srednji vek, naravno i istorijske romane, bilo da su potkrepljeni stvarnim istorijskim dogadjajima, bilo izmastanim...

Dvanaest stolica (nisam gledala film), odusevila me... (ranije sam procitala od istih pisaca - da se tako izarazim- Zlatno tele)...

Duhovita na povrsini, ostra, britka, ustvari je sprdnja sa sovjetskim socijalizmom, najbriktija kritika nepotrebne administrativne kamrile (bogami, ne bi toga ni nama falilo) i sve vreme se smejes, uzivas, i shvatas da je u pravu onaj sto rece da bi pobedio protivnika,moras da ga ismejavas,izvrgavas ruglu, da bi uspeo...Stekla sam zakljucak da kad citas ovu knjigu sve vreme ti (meni, bilo kome) predo ocima "Ko to tamo peva", ubijes se od smeha ali kraj - ubija svaki smeh.... ...

Jaoj, ne bih volela da nekom preporucim nesto sto mu, ili joj se nece, ili ne bi svidelo.
Meni su se Duge noci i crne zastave dopale. Znam da je Dejan Stojiljkovic jednim delom i izmastao ovaj roman, jednom prilikom je izjavio da je na njega uticao i Martin, tako da u Dugim nocima ima i nekih nadnaravnih pojava... ali ima i dosta istinitih stvari.
Ne znam, ja volim istoriju, posebno Srednji vek, naravno i istorijske romane, bilo da su potkrepljeni stvarnim istorijskim dogadjajima, bilo izmastanim...
Bez brige. Cega sam se sve ja nacitalaaaa :lol:
Uostalom ide na spisak na kome je vec 200-300 naslova, tako da ko zna da li, i kada ce, stici na red :lol:

More – Dzon Banvil, Laguna, 170 str. 6/10

Ziva se namucih
smilie_girl_250.gif

Bila mi je suvoparna, sumorna i nezanimljiva.
Dok sam citala, sve jednim okom citam, a drugim glEdim u Andrica.
E sad hvala bogu nastavljam Sarajevske price :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back