- Poruka
- 531
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rekoh ovAEbote, el ova "dapce" nastala prirodnim ili vestackim putem?
Ja nemam kada neko nepismen ili uobrazen to koristi, ali kada neko, na cije postove JA obratim paznju, onda mi veoma smeta...
омани
Бедни људи, 1846 - роман у писмима
Двојник, 1846 - психолошка студија на тему раздвојене личности
Неточка Незванова, 1849 - недовршено дело, прекинуто хапшењем и одласком у Сибир
Село Степанчиково, 1859 - написано у Сибиру, комични роман с темом о провинцијској властели
Понижени и увређени, 1861 - роман-фељтон, апологија љубави
Записи из мртвог дома, 1861 - роман о заточеништву, један од најбогатијих карактеролошких списа у историји, било да је реч о чисто психолошким, антрополошким или конкретно књижевним остварењима
Записи из подземља, 1864 - интимна филозофска исповест човека из „подземља”
Злочин и казна, 1866 - прелазни облик према модерном роману, виртуозни роман на тему савести
Коцкар, 1866 - такође врста аутобиографског списа, роман о урвинама коцкарске страсти
Идиот, 1868 - апологија доброте, православља и лепоте
Зли дуси, 1871—1872 - „антинихилистички роман“
Младић, 1875 - филозофско разматрање мотива и циља, невероватно понирање у дубину младе људске душе
Браћа Карамазови, 1879—1880 - круна пишчевог стваралаштва
[уреди]Новеле и кратке приче
Господин Прохарчин, 1846
Слабо срце, 1848
Мали јунак, 1849
Зимске белешке о летњим утисцима, 1863 - историјско-филозофски „експеримент“ о буржоаском друштву.
Крокодил, 1865
Вечни муж, 1870
Бобац, 1873
Кротка, 1876 - објављена унутар пишчевог дневника, „једна од најпотреснијих новела очаја“ у светској књижевности
Сан смешног човека, 1877
Да ли је неко читао ишта од Јукиа Мишиме и/или од Јасунари Кавабате? Има ли утисака?
Veoma sam počastvovana, i u to ime se izvinjavam zbog traume koju si pretrpela.
Btw, ne moraš da mi laskaš, ti znaš da i ja tebe gotivim. (Može anglicizam?)
Uzeh juče Velika očekivanja od Dikensa...Vjerujem da će biti dobra.
Zahvaljujem. Svi naslovi se mogu naci kod mene u PDF formatu, javi preko pp sta ti treba...![]()
pročitala Ženu jednog Bordžije / Džin Kalogridis , počinjem Ekvinocijum / Majkl Vajt
Tako je говорио Заратустра.
luciusse? Ti si?